واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: سياست - اعتراف سخنگوي دولت به دوشغله بودن
سياست - اعتراف سخنگوي دولت به دوشغله بودن
«غلامحسين الهام» با قبول دو شغله بودن خود به علت برعهده داشتن همزمان مسووليت سخنگويي دولت و عضويت در شوراي نگهبان، به دانشجوياني كه عصر ديروز براي پرسش و پاسخ با او به تالار ابوريحان دانشگاه شهيد بهشتي آمده بودند، توصيه كرد «يك كار را بچسبيد چرا كه من هماكنون گله، تهمت و فحاشي ميشنوم و جرمم هم اين است كه ميخواهم خدمت بيشتر بكنم و البته در هيچكدام از اين عناوين من خودم داوطلب نبودهام.» سخنگوي دولت احمدينژاد، وزير دادگستري، رئيس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز و عضو حقوقدان شوراي نگهبان، همچنين خبر از آن داد كه در جلسات شوراي نگهبان كه با هدف بررسي شغل بودن يا نبودن عضويت در اين شورا تشكيل شده، دو بار به شغل بودن اين مسئله رأي داده اما اكثريت اعضاي شوراي نگهبان با نظر او مخالف بودند و لذا عضويت در اين شورا، شغل تلقي نشده است. الهام اين سخنان را پس از آن بيان كرد كه ماجراي شغلهاي متعدد دولتي او به يكي از جنجاليترين موضوعات در فضاي سياسي ايران بدل شد؛ بهخصوص آنكه با تصويب طرحي در اين زمينه در مجلس هفتم، عضويت در شوراي نگهبان و سخنگويي دولت هر كدام بهعنوان يك شغل جداگانه تفسير شد. با اين حال، طرح مصوب مجلس هفتم در شوراي نگهبان قانون اساسي لغو شد تا الهام كماكان تمام شغلهاي خود را در اختيار داشته باشد.
موضوعي كه اگر چه توسط خود او رد شده و الهام تاكيد ميكند كه نظر شخصياش بر اين است كه عضويت در شوراي نگهبان شغل است، اما در هر صورت او اكنون هم سخنگوي دولتي است كه رئيس آن به چند شغله بودن برخي مسوولان دولتهاي پيش از خود شديدا انتقاد داشت، هم وزير دادگستري اين كابينه است، هم رئيس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز هم عضو حقوقدان شوراي نگهبان. الهام البته در اظهارات ديروز خود تلاش كرد تا وزارت دادگستري و رياست بر ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز را مقولهاي غيرشغلي جلوه دهد. او در اين باره گفت: هيچكدام از اين عناويني كه مطرح است شغل محسوب نميشوند هرچند مشغله ذهني ايجاد ميكنند و من به شما دانشجويان توصيه ميكنم يك كار را بچسبيد چرا كه من هم اكنون گله، تهمت و فحاشي را ميشنوم و جرمم هم اين است كه ميخواهم خدمت بيشتر بكنم و البته در هيچكدام از اين عناوين من داوطلب نبودهام. سخنگوي دولت تصريح كرد: قطعا اگر برداشت من از اصل 141 قانون اساسي اين بود كه عضويت در شوراي نگهبان شغل است به آن عمل ميكردم، اما رويه 30 ساله و برداشت من از اصل 141 اين گونه نيست و همواره در گذشته اعضاي شوراي نگهبان در اركان اجرايي و قضايي كشور حضور داشتند و البته اين كار خوب است يا نه، من نميدانم. اما نظر شخصي من اين است كه با توجه به اينكه شوراي نگهبان بايد پا به پاي مجلس حركت كند بايد ميبايست عضويت در آن شغل باشد. عضو حقوقدان شوراي نگهبان يادآور شد: هم اكنون شوراي نگهبان هر هفته 4 ساعت جلسه دارد و به ندرت جلسات آن به عصر كشيده ميشود و شايد سالي چند بار جلسات فوقالعاده داشته باشد و از نظر دوستان اين مقدار كار در حدي نيست كه يك نيرو از يك دستگاه اجرايي منتزع شود و البته ديدگاه ديگري هم وجود دارد كه عضويت در شوراي نگهبان به فعاليت حوزههاي ديگر مرتبط است و به اجراي آن كمك ميكند. وي افزود: من خودم شخصا دو بار راي دادهام كه عضويت در شوراي نگهبان شغل شود اما من اقليتي بودم كه راي نياوردم و البته در رابطه با عناويني كه دارم خودم داوطلب هيچكدام نبودم چون معتقدم كار كمتر يعني زندگي بهتر و الان من چوب كار بيشتر را ميخوردم. الهام با اشاره به مسووليت خود در ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز اظهار داشت: در حالي ميگويند مسووليت ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز شغل است كه در گذشته مسووليت اين ستاد با وزارت كشور بود و الان اين كار را به وزارت دادگستري دادهاند، يعني اداره كارگروه مبارزه با قاچاق را به وزارت دادگستري سپردهاند. وزير دادگستري در ادامه با تاكيد بر اينكه وزارت دادگستري چيزي جز نام وزارت ندارد، گفت: ماموريت وزارت دادگستري همان ماموريتي است كه دولت به آن بدهد وگرنه اين وزارتخانه هيچ ماموريت خاصي ندارد اگر چه وزارتخانه شيكي است.
انتقاد از تخطئه كردان
پس از احمدينژاد كه در روز معارفه «صادق محصولي» بهعنوان وزير جديد كشور و وداع با «علي كردان»، كردان را نماد فرهنگ بسيجي معرفي كرد، الهام نيز در جلسه ديروز به دفاع از وزير سابق كشور پرداخت. سخنگوي دولت در پاسخ به سوال يكي ديگر از حاضران كه پرسيده بود «چرا دولت، كردان را به مجلس معرفي كرد و آيا در رابطه با او تحقيقي انجام نشده بود؟» اظهار داشت: نه آسمان باز شد كه آقاي كردان به زمين بيفتد و نه زمين دهن گشود كه او بالا بيايد. كردان 30 سال در دستگاههاي مختلف از جمله قوه قضائيه، وزارت كار، صدا و سيما و... حضور داشت و علاوه بر اين عضو كميسيون تطبيق مصوبات دولت با قانون در مجالس ششم و هفتم بود و سالها در دانشگاه آزاد استاد حقوق بود و نميدانم پاياننامه داشت يا نداشت، اما اگر كسي بخواهد وزير شود مدرك نياز ندارد. ديپلم يا زير ديپلم هم ميتوانند با داشتن توانمندي اجرايي وزير شوند و اين در حالي است كه براي استاد دانشگاه شدن دكترا نياز است و ملاك براي عضويت در هيات علمي توانمندي علمي است. الهام با انتقاد از تخطئه كردان در ماجراي اخير تاكيد كرد: آقاي كردان مهمترين لابيست با مجلس بود و اتاقش همواره كانون نمايندگان بود و با هم فالوده ميخوردند و طراحي ميكردند. بنابراين تا اينجا ضعفي وجود نداشت به طور قطع ميدانم كه نوع مدرك او نيز در ذهن رئيسجمهور موضوعي نبود كه مورد توجه قرار بگيرد و اگر چه رئيسجمهور به علم اهميت خاصي ميدهد اما علم واقعي نزد ايشان جايگاه دارد نه علم رانتي. بنابراين رئيسجمهور به اين مدارك ميخنديد و به اين نوع مدارك اعطايي توجه نميكرد و بدون توجه به نوع مدرك او را براي وزارت معرفي كرد و حتي در رابطه با او اصطلاح دكتر را به كار نميبرد. ضمن اينكه مراجع امنيتي هم حضور دارند و صلاحيت آقاي كردان بررسي شد و در نهايت هم در مجلس راي آورد. بنابراين تقصير رئيسجمهور چيست؟ وي افزود: برخي كارها تاثير رواني دارد و اگر داشتن اين مدارك بد بوده، هميشه بد بوده امروز كه بد نشده است و هركس كه از اين نوع مدارك دارد بايد با او برخورد شود و كلا اين موضوع جمع شود و يك بام و صد هوا نبايد با موضوع برخورد كرد و البته من كاري با شخصيت آقاي كردان ندارم اما اين شيوه كه به تخطئه او انجاميد درست نبود. وي با اشاره به برگزاري جلسه راي اعتماد به علي كردان و سخنان رئيسجمهور در آن جلسه درباره فرمايشات رهبري گفت: گفته شد كه در آن جلسه از رهبري خرج شد در حالي كه همه كساني كه در مجلس حضور داشتند گفتند اين گونه تلقي نكردهاند و البته اگر به سخن رئيسجمهور دقت كنيد ميبينيد كه برداشت از سخن رئيسجمهور منفي بود نه مثبت، يعني رهبري به رئيسجمهور فرمودهاند: برو نمايندگان را مجاب كن تا راي بياورد.
تحقيق و تفحص از سفرهاي استاني يعني چه؟
يكي ديگر از دانشجويان از الهام در رابطه با مخالفت دولت با طرح تحقيق و تفحص از سفرهاي استاني كه توسط برخي نمايندگان مجلس هشتم تهيه شد، سوال كرد كه سخنگوي دولت در پاسخ تصريح كرد: چه كسي مخالفت كرده، اصلا اين قضيه كي مطرح شده؟ و اين موضوع را من نميتوانم هضم كنم. تحقيق و تفحص از چه، يعني ميخواهند با ما با هواپيما بيايند كه ببينند به كجا ميرويم. وي با تاكيد بر اينكه «شفافترين جلسات هيات دولت در سفرهاي استان است» يادآور شد: مصوبات سفرهاي استاني روشن است و نمايندگان مجلس و ديگر مسوولان استاني و اجرايي حضور دارند و دوربين صدا و سيما نيز فيلم ميگيرد و مصوبات هم بعد از آن ابلاغ ميشود و خود رئيسجمهور نيز گزارش ريز جلسه را اعلام ميكند. الهام اضافه كرد: تحقيق و تفحص ضابطه دارد و مجلس بايد به آن راي بدهد و بعد دنبال شود حال كه نه به بار است و نه به دار است و يك كسي يك حرفي زده و البته ما هم با آن مخالفتي نداريم چون مسئله واضح است. وي سپس خطاب به دانشجويان گفت: هر كدام از شما هم كه ميخواهيد ترتيبي ميدهيم تا در سفرهاي استاني حضور داشته باشيد چون سفر استاني سفري ملي است و ما استقبال ميكنيم از اينكه در رابطه با اين سفرها تحقيق، تفحص و تفتيش شود اما نبايد اين سفرها تعطيل شود.
واكنش به توقيف شهروند امروز
وي در پاسخ به سوال يكي ديگر از حاضران كه نظر او را در رابطه با توقيف هفتهنامه شهروند امروز پرسيده بود، يادآور شد: هيات نظارت بر مطبوعات يك نهاد غيردولتي است و افرادي از دستگاههاي مختلف در آن حضور دارند و قوه مجريه هم يك نماينده نماينده در آن دارد و اين هيات بر اساس قانون تصميماتي ميگيرد و خيلي وقتها اين تصميمها شكلي است. مثلا در رابطه با نوع نشريه ممكن است نشريهاي اجتماعي باشد اما سياسي منتشر شود و در اين صورت هيات نظارت نظر ميدهد كه خلاف مجوز عمل شده و مجوز را لغو ميكند و البته من در رابطه با لغو، داوري ندارم چون قبل از لغو يك مراحلي ميبايست طي شود.
اگر الهام رئيسجمهور بود چه پستي به احمدينژاد ميداد؟
دانشجوي ديگر به عنوان آخرين سوال از سخنگوي دولت سوال كرد كه «اگر شما زماني رئيسجمهور شويد به احمدينژاد چه پستي ميدهيد؟» و الهام در حالي كه مرتب اعلام ميكرد به هيچ وجه اين گونه نخواهد شد، گفت: «فرض محال هم محال است و من به هيچ وجه رئيسجمهور نخواهم شد ضمن اينكه من ميخواهم به رئيسجمهور بگويم كه نانت نبود يا آبت نبود، رئيسجمهور شدنت چه بود؟ كه ما را از دانشگاه و مدرسه جدا كردي و كار خطير و سخت است.» وي سپس در واكنش به اصرار مجري برنامه براي پاسخ به سوال تاكيد كرد:«اگر روزي رئيسجمهور شدم ميگويم آقاي احمدينژاد رئيسجمهور شود و احمدينژاد را به عنوان رئيسجمهور معرفي ميكنم.»
چهارشنبه 6 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]