واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: غولهاي صنعت اروپا در آستانه ورشكستگي
پس از آنكه بحران مالي اخير صنعت خودروسازي را در اروپا به شدت مختل كرد، اكنون پيامدهاي اين بحران بي سابقه ديگر بخشها و صنايع مهم اروپا از قبيل شيمي، حمل و نقل و مسكن را تحت تاثير قرار داده است.
آثار بحران مالي اخير در اروپا به اندازهاي گسترده است كه هيچكس شك ندارد كه فهرست قربانيان اين بحران روز به روز طولانيتر خواهد شد.
مشكلات صنعت خودروسازي در اروپا كه در واقع اولين قرباني بحران مالي اخير و كاهش نقدينگي در بازار محسوب ميشود، اكنون از اين صنعت فراتر رفته و ديگر بخشها از قبيل صنايع قطعه سازي و بخش كارفرمايي را نيز در اروپا تحت تاثير قرار داده است اما برخي از صنايع ديگر از قبيل شيميو ذوب آهن نيز كه با سازندگان خودرو همكاري ميكنند از پيامدهاي بحران مالي اخير در امان نمانده اند. در هفته اي كه گذشت شركت بزرگ شيميايي آلمان( (BASF اعلام كرد به منظور كاستن از آثار بحران مالي، به طور موقت فعاليت هشتاد كارخانه خود را كه بيست هزار كارگر در آنها كار ميكنند، متوقف خواهد كرد. در همين حال شركت فرانسوي روديا نيز اعلام كرد براي كم اثر كردن پيامدهاي بحران مالي، ميزان توليد خود را در سه كارخانه مستقر در فرانسه حدود چهل درصد كاهش ميدهد.
كرومر، از كارشناسان اقتصادي و مسئول كومرزبانك اعلام كرد تقريبا تمام شركتها با كندي رشد اقتصادي مواجه شده اند چرا كه تمام بخشهاي اقتصاد با يكديگر در ارتباط و به يكديگر وابسته هستند.
اولر هرمز كه اولين شركت بزرگ بيمه اعتباري در جهان به شمار ميرود و وابسته به شركت آلماني اليانز ميباشد در آخرين گزارش خود هشدار داد بحران مالي اخير در جهان نه تنها اجراي طرحهاي سرمايه گذاري را با تاخير همراه كرده است بلكه مشكلات بخشهاي مالي افزايش خواهد يافت و اين موجب خواهد شد شمار بيشتري از موسسات و شركتها با خطر ورشكستگي روبرو شوند.
سازمان همكاري و توسعه اقتصادي پيش بيني كرده است رشد اقتصادي در اروپا تا سال 2010 از سر گرفته نخواهد شد. اين سازمان هشدار داده است اوضاع كنوني بازار اروپا حاكي از آن است كه ميزان بيكاري در دو سال آينده افزايش پيدا خواهد كرد.اولر هرمز پيش بيني كرد بهبود اوضاع در آينده نزديك در بخش مسكن بعيد به نظر ميرسد و شايد تا پايان دهه حاضر نيز شاهد اين اتفاق نباشيم.
كاهش فروش خودرو
شركت خودروسازي دايملر كرايسلر اعلام كرد در پي كاهش رشد اقتصادي جهان و افت چشمگير فروش، قصد دارد ميزان هزينههاي خود را كاهش دهد.
به گزارش رويترز، كاهش شديد تقاضاي خودرو طي ماه اكتبر موجب كاهش چشمگير توليد شركت دايملر كرايسلر شده است. بحران مالي و اقتصادي جهان، شركت فورد آلمان را نيز مجبور به دريافت كمك يك ميليارد دلاري از دولت اين كشور كرده است.
شركت جنرال موتورز مالك اصلي شركت فورد آلمان نيز هشدار داد صنعت خودروسازي آمريكا با بحران شديدي روبرو شده است و اين شركت كليه گزينهها از جمله ورشكستگي را در نظر خواهد گرفت.
كارل پيتر فورستر رييس جنرال موتورز اروپا نيز گفت ما بايد براي شرايط سخت نه تنها در شركت فورد بلكه براي كل صنعت خودروسازي آماده باشيم.
ديدگاه تحليلگران در مورد طرح اقتصادي اوباما
تحليلگران و كارشناسان اقتصادي در خصوص موفقيت طرح اقتصادي رئيس جمهور منتخب آمريكا براي خروج از بحران شك و ترديد دارند.
