واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
اخیرا فضا پیمای کپلر ناسا موفق به کشف نخستین سیاره هم اندازه زمین در «منطقه قابل سکونت»، (جایی که احتمال وجود آب به.صورت مایع در سطح کهکشان می.رود)، شده است.
5 سیاره از سیارات کشف شده نیز، اندازه.ای نزدیک به زمین دارند و در منطقه قابل.سکونت به دور ستاره.ای کوچک.تر و خنک.تر از خورشید ما در فاصله.ای حدودا 2هزار سال نوری در حال گردش هستند.
البته سیارات کشف شده برای تأیید، نیاز به مشاهدات بیشتری دارند. همچنین کپلر موفق به کشف 6 سیاره شده است که به دور ستاره.ای که کپلر 11 نامیده می.شود در حال گردش هستند؛ این بزرگ.ترین گروه از سیارات در حال گردش است که تا به حال کشف شده است که به دور یک ستاره در خارج از منظومه شمسی ما در حال گردش هستند. به گفته چارلز بولدن، مدیر ارشد ناسا در واقع این کشف رؤیای نسل قبلی ماست که در آن یافتن سیاراتی همانند سیاره ما و در خارج منظومه شمسی چیزی شبیه به یک داستان علمی- تخیلی بود تا واقعیت اما کپلر ثابت کرد که این احتمال آنچنان هم دور از واقعیت نیست. این اکتشافات بر اهمیت برنامه اکتشاف علمی ناسا در مورد درک ما از جایگاهی که در هستی داریم می.افزاید.
یافته جدید فضاپیمای کپلر ناسا، بخشی از چندصد سیاره مشابه زمین است که حاصل آخرین ماموریت برنامه علمی - اکتشافی کپلر است و اطلاعات آن در تاریخ اول فوریه منتشر شده است. با حساب اکتشافات جدید، تعداد سیارات کشف شده تا امروز به 1235 سیاره می.رسد که 68تای آنها اندازه.ای تقریبا برابر با زمین دارند، 288 تای آنها اندازه.ای بزرگ.تر از زمین دارند؛ 662تای آنها به اندازه نپتون، 165تای آنها هم.اندازه مشتری و 19تای آنها بزرگ.تر از مشتری هستند.
از 54 سیاره.ای که به تازگی در منطقه قابل سکونت پیدا شده، 5 تای آنها اندازه.ای بسیار نزدیک به زمین دارند و 49 سیاره باقیمانده بسیار بزرگ.تر از زمین و دو برابر بزرگ.تر از مشتری هستند. این یافته.ها برپایه نتایج حاصل از مشاهدات بیش از 156 هزار سیاره توسط فضاپیمای کپلر است که تقریبا 1400 ناحیه از آسمان را پوشش می.دهد و در تاریخ 12 می. و 17 سپتامبر 2009 به.دست آمده است.
به گفته ویلیام بوراکی، عضو مرکز تحقیقات ماتفیلد کالیفرنیا این موضوع که موفق به کشف سیارات زیاد و هم.اندازه با زمین در چنین ناحیه کوچکی از آسمان شده.ایم حاکی از این حقیقت است که در کهکشان ما سیارات زیادی هستند که به دور ستاره.ای همانند خورشید ما در حال گردشند. همچنین موفق شده.ایم از صفر به 68 سیاره هم اندازه زمین که 54تای آنها در منطقه قابل سکونت واقع شده.اند، دست پیدا کنیم که بعضی از آنها حتی دارای اقماری با آب مایع هستند.
در بین ستارگان دارای چنین سیاراتی و براساس شواهد، 170تای آنها در منظومه.های چندسیاره.ای و در مسافتی تقریبا برابر با 2000سال نوری از زمین واقع شده.اند که آخرین منظومه کشف شده فشرده.ترین منظومه سیاره.ای به شمار می.رود که تا به حال پیدا شده است.
تمام 6 سیاره موجود در این منظومه، مداری کوچک.تر از زهره دارند و 5 تای آنها دارای مداری کوچک.تر از عطارد هستند. تنها ستاره با بیش از یک سیاره تأیید شده در حال گردش، کپلر 9 است که بیش از 3 سیاره تأیید شده در حال گردش دارد، همچنین یافته.های جدید در مورد کپلر 11 در ماه فوریه در ژورنال طبیعت به.چاپ خواهد رسید.
جک لیسوئر، دانشمند سیارات و عضو تیم تحقیقاتی کپلر می.گوید: کپلر 11 منظومه.ای شگفت.انگیز است که ساختار و نوع گردش آن رازهای بسیاری را در مورد شکل.گیری آن آشکار می.سازد.
این شش سیاره دارای ترکیباتی از سنگ و گاز هستند که به احتمال زیاد آب.هم در ساختار خود دارند. ساختار صخره.ای بیشترین ماده موجود در یک سیاره را تشکیل می.دهد، در حالی که بیشتر حجم ستاره از گاز تشکیل شده است. با اندازه.گیری حجم و اندازه 5سیاره در منظومه، به این نتیجه رسیدیم که آنها کم حجم.ترین سیارات تأیید شده در خارج منظومه شمسی ما هستند.
تمام سیاراتی که به دور کپلر11 در حال گردش هستند بزرگ.تر از زمین هستند و بزرگ.ترین آنها در اندازه، با اورانوس و نپتون قابل مقایسه است. درونی.ترین سیاره در منظومه کپلر11 سیاره کپلر11.بی .است که 10برابر نزدیک.تر به ستاره خود در مقایسه با زمین است. ستارگان دور.تر در کپلر11 به ترتیب شامل کپلر 11 سی، 11 دی، 11.ای، 11 اف و دورترین سیاره یعنی کپلر 11.جی است که مسافت آن تا ستاره، نصف مسافت زمین تا خورشید خود است. سیاره.های کپلر11 دی، .ای و اف دارای مقدار قابل توجهی از گاز.های درخشان هستند که نشان.دهنده تشکیل آنها بین چند میلیون سال از زمان شکل.گیری منظومه است.
داگلاس هاجینز دانشمند تیم تحقیق روی کپلر در واشنگتن اضافه می.کند: یافته.های جدید در مورد کپلر نقطه عطفی در مورد مسیر برنامه.های تحقیقاتی روی سیارات خارج منظومه شمسی به شمار می.رود. کپلر به.عنوان یک تلسکوپ فضایی با اندازه.گیری کاهش خفیف نوری که در روشنایی ستارگان با عبور سیارات از مقابل آنها رخ می.دهد به جست.وجوی سیارات می.پردازد که این پدید خود به حرکت انتقالی معروف است. از آنجایی که حرکت انتقالی سیارات در منطقه قابل سکونت ستارگان تنها یکبار در سال رخ می.دهد و نیاز به 3حرکت انتقالی برای تأیید سیاره دارد، در نتیجه تأیید موقعیت یک سیاره هم اندازه زمین که در منظومه شمسی خود در حال گردش است به 3سال زمان نیاز دارد.
تیم تحقیقاتی کپلر از تلسکوپ.های زمینی متعددی و از تلسکوپ فضایی اسپیتزر برای بازنگری مشاهدات انجام شده روی سیارات و دیگر تجهیزات تحقیقاتی در فضاپیما.ها استفاده می.کند. ناحیه.ای که کپلر درصورت.های فلکی صلیب شمالی و لیرا مشاهده می.کند تنها در فصل بهار و اوایل پاییز و به کمک مشاهدات زمینی قابل دیدن است. اطلاعات به.دست آمده از این مشاهدات به شناسایی و تأیید سیارات مشابه زمین کمک می.کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 496]