واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: گرایش.ها و ابعاد مختلف این رشته در كارشناسی ارشد محیط زیست
مهندسی محیط زیست "مهندسی شیمی" در ارتباط با عملكرد مواد شیمیایی و زیست.شناسی و پروسه استفاده از مواد شیمیایی در تصفیه فاضلاب شهری و صنعتی و طراحی تصفیه.خانه.های آب است. به طور كلی تشریح و طراحی هر فرآیندی كه در آن از مواد شیمیایی برای پاك.سازی محیط در " آب، هوا و خاك " استفاده می.شود.
ترموسینتیك و كاتالیست
این گرایش عمدتاً به دو شاخه.ی: 1) ترمودینامیك 2) سینتیك و كاتالیست، تقسیم می.شود.
شاخه.ی اول بیشتر به مفاهیم ترمودینامیكی همچون روابط كار، انرژی، فشار حجم، گرا و ... خصوصاً در محلول.ها به صورت كاربردی (كه در حیطه مهندسی شیمی است) می.پردازد.
شاخه.ی دوم متمركز به سه بحث عمده در زمینه.ی كاتالیست.هاست:
1) سیتیك واكنش.های كاتالیستی و طراحی راكتورهای مربوطه
2) اصول و روش.های ساخت كاتالیست.ها
3) تعیین خصوصیات فیزیكی و شیمیایی كاتالیست.ها
پلیمر
این گرایش به طور كلی به بررسی تهیه.ی پلیمر از مونومر و تولید قطعات پلیمری از مواد اولیه و بهینه.سازی این فرآیند می.پردازد. پلیمرها موادی هستند كه بیشتر مردم آن.ها را با نام عمومی لاستیك.ها و پلاستیك.ها می.شناسد. در حالی.كه این.ها تنها بخش كوچكی از طیف وسیع مواد پلیمری هستند. امروزه پلیمرها در همه.جا كاربرد پیدا كرده.اند. صنایع نظامی، الكترونیك، خودروسازی، پزشكی، ساختمان.سازی و ... تنها نمونه.هایی از كاربرد در زندگی روزمره.ی بشر هستند.
اهمیت كاربرد پلیمرها در صنایع گوناگون به حدی است كه در حال حاضر علوم پلیمر، نه تنها به عنوان گرایشی از مهندسی شیمی، بلكه به عنوان شاخه.ای مستقل از علوم فنی و مهندسی مطرح شده.اند. پلیمرها كاربرد وسیعی در صنایع مختلف كشور دارند.
صنایع.غذایی
همان.طوری كه از نام این صنایع بر.می.آید، صنایع.غذایی به صنایعی اطلاق می.شود كه در زمینه.ی تولید انبوه مواد و محصولات غذایی مورد نیاز بشر فعالیت می.كند. از میان این صنایع، می.توان به صنایع روغن.نباتی، قندوشكر، شیر و لبنیات پاستوریزه، كنسرو و خوشاب.سازی و تولید چای، نوشابه.سازی و تولید ماكارانی و نیز صنایع تخمیری نظیر سركه.سازی اشاره كرد. در كارخانه.های صنایع.غذایی بیشتر از همان عملیات و تجهیزاتی استفاده می.شود كه در دیگر صنایع شیمیایی به كار می.روند.
نانو
فناوری نانو، پدیده هزاره سوم است و ورود به این عرصه اجتناب.ناپذیر است. در واقع این زمینه را نمی.توان به عنوان رشته.ی جدیدی مطرح كرد بلكه رویكردی جدید به كلیه.ی علوم و فنون موجود در مقیاس نانو است. اگر از دیدگاه مهندسی شیمی و شیمی به فناوری نانو نگریسته شود می.توان گفت رشته نانوشیمی تقریباً در تمامی علوم و فنون به كار می.رود، به عبارت دیگر در زمینه.های مختلفی از جمله سوخت، پلیمر، رنگ، ساخت .و ساز، پوشاك، دارو، غذا و به.طور كلی هر آن.چه كه به شیمی و مهندسی شیمی مربوط می.شود، می.توان از مزایای این فناوری بهره جست. به.طور .كلی توجه به كلیه علوم و فناوری.های موجود در مقیاس نانو و كار و تولید در این مقیاس برای دست.یابی به فرآورده.های با كیفیت و كمیت بهتر و به عبارتی ارزان.تر، محكم.تر، سبك.تر و كاراتر مد.نظر است.
طراحی فرآیند
این گرایش تقریباً كلیه گرایش.های مهندسی شیمی را پوشش می.دهد. فرآیند یعنی عملكرد با روش و طریقی كه بتوان به یاری آن ماده.ای را از حالتی به حالت دیگر تغییر شكل داد و منظور از مهندسی طراحی فرآیند یعنی فردی كه روش این تغییر و تحول را طراحی كند كه لازم است دستگاه.های طراحی.شده و محاسباتی انجام بگیرد تا بتوان به نتیجه مطلوب دست یافت. طراحی فرآیندهای شیمیایی و طراحی تجهیزات فرآیندی و بررسی مسائل ایمنی در فرآیندهای شیمیایی از كاربردهای این گرایش است. به.طور.كلی همه.ی راه.ها به طراحی فرآیند ختم می.شود.
شبیه.سازی و كنترل
طراحی و تنظیم سیستم.های كنترلی " فرآیند شیمیایی " جهت رفع عیوب احتمالی هنگام طراحی فرآیندها و دستگاه.های مهندسی شیمی از جمله برج.ها و راكتورها كه توسط مهندسی فرآیند انجام می.شود و هم.چنین بهینه.سازی فرآیندها از جمله موارد تخصص مهندسین این گرایش است. این گرایش نیازمند پایه.ی ریاضی قوی و برنامه.نویسی كامپیوتر بسیار قوی است
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 447]