واضح آرشیو وب فارسی:شبکه فن آوری اطلاعات ایران: نگاهي به نمايشگاههاي الكامپ و تلكام و برخي حواشي آن
چهاردهمين نمايشگاه بينالمللي الكترونيك، كامپيوتر و تجارت الكترونيكي (ايران الكامپ 2008) و نهمين نمايشگاه بينالمللي صنايع مخابرات و اطلاعرساني (ايران تلكام) كه بدون برگزاري مراسم افتتاحيه و با حضور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات آغاز شدند، عصر روز گذشته در سكوت به كارشان پايان دادند.
به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران،از سايت http://www.khodkar.ir ، امسال برگزاري اين دو نمايشگاه بدون افتتاحيه و اختتاميه سوالي را در بين اصحاب رسانه كه چرا مراسمي با حضور مسئولان دولتي برگزار نشد؟
اما جلال حسيني مديرعامل شركت سهامي نمايشگاههاي بينالمللي در باره علت نداشتن مراسم افتتاحيه و اختتاميه نمايشگاههاي الكامپ گفت: افتتاحيه و اختتاميه نمايشگاه با سفر هيات دولت مصادف شده و دعوت از مسئولان دولتي براي اين مراسم به اين دليل عملي نشد و از طرفي انجام اين مراسم ممكن بود و وقت مفيد بازديدكنندگان را به خود اختصاص دهد اما برنامهريزي كردهايم كه اين مراسم را يك روز بعد و قبل از نمايشگاه انجام دهيم.
برگزاري همزمان دو نمايشگاه نكتهاي بود كه بنا بر اظهارات مسئولان مربوطه رونق هرچه بيشتر نمايشگاه حوزه ICT را به دنبال خواهد داشت زيرا حدود 70 درصد بازديدكنندگان نمايشگاه الكامپ و تلكام مشترك هستند و اين موضوع باعث صرفهجويي در زمان و هزينه بازديدكنندگان شده و زمينه حضور كليه شركتهاي كوچك و بزرگ را در حوزه ICT فراهم ميكند.در نمايشگاه الكامپ امسال 358 شركت داخلي و 68 شركتكننده خارجي از كشورهايي شامل آلمان، ايتاليا، انگليس، امارات متحده عربي، پاكستان، چين، روسيه، سوئد، فرانسه، سوئيس، فنلاند، كويت، هلند و هند حضور داشند و حاضران در بخشهاي فعال در كالا و خدمات سختافزار، نرمافزار، دستگاههاي الكترونيك و تجارت الكترونيكي در الكامپ مشاركت كردند.شركتهاي خارجي در نمايشگاه امسال حضور داشتند اما به عقيده بسياري از بازديدكنندگان حضور اين 68 شركت كننده چندان موثر و قابل توجه نبود.نمايشگاه بينالمللي صنايع مخابرات، ارتباطات و تكنولوژي اطلاع رساني (ايران تلكام) يكي از بزرگترين رويدادها و گردهماييها در زمينه صنعت مخابرات در كشورمان محسوب ميشود كه با اهداف اصلي مانند تبادل اطلاعات متخصصان، مديران و كارشناسان بخشهاي دولتي و خصوصي و دستاندركاران اين صنعت برگزار شد.اما غرفههاي آراسته شده با رنگبنديهاي زيبا در بسياري از سالنها مانند نمايشگاههاي ديگر به چشم ميخورد و بازديدكنندگان كه بيشتر قشر نوجوان و جوانان را شامل ميشدند به خود جلب ميكرد.
نمايشگاه امسال شلوغتر از سال گذشته به نظر ميرسيد و همين نكته از ديدگاه غرفهداران بويژه در نمايشگاه تلكام به يك انتقاد تبديل شده و عقيده داشتند كه شلوغي باعث شد تا از كاركرد تخصي نمايشگاه كاسته شود.
گفتني است امسال در اكثر غرفهها امكان استفاده از اينترنت وجود داشت و در برخي غرفهها كه اينترنت نداشتند نيز كارت شبكه در اختيارشان گذاشته شد اما وضعيت آنتندهي شبكه تلفن همراه نيز كه نسبت به سال گذشته بهبود يافته بود در روزهاي سوم و چهارم برگزاري نمايشگاه و با افزايش حجم بازديدكنندگان مشكلساز شد.
مسافت بسيار از محل برگزاري نمايشگاه الكامپ تا محل برگزاري نمايشگاه تلكام موضوعي بود كه رفت و آمد را براي بازديدكنندگان كمي دشوار كرد و اين فاصله بعضا موجب شد برخي بازديدكنندگان نتوانند از همه غرفهها ديدن كرده و يا به بازديد از يك نمايشگاه بسنده كنند، البته سرويسهاي رايگاني نيز براي جابهجايي بازديدكنندگان وجود داشت.
حضور مسئولان دولتي در غرفههاي نمايشگاه تلكام امسال شرايط مناسبي فراهم كرد تا خبرنگاران رسانهها بتوانند با مسئولاني كه ماهها در جستوجوي آنها براي مصاحبه گرفتن بودند به صحبت بنشينند.
تعامل با مخاطبان و استفاده از نظرات و انتقادات آنها در تمام غرفهها به چشم ميخورد اما استقبال و بازديد از غرفههاي نمايشگاه تلهكام قابل توجه به نظر ميرسيد؛ حضور شركتهاي زيرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات از جمله ايرانسل، شركت ارتباطات سيار (همراه اول) و تاليا خود دليلي براي اين مسئله بود.
