واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: به همت بسيج دانشجويي دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران برگزار شد: " نشست بسيج مستضعفين راه طي نشده" با حضور مسوولان دهه هشتاد بسيج دانشجويي اين دانشكده
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
همزمان با هفته بسيج، بسيج دانشجويي دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه نشستي با عنوان «بسيج مستضعفين، راه طي نشده» را با حضور وحيد جليلي سردبير مجله راه و مسوولان بسيج اين دانشكده كه در دهه هشتاد فعاليت ميكردند، برگزار كرد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين نشست كه عصر امروز (سهشنبه) در محل دفتر بسيج دانشجويي دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران برگزار شد، جليلي گفت: بسيج دانشجويي آخرين نهادي است كه مستقيما و مستقلا توسط امام (ره) پس از وقفه چندين ساله پس از جنگ تشكيل شد و ما اگر بخواهيم آن را تحليل كنيم بايد ببينيم موسس آن چه ماموريتي براي آن قائل شده است.
وي گفت: امام در پيام دوم آذر سال 67 به مناسبت هفته بسيج دستور ميدهند كه بسيج دانشجو و طلبه تشكيل شود كه براي فهم اين پيام نياز به فهم پيامهاي قبل و بعد آن داريم به خصوص آخرين پيامهاي امام در اواخر عمرشان. امام در كمتر از يك سال قبل از رحلتشان اين پيام را صادر كردند و ما ميتوانيم چكيدهي عمر امام را در اين يك سال مشاهده كنيم. اگر شما به قطعنامه 598 نگاه بكنيد ميبينيد كه قبول قطعنامه آغاز يك دورهي جديد حيات جنبش دانشجويي است.
جليلي اظهار كرد: امام (ره) گفتند كه امروز جنگ تازه آغاز شده است و اين جنگ، جنگ پابرهنهها و مرفهمين بيدرد است كه در حقيقت تقابل اسلام ناب و اسلام آمريكايي است كه امام با صدور اين پيام سعي داشتند براي جنگ جديد خطوط محوري را تعيين و نيروهايش را مشخص كنند و در نهايت اجزاي مختلف اين جنگ را تبيين كنند.
وي گفت: امام در دنبالهي اين پيام خود براي اقشار مختلف جامعه مانند فرزندان شهدا و سپاهيان، جهادگران، دانشجويان و طلاب وظيفهاي را تعيين و توسط مسوولين به آنها اعلام كردند كه از جملهي آنها پيام امام به روحانيت است.
جليلي افزود: در دوران ما كه بعد از رحلت امام بود يك فضاي جنگي در جامعه ايجاد شد كه بر اثر دين بود برخي تحت عنوان دفاع از دين ميگفتند كه انقلاب اسلامي دين را به سياست آلوده كرده است و گروهي نيز در مقابل آنها بودند كه استراتژيكترين شعارشان مرگ بر بيحجاب بود. ولي اين جنگ، جنگ زرگري بود كه هر دو مخالف انديشه امام بودند و اين بهترين پوشش براي عدم اجراي آنچه كه امام ميخواست، بود. چون اين دو طرف جنگ در عين اينكه با يكديگر در تقابل بودند در يك نقطه به هم پيچ ميشدند و آن هم اين بود كه آنها تفكر ديني فردگرايانه داشتند در حالي كه تفكر ديني امام، تفكري اجتماعي بود.
وي گفت: خلاصهي پيام امام در خطاب به ما مبارزه با استكبار، پولستيزي، مقدسمابي و تحجر بود.
جليلي گفت: بسيج، سپاه اسلام ناب است، بسيج از نظر ظاهري تنها با تيپهاي ديگر تفاوت ندارد بلكه حتي با مذهبيهاي غيرانقلابي هم مرزبندي دارد. امام تمام عمرشان را به خاطر معرفي اين اسلام صرف كردند و به بيرون كشيدن اين اسلام از زير اسلام ناقص هزينه كردند. چون امام شيعه واقعي بود و اسلامش را از قرآن و اهل بيت (ع) گرفته بود. دينداري طبق منابع ديني ما نبايد براي جلب ثواب باشد بلكه در جهت رضاي خدا و ترس از روز قيامت بايد انجام گيرد.
وي با بيان اين مطلب كه معصومين ما در اوج انجام عبادات ديني خود از انجام وظايف اجتماعي خود دوري نميكردند، گفت: اين نگاه، نگاه امام نيز بوده است كه حاصل آن افرادي چون چمران، همت و مطهري بودند.
وي اظهار كرد: ما همواره ميگوييم كه بسيج لشكر مخلص خداست ولي آيا اخلاص را تعريف كردهايم. اين در ميان صحبتهاي امام و رهبري تعريف شده است و بايد ما براي دستيابي به آن به فرمايشات آنها رجوع كنيم. خيليها از شهدا در زمان خود ميترسيدند ولي آيا مفسدان اقتصادي هماكنون از بسيجيان ميترسند و اين به اين دليل است كه برخي از افراد مسوول در جامعه بسيجيان را به واژههايي تعريف نشده مشغول داشتهاند و اين را ميتوان دليل اين دانست كه يك دهم آنچه كه به جنبش نرمافزاري پرداخته شد به عدالتخواهي نگريسته نشد در صورتي كه رهبري بسيار بر عدالتخواهي تاكيد داشتند و هر دو را نيز يك نفر گفته است.
به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا، در ادامه اين نشست مسوولان سابق بسيج دانشجويي دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران به ترتيب حضور خود در مسووليت در دفتر بسيج اين دانشكده به سخنراني پرداختند.
عليزاده كه از سال 81 الي 83 در اين تشكل مسووليت داشته؛ گفت: در قبل از انقلاب دانشكده ما مقر گروهكها بود و تشكل بسيج دانشجويي در اين دانشكده نقطه اميدي بود زيرا افراد مذهبي در اين محل در اقليت و تحت فشار بودند.
وي در ادامه گفت: از اشتباهات برخي افراد و برخي مسوولان اين است كه بسيج را هم عرض با ديگر تشكلها تعريف ميكنند، بسيجي يك روحيه است كه همه ميتوانند داشته باشند و نبايد تحت تاثير ديگر تشكلها قرار بگيريم، زيرا كه اين عملكرد ما را انفعالي ميكند.
عليزاده اعضاي بسيج دانشجويي را به وارد شدن به حوزهي عمل از حوزه تئوريك دعوت كرد و گفت: در بسياري از مسائل ما هنوز نتوانستهايم بسياري از ناعدالتيهاي اجتماعي و اقتصادي را پيگيري نموده و مانع آنها شويم .
در ادامه مصطفوي كه از سال 83 الي 84 در اين تشكل مسووليت داشته، با تاكيد بر صحت صحبتهاي عليزاده گفت: كه دانشجويان زماني كه وارد فضاي عمل ميشوند متاسفانه بسيار ضعيف عمل ميكنند.
وي كه پيام امام را راهگشاي هماكنون وضعيت بسيج دانست به قرائت اين پيام پرداخت و دانشجويان بسيجي را به رجوع به آن دعوت كرد.
مرتضي كيا كه از سال 84 الي 86 در اين تشكل مسووليت داشت، گفت: حبيببن مظاهر در نامهاي به حضرت امام حسين (ع) مينويسد كه اموال مردم در حال حاضر در اختيار ثروتمندان قرار گرفته است و براي اعاده آن بايد كه حركتي صورت بگيرد. وي كسي نبود كه بنشيند و كاري نكند خود براي عملي كردن اين تفكر به پا خواست و در نهايت در ركاب امام حسين (ع) نيز به شهادت رسيد ما نيز بايد با تاسي از آموزههايي اينچنيني دين خود، بسيج را دوباره براي خود بازتعريف نماييم زيرا كه امروزه برخي خارج از اين حيطه درصدد بازتعريف آن، آنگونه كه خود ميخواهند هستند و ميخواهند كه به ما بگويند كه بايد چكار كنيم.
طاهريان كه در سال 86 در اين تشكل مسووليت داشت، با بيان اين مطلب كه در حال حاضر بسيجيان از نبود تحليل در ميان خود رنج ميكشند، از قول رهبري گفت: بسيجي فردي است كه خاكريز خودي و دشمن را در اين ميدان تشخيص دهد.
وي گفت: امروز مي بينيم كه برخي از افراد در فضاي بسيج دانشجويي از كساني كه آنچنان ارتباطي با بسيجي ندارند دعوت ميكنند كه در مورد بسيج صحبت كنند. ما امروز در برخي مواقع وضعيتمان به گونهاي است كه به اين ميماند كه تيري شليك ميكنيم ولي معلوم نيست به كجا ميخورد. ما امروز شرايطمان به گونهاي است كه حتي سخنان رهبري را مطالعه نميكنيم و دشمنان ما در برخي از اين مواقع دست به تعريف از ما زدهاند و به قول امام راحل آن زماني كه آمريكا از ما حمايت كند ما بايد تعجب بكنيم!
ثابتي كه از سال 86 تاكنون در اين تشكل مسووليت دارد، اظهار كرد: من اعتقادم اين است اگر ما به رسالت خود عمل ميكرديم الان وضعيت ما اينگونه نبود. بسيجي دانشجويي كه امام ميخواست الان چقدرش محقق شده است؟ ما الان وارث چه كساني هستيم. ما خوب ادعا داريم ولي عملمان كجاست و انصافا آيا اعضاي بسيجي جرات دارند در پي گفتمان امام (ره) بايستند. ما هماكنون چقدر به ياري آقاي احمدينژاد شتافتهايم زيرا وي در پيگيري گفتمان امام راحل در حال حاضر تنها مانده است.
انتهاي پيام
سه شنبه 5 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 326]