واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري مهر/آن اسب آمد، آن چابكسوار نيامد
گرگان - خبرگزاري مهر: هنوز خاطره تلخ چابكسور گلستاني كه در حين مسابقه بر اثر سقوط از اسب جانش را از دست داد، از ياد و خاطر ورزش دوستان و ورزشكاران اين مرز و بوم فراموش نشده است.
به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، اگر چه فرزندان ايراني هميشه ياد گرفتند كه " آن مرد با اسب آمد" ولي خردسالان گلستان معني جمله " آن اسب آمد و آن چابكسوار ديگر نيامد را نيز درك كرده اند.
"عبدالرحمن قللرعطاء"، چابكسوار فقيد گلستاني سالها پيش در كورس اسبدواني تهران در حاليكه چند متر بيشتر تا پايان خط مسابقه باقي نمانده بود از اسب سقوط كرد و جانش را از دست داد.
مرگ "عبدالرحمن" تلنگري است براي همه آنهايي كه متولي حمايت از ورزش ديرپاي سواركاري و اسبدواني هستند، زيرا توسعه اين ورزش بدون توجه به مشكلات چابكسواران اين رشته ورزشي ممكن نيست.
جمعي از چابكسوران گلستاني در گفتگو با خبرنگار مهر، خواستار توجه ويزه متوليان امر براي رفع مشكلاتشان شدند.
آنان، بيمه نبودن، نداشتن لباس و تجيزات ورزشي، حقوق كم، نداشتن جايگاه مناسب، كم بودن ميزان جايزه حمايت نشدن، نبود آموزش و برنامه نداشتن را از مهمترين مشكلات فراروي توسعه اين رشته ورزشي عنوان كرده اند.
اين مشكلات و كمبودها در حالي است كه استان گلستان قطب پرورش اسب و سواركاري در كشور به شمار مي آيد.
همه ساله كورس پاييزه و بهاره اسبدواني در مجموعه سواركاري گنبد كاووس واقع در استان گلستان برگزار مي شود و تاكنون 150 سواركار حرفه اي در گلستان شناسايي شده اند.
عبدالرحيم آرميده چابكسواري در اين زمينه افزود: ميزان جايزه اي كه براي سواركار در نظرگرفته شد، كم است و بايد افزايش يابد از سوي ديگر در حال حاضر فقط 10 درصد از كل جايزه هر كورس به سواركار داده مي شود و بقيه بين مربي و مالك اسب تقسيم مي شود.
وي اظهار داشت: چابكسواران فقط به دليل عشق و علاقه به اين ورزش مي پردازند و از نظر مالي تامين نيستند.
دوره هاي آموزشي خاصي براي سواركاري برگزار نمي شود
وي خاطرنشان كرد: نياز است براي حمايت از ورزشكاران برنامه اي جامع تدوين شود، زيرا ميزان حوادث در اين رشته ورزشي بسيار زياد است اما با اين حال دوره هاي آموزشي خاصي براي سواركاري برگزار نمي شود و اين ورزش به صورت سنتي در منطقه جريان دارد.
اين چابكسوار گلستان بيان داشت: وضعيت پيست سواركاري گنبد نامناسب و غيراستاندارد است و نياز به مرمت و تعمير دارد و براي فعاليت در اين رشته ورزشي آموزش نياز ضروري است و بايد در اين زمينه برنامه ريزي شود.
وي عنوان كرد: جايگاه شغلي و حرفه اي مناسب براي چابكسواران در نظرگرفته نمي شود و بيشتر به ديد كارگر به آنان نگريسته مي شود.
به گفته آرميده، جليقه ها و لباسهاي ورزشي خاصي وجود دارد كه از مهره ها و ستون فقرات ورزشكاران در برابر آسيب ديدگي محافظت مي كند كه چابكسواران منطقه به اين تجهيزات مجهز نيستند.
اين چابكسوار، چكمه، جليقه و كلاه ايمني را از جمله تجهيزات مورد نياز اين رشته ورزشي اعلام كرد.
چابكسواري ديگري از گنبدكاووس گفت: به رغم فعاليت در اين رشته ورزشي بيمه نيستيم و فقط در روز كورس بيمه هستيم.
عنايت قللر عطاء در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بايد براي حمايت از اين ورزشي ترتيبي اتخاذ شود تا چابكسواران از مزاياي بيمه ورزشي در تمام طول سال برخودردار شوند.
وي بيان داشت: مسئولان براي رفع مشكلات فراروي چابكسواران برنامه ريزي و حمايت كنند، زيرا ورزش اسبدواني با چابكسواري پيوندي ناگسستني دارد.
چابكسواران به چشم كارگر نگريسته مي شوند
وي خاطرنشان كرد: به سواركاران به چشم كارگر نگريسته مي شود و چابكسواران بايد به عنوان كارگر نزد مربيان كاركنند تا اجازه دهند در روز كورس سواركاري كند.
به گفته قللرعطاء، براي فعاليت در اسبدواني بايد محدويت سني در نظرگرفته شود، زيرا اكنون بچه هاي نوجوان و كم سن و سال نيز در كورس اسبدواني شركت مي كنند كه اين مسئله خطر آفرين است.
ستار مهراني چابكسواري از " روستاي چاروايلقي" گنبد افزود: به رغم مشكلات فراوان در اين رشته ورزشي حمايت چندان و اصولي نمي شود.
به گفته او، سواركاري قدمت ديرينه اي دارد و براي توسعه و رونق اين رشته اصيل و پرطرفدار بايد از ورزشكاران اين رشته حمايت بيشتري شود.
رئيس مجموعه سواركاري گنبد كاووس گفت: 150 چابكسوار حرفه اي سازمان يافته در اين شهرستان ساماندهي و بيمه شدند.
حكيم ايگدي در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود: اين شمار چابكسواران در دو قالب حرفه اي و آماتور در جريان مسابقات فعاليت مي پردازند.
وي اظهار داشت: چابكسوران آماتور بايد چندين بار به تشخيص كميته فني اسب سوار شوند تا بتوانند در گروه حرفه اي به مسابقه بپردازند.
وي خاطرنشان كرد: برنامه ريزي براي رفع مشكلات اين ورزشكاران ضروري است و بايد توجه بيشتري به آنها شود البته مالكان اسبها نيزموظفند اسبها را بيمه ساليانه كنند تا در صورت بروز حادثه اي جبران خسارت شود.
رئيس مجموعه سواركاري گنبد كاووس بيان داشت: براي اسبهايي كه بيمه نيستند نيز بيمه روز كورس اسبدواني طراحي شده و به مالكان كمك مي شود تا از مزاياي اين طرح بهره مند شوند.
وي يادآورشد: براي توسعه ورزش سواركاري بايد از فعالان اين رشته حمايت بيشتري شود.
جمعه 8 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]