تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شيعيان ما كسانى‏اند كه در راه ولايت ما بذل و بخشش مى‏كنند، در راه دوستى ما به يكديگر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833477895




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چه.كسي .....ينگ را بوجود آورد؟ مروري بر نحوه.ي نظارت بر اينترنت در كشورهاي جهان


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: جامعه اطلاعاتي -فناوري اطلاعات

"با استناد به قانون جرايم رايانه.يي دسترسي به تارنماي فراخوانده شده امكان.پذير نمي.باشد" هنگام جست.وجو در اينترنت، وقتي اين عبارت بر صفحه مانيتور نقش مي.بندد، نشان از اين دارد كه تارنماي مورد نظر ..... شده است. آنچه در ذيل خواهد آمد در خصوص .....ينگ و نظارت بر اينترنت در كشورهاي جهان است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، گسترش اينترنت زمينه.اي به وجود آورده که طيف وسيعي از اطلاعات بدون هيچگونه محدوديتي و فراتر از مرزهاي جغرافيايي در سراسر جهان منتشر شود و به نحو چشمگيري به يک رسانه ارتباطي و اطلاعاتي تبديل گردد.
خصوصيت و ويژگي اينترنت و سهولت انتشار مطالب و اطلاعات وعلاوه بر آن راحتي دستيابي به انواع مختلف اطلاعات در وب اعم از متن، صوت و تصوير و داده.هاي گرافيکي متنوع، به اندازه.اي شدت يافته است که در برخي موارد اطلاعات حاوي مطالب مخرب و زيانباري نيز در وب منتشر مي.شود که زمينه سوء استفاده.هاي مختلف را فراهم آورده است.
هرزه.نگاري.هاي جنسي، ترويج خشونت و فساد، خريد و فروش مواد مخدر و زيانبار، اشاعه اطلاعات خصوصي افراد و سازمانها و موارد مشابه، ضرورت کنترل محتواي وب را ناگزير ساخته است، ولي اين کنترل و نظارت برانتشار اطلاعات در جوامع مختلف و بر حسب خط مشي.هاي سياسي و فرهنگي هر جامعه نمودهاي متفاوتي داشته است.
در برخي جوامع غربي تاکيد بيش.تر بر عدم سوء استفاده از اطلاعات خصوصي افراد و جلوگيري از انتشار تصاوير جنسي کودکان و ممانعت از دسترسي سازمان.هاي تروريستي به اطلاعات خاص و مهم است اما کنترل محتواي اينترنت در جوامع شرقي و مذهبي فراتر از موارد فوق است و نظارت شديد بر اشاعه افکار و عقايد سياسي در شبکه جهاني را نيز شامل مي شود.
بطور مثال در کشور چين که مقام اول را در جهان از نظر تعداد کاربران اينترنت داراست، نظارت گسترده.اي بر محتواي اطلاعات سياسي صورت مي.گيرد و كنترل جدي بر عقايد و انديشه.هاي متضاد با حکومت کمونيستي چين در وب حاکم است و به اين منظور "پليس اينترنت" در اين کشور نيز با اين هدف شکل گرفته است.
عمده دلايل ..... كردن اينترنت در كشورهاي مختلف را مي.توان در چهار تقسيم بندي كلي گنجاند: "مسائل سياسي"، "مسائل اجتماعي"، " مسائل امنيتي" و "مسائل اخلاقي" و آنچه باعث تفاوت مبنايي هر كشور براي .....ينگ مي.شود، ارزش.هاي بنيادين مورد توجه در هر مقوله در آن كشورها است.
در مجموع مي.توان گفت تعداد كشورهايي كه در منطقه و جهان به نحوي با مساله .....ينگ و سانسور در اينترنت مواجه هستند نسبتاً قابل توجه است. كشورهايي مانند سوئد، فرانسه وآلمان در قاره اروپا و كشورهايي مانند هند، عربستان، كره جنوبي، مالزي و در مجموع آسيا به عنوان بزرگترين قاره دنيا و نيز كانادا داراي گسترده.ترين ميزان تنوع .....ينگ هستند.
