واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: درياي دريادلان
هفتم آذر روز نيروي دريايي جمهوري اسلامي ايران نامگذاري شده. روزي كه پرسنل شجاع نيروي دريايي ارتش با كمترين امكانات و با ايثار جان بهترين عزيزان و همرزمان خود، بزرگترين ضربه را بر پيكر نيروي دريايي ارتش بعث عراق وارد ساختند.
پيدايش اولين نيروي دريايي ايران به زمان هخامنشيان باز مي گردد در آن زمان گسترش امپراتوري پارس و جنگ با دشمنان ديرين يعني يونانيان كه در آن سوي درياي سياه سكونت داشتند باعث ايجاد نيروي دريايي منظم شد .
كمتر از يك سال پس از وقوع انقلاب اسلامي، جنگ آغاز شده بود . عراقيها باپشتيباني توپخانه و ناوچه هاي موشك انداز روسي، پايگاه دريايي خرمشهر را غير فعال و تعدادي از ناوچه ها و ناوهاي مستقر در پايگاه را غرق كردند؛ اما در همان ساعات تكاوران نيروي دريايي به عنوان تنها حاميان ارتشي نيروي زميني اقدام به دفاع كردند.
لشكر زرهي اهواز عملا از هم پاشيد و لشكر هاي مستقر در منطقه با حداكثر20 درصد قوا وارد نبرد شدند و اين نتيجه اي جزشكست نداشت (اين ماجرا به از هم پاشيدگي هاي اوليه ارتش باز مي گردد)؛ با اين وجود اين نيروها تا پاي جان جنگيدند(با حمايت ها و سرازير شدن مردم به ميدانهاي نبرد) و جلوي پيشروي هاي سريع نيروي عراقي را گرفتند.
در ماهاي اول جنگ به دليل ضعف فرماندهي، نيروي دريايي عراق با ناوچه هاي سريع خود اقدام به حمله به نفت كشها و سكوهاي نفتي ما نمود و اين به ناامني منطقه انجاميد و نفت كشها ديگر رغبتي به حمل نفت ايران به بازار هاي بين المللي نداشتند و اين به كاهش درآمدهاي نفت ايران انجاميد.به اين دلايل نيروي دريايي نقش خود را بازيافت وسعي كرد در اين جنگ ناعادلانه از كيان كشور دفاع كند.
جنگ با عراق در اينجا براي نيروي دريايي تمام شد اما دشمني قويتر پا به ميدان گذاشت،در تاريخ 29 فروردين 1367، همزمان با روز ارتش، برگ زرين ديگري بر افتخارات نيروي دريايي ارتش اضافه شد. در اين روز كه بعداً به روز نيروي دريايي موسوم شد، پرسنل شجاع ناوشكن هاي "سهند" و "سبلان" و ناوچه "جوشن" در مصافي نابرابر در مقابل نيروهاي متجاوز امريكايي ايستادند.
درگيريهاي زيادي بين نيروي دريايي ما كه در آمادگي نبود با نيروي دريايي آمريكا رخ داد، ازجمله حمله به ناوچه جوشن وغرق كردن آن كه باوجودي كه اين ناوچه در آبهاي بين المللي بود مورد هدف4موشك هارپون و 300 گلوله توپ قرار گرفت. به دنبال آن در سال 1988 در طي عمليات اسكورت نفت كشهاي كويتي توسط آمريكا يكي از نفت كشها به يك مين ايراني برخورد كرد و به سختي آسيب ديد.4 روز بعد نيروي دريايي آمريكا اقدام به حمله به نيروي دريايي و سكوهاي نفتي ايران نمود اين بزرگترين جنگ دريايي با حضور كشتي هاي بزرگ پس از جنگ جهاني بود. در اين حمله دو فروند ناوچه ايراني ( ناوچه هاي سهند و جوشن) نابود شد.
البته اين بار ناوهاي آمريكايي بي نصيب نماندند و پاسخ كوبنده اي گرفتند. دو ناو عملاً بلا استفاده شد و بيش از 80 درصد اسيب ديد و يك هليكوپتر آمريكايي هم هدف قرار گرفت و نابود شد.
نيروي دريايي در طي سالها تحريم بيشترين سعي خود را براي كاهش وابستگي و نوسازي به كار برد كه از جمله اين تلاشها، ساخت ناو محافظ الوند و ناوچه هاي سريع بود، همچنين مي توان به ارتقاء سيستم پدافند ناوها و انجام تعميرات و همچنين مين گذاري در خليج فارس اشاره كرد. در حال حاضر اين نيرو قويترين نيروي دريايي در خليج فارس است.
امروزه نيروي دريايي وظيفه خطير حفاظت از سواحلي به طول بيش از 3000 كيلومتر در شمال و جنوب و همچنين دفاع از آب هاي ساحلي و منابع حياتي و استراتژيك كشور را بر عهده دارد و همواره به عنوان وزنه اي تعيين كننده در منطقه خليج فارس و درياي عمان، به حساب مي آيد. اين نيرو بايگان هاي شناور دريايي، تفنگداران و تكاوران، اسكادرانهاي هوانا و هوادريا، واحدهاي پروازي نيرو و غواصان زبده و يگانهاي زير سطحي كيلو كلاس بر حوزه هاي تحت حفاظت و حراست خود در خليج فارس و درياي عمان و درياي خزر تسلط كامل دارد و هرنوع فعاليتي را از سوي دشمن و در محدوده قانوني خود، خنثي مي كند. ناوهاي جنگي كشورمان با توجه به حركت هاي قدرت هاي جهاني مبني بر حضور دريايي در اقيانوس هند و درياي عمان، در طول جنگ تحميلي و پس از آن، دست به تدابير امنيتي زدند و با نظارت كامل بر حضور اين كشتي هاي جنگي بيگانه، آمادگي خود را براي مقابله با تهديدات احتمالي آنان حفظ كرده اند.با آرزوي موفقيت براي همه دريادلان
خبرگزاري ايسكانيوز
باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران
چهارشنبه 6 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]