واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون فرهنگي كميته امداد امام خميني (ره) در گفتوگو با فارس: تنها يك درصد از ازدواجهاي كميته امداد به طلاق ختم شده است
خبرگزاري فارس: معاون فرهنگي كل كشور در كميته امداد خميني (ره) ضمن تأكيد بر برگزاري كلاسهاي آموزشي قبل و بعد از ازدواج گفت: از طريق آموزش زوجهاي جوان، ميانگين طلاق در ازدواجهاي تحت پوشش كميته امداد به زير يك درصد رسيده است.
حميدرضا ترقي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس گفت: ميانگين طلاق در كل كشور 12 درصد است در حاليكه ميانگين طلاقها در ازدواجهاي تحت پوشش كميته امداد امام خميني به زير يك درصد رسيده است. با توجه برگزاري آموزشهاي مهارتهاي زندگي قبل و بعد از ازدواج، پايداري در ازدواجهايي كه به ياري كميته امداد صورت ميگيرد افزايش يافته است و ميزان طلاق در بين دختران و پسران تحت پوشش كميته امداد از ميانگين كل كشور به مراتب پايينتر است.
وي ادامه داد: با توجه به تأثير ازدواج در كاهش ناهنجاريهاي موجود در نسل جوان و تحكيم مباني خانواده و صيانت از خانواده، سازمان ملي جوانان نيز برنامه ازدواج جوانان را در اولويت كاري خود قرار داده است. همچنين يكي از محورهاي مورد توجه كميته امداد امام خميني (ره) نيز همين موضوع است و به عنوان يكي از راههاي توانمندسازي فرزندان وابسته به خانوادههاي محروم مورد توجه كميته امداد است.
معاون فرهنگي كميته امداد كل كشور با اشاره به اختصاص يكي از كميسيونهاي ستاد سازمان ملي جوانان به ازدواج جوانان گفت: نهادهاي مختلفي در اين كميسيون عضويت دارند تا در جهت هدايت جوانان به سمت ازدواج به دور از تشريفات و تجملات برنامهريزيهاي گستردهاي را انجام دادند.
* كميته امداد در مجموع 824 هزار زوج را راهي خانه بخت كرده است
ترقي با اشاره به عضويت كميته امداد در ستاد ساماندهي امور جوانان تصريح كرد: كميته امداد ازدواج را يكي از راههاي توانمندسازي و نجات فرزندان خانودههاي محروم از فقرد ميداند و در اين زمينه پيشگام بوده به گونهاي كه در طي20 سال گذشته 824 هزار زوج را به ازدواج آسان و به دور از تشريفات و تجملات برساند.
وي گفت: برگزاري مراسم ازدواجهاي جمعي توسط كميته امداد امام خميني از سال 68 آغاز و باعث شد كه هزينه يك مراسم ازدواج 500 نفري بين همه آنها تقسيم شود و هزينهها به حداقل برسد.
* سن ازدواج دختران مجرد تحت پوشش كميته امداد زير 20 سال است
معاون فرهنگي كميته امداد امام خميني (ره) اظهار داشت: اين گونه اقدامات كميته امداد باعث شد كه ميانگين سني ازدواج دختران مجرد تحت پوشش كميته امداد كه در طي سالهاي 60 تا 70 بين 35 - 25 سال قرار داشت با تأمين جهيزيه به زير 20 سال كاهش يابد. همچنين ميانگين سن ازدواج پسران كه در گذشته 35 سال بود با اين اقدامات به 25 تا 30 سال كاهش يافت.
به گفته ترقي حتي زناني كه به دليل فوت همسر و يا طلاق بيوه شدهاند در صورت ازدواج مجدد تحت پوشش كميته امداد قرار ميگيرند.
* 350 هزار نوعروس در زمينه ازدواج آموزش ديدهاند
وي ضمن تأكيد بر ازدواج آگاهانه گفت: در همين راستا از 15 سال پيش برنامه آموزش نوعروسان را شروع كرديم؛ به اين ترتيب كه پس از پاسخ مثبت به ازدواج و براي اينكه از جهيزيه كميته امداد بهرهمند شوند موظف هستند در دورههاي آموزش همسرداري كه توسط حوزه فرهنگي امداد برگزار ميشود شركت كنند، در اين دورهها آموزش احكام شرعي ازدواج، مهارتهاي زندگي، روش كنترل جمعيت همچنين مراقبتهاي بهداشتي در ازدواج ، مجموعه مسائل اخلاقي كه براي تحكيم خانواده لازم است به نوعروسان آموزش داده ميشود.