گزارش زير كه از صفحه سايت .....ينگ در كشور برگرفته شده است، بر تجارب ديگر كشورها در امر .....ينگ و محدود کردن اينترنت مروري اجمالي دارد.

آمريكا
محدودسازي دسترسي کاربران به محتواي اينترنت در ايالات متحده.ي آمريکا از نظام قانوني ويژه.يي برخوردار است ولي به روشهاي کاملاً حرفه.يي و نامحسوس صورت مي.گيرد و از دسترسي اقشار مختلف جامعه به برخي تارنماهاي خاص جلوگيري مي کند. در اين ميان، سياستهاي کلان ايالات متحده در عرصه.ي بين.المللي نيز تاثيرگذار است.
در آغاز دوران رشد چشمگير اينترنت در دهه 90 و افزايش تصاعدي محتوا در آن، والدين آمريکايي تحت تاثير چند مورد منتشر شده از اينترنت در رسانه.هاي بزرگ، از دسترسي فرزندانشان به اينترنت به هراس افتادند و فشاري را آغاز کردند که منجر به تصويب "قانون نزاکت ارتباطات" در کنگره آمريکا شد. اين قانون، ..... و مسدود ساختن محتويات “غير اخلاقي” را مجاز دانسته است.
به دنبال تصويب اين قانون، شرکت.هاي سازنده نرم.افزارهاي امنيتي براي رايانه.ها و شبکه.ها، برنامه.هاي .....ينگي را عرضه کردند که يا در مبدا خدمات اينترنتي يعني شرکت.هاي “رسا” ISP و يا بصورت مجزا توسط شرکتها يا کاربران عادي بر روي رايانه.ها نصب مي.شوند.
پس از حوادث يازدهم سپتامبر 2001 نيز، پاى دولت.ها و حكومت.هاى فراوانى به حيطه .....ينگ باز شد و در اين ميان نقش كشورهاى اروپايى و به ويژه ايالات متحده پر رنگ.تر از سايرين بود.
ايالات متحده به عنوان پيشروترين كشور دنيا هم در زمينه به كارگيرى و توسعه تجهيزات اينترنت و هم در زمينه توليد محتواى اينترنتى، پس از حملات 11 سپتامبر، با چالشي جدى در مواجهه با اينترنت رو به رو شد و دولت اين كشور، قوانين محكمى را در اين مورد وضع كرد تا جايى كه حاميان حريم شخصى و آزادى.هاى مدنى به اعتراضات گسترده.اى عليه دولت بوش دست زدند.
آمريكا در تاريخ 24 اكتبر 2001، قانونى تحت عنوان "لايحه ميهن.پرستي" را تصويب كرد كه به موجب آن، كنترل و نظارت بر تبادل داده.هاى online كاربران، رنگ قانونى به خود مى.گرفت؛ اين قانون كه در قالب مبارزه با تروريسم به تصويب رسيده بود، موجى از مخالفت. و اعتراض را هم در ميان جمهورى خواهان و هم در بين دموكرات.ها برانگيخت.
تغيير رييس جمهور در آمريكا نيز باعث تغيير در سياست نقض حريم خصوص افراد نشده و اوباما نيز پس از روي كار آمدن اقدام به تمديد قانون شنود در اين كشور كرد.
در ماه مارس سال 2008 ميلادي، روزنامه.ي نيويورک تايمز گزارشي منتشر کرد که کمپاني ميزباني وب (ENom) آمريکا، نام دامنه.هايي که در ليست سياه وزارت خزانه.داري آمريکا قرار گرفته.اند را مسدود مي.کند.
در آمريکا هم چنين در پي شکايات فراوان مهمانداران و مسافران خطوط هواپيمايي آمريکا از برخي کاربران در استفاده از تارنماهاي غيراخلاقي با محتويات مستهجن، صاحبان شرکت هاي هواپيمايي به فکر ..... کردن اين تارنماها افتاده اند.
