واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
ساخت بخشی از فیلم مجید مجیدی در عربستان منتفی است
مجید مجیدی مدتی است ساخت فیلمی درباره زندگی حضرت محمد(ص) را آغاز کرده است. مراحل مقدماتی و پیش.تولید این پروژه که حدود سه سال به طول انجامیده از مهرماه سال 1386با فعالیت گروه تحقیق آغاز شده و اولین نسخه آن هم در نوروز سال 1388 آماده شده است. طبق پیش.بینی های گروه سازنده، دوره. پیش.تولید پروژه از خردادماه 1389تا شهریورماه 1390 تعیین شده و با پایان این مرحله فیلمبرداری آغاز می شود.
این اثر قرار است به شکل یک سه گانه سینمایی و مستقل از هم تولید شود که هر کدام از این بخش ها به مقاطع مختلف زندگی پیامبر اسلام(ص)می پردازد.در اولین فیلم،قصه از دوران جاهلیت و شرایط اجتماعی زمان تولد پیامبر آغاز می.شود و با 12 سالگی ایشان به. پایان می.رسد.نکته مورد توجه در ساخت این اثر،ابعاد بین المللی آن است،به طوری که این فیلم با مشارکت گروهی غیرایرانی ساخته و نهایتا در بازارهای خارجی و برای مخاطبان سرتاسر دنیا عرضه شود،جمعی از عوامل بین.المللی نیز برای انجام این پروژه دعوت به همکاری شده.اند و اینک در کنار همکاران ایرانی. خود مشغول به .کار هستند.
از آنجا که این اثر درباره زندگی پیامبر اسلام است، پیش بینی می شد که بخش هایی از آن در مکه و مدینه فیلمبرداری شود اما گویا گروه تصمیم گرفته اند همه فیلم را در ایران فیلمبرداری کنند. پس از تحقیقاتی که درباره مشخصات جغرافیایی شهرهای مقدس مکه و مدینه انجام شد، مکان.هایی که مشابهت لازم را با مختصات فیزیکی این دو شهر داشت، در ایران انتخاب شد. مکانی هم برای احداث مکه و مدینه در نظر گرفته شده و در حال حاضر کل شهر مکه با مشخصات 1400 سال قبل، در اندازه. یک به یک(مختصات واقعی)طراحی و ساخته شده است که پس از پایان ساخت فیلم، این دکور عظیم تحت عنوان شهرک سینمایی پیامبر اعظم(ص)به تمام پروژه.های سینمایی جهان درباره. تاریخ اسلام امکان بهره.برداری خواهد داد.
واقعیت این است که مجیدی قصد دارد پروژه ای را کلید بزند و در تاریخ سینمای ایران به عنوان یکی از افتخارات ثبت کند، که 35 سال پیش توسط فرد دیگری ساخته شد، فیلمی که مصطفی عقاد در سال 1976 ساخت،به نام"پیام"یا"محمد رسول الله"بود که هنوز بعد از گذشت سال ها برای مسلمانان و غیرمسلمانان سرتاسر جهان جذاب و دیدنی است. فیلمی که با حضور بازیگر مشهور سینمای جهان آنتونی کویین، در حافظه تاریخی مخاطب ماندگار شد. تفاوت این فیلم با آنچه مجیدی می خواهد بسازد، در این است که فیلم"پیام"یا همان"محمد رسول الله"، داستان زندگی پیامبر اسلام را از چهل سالگی تا مرگ و در واقع داستان دوران صدر اسلام را تصویر می.کند؛ ولی مجیدی قصد دارد در یک سه گانه، همه زندگی حضرت محمد(ص) را نشان دهد.
عقاد خودش مسلمان بود ولی فیلم اش فقط برای مسلمانان ساخته نشده بود.گویا مجیدی نیز قصد دارد فیلمی بسازد که فقط مخاطبان آن،مسلمانان نباشند.اما تفاوت دیگر در این است که عقاد اصلی ترین نقش فیلم را به آنتونی کویین مرد غیرمسلمان هالیوود سپرد،اما مجیدی قصد دارد تمام بازیگرانش را از بین ایرانی ها انتخاب کند.نمی توان با اطمینان گفت که چه کسی می تواند پس از سال ها دوباره با چهره ای عرب وارد سینما شود و دوباره حال و هوای تاریخ اسلام را زنده کند،سوال اصلی این است که آیا نقش اول این فیلم بلند کسی خواهد بود که نقش خود پیامبر(ص)را بازی می کند یا مثل فیلم عقاد کس دیگری بار فیلم را بر دوش می کشد؟به نظر می رسد مجیدی نیز از هنرپیشه خاصی برای بازی در نقش بزرگسالی محمد(ص)استفاده نخواهد کرد اما اینکه چگونه این تصاویر را جلوی دوربین خواهد برد و چطور داستان اسلام را بازسازی خواهد کرد،جای سوال دارد.
مجیدی تا امروز تجربه های موفقی داشته ولی هیچ کدام در حوزه تاریخ اسلام نبوده است.این پروژه یکی از بزرگترین محصولات مشارکتی سینمای ایران خواهد بود و شاید بتواند 35 سال بعد از فیلم عقاد،دوباره اثری ماندگار در تاریخ سینمای ایران و جهان و در حوزه تاریخ اسلام باشد.
می توان گفت ساخت چنین پروژه هایی چه در حوزه سریال و چه سینما،می تواند در شفاف سازی تاریخ برای مردم بسیار مفید باشد.شاهد بوده ایم که در سینمای جهان چندین و چند فیلم سینمایی درباره زندگی پیامبر مسیحیان،عیسی مسیح،ساخته شده و اکثریت آن ها هم فروش قابل توجه و مخاطبان زیادی داشته اند،البته به دلیل تفاوت دیدگاه مذهبی میان اسلام و مسیحیت،آنها قادرند چهره پیامبرشان را به وضوح نشان دهند و حتی از بهترین بازیگران برای این کار استفاده کنند.
ساخت فیلمی درباره زندگی پیامبر اسلام(ص)به گونه ای که به تمامی زوایای زندگی او از کودکی تا پایان عمر بپردازد،تا امروز در سینمای ایران و جهان سابقه نداشته است، اما بیش از 200 فیلم درباره عیسی و 100 فیلم درباره موسی ساخته شده است.شاید محدودیت نشان دادن تصاویری از چهره پیامبر(ص)یکی از دلایلی است که باعث شده کمتر کسی سراغ ساخت چنین اثری برود،چرا که ساخت فیلم درباره زندگی فردی یک پیامبر،بدون نشان دادن چهره او به شکلی که بتواند تاثیرگذار و ماندگار شود،کار ساده ای نیست.
مجید مجیدی به عنوان تنها کارگردان ایرانی که نامش به فهرست اسکار راه یافته، دست به چنین کاری زده و قرار است با مبلغی بالغ بر 50 میلیارد تومان،این اثر را بسازد.اگر او بتواند از پس ساخت چنین فیلمی به خوبی برآید،بی شک نامش بار دیگر بر سر زبان ها خواهد افتاد و از او به عنوان کارگردانی نمونه یاد خواهد شد،چرا که پس از نزدیک به 40 سال سوژه ای را انتخاب کرده که برای مسلمانان بسیار مهم و جذاب است و قطعا با سرمایه گذاری و برنامه ای که برای این فیلم پیش بینی شده،می تواند یکی از بهترین فیلم های سینمایی دهه 90 باشد.
منبع : سایت سیما فیلم
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 316]