ترقي در مورد آموزش مردان گفت: مردان نيز ميتوانند در اين دورههاي آموزشي شركت كنند كه پس از پايان دوره آزموني گرفته ميشود و پس از موفقيت در آزمون گواهينامهاي صادر ميشد كه براساس آن گواهينامه جهيزيه عروس را دريافت ميكنند.
معاون فرهنگي كميته امداد كل كشور خاطرنشان كرد: به خاطر اين كه در بعضي از شرايط دختران تمايلي ندارد كه همسرانشان از تحت پوشش بودنشان مطلع شوند نميتوانيم آقايان را مجبور به سپري كردن دورههاي آموزش كنيم.
به گفته ترقي تاكنون 350 هزار نو عروس آموزشهاي لازم در ازدواج را كسب كردند و سعي شده با استفاده از كتابهاي آموزش مهارتهاي آنان افزايش يابند.
* 200 هزار دختر در آستانه ازدواج در دورههاي پيش از ازدواج شركت كردند
معاون امور فرهنگي كل كشور در كميته امداد خميني گفت: از سال 1375 آموزشهاي پيش از ازدواج را براي دختراني كه در سن ازدواج و يا در آستانه ازدواج قرار دارند را در نظر گرفتيم كه تا الان حدود 200 هزار نفر از دختران تحت پوشش كميته امداد كه در آستانه سن ازدواج قرار داشتند از آموزشهاي پيش از ازدواج بهرهمند شدند ضمن اينكه تعداد 50 هزار نفر هم در حين اردوهاي زيارتي آموزشهاي پيش از ازدواج را كسب ميكنند.
وي تعداد زنان مجرد تحت پوشش كميته امداد را بالاي 950 هزار نفر اعلام كرد و گفت: اين تعداد بين 15 تا 50 سال هستند ؛ اما بر طبق آمار سال 86 تعداد دختراني كه مجرد هستند و بين 15 تا 30 سال قرار دارند 809 هزار نفر است.
* هيچ سازماني براي آموزشهاي قبل از ازدواج فعاليت نميكند
به گفته ترقي در حال حاضر هيچ سازماني در زمينه آموزشهاي قبل از ازدواج فعاليت نميكند و تنها وزارت بهداشت در زمينه بهداشت جنسي و فيزيكي براي نو عروسان و تازه دامادها كلاسهاي آموزش برگزار ميكند و جاي خالي آموزش قبل و بعد از ازدواج در كشور احساس ميشود.
معاون امور فرهنگي كل كشور در كميته امداد امام خميني پيشنهاد كرد: فرهنگسراها و يا سازمانهاي فرهنگي همچنين وزارت بهداشت ميتوانند آموزش قبل و بعد از ازدواج را براي پايداري و بقاي خانواده بر عهده بگيرند.
* تفاوت سني بين زوجهاي تحت پوشش كميته امداد كاهش يافت
ترقي با اشاره به فاصله سني بين دختران و پسران گفت: در گذشته در ميان افراد تحت پوشش كميته فاصله سني زوجها بسيار بالا بود ولي در حال حاضر با حمايتهايي كه انجام دادهايم تقريباً توانستهايم فاصله سني 10 سال را بين زوجها در سال 85 به 8 درصد برسانيم و اين در حالي است كه در سال 75 يعني در 10 سال قبل بيش از 12 درصد بوده است. ضمن اينكه فاصله سني بين 2 تا 5 سال را در بين زوجها 66 درصد افزايش يافته است.
وي در ادامه به وضعيت تحصيلي زوجها اشاره كرد و گفت: در گذشته تعداد زوجهاي بيسواد زياد بود اما در سال 75 ، 11 درصد از نوعروسان بيسواد بودهاند در حالي كه در سال 85، به 3 كاهش يافت. همچنين زير ديپلمها در سال 75، 86 درصد بودهاند كه در سال 85 به 91 درصد افزايش يافتهاند، در سال 75 ، تنها 9/1 درصد از نوعروسان تحصيلات دانشگاهي داشتند اما در حال حاضر 5/5 درصد نوعروسان تحصيلات عالي دارند.
معاون فرهنگي كل كشور در كميته امداد امام خميني اعلام كرد: در اول ذيالحجه سال جاري طبق برنامهريزي مراسم 20هزار زوج در جهت ترويج ازدواج آگاهانه و آسان برگزار مي شود.
به گفته ترقي در مجموع كميته امداد در طي سالهاي 75 تا 85 موجب خروج 824 هزار زوج از فقر شده است.
انتهاي پيام/ر
سه شنبه 5 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]