واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: نگاهي بر عرصههاي نقشآفريني بسيج؛صدور روحيه بسيجي، چالشي اساسي در مسير ظلم و فساد ايجاد كرده است
گروه سياسي: صدور روحيه بسيجي، چالشي اساسي در مسير ظلم و فساد ايجاد كرده است تا جايي كه باندهاي فساد اقتصادي و سياسي و فرهنگي از وجود و نقشآفريني بسيجيان به وحشت ميافتد و با بهرهگيري از ابزارهاي رسانهاي و تبليغي به تخريب چهره بسيجيان و عناصر كليدي آن و انزواي سازمان بسيج ميپردازند.
بديهي است عرصههاي نقشآفريني و وظايف بسيج را ميبايست در بيان و بنان بنيانگذار بسيج، امام خميني(ره) و فرماندهي معظم كل قوا مقام معظم رهبري جستوجو كرد، آنچه در گفتهها و نوشتههاي امام راحل(ره) و ولي امر مسلمين آشكار و روشن است اين بوده كه بسيج براي دفاع از انقلاب اسلامي و مقابله با تهديدها و چالشهاي فراروي آن و حفاظت از دستاوردهاي انقلاب تأسيس گرديده است و در اين راستا الگوي جوانان و ساز و كار مناسبي براي جذب و سازماندهي آحاد ملت به شمار ميرود.
امام راحل، بسيج و بسيجيان را پيشگامان رهايي دانسته و بر دستان آنان بوسه ميزند و تأكيد ميكند كه «من دست يك يك شما (بسيجيان) پيشگامان رهايي را ميبوسم و ميدانم كه اگر مسئولين نظام اسلامي از شما غافل شوند به آتش دوزخ خواهند سوخت»
و مقام معظم رهبري تصريح ميكنند: «بسيج يكي از بركات انقلاب و از پديدههاي بسيار شگفتآور مخصوص اين انقلاب است» «بسيج عبارت است از آن مجموعهاي كه پاكترين انسانها، فداكارترين و آمادهترين جوانان كشور در راه اهداف عالي اين ملت و براي به كمالرساندن و به خوشبختيرساندن اين كشور در آن جمع شدند». «بسيج در واقع مظهر عشق، ايمان، آگاهي، مجاهدت و آمادگي كامل براي سربلندكردن كشور و ملت است». «انكار بسيج، انكار بزرگترين ضرورت و مصلحت براي كشور است ما در ميدان جنگ هم اگر بسيجي را نداشتيم كميّتمان لنگ بود».
بنابراين كاركرد بسيج و عرصههاي نقشآفريني بسيجيان محصور و محدود به عرصه و صحنه خاصي نيست، هر آنچه تحقق اهداف نظام و مردم بدان وابسته است در حيطه اختيارات بسيج است با اين وجود تاريخ پر افتخار بسيج را نميتوان در يك يا چند نوشتار خلاصه كرد، رشادتها، فداكاريها، پيروزيها و افتخارات بسيج و بسيجيان بهويژه شهيدان و جانبازان و ايثارگران، اقيانوسي از كمالات و صحنههاي ماندگار است كه با تاريخ انقلاب اسلامي عجين است. از اين رو در نوشتار حاضر به نحو اختصار برخي از عرصههاي فداكاري اين عزيزان را مورد اشاره قرار ميدهيم تا وظيفه خويش را در تجليل از آنان انجام داده باشيم.
1. مقابله با گروهكهاي محارب و كودتاها: بسيج پا به پاي نيروهاي نظامي، انتظامي و امنيتي كشور در سالهاي اوليه انقلاب اسلامي با رشادت و ايثارگري توطئه گروهكهاي ضد انقلاب و توطئههاي خارجي را خنثي كرد در آن مقطع با پيام حضرت امام در تأسيس بسيج و ارتش 20 ميليوني سيل خروشان امت خداجوي كشور به مدد امدادهاي غيبي، توطئهها و فتنهها يكي پس از ديگري خنثي گرديد و كودتاها را ابتر ساخت و انقلاب اسلامي به ثبات و آرامش رسيد، رشادتهاي بسيجيان در مرحله تثبيت انقلاب از افتخارات كتاب انقلاب اسلامي است.
