واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اختصاصي مهر /فعاليت بانك اطلاعاتي نسخ خطي جهان متوقف شد
ناصر گلباز طراح نخستين بانك اطلاعات نسخ خطي جهان از متوقف ماندن فعاليت اين بانك طرح خبر داد كه به دليل همكاري نكردن نهادهاي متولي و خروج يكي از موسسات حامي اين طرح روي داده است.
ناصر گلباز طراح بانك اطلاعات نسخ خطي جهان در گفتگو با خبرنگار مهر، از متوقف ماندن فعاليت اين بانك خبر داد و گفت: از همان روز رونمايي از اين بانك، همه آن را فراموش كردند و در حال حاضر هم فعاليت آن عملاً متوقف شدهاست. در 5 ماهه اخير به صورت مداوم موضوع را از دو نهاد اصلي متولي يكي خانه كتاب و ديگري كتابخانه ملي پيگيري كردم اما متاسفانه وعدهها عملي نشد.
وي با اشاره به ثبت 280 هزار ركورد در اين بانك اطلاعاتي، افزود: قرار بود در فاز بعدي در حوزه شبه قاره هند و پاكستان كار را ادامه دهيم كه هيچگونه حمايتي از جانب پشتيبانان طرح صورت نگرفت و طرح مسكوت ماند.
گلباز از خروج كامل موسسه خانه كتاب - يكي از حاميان بانك اطلاعات نسخ خطي جهان - از اين طرح خبر داد و گفت: قرار بود حمايت مالي اين طرح را موسسه خانه كتاب و كتابخانه ملي به صورت مشترك بر عهده بگيرند كه خانه كتاب به صورت يكجانبه از همكاري با طرح خارج شد.
اين پژوهشگر حوزه نسخ خطي اضافه كرد: من در آن مراسم هم بر لزوم حمايت دستگاههاي دولتي از اين بانك به عنوان نخستين بانك اطلاعاتي در حوزه نسخه هاي خطي تاكيد كردم و البته مطمئن بودم كه اين مسئله به محض اتمام برنامه افتتاحيه و پراكنده شدن خبرنگاران، فراموش ميشود.
گلباز به اطلاعات گردآوري شده در اين بانك اشاره كرد و گفت: در حال حاضر اطلاعات موجود در بانك، دادههاي نسخ خطي داخل ايران را تا پايان سال 1386 را شامل مي شود و در 9 ماه اخير كاري درباره آن نشده است . در واقع ما يكسال عقب افتادهايم. در حاليكه اين بانك نيازمند گردآوري اطلاعات بيشتري از نسههاي داخلي و خارجي به ويژه شبه قاره و مهمتر از آن به روز كردن اين اطلاعات است.
نخسين بانك اطلاعاتي نسخ خطي جهان در ايران مرداد ماه امسال به طور مشترك و همزمان در موسسه خانه كتاب و كتابخانه ملي ايران رونمايي شد. بانك اطلاعاتي مذكور نتيجه تلاش 9 ساله ناصر گلباز است كه با همكاري دفتر چاپ و نشر وزارت ارشاد، مركز پژوهشي ميراث مكتوب و موسسه خانه كتاب و كتابخانه ملي اطلاعات فهارس نسخ خطي جهان را جمع آوري كرده است.
تاكنون 280 هزار ركورد كه هر كدام از آنها بيش از دو ميليون فيلد را در خود جاي داده و در اين بانك اطلاعاتي به ثبت رسيده و با استفاده از آن ميتوان پيبرد كه كدام نسخه خطي در كدام شهر يا روستاي كشور وجود دارد و از اين طريق به اطلاعات موجود در آن دسترسي پيدا كرد. در اين بانك اطلاعاتي كه نشاني اينترنتي آن www.aghabozorg.ir است، امكان جستجو در مشخصههاي كتاب شناسي و نسخه شناسي به صورت مجزا و نيز قابليت دسترسي به اطلاعات نسخ خطي موجود در كتابخانههاي آمريكاي شمالي، اروپا، شبه قاره، جهان عرب و آسيا فراهم شدهاست.
جمعه 8 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]