جاسوسي دولت آمريكا از سرويس جي.ميل
پس از اينکه وزير ارتباطات استراليا، «استفان کانروي» سياست.هاي حريم شخصي گوگل را به چالش کشيد و اين شرکت را تهديد به ..... کردن كرد، تارنما اخبار فن.آوري اطلاعات استراليا با نقل پاسخ اين شرکت، تأييد کرد که گوگل اجازه دسترسي دولت آمريکا به جي.ميل را فراهم کرده است.
پس از تصويب لايحه ميهن.پرستي که توسط دولت بوش ارائه شده بود، دولت آمريکا اجازه يافت که کنترل گسترده و جامعي بر مخابرات و ارتباطات رايانه.يي از جمله تلفن، فکس، ايميل و... داشته باشد. هرچند قبل از آن نيز چنين کنترل.هايي با قواعد مشخص انجام مي.شد، اما هيچ.گاه امکان کنترل کامل و گسترده.اي به مانند اين قانون در اختيار دولت قرار داده نشده بود.
در اين ميان، گوگل زيرساخت عظيمي را براي کنترل ارتباطات اينترنتي کاربران فراهم ساخته که به خوبي توسط دولت آمريکا مورد بهره.برداري قرار مي.گيرد.
ايران
هر چند آمريکا از شهروندان خود جاسوسي گسترده.اي را به انجام مي.رساند و اين جاسوسي پس از 11 سپتامبر و تصويب قانون ميهن.پرستي گسترده.تر و نيز آزادانه.تر به انجام مي.رسد، اما به هر حال در يک چارچوب مشخص انجام مي.گيرد. اما در مورد کشورهايي که به صراحت مورد تحريم آمريکا قرار دارند، هيچ محدوديتي وجود ندارد.
اطلاعات شخصي کاربران ايراني بدون هيچ محدوديتي در اختيار سرويس.هاي امنيتي آمريکا قرار مي.گيرد. اطلاعاتي شامل ايميل.هاي فرستاده شده افرادي که با آن.ها ارتباط برقرار شده است، آدرس اينترنتي.اي که از آن.ها به جي.ميل وصل شده.اند و ...
چندي پيش دولت آمريکا اين تحريم.ها را براي سرويس.هاي اينترنتي که به جمع.آوري اطلاعات از کاربران ايراني مي.پرداختند لغو کرد. اما سرويس.هايي شامل ارزش افزوده يا سرويس.هاي مهم و مفيد مانند Google Code Search هنوز هم در فهرست تحريم.هاي گوگل عليه ايران قرار دارند.
اين خود نشان مي.دهد که دولت آمريکا از سرويس.هايي مانند جي.ميل به ايرانيان نه تنها نگران نيست، بلکه بر روي آن تأکيد دارد.
جي.ميل چندي است که با ارائه سرويس Buzz، دسترسي به تارنما.هاي ..... شده مانند Twitter را نيز فراهم کرده است. اين امکان در سرويس ديگر گوگل به نام Google Reader نيز وجود دارد و اين خدمات، قوانين ايران را به سخره مي.گيرد. البته اين کارها با آگاهي کامل ارائه مي.شود و هر از چند گاهي مسوولين گوگل با پيامي در وبلاگ رسمي خود، به آن مباهات مي.کنند!

وضعيت ديگر سرويس.هاي اينترنتي
در بين سرويس.هاي اينترنتي گوگل، مشکل تنها جي.ميل نيست؛ شرکت موزيلا که کار توسعه نرم.افزار فايرفاکس را بر عهده دارد، حدود 90 درصد درآمد خود را به طور مستقيم از گوگل دريافت مي.کند. در مقابل، موزيلا نيز دسترسي به سرويس.هاي گوگل را تضمين کرده است؛ نکته جالب ديگر در مورد فايرفاکس اين است که از طريق سرويس Safe Browsing گوگل، آدرس هر صفحه.اي که در فايرفاکس ديده شود، به سرورهاي گوگل فرستاده مي.شود تا از سلامت و مشکل.دار نبودن آن (به طور مثال ويروسي نبودن آن) اطمينان حاصل شود.
