واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: - آخرين رايزنيها در پارلمان عراق در آستانهي تصميمگيري نهايي دربارهي توافقنامهي بغداد-واشنگتن - تلاش آمريكا براي متقاعد كردن رهبران عراقي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
شوراي رياست جمهوري عراق پيشنهادات احزاب سياسي اين كشور در خصوص توافقنامه را بررسي كرد. قرار است پارلمان عراق امروز (چهارشنبه) راي نهايي خود را درمورد "توافقنامهي عقبنشيني نيروهاي آمريكايي" صادر كند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نوشته روزنامه الصباح -چاپ بغداد- شوراي رياست جمهوري عراق در نشستي با حضور جلال طالباني رييس جمهور اين كشور و طارق الهاشمي و عادل عبدالمهدي معاونان وي، به بررسي پيشنهادهاي رهبران احزاب سياسي عراق در خصوص توافقنامه پرداخت و طي اين نشست طارق الهاشمي تاكيد كرد: شكاف ملي در خصوص توافقنامه براي همه آشكار است و مناقشههايي كه در پارلمان در اين خصوص صورت گرفت، اين امر را به اثبات ميرساند.
وي افزود: نظريههاي موافق و مخالف احزاب پارلماني عراق، توافق بر سر توافقنامه را دشوار ساخته اما اين امر غير ممكن نيست.
هاشمي تاكيد كرد: من اميدوارم با طرح حزب اسلامي عراق مبني بر انجام رفراندوم در خصوص توافقنامه، موافقت شود.
هاشمي هم چنين در نامهاي به تعدادي از رهبران سياسي عراق، از آنها خواست تا با انجام رفراندوم در خصوص توافقنامه موافقت كنند.
از سوي ديگر، برخي از احزاب سياسي عراق در آستانه برگزاري نشست امروز پارلمان براي به راي گذاشتن توافقنامه، مذاكراتي را با ديگر احزاب پارلماني كه در قبال اين توافقنامه موضع محافظهكارانه اتخاذ كردهاند برگزار نمودند.
اين مذاكرات در راستاي قانع نمودن احزاب مذكور نسبت به موافقت با تصويب توافقنامه در پارلمان انجام شد.
شيخ خالد عطيه نايب رييس پارلمان عراق نيز تاكيد كرد: مذاكراتي جهت قانع نمودن احزابي كه هنوز موافقت رسمي و كليشان را با توافقنامه اعلام نكردهاند در حال جريان است تا آنها را نسبت به توافق بر سر توافقنامه قانع سازند.
وي افزود: ما خواهان توافق ملي درباره توافقنامه هستيم و نميخواهيم كه اين توافقنامه با اختلاف 2 ،3 و 4 راي تصويب شود.
العطيه با اشاره به موضعگيريهاي پيچيده برخي احزاب پارلماني نسبت به اين توافقنامه گفت: دليل محافظهكاري آنها به مفاد توافقنامه باز نميگردد، بلكه دلايل ديگري دارد.
وي با اشاره به اهميت موافقت جبهه توافق العراقيه با اين توافقنامه گفت: جبهه التوافق يكي از طرفهاي مهم در اين خصوص است و موافقتش براي تحقق توافق ملي بسيار حايز اهميت است.
نايب رييس پارلمان عراق خاطر نشان كرد: هر چند كه درخواستهاي اين جبهه ارتباطي با توافقنامه ندارد، اما دولت عراق در تلاش است تا با انجام مذاكرات و پيگيري درخواستهاي آنها امكان تحققشان را فراهم سازد.
وي همچنين عنوان داشت: برخي از كساني كه موضوع انجام رفراندوم درخصوص توافقنامه را مطرح كردهاند موافقت نمودند كه اين توافقنامه تصويب شود اما مشروط به اينكه شش ماه بعد به رفراندوم گذاشته شود.
العطيه تصريح كرد: ما قبلا هم گفتهايم اين موضوع در اختيار ما نيست. آمريكاييها موكدا با اين امر مخالف هستند.
وي هم چنين نسبت به پيامدهاي مثبت توافقنامه اشاره كرد و عنوان داشت: چنانچه اين توافقنامه به تصويب برسد، عراق وارد مرحله جديدي ميشود كه ضمن تحقق حاكميت هرچه بيشتر پيامدهاي مثبتي بر اوضاع امنيتي و هم چنين بهبود اوضاع اقتصادي خواهد داشت و روند بازسازي عراق با سرعت بيشتري انجام ميشود.
