واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در گزارش فارس بررسي شد نارضايتي پنبهكاران سراياني از قيمت پايين خريد پنبه
خبرگزاري فارس: پنبهكاران شهرستان سرايان در خراسان جنوبي از كمبود ادوات و ماشينآلات براي انجام مراحل كاشت، داشت و برداشت و همچنين ميزان قيمت پايين خريد پنبه توسط كارخانجات در سال جاري ناراضياند.
به گزارش خبرگزاري فارس از بيرجند، پنبه يكي از محصولات اقتصادي و استراتژيك خراسان جنوبي است و حدود 15 هزار هكتار از اراضي استان را به خود اختصاص داده است.
تعداد بهرهبرداران پنبه در استان 6 هزار و 416 نفر و تعداد كارخانجات پنبهپاككني فعال در سطح استان، هفت واحد است كه از اين تعداد سه كارخانه در سرايان، دو كارخانه در بشرويه و در شهرستانهاي فردوس و بيرجند هر كدام يك كارخانه مشغول به فعاليت هستند.
با وجود اينكه پنبه محصولي مهم و شاخص براي بخش كشاورزي خراسان جنوبي است اما برخي كشاورزان بهويژه در شهرستان سرايان از روند حمايتهاي دولتي ناراضي هستند.
يكي از كشاورزان سراياني در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: ميزان خريد پنبه توسط كارخانجات در سال جاري بسيار پايين است.
علي عربي آيسك با نارضايتي از روند كشت پنبه در اين شهرستان افزود: بالا بودن هزينههاي توليدي و در مقابل قيمت پايين پنبه سبب شده پنبهكاران سراياني رغبتي به كشت پنبه نداشته باشند.
يكي ديگر از پنبهكاران با بيان اينكه حمايتهاي دولت از اين محصول كافي نيست، گفت: وقتي كشت محصولي سودآوري براي كشاورز نداشته باشد، طبيعي است كه ميزان توليد و استقبال كاهش يابد.
سعيد موسوي در خصوص نوسانات قيمت اين محصول اظهار داشت: عدم ثبات بازار پنبه نيز خود نگراني كشاورزان سراياني را بيشتر كرده و انتظار ما از مسئولان اين است كه در زمينه خريد پنبه چارهاي بينديشند.
مدير زارعت و باغباني سازمان جهاد كشاورزي خراسان جنوبي نيز در خصوص نوسانات پنبه و نگراني كشاورزان گفت: با توجه به توافقات انجام شده بين اداره كل پنبه و دانههاي روغني و صنايع نساجي مبني بر خريد هر كيلو محلوج رقم دو سفيد به قيمت حداقل يك هزار و 750 تومان و همچنين خريد تضميني دولت، ثبات نسبي در بازار خريد و فروش پنبه حاكم شده است.
مهدي نوفرستي افزود: به منظور حمايت از پنبهكاران استان مقدار 15 هزار و 824 تن بذر دلينيته، 541 هزار و 22 تن بذر كركدار، 2 هزار و 714 تن كود ازته، 2 هزار تن كود فسفاته و 927 تن كود پتاسه بين كشاورزان پنبهكار در سطح استان توزيع شده است.
وي با بيان اينكه سطح زير كشت مكانيزه پنبه به صورت الگويي در استان 324 هكتار است، تصريح كرد: زمينه توسعه كشت مكانيزه ورود كمابينهاي برداشت است كه با توجه به سطح قابل توجه پنبه در استان و وجود مشكل نيروي كار در مرحله برداشت ضروري است.
نوفرستي از اختصاص كمباينهاي كوچك برداشت به صورت الگويي از سوي اداره كل پنبه خبر داد و گفت: مزارع تكثير بذر پنبه به منظور توليد بذر اصلاح شده مورد نياز براي كشت در سال آتي 261 هكتار است كه اين سطح به طور كامل در شهرستان بشرويه قرار دارد.
وي 241 هكتار آن را مربوط به بذر پنبه طبقه اليت و 20 هكتار آن مربوطه به بذر طربه سوپر اليت دانست و اظهار داشت: براي نخستينبار در شهرستان سرايان و در سطح نيم هكتار اقدام به كشت بذر پنبه رقم زودرس خرداد شده است.
مدير زارعت و باغباني سازمان جهاد كشاورزي خراسان جنوبي در خصوص نقش اين محصول در اقتصاد استان گفت: با توجه به وسعت سطح زيركشت و وجود كارخانههاي پنبهپاككني، رقابت بسيار خوبي براي خريد پنبه از كشاورزان به وجود آمده است كه اين امر سبب ايجاد سيكل منطقي از توليد تا فرآوري و عرضه آن شده است و نتيجه آن نيز ارزش افزوده بالايي است كه نصيب دستاندركاران توليد اين محصول ميشود.
نوفرستي تصريح كرد: طبق آخرين آمار بهدستآمده از كارخانجات پنبهپاككني سطح استان در سال زراعي گذشته 14 هزار و 694 تن وش پنبه وارد كارخانجات شده است كه ماحصل تصفيه آن 5 هزار و 305 تن پنبه محلوج، 400 تن پنبهدانهبندي براي كشت و 7 هزار و 831 تن پنبه غيربذري براي روغنكشي بوده است.
وي افزود: در سال زراعي جاري مبلغ 950 ميليون ريال به عنوان اعتبار طرح پنبه استان به تصويب رسيده است كه ميزان اختصاصيافته در حدود 70 درصد اين مبلغ خواهد بود.
مدير زارعت و باغباني سازمان جهاد كشاورزي خراسان جنوبي متوسط عملكرد پنبه در واحد سطح را حدود 2 هزار و 348 كيلوگرم دانست و گفت: با توليد مكانيزه اين محصول، مشكل درآمدي كشاورزان كه در حال حاضر بخش زيادي از آن صرف هزينههاي كارگري ميشود رفع و توليد اين محصول موفقتر خواهد بود.
نوفرستي خاطرنشان كرد: پيشبيني ميشود از اين ميزان سطح زير كشت حدود 33 هزار و 289 تن پنبه برداشت شود.
انتهاي پيام/ر30
سه شنبه 5 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]