اين سرويس نيز امکان خوبي را براي گوگل فراهم مي.آورد تا صفحات بازديد شده توسط کاربران را رديابي کند. با ساز و کارهاي ديگري که گوگل در سرويس.هاي اينترنتي مختلف دارد -از جمله سرويس Adsense و جي.ميل- و ترکيب اطلاعات، گوگل نه تنها مي.تواند تشخيص دهد که از چه آدرس IP صفحات اينترنتي بازديد مي.شوند، بلکه مي.تواند هويت دقيق فرد بازبيني کننده را نيز تشخيص دهد. اين بخش نياز به توضيح فني بيش.تري دارد که در اين مقال مجال پرداختن آن نيست.
اما قصه .....ينگ در اروپا و كشورهاى عضو اتحاديه اروپا، داستان ديگرى دارد؛ که در ادامه به .....ينگ و محدوديت اينترنت در کشورهاي فرانسه، انگليس، ايتاليا و آلمان پرداخته خواهد شد:

فرانسه
فرانسه به عنوان كشورى با تمدن و فرهنگ كهن، براى حفظ ارزش.هاى فرهنگى خود، نتايج موتورهاى جست.وجوى اينترنتى از جمله گوگل Google را دستكارى كرده و به زعم خود، آن را بومى مى.كند. علاوه بر اين، با وجودى كه تصميمات اصلى و عمده پيرامون آزادى بيان در اينترنت و حفظ حريم خصوصى افراد در اين عرصه، توسط اتحاديه اروپا اتخاذ مى.شود، اما كشور فرانسه يكى از معدود اعضاى اين اتحاديه است كه در پذيرش آنها مقاومت زيادى كرده و سعى دارد قوانين خود را اجرا كند.
در بحث نظارتى نيز، كشور فرانسه با تصويب قانون LSQ در سال 2001، كليه ISPهاى اين كشور را موظف كرد تا فعاليت.هاى اينترنتى و پيام.هاى پست.الكترونيك مشتريان خود را حداقل به مدت يك سال، ذخيره و نگهدارى كنند. همچنين اين قانون به قضات و پليس اين كشور اجازه مى.داد تا در پيام.هاى شخصى كاربران به منظور كشف يا اثبات جرم، به تفحص بپردازند. اين کشور نزديک به 22 ميليون کاربر اينترنت دارد که يک سوم جمعيتش را تشکيل مي.دهند.
به اين ترتيب مردم فرانسه يکي از آنلاين.ترين کشورهاي دنيا به نسبت جمعيتش است. قوانين اينترنتي در اين کشور بيش.تر شامل قوانين تجارت الکترونيک و رعايت حريم شخصي و جرايم رايانه.اي آن بيش.تر مربوط به مسايل امنيت ملي و آسيب.هاي اقتصادي است. ضمن اينکه .....ينگ به طور جدي در مدارس اين کشور و با بستن IP ها اعمال مي.شود.
انگليس
در اكثر كشورهاي اروپايي از جمله "انگليس" .....ينگ بيش.تر بر روي مسائلي مانند پورنوگرافي كودكان، نژاد پرستي و مسائل تروريستي اعمال مي شود.
يک سازمان غيردولتي و غيرانتفاعي در انگلستان به نام "بنياد نظارت بر اينترنت" فهرستي از تارنماهاي غيراخلاقي را تهيه کرده و بر اساس آن، دسترسي 98 درصد از کاربران اينترنت در انگلستان به اين تارنماها مسدود شده است.
وزير کشور انگليس ضرب.العجلي را تا پايان سال 2007 براي همه.ي سرويس.دهندگان خدمات اينترنتي در اين کشور تعيين کرده بود تا يک سيستم مسدودسازي محتوا بر اساس سبک cleanfeed طراحي و اجرا کنند.
در سال 2006 هم وزير کشور انگليس قول داده بود که همه.ي ISPهاي اين کشور، تارنماهاي غيراخلاقي کودکان را مسدود خواهند کرد. در اواسط سال 2006 ميلادي، دولت انگليس گزارش داد که دسترسي 90 درصد کاربران اينترنت پرسرعت در اين کشور به تارنماهاي غيراخلاقي مسدود شده است.
عليرغم اينکه قرار بود اين رقم در پايان سال 2007 به 100 درصد برسد، اما گزارش.هاي دولتي در پايان سال 2008 ميلادي، رقم 95 درصد را اعلام کردند و در پي آن، دولت تصميم گرفت تا مسدود کردن دسترسي پنج درصد باقي.مانده، هرچه سريعتر اقدامات لازم را انجام دهد.
ايتاليا
گفته مي.شود که .....ينگ و سانسور محتواي اينترنت در کشور ايتاليا بسيار رايج است. اين محدودسازي از دسترسي عموم مردم به محتواي تارنماهاي خاص و حتي برخي شبکه.هاي تلويزيوني جلوگيري مي.کند.
بر اساس آمارهاي "گزارشگران بدون مرز"، با وجودي که ايتاليا پايين.ترين رتبه.ي آزادي رسانه.ها در ميان کشورهاي عضو اتحاديه.ي اروپا را دارد و به عنوان کشور "تقريباً آزاد" شناخته مي.شود، اما قوانين ويژه.يي براي کنترل محتواي رسانه.ها و اينترنت در ايتاليا به تصويب رسيده.اند که يکي از آنها مستقيماً به شخص نخست وزير، سيلويو برلوسکوني برمي.گردد.
در ايتاليا پس از اينکه گروهي از کاربران شبکه.ي اجتماعي Facebook اقدام به انتشار مطالبي بر عليه برلوسکوني کردند، قانوني براي مسدود کردن اين تارنما تحت عنوان Romani Law تصويب شد. در ايتاليا همچنين يکي از قسمت.هاي يک مجموعه.ي تلويزيوني که استفاده از مواد مخدر در پارلمان اين کشور را به تصوير مي.کشيد، سانسور و از پخش آن جلوگيري شد.

آلمان
.....ينگ اينترنت در آلمان، بر اساس قانون فدرال صورت مي.گيرد و در مواردي خاص، دادگاههاي اين کشور راي به مسدود شدن برخي تارنماها مي.دهند. با اين حال، آلمان کشوري است که مسدودسازي محتواي سياسي در آن به وفور ديده مي.شود.
نمونه.يي از محتواي سياسي مسدود شده توسط آلمان براي کاربران اينترنت، عبارات و کليدواژه.هايي است که به "نفي هلوکاست" مربوط مي.شوند. کاربران اينترنت در کشور آلمان اغلب نمي.توانند به محتواي مقالات و نوشته.هايي که به نفي هلوکاست مي.پردازند دسترسي داشته باشند. در اوايل سال 2010 ميلادي نيز يک قانون فدرال براي مسدودسازي دسترسي به محتواي غيراخلاقي در آلمان به تصويب رسيد.

استراليا
.....ينگ اينترنت در استراليا عمدتا به طرح.هاي ممنوعيت محتواي مجرمانه اينترنتي برمي.گردد و دولت فدرال اين کشور به واسطه ارايه.دهندگان اينترنت دسترسي به برخي تارنما.ها را محدود مي.کند.
حزب کارگر استراليا در سال 2008، طرح اجباري .....ينگ اينترنت را براي تمامي شهروندان معرفي کرد. البته هنوز اين طرح کاملا اجرايي نشده است.
نهاد مديريت ارتباطات و رسانه استراليا (ACMA) در راستاي اين طرح، ليست سياهي از وب.تارنما.هايي را که محتواي مجرمانه دارند، فراهم کرده. و تارنما.هايي که در اين ليست سياه قرار مي.گيرند،. به ازاي هر يک روز فعاليت، 11 هزار دلار جريمه مي.شوند.