2. بسيج و مديريت دوران دفاع مقدس: مردم ايران در هشت سال دفاع مقدس تنها با ايمان راسخ و توكل به خدا و پيروي از رهبري پيامبرگونه امام خميني(ره)، از استقلال و تماميت ارضي و بقاي انقلاب اسلامي پاسداري كردند و رژيم بعثي صهيونيستي را كه نماينده استكبار جهاني و ارتجاع منطقهاي بود به شكست كشانيد. خاطرات و رشادتهاي شهيدان و جانبازان و ايثارگران و رزمندگان در جبهههاي حق عليه باطل، توشه راه ملت در ادامه مسير است و هر يك از آنان الگوي شايسته براي نسلهاي آينده هستند به گونهاي كه هم اكنون سيل خروشان ملت براي تشييع جنازه شهداي گمنام فضاي كشور را به دوران دفاع مقدس متصل ميسازد. لحظه به لحظه آن دوران طلايي سند افتخار نظام و مردم است و بسج با خلق اين حماسه فرهنگ خويش را به جهان صادر كرد و انقلاب را بيمه ساخت و قلب مبارك امام خميني(ره) را شاد نمود تا جايي كه به اخلاص و صفاي آنان غبطه خوردند و از خداوند تعالي خواستند كه با بسيجيانش محشور گرداند. امنيت و اقتدار و سربلندي امروز كشور مرهون ايثار و فداكاري آنان است و شهادت و جانبازي بهترين پاداش خداوند به برجستگان بسيج است.
3. بسيج و سازندگي كشور: توانمندي و استعداد كمنظير بسيج پس از دوران دفاع مقدس تاكنون در خدمت آباداني و سازندگي همهجانبه كشور و خدمترساني به مردم و حل مشكلات مناطق آسيبپذير بوده است، بسيج و بسيجيان در آبرساني، گازرساني، ايجاد و توسعه راههاي روستايي و بين شهري در اقصي نقاط كشور، ساختن سدها و انجام پروژههاي ملي و كلان در سطح كشور، كمك به ساخت مدرسه و مسجد و برق رساني به مناطق محروم نقشي بيبديل داشتهاند. وضعيت قابل قبول آباداني و سازندگي كشور مرهون تلاشها و مجاهدتهاي بسيجيان و جهاد اعتقاد و سازندگي آنان است.
4. احياء ارزشهاي ديني و انقلابي: روحيّات و تفكّر بسيجي مجموعهاي از ارزشها و آموزههاي ديني و انقلابي است. اين ارزشها در سيره نظري و عملي بسيجيان تجلي پيدا كرد و از آنان اسوههاي ماندگار ساخت و الگوي جوانان و نوجوانان كشور گرديدند. بسيجيان در ترويج آموزههاي ديني و گسترش و عمقبخشي به آنها در پايگاههاي مقاومت بسيج محلي و اقشاري در سطح اقشار و آحاد جامعه نهضت غير قابل توصيفي به پا كردند و فضاي معنوي و فرهنگ ارزشي جامعه كه با عنايات الهي و اهتمام مراجع عظام تقليد و روحانيت اصيل حاكم گرديده مديون بسيجيان و نخبگان بسيجي است.
5. مقابله با تهاجم و شبيخون فرهنگي: دشمنان انقلاب اسلامي پس از شكست در دوران دفاع مقدس بهويژه در عصر سازندگي و اصلاحات، تهاجم فرهنگي، اقتصادي و سياسي همهجانبهاي را عليه فرهنگ ديني و انقلابي كشورمان آغاز كرد. شبههافكني، اختلافافكني، ايجاد يأس و نااميدي در مردم، تحريك شبه روشنفكران و عناصر مرغوب و وابسته، جنگ رواني رسانهاي گسترده عليه مباني فكري و اعتقادي اسلام و تشويش اذهان عمومي تنها بخشي از توطئه دشمنان است در چنين فضايي بسيجيان كشور با پيروي از ولي امر مسلمين و روحانيت اصيل به مقابله با تهديدهاي استكبار پرداخت و برگ زرين ديگري بر افتخارات خود افزود.
6. بسيج و جهاد علمي: نخبگان بسيج با مجاهدت خدا پسندانه فصل نويني را در پيشرفتهاي علمي كشور، توليد علم، جنبش نرمافزاري، دستيابي به فناوريهاي نوين و بوميساختن انرژي صلحآميز هستهاي توسط بسيجان فرهيخته و دلسوخته انقلاب موجب عزت و اقتدار كشور گرديد. نخبگان بسيجي در دانشگاهها، حوزههاي علميه، مدارس، مراكز تحقيقاتي و پژوهشي و صنعت كشور افتخارات بينظيري كسب كردند و ابتكارات و اختراعات و پژوهشهاي آنها مايه سربلندي مسلمان است.
7. بسيج و بازدارندگي همهجانبه: بسيج و بسيجيان با هوشياري و حضور متعهدانهاي صحنههاي مختلف دشمنان را از تجاوز به تماميت ارضي كشور بازداشته است، رشادتهاي رزمندگان در دوران دفاع مقدس دندان طمع جهانخواران را كنده و آنان را از سلطه به كشور شهيد پرورمان نااميد ساخته است، مانورهاي شورانگيز و حضور آحاد مردم در بسيج همچنان دشمنان را مات و مبهوت ساخته و آنها را از تهديد مستقيم نظامي بازداشته است، هزينه تجاوز را براي دشمن چنان بالا برده كه خواب راحت را از جهانخواران و صهيونيستها برده است.
