واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: درباره حافظه هاى NAND بيشتر بدانيم
با رواج حافظه هاى الكترونيكى در بين كاربران رايانه و فراگير شدن استفاده از اين همراهان كوچك و هميشگى ديگر بايد CD و فلاپى را به كنارى نهاد. زيرا اين حافظه ها در انواع گوناگون و براى مصارف مختلف ساخته و طراحى شده اند و نظر هر مشترى را به خود جلب مى كنند. اين حافظه ها به دليل سرعت بالايى كه دارند در ثبت اطلاعات و نيز بازيابى آن بسيار پرفروش و پرطرفدار مى باشند. حافظه هاى فلش در تلفنهاى همراه، دوربين ديجيتال، ديسكهاى سيار، پليرها و... به كار مى روند. اين نوع از حافظه ها در دو نوع NAND و NOR قابل دسترسى هستند. حافظه NAND در اوايل كار چندان موفق نبودند. اما پس از مدتى رشد خوبى داشتند، اين نوع از حافظه ها نسبت به نوع NOR داراى سرعت ذخيره و بازيابى بيشترى است. به همين دليل براى استفاده در حجم هاى بيشتر مناسب تر است و از آنها در ساخت ديسك هاى سيار فلش و پخش كننده هاى MP3 استفاده مى شود و بنابرگفته برخى از توليدكنندگان تلفن هاى همراه در آينده اى نه چندان دور از آنها براى ساخت حافظه هاى تلفن همراه بهره بردارى خواهد شد. اما نوع NOR نخستين نوع حافظه هاى فلش است كه از فناورى قديمى ساخت تراشه هاى EPROM و EEPROM در توليد آنها استفاده مى شود. سيستم عامل هاى كنونى كه در تلفن هاى همراه مورد استفاده قرار مى گيرند و نيز حافظه هايى كه در دوربين ديجيتال مورد استفاده واقع مى شود از اين نوع از حافظه ها هستند، در اين گونه از حافظه ها ذخيره و حذف اطلاعات توسط جريانهاى الكتريكى صورت مى پذيرد. اين گونه تراشه ها داخل سطرها و ستونهاى مختلف شبكه اى منظم را پديد مى آورند كه در اين شبكه هر بخش كوچك داراى شماره سطر و ستون مختص به خود بوده كه در اصطلاح يك سلول حافظه ناميده مى شود، هركدام از اين سلول ها از تعدادى ترانزيستور ساخته شده و هركدام نيز توسط لايه هاى اكسيد از ديگر سلولها جدا مى باشد. در داخل هر سلول نيز دو ترانزيستور Floating و Control قرار دارد. ترانزيستور Floating مسئول خط ارتباطى سطرها مى باشد.
ويژگى هاى Flash Memory
۱) اين حافظه ها از نوع Removable هستند كه در دستگاه هاى مختلفى نظير PDA، دوربين ديجيتال، ipod و... استفاده مى شود.
۲) اين حافظه ها داراى حجم بالايى براى انتقال اطلاعات بوده و به علاوه قابليت جابه جايى راحت و آسانى نيز دارند.
۳) نسبت به ساير حافظه هاى جانبى آسيب پذيرى كمترى داشته و در مقابل
ضربه تاب مقاومت بيشترى دارد.
۴) بيشتر اين حافظه ها قابليت plug&play را دارند كه به سادگى و از طريق يك پورت USB به رايانه متصل مى شود.
۵) امكان به اشتراك گذارى نقش ديسك ها در يك شبكه وجود دارد. به علاوه مى توان فلش ديسك را به گونه اى پيكربندى كرد كه با استفاده از آن سيستم قابليت راه اندازى داشته باشد.
۶) پس از اتصال فلش به رايانه نحوه عملكرد آن همانند هاردديسك است كه مى توان هر داده اى را روى آن ذخيره و بازيابى كرد.
۷) فلش ديسك ها امكان افزودن و حذف فايلها را تا يكصد هزار مرتبه فراهم مى كنند و به منظور ذخيره محتويات ديجيتال قابل استفاده اند.
۸) اين حافظه ها از پورت USB جهت اتصال به رايانه بهره مى گيرند كه
پورت USB داراى دو نوع USB1.1 و USB2.0 است. فلش ديسك هايى كه قابليت پشتيبانى از سرعت USB2.0 را دارند مى توانند فايلها را با سرعت ۸mbps بازيابى و ذخيره كنند.
aftab.ir
چهارشنبه 6 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابرار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 231]