واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
در حال حاضر تمام چیپ.ست.ها از رابط Serial ATA پشتیبانی می.کنند و به طور تقریبی تمام هارددیسک.های رایج بازار از طریق این رابط به مادربرد متصل می.شوند. حتی چیپ.ست.های ارزان.قیمت نیز به جهت تسریع انتقال اطلاعات و ارتقا ایمنی اطلاعات از تکنولوژی RAID۰ یا RAID۱ پشتیبانی می.کنند.
چیپ.ست.های میان.قیمت و حرفه.ای علاوه بر دارا بودن رابط.های بیشتر SATA از امکانات پیشرفته.تر نرم.افزاری ارزش.افزوده مانند RAID۵ نیز پشتیبانی می.کنند. اگرچه تعداد کمی از کاربران به طور عملی از تکنولوژی RAID۵ استفاده می.کنند (به دلیل نیاز به ۵ درایو ذخیره.سازی)، اما این تکنولوژی مقدار زیادی از قدرت پردازنده را برای محاسبه نسبت دقیق میزان داده.های ورودی به هریک از درایوها مصرف می.کند.
در این میان چیپ.ست پل.جنوبی نقش کنترل.کننده را در این تکنولوژی بر عهده می.گیرد و به همین دلیل تفاوت.هایی هنگام استفاده از آن میان چیپ.ست.های مطرح وجود دارد که در ادامه مشاهده می.کنید.
ابتدا به بررسی عملکرد این تکنولوژی در چیپ.ست پل.جنوبی SB۷۵۰ از AMD می.پردازیم. این چیپ.ست که در حال حاضر پرچم.دار چیپ.ست.های AMD. تا به اینجا بوده. است به همراه چیپ.ست.های اصلی سری ۷۰۰. معرفی و تولید می.شود. این خط تولید شامل محصولات فاقد موتور گرافیکی و مدل.های دارای موتور گرافیکی این سری به همراه تکنولوژی Side Port آن.ها می.شود.
هرچند بسیاری از مدل.های موجود بر مبنای موتورگرافیکی مجتمع در بازار با چیپ.ست.های فرعی SB۶۰۰ و SB۷۰۰/۷۱۰ تولید می.شوند، اما چیپ.ست SB۷۵۰ کارایی بیشتری به نسبت .آن.ها دارد.
چیپ.ست SB۷۵۰ تعداد ۶ درگاه SATA/۳۰۰ را پشتیبانی و با پشتیبانی از تکنولوژی AMD RAID Xpert از RAID. نسخه صفر تا ۵ پشتیبانی می.کند. تکنولوژی RAID Xpert با استفاده از رابط نرم.افزاری خود امکان کنترل راحت RAID را برای مسئول سیستم فراهم می.کند.
کار کردن با نرم.افزار RAID Xpert ساده است و کاربر به سرعت می.تواند کار با آن را بیاموزد. در ابتدا می.توانید نسخه RAID. موردنظر را تعیین کنید. برای فعال کردن نسخه.های صفر یا یک این تکنولوژی به ۲ درایو ذخیره.سازی و برای فعال کردن نسخه پنج آن حداقل به ۳ درایو ذخیره.سازی نیاز خواهید داشت.
در ادامه مرحله فعال کردن RAID.در این نرم.افزار، شما می.توانید سایر تنظیمات موردنظر خود را اعمال کنید. در آزمایش.های انجام شده ما از ۶ درایو SSD محصول اینتل برای فعال کردن RAID ۵. استفاده کرده.ایم.
چیپ.ست .فرعی ICH۱۰ اینتل در کنار بیشتر چیپ.ست.های اصلی اینتل استفاده می.شود و از این.رو می.توان آن را در محصولات زیادی یافت. این چیپ.ست یکی از کامل.ترین محصولات موجود در بازار با دامنه پشتیبانی از امکانات وسیعی است که از تکنولوژی RAID۵. نیز پشتیبانی می.کند.
نرم.افزار مدیریت تکنولوژی RAID اینتل که به Matrix Storage Manager موسوم است از چندین نسخه تکنولوژی RAID و حالت Matrix پشتیبانی می.کند. برای مثال، در این حالت می.توانید نیمی از هر کدام از درایوهای ذخیره.سازی را برای تکنولوژی RAID۰ اختصاص دهید و مابقی فضای درایوها را برای تکنولوژی RAID ۱ در نظر بگیرید. در این حالت اگر یکی از درایوها از کار بیافتد، باید اطلاعات شما نیز از بین برود، اما با توجه به ذخیره شدن نسخه.ای از اطلاعات هارد خراب روی هارد سالم توسط RAID ۱. می.توانید اطلاعات خود را بازیابی کنید. کار کردن با نرم.افزار کنترل اینتل نیز ساده است و می.توانید با چند کلیک تنظیمات موردنظر خود را اعمال کنید.