شبكه تلويزيوني بي بي سي در گزارشي در اين باره گفت: باراك اوباما وعده داده است تا سال 2011 دو و نيم ميليون فرصت شغلي در آمريكا ايجاد خواهد كرد. او در نطق هفتگي خود گفت در چارچوب يك طرح محرك اقتصادي با اجراي طرحهاي عمراني مانند پل سازي و جاده سازي و نوسازي مدارس و توسعه فناوريهاي سازگار با محيط زيست فرصتهاي شغلي زيادي فراهم خواهد شد. جرج سورس، ميلياردر امريكايي، نيز از طرح اوباما حمايت كرده است.
گزارشگر بي بي سي در گزارش خود در اين باره گفت: قوي ترين اقتصاد جهان به تدريج وارد دوره دردناك ركود ميشود. بحراني كه در بازار مسكن آغاز شد با سقوط ارزش شاخصهاي سهام به وال استريت سرايت كرد و اينك نيز بخش توليد را در بر گرفته است. اين هفته با اعلام افزايش گسترده بيكاري در آمريكا تصوير اين بحران تيره تر شد. وي با اشاره به اينكه دوره رياست جمهوري جرج دبليو بوش رو به پايان است گفت: كشورهاي نگران ديگر اميدي به يك رئيس جمهور ناتوان ندارند.
به نظر ميرسد كه از دست بوش نيز كه در آخرين سفر خارجي خود به پرو رفته است هيچ كاري ساخته نيست. در عوض نگاهها اينك به مردي دوخته شده است كه جاي او را در كاخ سفيد خواهد گرفت. اوباما در نطق هفتگي خود قول داد به مقابله با اين چالش بزرگ برود.
گزارشگر بي بي سي گفت: اوباما براي مقابله با اين مشكلات به مشاوران خود توصيه كرده است يك طرح دو ساله براي بهبود اوضاع اقتصادي تدوين كنند. او ميخواهد با بازسازي زيرساختهاي آمريكا دو و نيم ميليون شغل ايجاد كند و ميلياردها دلار براي توسعه انرژي براي كاستن از وابستگي آمريكا به نفت خارجي هزينه كند.
گزارشگر بيبيسي در پايان گزارش خود گفت: نسخهاي كه اوباما براي درمان بيماري اقتصادي آمريكا نوشته است بازتابي از افكار گوردن براون نخستوزير انگليس است كه گفته است فقط با اقدامات دولت ميتوان به احياي اقتصادي كمك كرد نه با اقدامات بازار آزاد. دو ماه مانده است كه اوباما وارد كاخ سفيد شود اما از هم اينك نشانههاي شك و بدبيني به موثر بودن طرح او نمايان شده است.
5 درخواست صندوق بينالمللي پول
صندوق بينالمللي پول از دولتهاي سراسر جهان خواست تا براي مهار بحران مالي هر چه سريعتر پنج اقدام اساسي انجام دهند.
به گزارش فارس، صندوق بينالمللي پول با تحليل بحران مالي جهاني اعلام كرده كه براي مهاراين بحران، دوره اقدامهاي جداگانهي كشورها به سر آمده و اقدامات نجات، نيازمند هماهنگيهاي بينالمللي است. اين صندوق ازدولتهاي سراسر جهان خواسته در يك مسير گام بردارند و هرچه سريعتر پنج اقدام اساسي را انجام دهند.
توقف پروژههاي اقتصادي
رئيس صندوق پول عربي اعلام كرد: كاهش شديد قيمت نفت اقتصادهاي عربي را با شوك جدي روبرو كرده و اين مساله موجب توقف پروژههاي عمراني طي ماههاي آينده خواهد شد.
به گزارش فارس به نقل از نشريه تحقيقات اقتصادي ميس، كاهش 100 دلاري قيمت نفت نسبت به ماه جولاي، تعداد زيادي از پروژههاي زير ساختي كشورهاي عربي را متوقف كرده است.
جاسم المناي از صندوق پول عربي در اين باره گفت: قيمت نفت كاهش داشته است، نفت مهمترين منبع درامدي كشورهاي خاورميانه است، كاهش درآمدهاي نفتي، تاثير منفي زيادي بر اقتصاد كشورهاي عربي خواهد داشت و اين مهمترين نگراني ما است. وي افزود: افزايش قيمت نفت طي سالهاي اخير، كشورهاي عربي را به بالا بردن هزينههاي خود عادت داده است و كاهش ناگهاني قيمت نفت، اقتصاد كشورهاي عربي را با شوك جدي روبرو كرده است. .
سه شنبه 5 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]