تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):درباره آيه «ياد خدا بزرگتر است» ـ : به ياد خدا بودن در هنگام روبه رو شدن با حلال و ح...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803219537




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

معاون وزير آموزش و پرورش:تحول بنيادين نظام آموزشي بدون نظريه اسلامي تعليم و تربيت امكان‌پذير نيست


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: معاون وزير آموزش و پرورش:تحول بنيادين نظام آموزشي بدون نظريه اسلامي تعليم و تربيت امكان‌پذير نيست
گروه اجتماعي: تحول بنيادين نظام آموزشي بدون نظريه اسلامي تعليم و تربيت امكان‌پذير نيست چراكه اين نظريه مبتني بر آموز‌ه‌هاي وحياني و دريافت‌هاي اجتهادي صاحب‌نظران حوزه فكري دين است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمين «بهرام محمديان» معاون وزير و رئيس سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي آموزشي وزارت آموزش و پرورش امروز ششم آذرماه در نشست ستاد همكاري‌هاي آموزش و پرورش و حوزه‌هاي علميه كه در اردوگاه شهيد باهنر برگزار شد، حوزه‌هاي علميه را به‌عنوان قديمي‌ترين مركز علمي و آموزشي دانست و گفت: بايد ميان حوزه‌هاي علميه و آموزش و پرورش تعامل تنگاتنگي برقرار شود از اين‌رو نگاه من به اين ارتباط تنها نگاه دين‌داري و تربيت ديني نيست بلكه حوزه‌هاي علميه ميراث عظيم علمي و فرهنگي هستند.

وي در ادامه افزود: اگر بخواهيم كشورمان را ارتقا دهيم به اين ميراث علمي و فرهنگي نياز داريم چراكه هيچ جامعه‌اي وجود ندارد كه براي دست ‌يافتن به ميدان‌هاي جديد به پيشتوانه‌هاي علمي خود اعتنا نكند.

معاون وزير آموزش و پرورش با اشاره به رويكرد دانشگاه‌هاي ايران قبل از ورود اسلام همچون جندي‌شاپور افزود: ما تاريخ درستي از اين مراكز نداريم اما بازسازي و احيا دوباره آن توسط اسلاميون بوده است همچنين اگر دانشي در ايران قديم بوده است به همت دانشمنداني همچون زكرياي رازي، ابوريحان بيروني و فارابي احيا شده است.

رئيس سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي آموزشي وزارت آموزش و پرورش به پيشينه اسلام اشاره كرد و گفت: تأثير متقابل اسلام و ايران تأثير بسيار قوي است كه اين مهم در آثار به جاي مانده نيز مشهود است.

محمديان در ادامه سخنراني خود گفت: در گسترش آموزش و پرورش كنوني اگرچه ارتباط با خارج ممكن شده و علوم جديد در كنار علوم قديم وارد شده است اما حوزه‌هاي علميه در كنار تكيه بر علوم قديم به علوم جديد نيز توجه دارند از اين‌رو در حال حاضر نيز به وحدت حوزه و دانشگاه تأكيد شده است و اگر امروزه مي‌گوييم حوزه و آموزش و پرورش براي اين است كه اولي‌ترين نياز وحدت علمي است كه بايد واقع شود و از اين منظر نيازمند توجه هستيم.

وي حوزه‌هاي علميه و آموزش و پرورش را داراي هويتي مستقل دانست و افزود: اولين همكاري ميان دو نهاد آموزشي ايجاد تحول در آموزش و پرورش است كه البته در چند سال اخير به اين مهم تأكيد شده است.

معاون وزير اين تحول را مبتني بر فلسفه اسلامي و ايراني آموزش و پرورش عنوان و اظهار كرد: براي اين منظور به نظريه تعليم و تربيت نياز داريم و مي‌توان با اين نظريه آحاد بشري را تربيت كرد اگرچه در كنار اين نظريه، نظريه‌هاي بسياري موجود است كه بر مباني تجربه و حسي فرد تأكيد دارند اما نظريه اسلامي تعليم و تربيت مبتني بر آموز‌ه‌هاي وحياني و دريافت‌هاي اجتهادي صاحب‌نظران حوزه فكري دين است.

رئيس سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي آموزشي همچنين تصريح كرد: در ارائه اين نظريه فارغ از پوشش‌ها بايد نظريه‌اي اسلامي را بيان كنيم چراكه در هر دو نظام آموزشي افراد متخصص وجود دارند اين دو مجموعه بايد به‌طور مشترك ميراث علمي را استنباط و استخراج كنند و به‌صورت اجتهادي عرضه كنند كه لازمه موفق شدن آن ترسيم فرآيند و توجه به مؤلفه‌هاي آن است.

محمديان خروجي مؤلفه‌ها را شكل يافتن انساني مطلوب در جامعه اسلامي دانست و گفت: اين مولفه‌ها در قانون اساسي كشور، بيانات مقام معظم رهبري و چشم‌انداز 20 ساله موجود است.

وي برنامه درسي، نيروي انساني، تحقيق و فعاليت‌هاي آموزشي و تربيتي در شكل جزئي‌تر را از جمله اين مؤلفه‌ها برشمرد و افزود: ستاد همكاري‌ها مي‌تواند درباره مولفه‌هاي نيروي انساني در آموزش اين افراد نقش فعال داشته باشد، همچنين مي‌تواند در آموزش عناصري به عنوان دانش‌آموختگان حضور داشته باشد.

معاون وزير آموزش و پرورش تأكيد كرد: براساس اين مؤلفه‌هاي و حضور نيروهاي حوزه‌هاي علميه در نظام آموزشي به‌عنوان مشاوران بايد به اين نكته مهم توجه داشته باشيم كه اين افراد همكاراني هستند كه وظيفه تبليغي خود را انجام مي‌دهند و همكاران ما محسوب مي‌شوند البته اين كار نيازمند برنامه‌ريزي است.

محمديان در ادامه سخنراني خود خواستار حضور طلبه‌هاي حوزه‌هاي علميه در اقامه نماز جماعت در مدارس شد و گفت: بايد افرادي كه در اين محيط‌ها حضور مي‌يابند متناسب با فضاي مدارس آموزش ببينند.

رئيس سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي آموزشي وزارت آموزش و پرورش در پايان اظهار كرد: حوزه‌هاي علميه همانند ساير نهادهاي كشور مي‌توانند مدرسه‌داري كنند و در اين زمينه نيز با آموزش و پرورش وارد تعامل شوند.
 چهارشنبه 6 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن