واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: به گزارش شبکه ایران به نقل از ایرنا، حمیدرضا حاجی بابایی شب گذشته در نشست خبری با خبرنگاران افزود: این تصمیم برای کاهش دغدغه های خانواده ها و بروز مشکلات احتمالی در مدارس نوبت عصر اتخاذ شده است.
وی تاکید کرد تاکنون شرایطی را فراهم کرده ایم که ۸۰ درصد مدارسی که سال گذشته در نوبت عصر فعالیت می کردند، در سال تحصیلی جدید به نوبت صبح منتقل شوند بدون اینکه مشکلی در خصوص افزایش تراکم در کلاس های درس فراهم شود.
حاجی بابایی اظهار داشت: اصل ما بر انتقال مدارس از نوبت عصر به صبح است بر همین اساس اولویت اول، انتقال مدارس ابتدایی به نوبت صبح و سپس انتقال مدارس راهنمایی و متوسطه به صبح است.
وی خاطر نشان کرد در برخی محلات و مناطق کشور که مشکل کمبود فضاهای آموزشی داریم اگر توافقی بین اولیا، مربیان و خانواده ها صورت گرفت مدارس دو نوبته می توانند به صورت چرخشی فعالیت کنند در غیر این صورت همچون سال گذشته در دو نوبت ثابت صبح و عصر پذیرای دانش آموزان باشند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: هر ۱۵ روز با مدیران کل استان ها برای هماهنگی در خصوص ثبت نام و فعالیت مدارس و یک نوبته شدن آن ها جلسه داریم تا براساس سیاست های آموزش و پرورش برنامه های خود را اجرا کنند.
حاجی بابایی با بیان اینکه همه سعی ما بر این است که در نوبت عصر دانش آموز نداشته باشیم، افزود: آن روزی که بتوانیم همه مدارس کشور را یک نوبته کرده و در نوبت بعد از ظهر دیگر مدرسه فعالی نداشته باشیم باید جشن بگیریم.
وی یادآور شد هزاران مدرسه امسال در کشور از نوبت عصر به صبح منتقل شده اند بدون اینکه هیچ مشکلی در مدارس نوبت صبح بوجود آید در این راستا از همه امکانات و فضاهای موجود مدارس استفاده بهینه به عمل آورده ایم. حاجی بابایی گفت: در شهر تهران حدود پنج هزار مدرسه داریم که از این تعداد تنها ۴۱۰ مدرسه یعنی حدود ۷ درصد در نوبت ثابت عصر فعالیت می کنند که تلاش کرده ایم تا مدارس بزرگ را در اختیار دانش اموزان ابتدایی قرار داده و چند مدرسه را در یک واحد آموزشی تجمیع کنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی از نمایندگان کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس معتقدند در خصوص تعطیلی روزهای پنجشنبه باید لایحه به مجلس ارایه شود و این امر به صورت قانون در آید، افزود: مگر تاکنون در کشور قانونی برای مشخص کردن زمان فعالیت مدارس و دانشگاه ها داشته ایم که در چه روزی درس بدهند و در چه روزی تعطیل باشند.
حاجی بابایی تاکید کرد: اینکه مدارس بخواهند چه روزی درس بدهند و چه روزی تعطیل باشند از اختیارات شورای عالی آموزش و پرورش است که این شورا مورد تایید مجلس شورای اسلامی است، همچنین در قانون مدیریت خدمات کشوری آمده که برای تعطیلی مدارس و دانشگاه ها نیازی به تصویب قانون نیست.
شهرک های جدید و پروژه های مسکن مهر مشکل فضاهای آموزشی دارند
وزیر آموزش و پرورش همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص میزان مدارس مورد نیاز در پروژه های مسکن مهر گفت: آماری در این خصوص ندارم ولی در توافقی که با وزیران کشور و راه و شهرسازی داشته ایم مقرر شده در محل این پروژه ها اسکلت مدرسه را وزارت راه و شهرسازی بسازد و ما آن را تکمیل کنیم که البته این مساله برای ما چندان قانع کننده نیست.
حاجی بابایی افزود: در گذشته در قانون شوراهای آموزش و پرورش چهار تبصره وجود داشت که دولت را موظف می کرد تا در این اماکن مدرسه بسازد، امسال قرار بود در بودجه این موضوع دوباره پیگیری شود که نشد ولی در حال پیگیری آن هستیم.
حاجی بابایی تصریح کرد در شهرک های جدید و پروژه های مسکن مهر با مشکل کمبود فضاهای آموزشی مواجه هستیم.
فرهنگیان بازنشسته برای «بیمه طلایی » ثبت نام کنند
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت بیمه طلایی بازنشستگان گفت: مشکل این است که بازنشستگان فرهنگی فقط خود ثبت نام کرده اند و افراد تحت تکفل شان را ثبت نام نکردند در حالی که با این وضعیت با بیمه آتیه سازان حافظ (طرف قرارداد بیمه طلایی بازنشستگان) به مشکل بر می خوریم.
