واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: اعتراض ايران به نشت اطلاعات محرمانه آژانس بينالمللي انرژي اتمي
سرويس سياسي - اجتماعي: جمهوري اسلامي ايران رسما به آژانس بينالمللي انرژي اتمي به دليل نشت اطلاعات محرمانه اعتراض و نگراني جدي خود را از شيوه برخورد آژانس با اطلاعات محرمانه اعلام كرد.
به گزارش ايرنا، علي اصغر سلطانيه سفير و نماينده دائم ايران در آژانس بينالمللي انرژي اتمي با ارسال نامهاي به محمد البرادعي مدير كل آژانس، نگراني جدي جمهوري اسلامي ايران را از شيوه برخورد آژانس با اطلاعات محرمانه به وي ابلاغ كرد.
در اين نامه كه ديروز به البرادعي تسليم شد، با اشاره به مطالبي كه اخيرا در نشريه آمريكايي منتشر شده و حاوي اطلاعات محرمانهاي درباره بعضي اسناد جعلي در اختيار آژانس است، آمده است: براي ايران مشخص نيست كه چگونه اين اطلاعات از آژانس نشت كرده است.
در اين نامه آمده است: نشت اطلاعات محرمانه و ديگر اطلاعات حساس از آژانس، موجب بياعتمادي كشورهاي عضو به اين نهاد حساس بينالمللي خواهد شد.
در اين نامه با ابراز نگراني جدي جمهوري اسلامي ايران از نشت اطلاعات محرمانه آژانس بينالمللي انرژي اتمي به تلويزيونها، روزنامهها و ساير رسانهها، اين اقدام نقض مقررات، اساسنامه و موافقتنامه پادمان آژانس خوانده و از البرادعي خواسته شده است كه كذب بودن انتساب مطالب يادشده به ايران را رسما اعلام كند.
در نامه نماينده جمهوري اسلامي ايران در آژانس بينالمللي همچنين با يادآوري سوابق تذكر ايران به آژانس در خصوص نشت اطلاعات محرمانه بار ديگر خواسته شده استكه اقدامات قوي و موثر و محكم براي جلوگيري از تكرار اين مساله انجام شود.
سلطانيه در عين حال بار ديگر موضع جمهوري اسلامي ايران را مبني بر كذب و جعلي بودن اطلاعات مندرج در اسناد مذكور به اطلاع محمد البرادعي رساند و به وي يادآور شد كه آژانس تاكنون از تحويل اسناد، بر خلاف مداليتي توافق شده ميان ايران و آژانس، سرباز زده است.
نماينده ايران در آژانس همچنين با يادآوري پايبندي كامل ايران به تعهدات خود تحت موافقتنامه پادمان و اساسنامه آژانس تاكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران در شش سال گذشته حتي فراتر از تعهدات اساسنامهاي خود عمل كرد و همكاري كامل ايران با آژانس منجر بهحل همه شش موضوع باقيمانده شد.
نشست شوراي حكام امروز در وين
نشست دورهاي آژانس شوراي حكام آژانس بينالمللي انرژي اتمي امروز در حالي در مقر اين آژانس در وين آغاز شد كه بررسي برنامه هستهاي سوريه و جمهوري اسلامي ايران در صدر برنامههاي آن قرار دارد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، 35عضو شوراي حكام آژانس قرار است نشست آخر سال ميلادي خود را كه معمولا در اواخر نوامبر برگزار ميشود، امروز برگزار كنند.
در اين نشست دو روزه، نمايندگان كشورها به صورت تمام وقت در آن به بحث و بررسي مسائل خواهند پرداخت.
گزارشهاي مربوط به اجراي توافقنامه يادمان معاهده منع گسترش هستهاي (انپيتي) در جمهوري اسلامي ايران و همچنين گزارش مربوط به فعاليتهاي هستهاي سوريه، هفته گذشته ميان اعضاي شوراي حكام توزيع شد.محمد البرادعي مدير كل آژانس بينالمللي انرژي اتمي در گزارش خود با تاكيد بر همكاري ايران، بار ديگر بر منحرف نبودن مواد هستهاي اعلام شده از سوي كشورمان به سوي كاربرد تسليحاتي تاكيد كرد.
5 هزار سانتريفيوژ در نطنز فعال است
رئيس سازمان انرژي اتمي با تاكيد بر اينكه تعليق غنيسازي در فرهنگ ايران جايي ندارد، اعلام كرد: در مقطع فعلي بيش از پنج هزار سانتريفيوژ در مركز غني سازي نطنز در حال فعاليت داريم.
به گزارش ايرنا، رضا آقازاده پس از بازديد از نمايشگاه تخصصي دستاوردهاي صنعت هستهاي در جمع خبرنگاران تصريح كرد: ما در مركز غنيسازي نطنز از پنج هزار سانتريفيوژ در حال كار عبور كردهايم و برنامه توسعه آن را در دستور كار داريم.
آقازاده در پاسخ به اين سوال كه آيا ايران تعليق غنيسازي را خواهد پذيرفت، تاكيد كرد: تعليق در قاموس و فرهنگ ايران اصلا معني نشده است و چنين چيزي وجود ندارد.
آقازاده درباره نيروگاه اتمي بوشهر نيز با توجه به مشكلاتي كه روسها دارند و قولهايي كه براي جبران تاخير دادهاند، گفت: اميدوار هستيم اگر روسها بدقولي نكنند، امسال سوختگذاري نيروگاه آغاز شود.
وي تصريح كرد: اميدوار هستيم سال 1388 بهرهبرداري از برق هستهاي نيروگاه بوشهر آغاز شود.
رئيس سازمان انرژي اتمي ايران تاكيد كرد: مهمترين موضوع در رابطه با نيروگاه بوشهر، سوختگذاري آن است، وقتي سوخت در داخل راكتور قرار گرفت، طبيعتا يك روال طبيعي و زمانبندي خاص خودش را دارد كه به مرحله توليد برق برسد كه اين امر در دو فاز اتفاق ميافتد.
آقازاده توضيح داد: در فاز اول بايد 500 مگاوات برق هستهاي توليد شود و در فاز دوم با فاصله دو سه ماهه، اين ميزان به يك هزار مگاوات مي رسد.
تلاش ما اين است كه تابستان آينده فاز اول توليد برق هستهاي را داشته باشيم.
آقازاده در پاسخ به اينكه پيشرفت پروژه اراك و نيز كارخانه در چه مرحلهاي قرار دارد، گفت: در اراك پروژه توليد آب سنگين، توليد بيش از ظرفيت خود را تجربه ميكند و رآكتور 40 مگاواتي نيز از پيشرفت خوبي برخوردار است.
آقازاده گفت: يكي از پروژههايي كه فاز اول آن را تا آخر امسال به بهره برداري ميرسانيم، كارخانه اف.ام.پي (توليد ميلهها و مجتمعهاي سوخت هسته اي) است كه اسمبل( مجتمعهاي) سوخت را توليد ميكند و اولين توليد آن كه به زودي به نتيجه خواهد رسيد، سوخت راكتور 40 مگاواتي اراك است.
آقازاده گفت: تاسيسات فرآوري اورانيوم اصفهان (يو.سي.اف) نيز توليد بالاتر از ظرفيت خود را تجربه كرده و در اين چند سال، توليد خيلي خوبي داشتهايم. در مجموع برنامههاي سازمان از روند خوبي برخوردار است.
رئيس سازمان انرژي اتمي در پاسخ به سوالي درباره نشست فصلي شوراي حكام آژانس و نيز گزارش اخير محمد البرادعي مديركل آژانس گفت: در رابطه با گزارش آقاي البرادعي بايد تفكيك قائل شويم كه يكي در رابطه با همكاريهاي روتين ما با آژانس در قالب مقررات ان.پي.تي است.
آقازاده تاكيد كرد: در گزارش البرادعي به هيچ نكته منفي مبني بر اينكه ما در روابطمان باآژانس از نظر نظارت بر فعاليتهاي جاري داشته باشيم، اشاره نشده است.
وي تصريح كرد: چه در رابطه با فعاليتهاي جاري و چه مطالعات ادعايي آنها توقعاتي فراتر از آنچه كه با ما توافق كردهاند، دارند. بطور مثال آقاي البرادعي در گزارش خود متوقع است كه ما پروتكل الحاقي را اجرا كنيم كه اين كار مسير خودش را دارد.
آقازاده اضافه كرد: كشوري كه در شوراي امنيت است و تحريم و تهديدات متعددي ميشود، طبعا براي اجراي پروتكل الحاقي بايد شرايط سياسي لازم آن فراهم شود.
رئيس سازمان انرژي اتمي گفت: در رابطه با مطالعات ادعايي، آنچه در مداليتي بين آقاي لاريجاني و البرادعي امضا شده بود، انجام شده است و در رابطه با مطالعات ادعايي، گزارشات و اطلاعاتي كه آژانس داد و پاسخهايي كه ما داديم، اين پروسه تمام شده است.منتهي اعضاي شوراي حكام و آژانس توقعات بالاتر از مداليتي دارند و طبيعي است كه اگر اين كار بخواهد اتفاق بيافتد مسير جداگانهاي را ميطلبد.
آقازاده تاكيد كرد:كاري كه بايد ما در رابطه با مطالعات ادعايي انجام ميداديم، تحقق يافته است. به همين دليل است كه ما در پاسخ به آژانس ميگوييم شما بايد مطالعات ادعايي راببنديد و اگر موضوعي وجود داشته باشد بايد به روال طبيعي خودش باشد.
رئيس سازمان انرژي اتمي تاكيد كرد:آنچه در قالب و تعهدات فيمابين ما و آژانس بوده، محقق شده وآژانس هيچ نوع ادعايي در نحوه همكاري ما در اصفهان و نطنز و يا در ساير پروژهها ندارد.
آقازاده در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران مبني بر اينكه آيا ايران پيشنهاد فريز - فريز را ميپذيرد، گفت: 1+5 پيشنهادي را مطرح كرد و ما نيز پيشنهادي را متقابلا مطرح كرديم، ابهاماتي درباره پيشنهاد 1+5 وجود داشت كه در جلسهاي ابهامات مطرح شد و آنها قرار است به اين ابهامات پاسخ دهند.
رئيس سازمان انرژي اتمي ايران تاكيد كرد: از نظر ما، نفس مذاكره يك پيشرفت و كار مثبتي است ولي اينكه مذاكرات قرار است به كجا برسد، مهمتر از خود مذاكره است.
آقازاده افزود: قرار است آنها پاسخ ابهامات ما را بدهند. پس از دريافت پاسخها آن را ارزيابي خواهيم كرد كه اين پروسه سياسي و مذاكرات را چگونه دنبال كنيم.
پاسخ به ادعاهاي غرب
رئيس سازمان انرژي اتمي ايران در پاسخ به سوال ديگري درخصوص ادعاهاي غرب به دليل برخورداري ايران از630 كيلوگرم اورانيوم با غناي پايين گفت: اينها جوسازيهاي خبري است كه معمولا انجام ميشود و به آن دامن زده ميشود.
آقازاده با بي پايه و اساس خواندن اين ادعاها گفت: اگر چنين باشد، همه كشورهايي كه در زمينه فناوري هستهاي فعاليت دارند، الان بايد بمب اتم داشته باشند مثل ژاپن، برزيل و خيلي كشورهاي ديگر.
وي تاكيد كرد: مباني فعاليتهاي هستهاي ما بر اساس اين نيست، ما براي پنج سال آينده برنامه ريزي براي داشتن 5 هزار مگاوات برق هستهاي را داريم كه بايد حداقل بخشي از سوخت اين نيروگاهها را خودمان توليد كنيم.
آقازاده افزود: هر نيروگاهي حداقل پنج سال دوره ساختماني آن طول ميكشد. طبيعي است همين مقدار زمان نياز داريم تا غنيسازي را توسعه دهيم. غني سازي اين طور نيست كه ما همه ماشينهاي سانتريفيوژ را نصب كنيم و بعدا استارت را بزنيم، غنيسازي به طور تدريجي انجام ميشود.
رئيس سازمان انرژي اتمي ايران اظهار داشت: در طول پنج سال آينده ما حداقل بايد 50 هزار ماشين نصب كنيم، طبيعي است كه غنيسازي هم به زمان نياز دارد و توليد غنيسازي زمان خاص خود را ميبرد و هم نيروگاه زمان ميبرد.
آقازاده گفت: اين حرفهايي كه ميزنند كه ايران نيروگاه ندارد ولي سوخت هستهاي توليد ميكند، بي اساس است، طبيعي است با 600 كيلو و يك تن، سوخت تامين نميشود.
وي افزود: براي تغذيه سالانه يك نيروگاه هزار مگاواتي 30 تن سوخت نياز داريم ما براي اينكه به اين توليد برسيم به زمان نياز داريم و تمام ماشينها بايد نصب شود، توليدات انبار شود تا بتوان سوخت يك نيروگاه را تامين كرد.
آقازاده تاكيد كرد: اين حرف كه ميگويند چرا ايران به رغم اينكه نيروگاهي را نهايي نكرده، سوخت هستهاي را توليد ميكند مردود است، زيرا توليد سوخت هستهاي يك نيروگاه زمان خاص خود را ميطلبد و توليد اورانيوم و نصب سانتريفيوژها به تدريج انجام و جمع آوري مي شود تا به مرز 50 هزار سانتريفيوژ برسيم و آن وقت ميتوانيم بگوييم نطنز پاسخگوي چند نيروگاه هستهاي است.
جاسوسهاي هستهاي
آقازاده در پاسخ به سوال خبرنگاري كه از او پرسيد تاكنون چند جاسوس هستهاي دستگير شدهاند، گفت: طبيعي است اين فناوري و فعاليت در ايران كه كشوري در حال توسعه است، اتفاق افتاده است، بخصوص كه از صفر تا 100 اين فناوري را خودش انجام ميدهد، براي كشورهايي مثل اسرائيل يا سرويسهاي اطلاعاتي آمريكا از حساسيت بيشتري برخوردار است.
رئيس سازمان انرژي اتمي ايران اظهار داشت: اينها براي دسترسي به اطلاعات و ظرفيتها و قابليتهايي كه در ايران وجود دارد به اين روشها (جاسوسي) متوسل ميشوند.
آقازاده گفت: با توجه به اشراف دستگاههاي اطلاعاتي كشور بر اينها، معمولا اين نوع حركتها تا به حال خيلي برايشان موفقيتآميز نبوده است.
آقازاده در پاسخ به سوال خبرنگار يك شبكه تلويزيوني خارجي مبني بر اينكه چه پيامي براي غرب داريد، گفت: پيغام خاصي ندارم، اگر بخواهد بحثها ادامه پيدا كند، بحثهاي سياسي جاي خود را دارد.
آقازاده در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره گداخت هستهاي گفت: يكي از پروژههاي اولويت دار سازمان انرژي اتمي، گداخت هستهاي است و اين پروژه از زمان گذشته شروع شده و در اين زمينه فعاليت هم داريم و پروژههاي مهمي را نيز در دست اجرا داريم.
وي تصريح كرد: در زمان خودش، گزارش جامعي از اين پروژه ارايه خواهيم داد.
پنجشنبه 7 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]