از اواسط ماه ميلادي گذشته نيز قانون جديدي با عنوان “شاخص.هاي افزايش ايمني اينترنت براي خانواده.ها” در استراليا مطرح شد که از طرح قبلي .....ينگ اينترنت حمايت مي.کند.
قوانين استراليا در زمينه سانسور اينترنت با عناويني چون ديواره آتش بزرگ استراليا، ديواره آتش ضد خرگوش(که برگرفته از نام ديوار ضد خرگوش در اين کشور است) مطرح شده که مي.توان گفت مجموعه.اي از قوانين ايالتي و فدرال است ولي مساله مهم در اينجا مقررات مربوط به برنامه پنجم طرح خدمات پخش رسانه.اي سال 1992 است که بر اساس آن، اگر شکايتي در زمينه محتواي اينترنتي صادر شود، ACMA حق دخالت دارد و مي.تواند محتواي فيلم و ويديوي آنلاين را بررسي کند.
ليست.هاي سياه
در اکتبر سال 2008 دو ليست سياه توسط مقامات استراليا ارائه شد. يکي از اين ليست.ها مربوط به محتواي غيرقانوني و دومي مربوط به محتواي نامناسب براي کودکان است. اولين ..... براي تمامي کاربران اينترنت اين کشور الزامي است، اما دومي تنها براي کودکان ضرورت دارد.
دولت استراليا هنوز جزييات اين طرح را اعلام نکرده، اما اشاره کرده که الزام ..... شامل 9 هزار تارنما مي.شود و هم ليست سياه ACMA و هم ليست سياه بنياد نظارت بر اينترنت بريتانيا (IWF) را دربرمي.گيرد. اين ليست IWF در ماه دسامبر سال 2008 مشکلاتي را به وجود آورد زيرا يکي از مقالات ويکي.پديا جزو اين ليست فهرست شده بود و بسياري از بريتانيايي.ها تا مدت.ها نمي.توانستند آن را ويرايش کنند.

كانادا
کشور کانادا يکي از 10 کشور برتر در زمينه ارتباط اينترنتي ا.ست. تمامي قوانين مربوط به کنترل محتوا در اين کشور مربوط به مبارزه با تروريسم است و پس از واقعه 11 سپتامبر شدت يافته است؛ ISPها بر طبق قانون اين کشور موظف به ثبت اطلاعات تمامي فعاليت.هاي اينترنتي کاربران به مدت 6 ماه هستند. اين مساله مخالفت.هايي را از ميان گروه.هاي مختلف به همراه داشته و اين افراد آن را نوعي نقض حريم شخصي توسط قوانين دولتي مي.شمارند.
چين
در بخشي از تحقيقي كه در دانشكده حقوق دانشگاه "هاروارد" در آمريكا در زمينه ..... كردن تارنماهاي اينترنتي در سال گذشته انجام شد، مشخص شد كشور "چين" در صدر جدول .....ينگ تارنماهاي اينترنتي قرار دارد اين در حالي است که چين با 140 ميليون کاربر اينترنتي در صدر بالاترين کاربران اينترنتي در دنيا قرار دارد.
از جمله مواردي كه دولت چين به آن حساس است، مي.توان به استقلال تايوان و تبت، خشونت پليس، واقعه تاريخي ميدان "تيانمن"، پورنوگرافي، تارنماهاي "بي بي.سي" و "ويكي پديا" اشاره كرد.
گفته مي.شود چين اخيراً شيوه خاصي از .....ينگ را در تارنما "گوگل" اعمال مي.كند. به اين نحو كه موتور جستجوگر گوگل بنا به تقاضاي مقام هاي چين از ارائه برخي تارنماها در جستجوهاي كاربران چيني خودداري مي.كند. يعني ممكن است جستجوي واژه.اي كه در چين ناممكن و بي.نتيجه است در مكان جغرافيايي ديگري نتايج بسيار متفاوتي داشته باشد.