زمان برگزاري نمايشگاه از ساعت 10 تا 17 اعلام شده بود كه بود كه در دو روز پاياني ساعت 9 آغاز شد؛ اما در مجموع ساعت بازديد موضوعي بود كه اعتراض بازديدكنندگان را در پي داشت و معتقد بودند بيشتر مردم و قشر جوان بعد از اتمام ساعت كاري ميتوانستند از نمايشگاه بازديد كنند و اين در حالي بود كه در آن ساعات نمايشگاه تقريبا به كارش پايان داده بود و اين در شرايطي بود كه كم بودن تعداد روزهاي بازديد و ساعت كم آن موضوعي بود كه سال گذشته هم مطرح شد و قرار بود امسال مورد توجه مسئولان قرار بگيرد.
به عقيده برخي بازديدكنندگان از ديگر مواردي كه بايد در زمان انتخاب نمايشگاه به آن توجه ميشد در نظر گرفتن روزهاي آخر هفته و تعطيلي بود تا افراد بيشتري بتوانند از نمايشگاه بازديد كنند.
غرفههاي زيبا با طراحيهاي جذاب و در نظر گرفتن عوامل تشويقي مثل اشانتيون و قرعهكشي و ايستادن بازديدكنندگان كه اكثرا نوجوانان را تشكيل ميدادند در صفهاي طولاني براي دريافت هداياي تبليغاتي از نكات مورد توجه بود.اما فروش سي دي در برخي غرفهها باعث شد تا حراست نمايشگاه عكسالعمل نشان داده و به متوقف كردن فروش در اين غرفهها اقدام كند.همزمان شدن اين نمايشگاه با هفته بسيج و پخش آهنگهايي با اين مضمون در بخشي از نمايشگاه خود فضاي جديدي را به نمايشگاه امسال داده بود.
در ساعات آغازين نمايشگاه بيشترين بازديدكنندگان را دانشآموزان تشكيل ميدادند كه از طرف مدارس به محل نمايشگاه آورده ميشدند و اكثرا در جستوجوي غرفههايي از جمله ايرانسل و تاليا بودند.
برگزاري كارگاههاي آموزشي با موضوع ارايه خدمات از طريق دولت سيار و موضوعات مرتبط با مراكز داده و امنيت اطلاعات در غرفه پژوهشگاه ملي ارتباطات و فناوري اطلاعات (مركز تحقيقات مخابرات ايران) و سمينارهاي تخصصي توسط برخي شركتهاي خصوصي از ديگر موارد مهم و قابل ذكر است.
همچنين همايش «فناوري اطلاعات و ارتباطات دستاوردها و پيشرفتها» با حضور معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در روز سوم نمايشگاه در سالن همايشهاي نمايشگاه بينالمللي برگزار شد.
شركت ارتباطات سيار امسال چند سرويس ارزش افزوده جديد در نمايشگاه ارايه كرد. همچنين سيستم كنترل شبكه، آزمايشگاه اندازهگيري تشعشعات و مسابقات با جايزه سيمكارت از ديگر فعاليتهاي غرفه همراه اول در سالن 8 و 9 نمايشگاه بينالمللي تهران بود.
به گفته مسئولان اين شركت در نمايشگاه سرويس MMS بهصورت پايلوت براي گوشيهاي موجود در غرفه فعال شد و بازديدكنندگان توانستند با استفاده از اين گوشيها، كاربردهاي اين سرويس را امتحان كنند، همچنين سيمكارت قاصدك كه سيمكارتي است كه صرفا براي ارسال پيام كوتاه ارايه ميشود و براي بعضي از افراد جذابيت خاصي دارد نيز در غرفه ارايه شد.سيمكارت امين هم با هدف كاربردي كردن محصولات همراه اول، عرضه شد و غرفه شركت ايرانسل هم سرويسهاي جديدي از جمله سرويس خط به خط، آهنگ پيشواز، خدمات ايميل ايرانسل و سرويس پيامهاي چندرسانهيي (MMS) را به بازديدكنندگان ارايه كرد.اطلاعرساني درباره ديگر سرويسها و امكانات پيشرفته ايرانسل از جمله GPRS، شش روش براي شارژ سيمكارت اعتباري، سه روش براي پرداخت صورتحساب سيمكارتهاي دائمي، شارژ الكترونيكي، ويترين ايرانسل، سيمكارت پيامرسان، امكان تبديل سيمكارت اعتباري به دايمي انجام شد و البته مراسم قرعهكشي هم در روز پاياني و در شرايطي كه جمعيت زيادي حضور داشتند برگزار شد.
در ساعات پاياني برگزاري نمايشگاه در حالي كه در سالنها بسته ميشد هجوم بازديدكنندگان براي ورود به سالنها كه ظاهرا در همان روز از برگزاري نمايشگاه آگاهي يافته بودند سوال برانگيز بود.
پس از خروج از محل نمايشگاههاي بينالمللي تهران هم ترافيك ماشينهاي بازديدكنندگان قابل خسته كننده بود و مثل هميشه اعتراض برانگيز شد.در هر حال كار اين دو نمايشگاه با تمام اظهارنظرهاي كارشناسي مختلف و انتقاد و پيشنهادها عصر روز گذشته به اتمام رسيدند.
پنجشنبه 7 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه فن آوری اطلاعات ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]