از سوي ديگر، سليم الجبوري سخنگوي جبهه التوافق، موافقت اين جبهه را با توافقنامه مستلزم دو شرط مهم دانست.
وي افزود: ابتدا بايد مساله اصلاحات سياسي در پارلمان پيش از توافقنامه به تصويب برسد و ديگر اينكه تضميني براي انجام رفراندوم در خصوص توافقنامه ارايه شود.
در همين حال، برهم صالح معاون نخست وزير عراق، از اعضاي پارلمان اين كشور خواست تا توافقنامه را تصويب كنند.
وي عنوان داشت: با صرفنظر از اختلافات سياسي اين توافقنامه به منافع عراق كمك ميكند.
صالح از تلاشهاي رييس جمهور و رهبران سياسي عراق جهت ايجاد توافق ملي فراگير در قبال توافقنامه خبر داد و افزود: ما بايد در راستاي توسعه و گسترش تعداد احزاب سياسي موافق با توافقنامه در پارلمان تلاش كنيم تا يك اجماع ملي و يا شبه توافق ملي در اين خصوص صورت گيرد.
از سوي ديگر، خبرگزاري آسوشيتدپرس اعلام كرد: مقامات آمريكايي نيز در آخرين ساعتهاي باقي مانده به زمان برگزاري نشست پارلمان جهت تصويب توافقنامه، رايزنيهايي را براي قانع نمودن رهبران سياسي عراق نسبت به موافقت با اين توافقنامه آغاز كردند.
براساس اين گزارش، رايان كروكر سفير آمريكا در بغداد و ديويد ساترفيلد مشاور وزير امور خارجه اين كشور به همراه ژنرال ريموند اوديرنو فرمانده نيروهاي آمريكايي در عراق، مسووليت اين رايزنيها را بر عهده دارند كه مذاكراتي را در اين خصوص در سفارت آمريكا در بغداد، دفتر رييس جمهور عراق، مقر نخست وزيري و ساختمان پارلمان انجام دادند.
نصير العاني رييس دفتر شوراي رياست جمهوري عراق نيز اظهار داشت: رهبران احزاب سياسي طرح اصلاحات جديدي را پيش از تصويب توافقنامه به پارلمان ارايه دادند.
العاني هم چنين عنوان داشت: شوراي رياست جمهوري تمامي پيشنهادها و درخواستهاي احزاب پارلماني را در خصوص موضوع اصلاحات كلي در كشور ضمن همكاري با دولت عراق دريافت كرده و آن را بررسي ميكند.
وي افزود: اين پيشنهادات با هدف جلب توافق احزاب سياسي در خصوص آن در پارلمان مطرح ميشود.
وي خاطر نشان كرد: اين پيشنهادات به برخي اصلاحات در سازمانهاي دولتي، ايجاد توازن در موسسات امنيتي، فعال سازي روند مصالحه ملي و انجام تغييرات در قانون اساسي مربوط ميشود.
اين مقام عراقي موافقت احزاب پارلماني با اين پيشنهادات و اجماع در خصوص آن را راهكاري براي تصويب توافقنامه امنيتي دانست.
هاشم الطائي يكي از نمايندگان جبههي التوافق العراقيه نيز تاكيد كرد: سه حزب پارلماني عراق كه با امضاي توافقنامه مخالف هستند، تصويب اين توافقنامه را مشروط به تعهد دولت در اجراي سند اصلاحات در كشور كردند.
وي افزود: نمايندگان جبههي التوافق، فهرست العراقيه و جبههي گفتمان ملي، حزب الفضيله و نمايندگان گروههاي مستقل كه با توافقنامه مخالف هستند، با شوراي رياست جمهوري به توافق رسيدند كه اين تعهدات دولت عراق در مقابل موافقت آنها با تصويب توافقنامه ارايه شود.
مثني حارث الضاري مسوول فرهنگي هيات علماي مسلمين عراق نيز تاكيد كرد: عراق در حساسترين و خطرناكترين روزهاي تاريخش به سر ميبرد.
وي افزود: برخي از عراقيها در تلاش هستند تا توافقنامهي "فرمانبرداري" در برابر شروط آمريكا را امضا كنند.
الضاري بار ديگر ضمن انتقاد از اين توافقنامه، عنوان داشت: مفاد اين توافقنامه تنها موجب مشروعيت بخشيدن به اشغال و تداوم اشغالگري است.
وي تصريح كرد كه اكثر گروههاي عراقي با اين توافقنامه مخالفند و تظاهراتهاي گستردهيي كه در اين زمينه انجام شده دال بر همين موضوع است.
انتهاي پيام
چهارشنبه 6 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]