واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: هيات حقيقت ياب شوراي امنيت با رئيس جمهور افغانستان ديدار كرد
كابل - هيات اعزامي ۱۵نفري شوراي امنيت سازمان ملل متحد در دومين روز ورود خود به افغانستان با حامد كرزي رييس جمهوري اين كشور ديدار و گفت و گو كرد.
به گزارش ايرنا، محمدهمايون حميدزاده سخنگوي دولت افغانستان روز سه شنبه با اعلام اين مطلب به خبرنگاران گفت: مذاكرات طولاني و سازنده بود و در مورد پيشرفتهاي كشور ، حضور جامعه جهاني و نقش سازمان ملل در مذاكرات صلح ، ثبات و دمكراسي تبادل نظر شد.
وي گفت: محور اساسي اين مذاكرات شامل پيشگيري از تلفات غيرنظاميان در جنگ با شورشيان، يافتن راهكارهاي عملي سياسي براي پايان دادن به خشونت ها در كشور بود.
وي افزود: ديگر مباحث نقش عربستان سعودي در آشتي مخالفان با دولت، كمك جهان اسلام و دنياي عرب در استقرار صلح ، تاكيد بر توانمندساختن نيروهاي افغان، حاكميت ملي و تحكيم قانون و انتخابات آتي در افغانستان بود.
# ;۱۶۰حميد زاده يادآور شد: در اين ديدار رئيس جمهوري افغانستان با اشاره به حضور شورشيان در بخشيهايي از كشور بويژه در جنوب، خواهان كمك جامعه جهاني به دولت در جهت گسترش حاكميت ملي شد.
وي يادآور شد كه هيات حقيقت ياب شوراي امنيت از پروسه استقرار صلح در افغانستان حمايت كردند.
وي اضافه كرد: افغانستان براي غلبه بر چالشهايي كه دولت با آن رو به رو است، خواهان هماهنگي و انسجام بيشتر ميان اعضاي جامعه جهاني بويژه با كاي ايده نماينده دبيركل سازمان ملل متحد در افغانستان شد.
حميدزاده اظهار داشت كه در اين ديدار افغانستان پيشنهاد كرد كه به ايده نقش بيشتري در جهت انسجام امور با جامعه بينالمللي محول شود.
اين هيات در سفر يك هفتهاي خود علاوه بر ديدار با مقامهاي دولتي ، نهادهاي مدني و كارشناسان، از هرات در غرب افغانستان نيز ديدن خواهد كرد.
هيات حقيقت ياب شوراي امنيت در سال ۱۳۸۵شمسي از افغانستان ديدن كرده بود.
اين مقام افغان يادآور شد كه در اين ديدار اعلام شد كه مناطق روستايي افغانستان محل نبرد با شورشيان نيست ، افغانستان خواهان تدابير لازم از سوي نيروهاي خارجي براي پيشگيري از تلفات غيرنظاميان است.
وي تاكيد كرد كه افغانستان خواهان مبارزه جدي با تروريسم در پناهگاه ها، منابع مالي ، پشتيباني و انساني اين پديده در منطقه است.
حميد زاده در مورد نقش كشورهاي اسلامي و دنياي عرب به استقرار صلح در افغانستان گفت: توسعه روابط با كشورهاي اسلامي نه تنها داراي اهميت است بلكه در صدر اولويتهاي دولت قرار دارد.
سخنگوي دولت افغانستان افزود: اين كشور بخشي از جهان اسلام است و با كشورهاي مسلمان بويژه ايران و پاكستان داراي روابط حسنهاي ميباشد.
حميدزاده اظهار داشت: افغانستان با عربستان سعودي و امارات متحده عربي نيز روابط خوبي دارد و كمكهاي زياد اين دو كشور صرف بازسازي افغانستان كرده اند.
وي ادامه داد كه در تركيب هيات حقيقت ياب شوراي امنيت نماينده ليبي نيز شركت دارد كه نسبت به توسعه روابط با افغانستان ابراز علاقه كرد.
وي يادآور شد كه ليبي پس از ارزيابيهاي لازم سفارت خود را در كابل داير خواهد كرد.
وي درعين حال تاكيد كرد كه توسعه و تحكيم روابط با كشورهاي اسلامي و دنياي عرب جايگاه خاص خود را در سياست خارجي افغانستان دارد.
سه شنبه 5 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]