مسدود كردن تارنما اشتراك عكس "فليكر" به دليل ارسال تصاويري از كشتار ميدان "تيانمن" يكي از بارزترين تلاشهاي چين براي كنترل تارنماهاي اينترنتي است.
ويكي پديا و جمعي از وب تارنماهاي معروف ديگر، اغلب تارنماهاي خبري و وبلاگهاي شخصي نيز مشمول .....ينگ در اين كشور هستند. چين سيستم پيچيده.اي از .....ها و ارتشي از ده.ها هزار كنترل كننده انساني را به كار برده كه بر اعمال كاربران اينترنتي اين كشور نظارت مي.كنند. دولت اين كشور اين دستگاه نظارتي را كه به نام "ديوار آتش بزرگ" شناخته شده، براي ايجاد يك "محيط سالم اينترنتي" براي مردم اين كشور ضروري مي.داند.
عربستان سعودي
عربستان يک و نيم ميليون کاربر اينترنتي دارد که دو سوم آن را زنان تشکيل مي.دهند. با توجه به گستره وسيع تارنما.هاي سانسور شده اعم از مذهبي، سياسي، جنسي عملا دسترسي به بسياري از تارنما.ها قطع شده و تنها دسترسي محدود به برخي از منابع و مراجع آزاد است.
واحد خدمات اينترنت نهادي است که وظيفه ..... کردن را در اين کشور برعهده دارد. تارنماهاي ..... شده در عربستان علاوه بر تارنماهاي غيراخلاقي، برخي تارنماهاي مذهبي، پزشكي، فكاهي، فيلم و موسيقي را نيز شامل مي.شوند.
بررسيها نشان مي.دهد كه تارنماهاي غيراخلاقي بيش از ساير تارنماها ..... مي.شوند تارنما كه راجع به مذاهب مختلف مطلب و گزارش ارائه مي.دهند و نيز تعدادي تارنما پزشكي از جمله تارنماهايي كه كه درباره روشهاي سقط جنين توضيحاتي داشته.اند، ..... شده.اند.
برخي از تارنماهاي .....شده مربوط به زنان است و از جمله تارنماهايي است كه به صورت عمومي مباحث مربوط به زنان را دنبال مي.كنند كه اين نكته با توجه به محدوديت.هايي كه در عربستان براي زنان وجود دارد چندان غير منتظره نيست.
تايلند
وزارت ارتباطات و فن.آوري اطلاعات تايلند به شکل غيرمستقيم از طريق ارايه.ي درخواست به 54 شرکت ISP اين کشور براي مسدود کردن تارنماهاي مختلف، سياست.هاي .....ينگ خود را اعمال مي.کند. گرچه شرکت.هاي ارايه.دهنده.ي خدمات اينترنتي قانوناً مکلف نيستند که اين درخواست.ها را بپذيرند، اما دبير دائم وزارت ارتباطات تايلند طي نامه.يي که در سال 2006 به ISPهاي اين کشور ارسال کرد، اقدامات تنبيهي از جمله کاهش پهناي باند و حتي احتمال لغو مجوز فعاليت شرکت.هايي که به درخواست وزارتخانه پاسخ مثبت ندهند را به عنوان يک هشدار جدي به آنان مطرح نمود.
.....ينگ اينترنت در کشور تايلند بيشتر محتواي سياسي تارنماها را نشانه مي.گيرد.
سوريه
کشور سوريه کاربران زيادي در اينترنت ندارد. 220 هزار نفر بيش.ترين تعدادي است که تاکنون به عنوان کاربر اينترنت ثبت شده.اند. بيش.تر سانسور اينترنتي در اين کشور شامل تارنما.هاي سياسي و بالاخص تارنما.هاي مربوز به کردهاست. يکي از مسايل جالب توجه در اين کشور ..... شدن سرويس.هاي رايگان اي.ميل همچون هات.ميل است تا کاربران را به استفاده از اي.ميل.هاي مشخصي وادار کند.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن