واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: اكونوميست بررسي كرد:بازار خودرو در سال 2009
مونا مشهدي رجبي اكونوميست در ويژهنامه سال 2009 ميلادي خود به پيشبيني وضعيت صنعت خودرو دنيا در سال 2009 ميلادي پرداخته است.
طبق اين برآورد فروش خودرو در كشورهاي اروپايي، آمريكايي و ژاپن در سال آينده ميلادي كاهش مييابد و در خوشبينانهترين حالت فروش آنها در كشورهاي مذكور در شرايط كنوني تثبيت ميشود كه البته اين رشد صفر درصدي يا منفي با رشد فروش خودرو در كشورهاي در حال گذار جبران ميشود.
همچنين پيشبيني ميشود در سال 2009 ميلادي تقاضا و به دنبال آن فروش خودرو در كشورهاي در حال گذار با سرعت بالايي رشد كند و اين سبب ميشود تا شمار زيادي از شركتهاي خودروسازي جهان بازار هدف خود را كشورهاي در حال گذار تعريف كنند. در حالي كه تاكنون كشورهاي صنعتي غربي مهمترين بازار هدف خودروسازان بودهاند.
از سوي ديگر چين كه به تازگي رتبه دومين بازار خودرو جهان را از آن خود كرده و از اين نظر كشور ژاپن را پشت سر گذاشته است در سال 2009 ميلادي با رشد 8 تا 9درصدي فروش خودرو مواجه خواهد شد كه نسبت به نرخ رشد فروش خودرو در دو سال اخير كمتر است ولي در مقايسه با متوسط نرخ رشد فروش خودرو در جهان ركورد بسيار خوبي به حساب ميآيد. بازار خودرو كشورهاي هند و روسيه نيز در سال آينده ميلادي با سرعتي مشابه چين رشد ميكند. به دليل رشد تقاضا در كشورهاي مذكور خودروسازان داخلي آنها نيز اقدام به افزايش توليد ميكنند. پيشبيني ميشود در سال 2009 ميلادي توليد خودرو در چين و هند با سرعت بالايي رشد كند كه اين رشد به ايجاد اضافه عرضه خودرو در جهان خواهد انجاميد و حاشيه سود صنعت خودروسازي جهان را كمتر ميكند.
به هر حال در سال 2009 ميلادي بحران صنعت خودرو همچنان باقي خواهد بود .ضعف اقتصادي دولت مركزي و عدم حمايت از خودروسازان آمريكايي سبب ميشود تا در سال 2009 علاوه بر بازار خودرو، صنعت خودرو اين كشور نيز شرايط سخت و پر بحراني را داشته باشد.
در اين سال شركتهاي فورد، جنرال موتورز و كرايسلر سرمايهگذاري در ساخت خودروهاي كممصرف را متوقف ميكنند زيرا در روزهاي پر بحران سال 2009 ميلادي سرمايهگذاري جديد ميتواند بقاي اين شركتها را به مخاطره بياندازد. با وجود اينكه تمامي اين مشكلات در بازار خودرو آمريكا وجود خواهد داشت ولي همچنان آمريكا بزرگترين بازار خودرو جهان است و سالانه 25درصد از خودروهاي فروش رفته در دنيا در اين كشور مورد استفاده قرار ميگيرد.
به هر حال در موقعيتي كه به تازگي بحران بازار خودرو جهان را هدف قرار داده است بسياري از شركتهاي خودروسازي اقدام به توسعه همكاريهاي خود با ديگر شركتها ميكنند تا ضمن كاهش هزينه توليد بازار هدف توليدات خود را گستردهتر كنند. در سال آينده همچنين قراردادهاي مشاركت يا حتي ادغام شركتهاي خودروسازي
در ميان بسياري از شركتهاي آسيايي و اروپايي منعقد خواهد شد. برخي از شركتهاي آمريكايي نيز روش ديگري را براي كاهش هزينهها برگزيدند و آن جدا كردن برندهاي خاص از توليداتشان از مجموعه شركت و اعلام استقلال آنها است. به عنوان مثال شركت جنرال موتورز براي كاهش بحران مالي خودروهاي مدل Saab و هامر را از خود مستقل اعلام كرد. شركت فورد هم در نظر دارد ولوو را از خود جدا كند تا به اين ترتيب هزينه توليد آن كمتر شود.
چهارشنبه 6 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 316]