واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: عمليات مرواريد قطعه ماندگاردفاع مقدس
نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران تنها 67 روز پس از جنگ تحميلي عراق برضد ايران باتوجه به وظيفه ذاتي خود كه حفظ و حراست از مرزهاي آبي كشور، در يك عمليات برقآسا و دقيق تحت نام توانست بخش اعظم توان نيروي دريايي دشمن را نابود كند و چنان ضربه محكمي بر پيكره ارتش تجاوزگر وارد آورد كه تا آخر جنگ نتوانست از اين ناحيه تهديدي را متوجه كشور سازد.
درباره عمليات مرواريد از 7 آذر سال 59 تاكنون سخنان زيادي گفته شده و مطالب قابل توجهي درج شده است ليكن چند نكته اساسي را درباره اين بخش از تاريخ دفاع مقدس هرگز نبايد ناديده گرفت.
نخست: اين عمليات نوعي حمله پيشدستانه با بررسي موشكافانه و دقيق تحركات دشمن در آن شرايط زماني و موقعيت ويژه مكاني بود. دو سكوي مهم و استراتژيك الاميه و البكر ضمن اين كه محل بارگيري و صدور نفت دولت بعثي عراق به شمار ميرفت، بالقوه موقعيت بسيار مناسبي براي تبديل شدن به دژي مستحكم و سكويي مطلوب براي هرگونه عمليات نظامي دريايي برضد ايران در شمال خليج فارس بود. قدر مسلم استراتژيستهاي نظامي ايران در نيروي دريايي ارتش با علم به اين قضيه فرصت چنين تغيير رويكردي را در سياستهاي نظامي ارتش صدام را باز ستادند و ضمن اين كه از تبديل دو سكوي ياد شده به پايگاهي نظامي دشمن براي يكهتازي در اين نقطه حساس خليج فارس جلوگيري كرد، ماشين جنگي عراق را در دريا به طور كامل نابود كرد و فرصت بازسازي را هرگز به دشمن بعثي نداد.
دوم: ضربه كاري نيروي دريايي ارتش در عمليات مرواريد به دشمن باعث شد تا نيروهاي رزمي ديگر ارتش و سپاه و بسيج در كمال آسايش و آرامش به دست آمده بتوانند عمليات زميني بزرگي را طرحريزي كنند كه نتايج درخشان آن پرونده قطوري را در تاريخ دفاع مقدس كشورمان تشكيل ميدهد.
سوم: عمليات مرواريد علاوهبر وارد آوردن خسارت گسترده نظامي به عراق از نظر اقتصادي نيز رژيم بعثي را دچار مشكلات اساسي كرد و شاهرگ حيات اقتصادي عراق را بريد. اين مساله باعث شد نيروهاي عراقي در شب هفتم آذر 59 با اعزام تعدادي شناور جنگي از طريق بندر نظامي امالقصر در خورعبدالله سعي در بازپسگيري پايانهها كند كه در اين مصاف يك فروند شناورهاي عراقي غرق و دو فروند ديگر صدمه ديده و بقيه از صحنه گريخته و به امالقصر بازگشتند.
دشمن صبحگاه روز هفتم نيز با تمام قوا از هوا و دريا با برخورداري از پشتيباني لجستيكي و اطلاعاتي كشورهاي منطقه و آواكسها و ماهوارههاي كشورهاي ديگر و ياري جستن از تاسيسات نظامي ساحلي كشورهاي نزديك به صحنه عمليات، بار ديگر درپي بازپسگيري اين پايانهها برآمد اما در يك مصاف نابرابر ناوجه پيكان به تنهايي توانست تعداد ديگري از كشتيها و هواپيماهاي عراقي را از صحنه عمليات خارج كند. اگرچه هنگام ظهر هدف اصابت چند فروند موشك قرار گرفت اما نتيجه اين مصاف انهدام بزرگترين پايانههاي صدور نفت منطقه و از كارانداختن بيش از 50 درصد از توان رزمي نيروي دريايي عراق بود.
چهارم: عمليات مرواريد دستاورد مهم ديگري براي كشور داشت و آن هم بازمانده سكوها و بنادر مهم براي صدور نفت و حمل و نقل كالا بود. به لطف عمليات ياد شده جريان ورود كالا به بنادر متوقف نشد و روند بارگيري و انتقال نفت به خارج نيز در سكوهاي مهم مانند خارك با هوشياري دريادلان و نيز خلبانان نيروي هوايي ارتش لحظهاي متوقف نشد و اين يك امتياز بزرگ براي كشور در آن دوران محسوب ميشود.
پنجم: نيروي دريايي ارتش از همان آغاز جنگ نشان داد كه براي حفظ مرزهاي دريايي كشور حاضر است از جان مايه بگذارد و اكنون نيز باحضور در درياي عمان و خليج فارس هيچ تحركي از چشم تيزبين سربازان و دلاورمردان اين نيرو دور نخواهد ماند.
ششم: نيروي دريايي ارتش در جنگ نقش بيبديلي داشت و اكنون نيز با به كارگيري مدرنترين و پيشرفتهترين تجهيزات نظامي در بخشهاي ساحل به دريا، دريا به دريا و هوا به دريا كه بيش از 90 درصد آنان ساخت داخل است. از كيان كشور حمايت و حراست ميكند، لذا شايسته نيست در تكريم از اين همه خدمات اين قشر زحمتكش، غفلت صورت گيرد. امير دريادار سياري فرمانده نيروي دريايي ارتش چندي پيش در آستانه روز نيروي دريايي با ابراز گلايه از اين كه در مستند دفاع مقدس توسط رسانه ملي تنها 30 ثانيه به اين نيرو پرداخته شده است، اين وظيفه را بر مسئولان فرض كرد كه بايد در اين گونه امور دقت لازم را داشت چرا كه تضعيف روحيه نظاميان هرگز به صلاح امنيت ملي كشور نيست.
به هر تقدير به سهم خود بر ايثارگريها و جانفشانيهاي پرسنل اين نيرو و نيز ساير قواي مسلح ارج مينهيم و ياد شهيدان حماسه مرواريد و همه جانباختگان در راه انقلاب و دفاع مقدس را گرامي ميداريم.
پنجشنبه 7 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]