واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: امكان پرداخت الكترونيكي با كارت هوشمند سوخت فراهم شد
امكان استفاده از كارت هوشمند سوخت در جايگاههاي سوخت به عنوان ابزار پرداخت الكترونيك فراهم شد.
به گزارش روابط عمومي وزارت امور اقتصادي و دارايي عليرضا لگزايي - مدير امور طرح و برنامه بانك ملت - از امكان استفاده از كارت هوشمند سوخت به عنوان كارت بانكي در آينده نزديك خبر داد و گفت: به منظور استفاده از كارت هوشمند سوخت در جايگاههاي سوختگيري به عنوان ابزار پرداخت الكترونيك، بانك ملت پيشنهادي را مطرح و به مسئولان شركت پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي ايران ارائه كرد كه به موجب آن دارندگان كارت هوشمند سوخت ميتوانند براساس تمهيداتي كهانديشيده خواهد شد نسبت به پرداخت وجه سوخت خريداري شده به صورت لحظهاي( (Online در جايگاه سوخت اقدام كنند.
وي گفت: در اين روش كارت هوشمند سوخت صاحب خودرو به شماره كارت بانكي تعيين شده از سوي صاحب كارت سوخت متصل ميشود و در صورت تقاضاي دارنده كارت مبني بر پرداخت الكترونيكي وجه سوخت دريافتي از طريق كارت، سامانه موجود در جايگاه با مركز (سوئيچ) بانك ارتباط برقرار كرده و پس از انجام كنترلهاي مربوطه، تراكنش درخواستي را انجام ميدهد.
وي افزود: هريك از دارندگان كارت هوشمند سوخت با مراجعه به يكي از شعب بانك ملت (و در آينده هريك از بانكهاي داوطلب)، درخواست خود مبني بر تعريف شماره كارت بانكي خود بر روي كارت هوشمند سوخت را مطرح كرده و اقدامات لازم براي برقراري ارتباط فيمابين كارت هوشمند سوخت و حساب تعيين شده از سوي صاحب خودرو (صاحب حساب) به عمل ميآيد.
وي درباره چگونگي مشاركت ساير بانكها در اين طرح گفت: براي رعايت اصول امنيتي و پيشگيري از مخاطرات احتمالي در زمينه اطلاعات پروژه كارت هوشمند سوخت، در حال حاضر صرفاً بانك ملت با شركت پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي ايران همكاري ميكند و پس از نهايي شدن مراحل تست و تثبيت روش پيشنهادي، امكان مشاركت تمامي بانكها به منظور انجام عمليات معرفي كارت بانكي به كارت هوشمند سوخت ميسر خواهد شد.
وي يادآور شد: پس از انجام عمليات تعريف حساب بانكي بر روي كارت هوشمند سوخت، دارنده كارت با مراجعه به هريك از جايگاههاي سراسر كشور نسبت به خريد سوخت و تعيين روش پرداخت اقدام ميكند، چنانچه سوخت گيرنده بخواهد از طريق سامانه الكترونيك نسبت به پرداخت وجه اقدام نمايد گزينه مربوطه را انتخاب و سامانه پس از شناسايي شماره كارت تعيين شده بر روي كارت هوشمند سوخت نسبت به برقراري ارتباط با بانك عامل اقدام و ضمن انجام كنترلهاي بانكي، مبلغ سوخت از كارت صاحب كارت كسر و به حساب جايگاهدار واريز ميشود.
وي در ادامه استفاده از پول الكترونيكي را به عنوان يكي از ويژگيهاي اين طرح مورداشاره قرارداد كه مزايايي چون عدم جابجايي اسكناس و پيشگيري از استهلاك آن در دست جايگاهداران و در نتيجه افزايش عمر مفيد اسكناس، افزايش امنيت جايگاه و جايگاهداران با توجه به عدم نياز به نگهداري وجوه دريافتي از خريداران سوخت، كاهش هزينه بالاي جمعآوري وجوه نقد از جايگاهها، آمادگي براي تعديل قيمت سوخت و پرداخت آن توسط كارتهاي عادي Online، سهولت انجام عمليات پرداخت وجه سوخت خريداري شده و عدم نياز به داشتن چندين كارت يا پول نقد در هنگام سوختگيري، جامعيت طرح و امكان حضور تمامي بانكها و فراهم كردن امكان معرفي كارت بانكي به كارت هوشمند سوخت متقاضيان در شعب تابعه هريك از بانكها و افزايش سرعت جابجايي وجوه و واريز آن به حساب جايگاهداران در حداقل زمان ممكن با توجه به تعداد زياد جايگاه و خودروها در سطح كشور براي استفادهكنندگان خواهد داشت.
لگزايي درخصوص مدت زمان لازم براي اجراي طرح گفت: در حال حاضر اقدامات لازم درخصوص پيادهسازي و اجراي طرح به انجام رسيده و بانك در مرحله آغاز تست بتاسيستم ميباشد. كارشناسان فني پروژه پيشبيني ميكنند تست آزمايشي حداكثر تا پايان آذرماه سال جاري به اتمام برسد.
مدير طرح و برنامه بانك ملت با بيان اعتبار 15 ميليارد ريالي جهت اجراي اين طرح افزود: اين بانك تاكنون اعتباري معادل 15 ميليارد ريال جهت اجراي مراحل مختلف پروژه اختصاص داده است كه در ادامه مراحل پيادهسازي، اجرا و راهاندازي آن در تمامي جايگاهها، بودجه تخصيص يافته ترميم خواهد شد. پيشبيني اعتبار موردنياز براي اجراي اين طرح حدود 50 ميليارد ريال ميباشد.
وي در پايان با اشاره به مراحل نهايي تست و اخذ مجوزهاي لازم اين طرح گفت: پس از اخذ بازخوردهاي مثبت به مدت 2 ماه در چند جايگاه نمونه، عمليات سوختگيري و پرداخت الكترونيك وجه به شيوه ياد شده آزمايش ميشود و در صورت نبود مشكلات عملياتي، به صورت رسمي در تمامي جايگاهها به تدريج مورد بهرهبرداري قرار ميگيرد.
پنجشنبه 7 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]