8. بسيج و تأمين امنيت و آرامش سياسي و رواني: بسيجيان لشكر ثبات و آرامش كشورند، آرامش و امنيت موجود مرهون نقشآفريني و حضور شجاعانه و متعهدانه آنان است. امنيت، بزرگترين سرمايه هر كشور است كه توسعه و آباداني و رفاه و آسايش مردم در گروه آن است و بسيجيان در تأمين امنيت و اقتدار همهجانبه كشور سهمي انكارناپذير دارند.
9. حضور بسيجيان پشتوانه ديپلماسي هوشمندانه و تهاجمي: بدون ترديد ديپلماسي هر كشور ميبايست متكي بر حضور فعال مردم و حمايت و پشتيباني آحاد جامعه از سياستها و مواضع نظام است. بسيج در تحولات دو دهه اخير نشان داده است كه بزرگترين حامي ديپلماسي كشور و عقبه حمايتي مسئولان سياست خارجي بوده است و دشمنان اين كشور از آنان در وحشت و هراس هستند از اين رو، بسيج سرمايهاي گرانقدر براي دستگاه سياست خارجي به شمار ميرود.
10. بسيج و مقابله با ظلم و فساد: روحيه بسيجي مصداق بارز مقابله با فقر و فساد و تبعيض است و صدور اين روحيه، مسلمانان جهان و جوانان غيور را به رويارويي با ظالمان كشانده و چالشي اساسي در مسير ظلم و فساد ايجاد كرده است تا جايي كه باندهاي فساد اقتصادي و سياسي و فرهنگي از وجود و نقشآفريني بسيجيان به وحشت ميافتد و با بهرهگيري از ابزارهاي رسانهاي و تبليغي به تخريب چهره بسيجيان و عناصر كليدي آن و انزواي سازمان بسيج ميپردازند.
11. بسيج و ولايتمداري: بدون ترديد بسيج در صف مقدم پشتيبان از ولايتفقيه بوده و رضايت امام خميني (ره) و مقام معظم رهبري از بسيجيان بهترين گواه اين مدعاست.
12. بسيج و اتحاد ملي و انسجام اسلامي: وجود سازمان بسيج دراقصي نقاط كشور و عضويت آحاد مردم از طبقات مختلف، مذاهب و اقشار گوناگون جامعه بيش از هر چيز بيانگر نقش كليدي آن در گسترش و عمقبخشي به وحدت ملي و انسجام اسلامي است.
و با اين رويكرد استراتژيك اقتدار و عزت كشور را ارتقا ميبخشد و توطئه تفرقهافكني استكبار و ايادي وابسته به آنان را ناكام ميگذارد اتحاد و انسجام از آموزههاي اساسي اسلام و قرآن كريم است، پيامبر اكرم (ص) و اهل بيت عصمت و طهارت همواره مسلمانان را به آن فراخواندهاند، رمز ماندگاري و استقلال ملتهاي مسلمان در گروه اتحاد و انسجام است، حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبري در هر شرايط و موقعيتي مسلمانان جهان را به وحدت و همبستگي و همگرايي دعوت ميكنند و بسيجيان مناديان اين رسالت عظيم هستند.
13. بسيج و ايفاي نقش محوري آن در نبرد نامتقارن و نااميد ساختن دشمنان براي تجاوز احتمالي به تماميت ارضي كشور.
14. بسيج نيرويي توانمند و فعال و پرنشاط و با انگيزه در تحقق سند چشمانداز بيست ساله كشور: بسيجيان در تمامي عرصههاي مندرج در اين چشمانداز نقش كليدي دارند و فعالانه و مديرانه براي رسيدن به اهداف سند چشمانداز تلاش و مجاهدت ميكنند.
15. بالا بردن ضريب مشاركت سياسي مردم و فراهمساختن زمينه حضور هوشمندانه آنان از صحنههاي سرنوشتساز بهويژه در انتخابات
16. شفافسازي و روشنگري فضاي سياسي و فرهنگي كشور و تلاش براي بالابردن بينش و بصيرت آحاد جامعه
17. اجراي فريضه امر به معروف و نهي از منكر در جامعه: بسيجيان در اين راه شهيداني را تقديم اسلام عزيز و انقلاب اسلامي كرده و همچنان در اجراي اين رسالت الهي پيشتاز خواهند بود.
18. مقابله با آسيبها و آفتها و تهديدات احتمال در مسير انقلاب اسلامي.
نوشته: علي مرادزاده
چهارشنبه 6 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 261]