حاجی بابایی با بیان اینکه قرارداد ما با این شرکت بر اساس شمار بازنشسته ها و افراد تحت تکفل آن ها بوده است، گفت: نامه ای به مدیران کل آموزش و پرورش سراسر کشور نوشته ایم و از بازنشستگان خواسته ایم تا در این رابطه همکاری کنند.
مدرسه کپری نداریم
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه هیچ مدرسه کپری در کشور نداریم، اظهار داشت: در برخی استان ها همچون کهگیلویه و بویر احمد و خراسان جنوبی ممکن است بخاطر کمبود دانش اموز، کلاس نامناسبی داشته باشیم که به مدیران اعلام کرده ایم با استفاده از کانکس این کلاس ها را جمع آوری و کانکس جایگزین کنند.
حاجی بابایی افزود: در مواردی هم که در هر روستا به ۲ یا سه کلاس درس نیاز است، اعلام کرده ایم مدارس پیش ساخته مستقر کنند که قابل نقل و انتقال است و در صورت کاهش جمعیت روستا می توان آن را به محل دیگری منتقل کرد.
دانش آموز معتاد باید درمان شود
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اگر کسی مایل به تحقیق در زمینه اعتیاد دانش آموزان باشد، از آن استقبال می کنیم، اظهار داشت: هم اکنون بطور دقیق در این رابطه تحقیق صورت میگیرد و اخبار و اطلاعات دقیقی در وزارت کشور و شورای امنیت دنبال می شود اما اینکه اخبار و آمارها اعلام شود، بستگی به خودشان دارد.
وی گفت: با دانش آموز معتاد همچون دانش آموز مبتلا به آنفلوانزا برخورد می کنیم یعنی او را سریع به مراکز درمانی معرفی می کنیم تا تحت درمان قرار گیرد.
حاجی بابایی با بیان اینکه هیچ وقت چیزی را در این رابطه تکذیب نکرده ام و فقط نسبت به اعلام آمار و ایجاد تزلزل در خانواده ها حرف دارم، تصریح کرد اعتیاد یک دانش آموز ممکن است هزاران دلیل داشته باشد که به من، به عنوان وزیر بر نمی گردد.
وی تاکید کرد کسانی که آمار اعتیاد دانش اموزان را اعلام می کنند،باید دلیل و منبع و مستندات خود را در این زمینه اعلام کنند.
هیچ اجباری برای ثبت نام دانش آموزان در هنرستان ها نداریم
حاجی بابایی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص الزام دانش آموزان اول متوسطه برای ثبت نام در هنرستان ها، با رد این موضوع گفت: یکی از اشتباهات بزرگ این بوده که سال های قبل هنرستان ها دانش آموز سال اول متوسطه جذب نمی کرد اما امسال تمام هنرستان ها موظفند همچون دبیرستان ها، دانش آموزان اول متوسطه را ثبت نام کنند و در واقع به سمتی می رویم تا از موقعیت هنرستان ها برای اصلاح نگاه دانش آموزان نسبت به هنرستان و رشته های فنی استفاده کنیم.
وی درباره نگرانی نمایندگان مجلس مبنی بر کاهش ساعات آموزشی دبستانی ها با تعطیلی روزهای پنج شنبه گفت: برای دانش آموزان اول تا سوم ابتدایی هر زنگ شامل ۴۰ دقیقه کلاس به همراه ۱۵ دقیقه زنگ تفریح تعریف شده که در مجموع فعالیت آن ها تا ساعت ۱۲ و ۱۵ یا ۱۲ و ۳۰ دقیقه طول می کشد و برای چهارم و پنجم دبستان نیز پنج ساعت در نظر گرفته ایم که شامل هر زنگ ۴۵ دقیقه ای کلاس و ۱۵ دقیقه زنگ تفریح می شود و اگر از ساعت ۸ صبح فعالیت خود را آغاز کنند، در نهایت ۱۲:۴۵ دقیقه کار خود را به پایان می برند.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد در رابطه با آموزش در ابتدایی روز ملاک نیست بلکه ساعت آموزشی ملاک است که بر این اساس تاکنون ابتدایی ها ۷۶۸ ساعت در سال تحصیلی درس می خواندند اما هم اکنون و با طرح جدید بیش از ۸۰۰ ساعت در سال تحصیلی درس می خوانند.
معلمان شرکتی که در آزمون تعیین تکلیف نمره ۱۰ نگرفته اند، باید بروند
حاجی بابایی در خصوص تعیین تکلیف معلمان حق التدریس و آموزشیاران نهضت سواد آموزی گفت: در حال حاضر هیچ معلم حق التدریسی که مشکل داشته باشد، نداریم و همه تعیین تکلیف شده اند و آموزشیاران نهضت نیز یا در آزمون تعیین اولویت استخدامی قبول شده اند که در این صورت در اولویت استخدام قرار می گیرند یا مردود شدند که در همان وضعیت آموزشیاری به فعالیت خود ادامه می دهند.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد در این آزمون تنها معلمان شرکتی احتمالا مشکل دارند که این افراد نیز اگر نمره حداقل ۱۰ را گرفته باشند، مشکلی ندارند و در غیر این صورت طبق مصوبه مجلس اگر نمره ۱۰ را بدست نیاورده باشند، باید بروند
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]