واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: نقش زنان در استفاده بهينه از انرژي
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز: از آنجايي كه زنان نقش موثري را هم درامور مديريتي منزل و هم در امور تربيتي كودكان دارند، رعايت الگوهاي مصرف توسط آنان مي تواند اثري عميق در بهينه سازي استفاده از انرژي داشته باشد.
به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران"ايسكانيوز" با توجه به فرهنگ اجتماعي حاكم برجامعه ما، زنان در عرصه اقتصادي نقش كم تري نسبت به مردان ايفا مي كنند.
خانواده در تحكيم پايه هاي فرهنگ مصرف بهينه انرژي و بهره وري كشور نقش بسيار حساسي دارد.
به ويژه اگر ما توجه داشته باشيم كه امروزه روش هاي صرفه جويي در مصرف انرژي صرفا بر پايه هاي فني و اقتصادي استوار نيست، بلكه صرفه جويي در ابعاد مختلف زندگي و به ويژه صرفه جويي انرژي به عنوان يك سبك مطلوب زندگي و رفتار پسنديده اجتماعي در بستر خانواده شكل مي گيرد.
امروز در بعضي جوامع الگوهاي مصرف ناصحيح همراه با مصرف زدگي و رفاه زدگي نوعي شيوه زندگي معقول محسوب مي شود و يكي از كانون هاي مبارزه با چنين طرز تفكري زنان فرهيخته هستند.
با يك نگاه اجمالي به خانواده ايراني مي توان انتظار داشت كه زنان انتخاب كنندگان و كاربران اصلي لوازم خانگي انرژي بر در منازل هستند.
فرزندان و ساير اعضاي خانواده نحوه استفاده و شيوه هاي صرفه جويي را به تدريج از مادران ياد گرفته و در زندگي فردي و اجتماعي خود به كار مي برند.
در اين صورت اسراف و تبذير به تنهايي به عنوان يك ارزش و افتخار تلقي نمي شود، بلكه به عنوان رفتاري ضد ارزش و ظلم به نسل هاي آينده به حساب مي آيد.
لذا آگاهي زنان از ميزان مصرف و نحوه استفاده صحيح از وسايل خانگي از اهميت به سزايي برخوردار است.
زنان مي توانند با به كاربردن راه حل هاي گوناگوني كه براي صرفه جويي در انرژي وجود دارد در قبال سلامتي خانواده وفرزندان خود، كمك به حفظ محيط زيست و به خصوص اقتصاد خانواده نقش مهمي را ايفا كنند.
به عبارت بهتر مي توان گفت كه اگرچه آگاهي تمامي اقشار و گروه هاي اجتماعي از زن و مرد، كوچك و بزرگ، شهري و روستايي و ... از راه و روش هاي گوناگون صرفه جويي در انرژي امري ضروري است، اما آگاهي زنان با توجه به نوع فعاليت شان در خانه و نقش ويژه تربيتي اي كه دارند از اهميت به سزايي برخوردار است.
اگرچه تغيير رفتار در استفاده از وسايل برقي ابتدا كمي سخت به نظر مي رسد، اما تغيير عادت مصرف ما، محيط زيست سالم تر، سالامت جسمي و رواني، كاهش هزينه ها و تغيير الگوي مصرف را به همراه دارد و به تبع رعايت الگوهاي منطقي مصرف نقش مهمي را در رشد مهارت هاي اجتماعي و توانمندسازي كودكان خواهد داشت.
مادران در شكل گيري رفتارها،عادات ونگرش هاي فرزندانشان نقش بسيار اساسي دارند و رعايت الگوي هاي مصرف توسط مادران به الگوپذيري و رفتار اخلاقي صرفه جويي انرژي در كودكان كمك مي كند.
از جمله الگوهاي مصرف مي توان به موارد ذيل اشاره كرد:
_عدم استفاده از وسايل برقي در ساعات اوج مصرف
_ استفاده از وسايل برقي استاندارد وداراي برچسب انرژي
_استفاده از وسايل گرمايشي و سرمايشي مناسب با محيط خانه
_استفاده از وسايل روشنايي كم مصرف ( به خصوص لامپ هاي كم مصرف)
_ حتي الامكان از كولرهاي گازي استفاده نكنيد
_در صورت عدم استفاده از وسايل صوتي و تصويري آنها را خاموش كنيد.
و ....
البته موارد ذكر شده تنها جزئي از نكاتي است كه مي توان در صرفه جويي انرژي به كار برد، اما حتي رعايت تعدادي از اين موارد نيز مي تواند اثر به سزايي را در صرفه جويي و بهره وري انرژي داشته باشند./125
پنجشنبه 7 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 195]