واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سكوت جبهه توافق رسانه هاي عراقي را شگفت زده كرد
بغداد- سكوت جبهه توافق عرب هاي سني به عنوان سومين فراكسيون درمجلس نمايندگان عراق در روز سه شنبه درقبال توافقنامه خروج نيروهاي بيگانه ازعزاق ، رسانه هاي ارتباط جمعي اين كشور را شگفت زده كرد.
به گزارش ايرنا، درحالي كه اغلب فراكسيون هاي مجلس عراق اعم از ائتلاف يكپارچه ملي ، همبستگي كردستان ، جريان صدر، العراقيه و حزب فضيلت آخرين موضع خود را در قبال اين توافقنامه اعلام كرده اند اما جبهه توافق عرب هاي سني موضع سكوت اختيار كرد.
با وجود تلاش خبرنگاران عراقي و خارجي از جمله خبرنگار ايرنا براي اطلاع از آخرين موضع جبهه توافق در قبال اين مساله اما اعضاي اين جبهه از اظهار نظر خودداري كردند.
گزارش ها حاكيست كه جبهه توافق به همه اعضاي خود اطلاع داده است كه تا نهايي شدن مشورت هاي جاري بين جبهه با دولت عراق و دو فراكسيون ائتلاف و كردها در باره مطالبات شان كه آن را پيش شرط خود براي موافقت با توافقنامه اعلام كرده اند، از اظهار نظرهاي رسانه اي خودداري كنند.
آزادي تمامي زندانيان بيگناه از زندان در چارچوب عفو عمومي دولت عراق ، تضمين مشاركت همه گروه هاي سياسي عمده عراق در اداره كشور و كاستن از اختيارات مشاوران نخست وزير سه پيش شرط اصلي جبهه توافق براي اعلام موافقت با توافقنامه است .
از طرفي گزارش ها حاكيست كه دولت و دو فراكسيون ائتلاف و كردها در حال مذاكره با جبهه توافق براي تدوين يك يادداشت تفاهم هستند كه دولت را به برآورده كردن مطالبات جبهه توافق ملزم مي كند.
"رضا جواد تقي " از ائتلاف يكپارچه ملي روز سه شنبه گفت كه جبهه توافق يكي از نمايندگان مهم بافت هاي تشكيل دهند عراق يعني عرب ها است و ائتلاف و كردها براي كسب رضايت آنها و متقاعد كردن آنها به دادن راي مثبت به نفع توافقنامه با آنها وارد مذاكره شده اند.
وي ادامه داد كه اين مذاكرات دو روز است كه آغاز شده و اكنون در حال تهيه يادداشت تفاهم هستند تا هم مطالبات اين جبهه و هم ديگر فراكسيون هاي مردد را كه هنوز موضع خود را در قبال توافقنامه نهايي نكرده اند، در برگيرد.
رضا جواد تقي گفت تنها جريان صدر كه موضع مخالفت با توافقنامه گرفته و جبهه گفت وگوي "صالح مطلك " از اين مذاكرات و مشورت ها مستثني شده اند.
وي ادامه داد كه از نگاه فراكسيون هاي موافق توافقنامه و همچنين ديدگاه آيت الله سيستاني مرجع عالي شيعيان عراق بر اين است كه اجماع ملي از گروه هاي عمده تشكيل دهنده مجلس نمايندگان عراق به عنوان نمايندگان بافت هاي مردم عراق بر سر توافقنامه ايجاد شود.
هرچند اعضاي جبهه توافق از اظهار نظر علني به رسانه هاي ارتباط جمعي خودداري كرده اند، اما عباس البياتي ديگر عضو ائتلاف يكپارچه ملي امروز گفت كه بسياري از اعضاي جبهه توافق به طور انفرادي موضع تاييدگر خود را در قبال توافقنامه اعلام كرده اند، با اينحال هنوز جبهه توافق به طور رسمي موضع گيري نكرده است .
وي گفت هيچ چيزي در توافقنامه وجود ندارد كه اعضاي مجلس از آن احساس شرمساري كنند، بلكه بايد به صراحت از منظر منافع ملي عراق موضع خود را در تاييد توافقنامه اعلام كنند.
البياتي از جمله كساني است كه با اعلام مطالبات توسط فراكسيون ها به عنوان پيش شرط موافقت با توافقنامه مخالف است ، افزود: نبايد گروه هاي سياسي به دنبال امتيازگيري در قضيه باشند، زيرا توافقنامه آمريكا با عراق يك دستاورد ملي است و نه فرصتي براي امتيازگيري حزبي و قومي .
در چنين فضايي تنها موضعي كه از جبهه توافق درخصوص توافقنامه امروز صادر شده از "طارق الهاشمي " رييس حزب اسلامي مهم ترين گروه سياسي عضو فراكسيون جبهه توافق است كه بر موضع سابق اين حزب مبني بربه همه پرسي گذاشتن توافقنامه حتي در صورت تصويب توافقنامه در مجلس تاكيد كرده است .
الهاشمي كه سمت معاون رييس جمهور عراق را دارد، در اين بيانيه نيز به صراحت اعلام نكرده است كه اعضاي جبهه توافق به چه تصميمي در خصوص توافقنامه رسيده و آيا فردا به نفع يا ضد توافقنامه راي خواهند داد؟
آنچه از اظهارات نمايندگان مجلس عراق و منابع مطلع حاكيست كه در ساعات آينده و حداكثر تا فردا جبهه توافق عرب هاي سني بعد از اطمينان از اخذ ضمانت هاي لازم از دولت عراق در خصوص مطالبات خود، موضع خود را در قبال توافقنامه را نهايي خواهد كرد.
خاورم **1770/2291 **1373
سه شنبه 5 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 278]