واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: همايش بينالمللي "امنيت انساني در غرب آسيا" در بيرجند آغاز شد
داخلي. اجتماعي. فرهنگي.
همايش بينالمللي "امنيت انساني در غرب آسيا" روز چهارشنبه طي مراسمي با پيام نماينده يونسكو در دانشگاه بيرجند آغاز شد.
دبير كميسيون ملي يونسكو در ايران و دبير علمي همايش در اين مراسم گفت:
طي اين همايش دو روزه، پس از يك دهه از طرح موضوع امنيت انساني، نتايج نظري و كاربردي آن براي كشورهاي غرب آسيا توسط صاحبنظران علاقهمند به اين مفهوم مورد بررسي و نقد علمي قرار ميگيرد.
دكتر محمدرضا سيدآبادي افزود: مطالب اين همايش در سه محور مربوط به امنيت انساني شامل مطالعات نظري مفهومي، مطالعات موردي كشورهاي منطقه و مسايل امنيت انساني ميباشد.
وي فراهم كردن زمينههاي شناخت ريشهاي، درك بهتر مفهوم امنيت انساني نزد مجموعه عاملان اجتماعيسياسي، فراهم آوردن زمينههاي همكاري راهبردي كشورهاي منطقه غرب آسيا و پيشنهاد سياستهاي عمومي امنيت انساني برگرفته از واقعيت هاي سياسي، اجتماعي و فرهنگي كشورهاي ايران، پاكستان، افغانستان و تركمنستان را از جمله اهداف اين همايش ذكر كرد.
او گفت: گفتمانهاي امنيت انساني، بنيادهاي فرهنگي و اجتماعي امنيت انساني، رويكردهاي كشورهاي در حال توسعه به امنيت انساني، امنيت انساني و تنوع فرهنگي، آسيب شناسي امنيت انساني و موانع فراروي امنيت انساني از جمله موضوعات مربوط به محورهاي اين همايش است.
وي مجموع مقالات رسيده به دبيرخانه همايش را ۲۴۴مقاله اعلام و بيان كرد:
از اين تعداد ۱۲۳مقاله به صورت خلاصه تاييد شده كه ۲۰مقاله در اين همايش ارايه ميشود.
او همچنين مجموعه چكيده مقالهها، ۳۵مقاله در دو مجموعه به صورت تمام متن، كتاب نگاهي نو به مفهوم غرب آسيا و فصلنامه مطالعات راهبردي ويژه همايش را از تاليفات مربوط به همايش بينالمللي امنيت انساني در غرب آسيا ذكر كرد.
همچنين در بخشي از پيام پنج صفحهاي هان كانلي( (han qunliنماينده يونسكو به اين همايش آمده: اين همايش فرصتهاي ويژهاي را براي دانشمندان و كارشناسان فراهم ميكند تا بتوانند ابعاد منطقهاي و عوامل ديگر مربوط به امنيت ملي را بررسي كنند.
اين پيام ميافزايد: منطقه در مقابل بسياري از مصايب مقاومت كرده و چالش هاي جديدي را نيز تجربه كرده كه اين چالشها بيشتر در زمينه امنيت انساني هستند تا امنيت رايج ملي و اين همايش تاثيرات بسياري در مشاركتهاي بين المللي درباره امنيت انساني خواهد داشت و زمينههايي براي مباحثي درباره ريشهها، مفاهيم و راهكارهاي جديد براي امنيت انساني فراهم خواهد كرد.
در بخش ديگر اين پيام آمده: از طرفي شاهد تغييرات فراوان در زمينههاي اقتصادي و انساني هستيم و از طرف ديگر تهديدات فراواني مانند بلاياي طبيعي ، انتشار بيماريهاي جديد، فقر شديد، سقوط فرهنگها و ارزشهاي اجتماعي و انساني براي جمعيت انساني وجود دارد كه بسياري از اين تهديدات را نميتوان در نظام امنيت ملي بررسي كرد و براي پاسخ به اين مشكلات كه گونهاي جديد از تهديد براي انسانيت و اجتماع به شمار ميروند، بايد سيستم و تعريفي جديد ارايه نمود.
"با تغييرات آب و هوايي امكان تغيير در اكوسيستم و مرزها و تنوع زيستي و ارزيابي در فرهنگ مردم منطقه بوجود خواهد آمد لذا ميبايست بهترين تلاش خود را انجام دهيم تا بهترين آمادگي و ظرفيتهاي بهبود را در سطوح محلي و منطقهاي براي افزايش امنيت انساني به وجود آوريم و بايد قادر باشيم تاثير تغييرات آب و هوايي را محدود كرده و شيوههاي ضروري را بكار ببريم.
در بخش ديگر پيام آمده: تهديدات ميتوانند حاصل جوانب اقتصادي باشند و بحران مالي جهاني كه هماكنون شاهد آن هستيم مقدمهاي براي شروع اين تهديد است، اگر سياستهاي امنيتي دقيق ايجاد و اعمال نگردد سونامي اقتصادي جهاني ميتواند تهديد جدي براي امنيت انساني به شمار آيد لذا نياز دارد كه سريعا منابعي را گردآوري كنيم تا عوامل پيدايش اين خطرات را بررسي كنند و دراين زمينه بايد توجه ويژهاي به عواملي چون تغييرات آب و هوايي، توسعه اقتصاد جهاني و بلاياي طبيعي داشته باشيم و اين بررسيها بايد از طرف دولتها حمايت شده و ساماندهي آنها نه تنها در سطح جهاني بلكه منطقهاي و محلي باشد.
"كمبود امنيت انساني به نوبه خود ريشه بروز مشاجرات و نزاع در جامعه ميشود لذا يك محيط اجتماعي و فرهنگي خوب و محرك ميتواند نقش بسزايي در شكوفايي احساس صلح و امنيت مشترك بين جامعه براي كاهش خطر ريسك پذيري و تشنج در آن جامعه داشته و يك حكومت خوب ميتواند بيشترين نقش در ارتقا اعتقاد و وحدت اجتماعي را داشته باشد.
در بخش ديگر اين پيام با تاكيد بر نقش آموزش آمده: نظام آموزشي يكي از نافذترين ابزار براي شكوفايي فرهنگ صلح و امنيت در سالهاي پيش رو خواهد بود و اگر بخواهيم نسل آينده درگير جنگ و عدم احساس امنيت نباشد بايد مطمئن شويم كه آنها آموزش لازم در جهت دستيابي به اين هدف را ديدهاند.
"برقراري صلح از طريق علم فرهنگ گفتگو و تشريك علمي هميشه هدف اصلي يونسكو بوده لذا اين سازمان و برنامههاي جهاني بلندمدت آن براي بررسي و فهم كلي دلايل تهديدات و مشاجرات است و ميخواهد امنيت انساني مداومي را در منطقه و اقصي نقاط جهان گسترش دهد."
دفتر منطقهاي يونسكو در تهران، كميسيون ملي يونسكو، دبيرخانه مجمع تشخيص مصلحت نظام، دانشگاه تهران، دانشگاه امام جعفر صادق(ع)، دانشگاه بيرجند، دانشگاه پيام نور، پژوهشكده مطالعات راهبردي، پژوهشكده مطالعات فرهنگي و اجتماعي، دانشكده مطالعات جهان، استانداري خراسان جنوبي و تعداد ديگري از سازمانهاي علمي و اجرايي از برگزاركنندگان و حاميان اين همايش هستند.
فرمانده ناجا، نمايندگان ايران در يونسكو و تعدادي از سفيران ايران در كشورهاي غرب آسيا از جمله ميهمانان اين همايش هستند. ك/۲
چهارشنبه 6 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 347]