واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سفير ايران در يونسكو: بايد از ابزاري شدن مفهم امنيت انساني جلوگيري شود
داخلي. اجتماعي. فرهنگي.
سفير و نماينده دائم ايران در يونسكو گفت: بايد از تحميل يك رويكرد خاص در كل جوامع يا ابزاري شدن مفهوم امنيت انساني ازسوي برخي قدرتها جلوگيري شود.
محمدرضا مجيدي روز چهارشنبه در همايش بينالمللي "امنيت انساني در غرب آسيا" در بيرجند افزود: امنيت انساني و توسعه انساني و حقوق بشر با يكديگر ارتباط مستقيم دارند.
وي با بيان اينكه بيش از يك دهه از ورود مفهوم امنيت انساني به مباحث نظري و محافل دانشگاهي و صحنه نهادهاي بينالمللي ميگذرد گفت: در اين مدت اين مفهوم از يك سو چالشهايي را برانگيخته و از سوي ديگر با چالشهايي روبرو بوده است.
او افزود: بازخواني مفهوم امنيت انساني و نقد و بررسي مفهومي و كاربردي آن گامي است در جهت تبيين هر چه بيشتر آن و روشنگري نسبت به استفادهها و يا سوءاستفادههايي كه ممكن است از اين مباحث صورت گيرد.
وي گفت: امنيت انساني با زندگي روزانه شهروندان گره خورده و با مباحث توسعه انساني و حقوق بشر ارتباط مستقيم دارد و بر اين اساس همه ملتها و مردم تمام كشورها و مناطق بايد در تعريف آن نقش داشته باشند.
سفير و نماينده دائم ايران در يونسكو افزود: بازشناسايي و باز شناساندن منطقه بزرگ غرب آسيا از نظر مفهومي و كاربردي با نگاهي بومي در شرايط متغير روابط بينالملل امروز براي منافع ملي كشورهاي منطقه و صلح، ثبات، آرامش، امنيت و توسعه پايدار و همهجانبه در اين منطقه بزرگ ضروري است.
وي گفت: برگزاري چنين همايشهايي ميتواند به طرح موضوع و بررسي پيرامون مفهوم امنيت انساني و توليدات ادبيات علمي در اين زمينه كمك كند.
او افزود: جايگاه ايران در اين منطقه از يك سو و تعريف چشمانداز ۲۰ ساله توسعه ملي در اين ظرف منطقهاي توجه خاص به مطالعات غرب آسيا را مورد تاكيد قرار ميدهد.
وي ادامه داد: هر چند تلاشهاي زيادي براي مطالعه مفهوم انساني در غرب آسيا صورت گرفته ولي نسبت به ساير مناطق جهان كمتر مورد توجه بوده است.
او همايش بينالمللي "امنيت انساني در غرب آسيا" در بيرجند را فرصتي براي صاحبان قلم و انديشه در منطقه براي ارايه ديدگاههاي خود و درج آن در مجموعه ادبيات جهاني توليد شده در اين حوزه ذكر كرد.
وي گفت: با توجه به پررنگ بودن برخي تهديدات امنيت انساني در مرزهاي شرقي ايران، برگزاري اين همايش فرصتي است تا مسايل مطرح و تجربيات موجود در مورد مفهوم امنيت انساني ملموستر مورد بررسي قرار گيرد و راهكارهاي اجرايي آن ارايه شود.
او افزود: همجواري خراسان جنوبي با افغانستان و نزديك بودن به پاكستان و مرزهاي شرقي كشور كه در كانون مسايل و تهديدات امنيت انساني، موادمخدر، تروريسم، بيماريهاي واگيردار، خشكسالي و كمآبي، تنگدستي و بيكاري قرار دارد ميتواند از يك سو به حوزه نظري جهت ارزيابي ميزان كارايي و كارآمدي راهكارهاي ارابه شده در زمينه مقابله با تهديدات امنيت انساني كمك كند.
سفير و نماينده دائم ايران در يونسكو گفت: علاوه برآن در شرايط دشوار امروز تمركززدايي و توجه به مناطق درون سرزميني و استانها به ويژه استانهاي مرزي در دستور كار قرار دارد لذا اين همايش فرصتي است براي نخبگان اجرايي و علمي اين مناطق كه هر چه بيشتر زمينه ورود استان خود را در عرصه بينالمللي براي عرضه توانمنديهاي خود و معرفي آن فراهم سازند.
ك/۲
چهارشنبه 6 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]