چیپ.ست nForce ۷۸۰a انویدیا که برای پلت.فرم کنونی AMD طراحی شده نیز دیگر چیپ.ست موردنظر است. این چیپ.ست که یک چیپ.ست مجتمع است (اصلی و فرعی در یک چیپ.ست) به یک موتور گرافیکی نیز مجهز شده که البته انویدیا از یک چیپ.ست کمکی برای پشتیبانی از ۳Way SLI نیز بهره گرفته. است. به هر حال وظیفه کنترل و هماهنگی درایو.های ذخیره.سازی نیز بر عهده همان چیپ.ست ۷۸۰a است. در این چیپ.ست از ۶ رابط Serial ATA/۳۰۰ در کنار یک رابط UltraATA/۱۳۳ پشتیبانی می.شود که این چیپ.ست همچنین از تکنولوژی.های RAID. تا نسخه ۵ پشتیبانی می.کند.
کار کردن با نرم.افزار ایجاد RAID. این چیپ.ست نیز ساده است و به نظر می.رسد کاربر از این بابت مشکلی نداشته باشد.
از آنجایی که تکنولوژی RAID که به صورت مجتمع در دل چیپ.ست.های محبوب وجود دارد بسیار مورد توجه است تصمیم گرفتیم در این بررسی از یک کنترل.کننده RAID حرفه.ای نیز در این استفاده کنیم. چهارمین رقیب این تکنولوژی در این بررسی MegaRAID SAS۹۲۶۰-۸i تولید LSI است. این کارت که یک محصول جدید به حساب می.آید و احتمال یافتن آن در بازارهای داخلی کم است از طریق رابط PCI Express x۸ روی مادربرد نصب می.شود. در این مدل از یک بلوک ۵۱۲ مگابایتی حافظه DDR۲ با فرکانس ۸۰۰ مگاهرتز برای ارتقا سرعت و توان تکنولوژی.های RAID ۰, ۱, ۵, ۱۰ استفاده شده است و قابلیت پشتیبانی از تکنولوژی.های RAID ۱۰ و ۵۰ & ۶۰ را نیز دارد.
در این بررسی آزمایش.های متفاوتی در کارایی تکنولوژی RAID این چیپ.ست.ها انجام شده .است.
در اولین آزمایش سرعت زمان دسترسی برای خواندن اطلاعات مورد بررسی قرار گرفت که چیپ.ست.های INTEL. و AMD برای تکنولوژی..های RAID ۰ و RAID ۱ به ترتیب ۱۳۰ / ۱۱۰ و ۱۱۰ / ۱۱۰ میکرو ثانیه بوده است. جالب اینکه چیپ.ست انویدیا ۱۱۰ / ۱۴۰ و LSI نیز ۲۸۰ / ۲۵۰ میکروثانیه زمان برای دسترسی و خواندن اطلاعات نیاز داشتند.
در بررسی زمان مورد نیاز برای دسترسی جهت نوشتن اطلاعات چیپ.ست.های AMD، Intel، nForce و LSI در تکنولوژی RAID ۰ به ترتیب ۶۰۰، ۳۰، ۸۰ و ۱۰۰ میکروثانیه زمان نیاز دارند که البته این زمان در تکنولوژی RAID۵ به ترتیب به ۲۶۰، ۶۰، ۲۲۰ و ۱۲۰ میکروثانیه می.رسد.
همان.طور که مشاهده کردید در زمان دسترسی برای خواندن چیپ.ست.های AMD و Intel با فاصله.ای نزدیک کوتاه.ترین زمان.ها را داشتند و در زمان موردنیاز جهت دسترسی برای نوشتن اطلاعات، Intel بهترین نتایج را به دست آورد. نکته جالب توجه زمان طولانی.تر مورد نیاز LSI برای دسترسی جهت خواندن اطلاعات است.
در مورد میزان انتقال اطلاعات (I/O Meter) و قدرت انتقال آن نتایج کمی متفاوت است. به طور طبیعی RAID ۰ بالاترین میزان انتقال را به ارمغان می.آورد که در این تکنولوژی بهترین نتایج مربوط به چیپ.ست Intel است. چیپ.ست nVIDIA نیز در بسیاری از موارد برتر از سایرین ظاهر می.شود و پس از آن نیز LSI در برخی از موارد از نتایجی نزدیک به آن برخوردار است و در آخر چیپ.ست AMD قرار دارد. باید توجه داشت که تفاوت.هایی که عنوان می.شود در حد میلی.ثانیه هستند و شاید در حالت عادی به چشم نیایند.
در پایان نیز باید اشاره کرد که در بررسی پهنای باند رابط انتقال اطلاعات برتری از آن LSI و Intel نیز از امتیازات خوبی برخوردار است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 334]