واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: گرایش.ها و ابعاد این رشته در كارشناسی ارشد در كل مهندسی پلیمر در دوره كارشناس ارشد به دو گرایش مهندسی علوم و تكنولوژی پلیمر و مهندسی صنایع پلیمر تقسیم می شود.
مهندسی علوم و تكنولوژی پلیمر
علم پلیمر یا علم ماكرو مولكول.ها زیر شاخه.ای از علم مواد است كه با پلیمرها سر و كار دارد. رشته علوم پلیمر دارای محققانی است كه به سه رشته. شیمی، فیزیك و مهندسی، سمت و سو می.دهد. در مقطع كارشناسی ارشد، مهندسین علوم پلیمر در زمینه شناسایی، سنتز و بهبود خواص انواع مواد پلیمری پیشرفته، پلیمرهای زیست سازگار، سامانه.های دارو رسانی، سروكار دارند.
این رشته شامل سه زیر شاخه است:
شیمی پلیمر یا شیمی ماكرومولكول، كه با سنتز شیمیایی و خواص شیمیایی پلیمرها سروكار دارد.
فیزیك پلیمر، كه با خواص توده مواد پلیمری و كاربردهای مهندسی آن.ها سروكار دارد.
شناسایی (تعیین هویت پلیمرها)، كه با آنالیز ساختار شیمیایی و مورفولوژی و تعیین خواص فیزیكی مرتبط با پارامترهای تركیب اجزاء و ساختار، سروكار دارد.
مهندسی صنایعپلیمر
مهندسی صنایع پلیمرخود، دارای سه گرایش. صنایع پلیمر، فرآیند پلیمریزاسیون و نانوفناوری است.
مهندسی صنایعپلیمر-صنایع پلیمر
هدف رشته تولید محصولات پلیمری از لاستیكی، پلاستیكی، كامپوزیتی، چسب، رنگ، رزین، روكش.های سطح و سایر مواد مورد نیاز صنعت است. برای مثال طراحی و تولید تایر ماشین در صنایع لاستیك، لوله.های پلی.اتیلن در صنایع پلاستیك و انواع فایبرگلاسها در كامپوزیت به یاری متخصصان مهندسی صنایع پلیمر انجام می.گیرد یا حتی در این رشته شكل.دهی رزین.ها نیز مطرح است كه برای مثال می.توان به ساخت ملامین اشاره كرد.حتی كیسه.های پلاستیكی و روكش ظروف نچسب (تفلون) از مواد پلیمری می باشند. در واقع در رشته مهندسی صنایع پلیمر هر آنچه كه به این مواد بر می.گردد، مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد. فعالیتهای عمده این رشته، براساس فرایندهای اختلاط، آمیزه.سازی، اصلاح سازی، آلیاژسازی، شكل دهی پلیمرها و نهایتاً ساخت محصولات پلیمری از پلیمرهای مصنوعی و طبیعی می.باشد. جهت انجام این امور لزوماً خواص و رفتارهای فرایندی پلیمرها قبل از ساخت محصول یا نمونه مورد آزمون با مطالعات رئولوژیكی، مورفولوژیكی و غیره كنترل می.گردد و بعلاوه خواص فیزیكی، مكانیكی، حرارتی، دینامیكی، الكتریكی، مورفولوژی، زمانمندی و كاربردی نمونه مورد آزمون یا محصول طبق روشهای استاندارد معمول مورد مطالعه و كنترل قرار می.گیرد.
مهندسی صنایعپلیمر - فرآیند پلیمریزاسیون
تحقیق و مطالعه در زمینه انواع كاتالیست.های پلیمریزاسیون و بررسی.های سینیتیكی و ترمودینامیكی واكنش.های پلیمریزاسیون و همچنین توسعه فن.آوری تولید پلیمرها در مقیاس نیمه.صنعتی، با استفاده از روش.های مدل.سازی، شبیه.سازی و طراحی فرایند.های پلیمر شدن و سایر فرایندهای مرتبط در این رشته انجام می.گیرد.
مهندسی صنایعپلیمر- نانو فناوری
با توجه به رشد روز افزون نانو مواد، رشته های مرتبط با نانو مواد نیز در كشور ما به سرعت در حال گسترش است. مهندسین پلیمر گرایش نانو، در تمامی گرایش.های پلیمری، كه در زمینه نانوفناوری پیشرفت كرده.اند، فعالیت دارد. كه در زیر به تعدادی از آن.ها اشاره می.شود:
نانو كامپوزیت.ها
نانو روكش.ها
نانو الیاف پلیمری
نانو كاتالیزورها
نانو گویچه.های پلیمری
نانو امولسیون.های پلیمری
دارو رسانی هدفمند و تدریجی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 321]