واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
حاشیه های "آل" روی پرده هم نمایان شد. در "بدرود بغداد" از ترس عقرب نمی خوابیدم. در "قصه پریا" خواستم معتاد متفاوتی بازی کنم. در "من همسرش هستم" برای تغییر سن وزن اضافه کردم.
مصطفی زمانی چهره جوان و مستعد بازیگری این روزهاست که با بازی در سریال پر بیننده "حضرت یوسف (ع)" به مخاطب تلویزیون شناسانده شد و به سرعت راهش را به سینما باز کرد. در نقش اول فیلم های "آل"، "کیفر" و بعد در فیلم های "بدرود بغداد"، "قصه پریا" و "ملکه"، "اینجا تاریک نیست" و "یک عاشقانه ساده" (باگت) بازی کرد و تازگی ها بازی در نقش مقابل نیکی کریمی را در اولین فیلم مصطفی شایسته با نام "من همسرش هستم" را به پایان رسانده است. در پشت صحنه این فیلم با او گفت وگوی کوتاهی انجام دادیم که می خوانید:
• چه نقشی در فیلم "من همسرش هستم" بازی می.کنید؟
نقش یک مرد چهل ویکی دو ساله را بازی می.کنم که این مرد دچار مشکلات زناشویی وخانوادگی می.شود.
• این اولین فیلمی است که مصطفی شایسته کارگردانی می.کند. کار کردن با او چه حال و هوایی دارد؟
کارکردن با مصطفی شایسته برای من لذت بخش است. از روز اول انتظارش را داشتم که با انسانی فهمیده و سینما.شناس و سینما دوست کار کنم اما بعد از یک هفته متوجه شدم که شایسته بیش از توقع من سینما را می.شناسد و توانایی اجرای آن را دارد. به نظرم ساخت این فیلم اصلا شباهتی به کار اول ندارد، ایشان به خوبی می.تواند با بازیگران ارتباط برقرار کند و به راحتی می.تواند منظور خود را به بازیگر برساند. وی تسلط کاملی به دور از ادا و اطوار و سختگیری.هایی که معمولا موجب دور شدن از موضوع می.شود، دارد و مشخص است که به خاطر این چند سال تهیه کنندگی، اصول سینما را خیلی خوب یاد گرفتند، به لحاظ اینکه می.داند گروه اگر آرام نباشد و آرامش نداشته باشد، این ناآرامی بر پرده سینما نمایان می.شود. از این کار خیلی راضی هستم؛ یعنی دارم لذت واقعی حضور در این حرفه را می.برم.
• با توجه به حرف.های شما، مصطفی شایسته بازیگر را در نوع بازی آزاد می.گذارد؟
نه این طور نیست. در این فیلم نقش یک مرد چهل و یکی دوساله متاهل را بازی می.کنم که دو تا بچه دارد، در حالی که خودم ۲۸ سالم است و دارم دنیای مردی که بازی می.کنم کاملا برایم ناشناخته است، البته ناشناختگی به معنای تجربی. ایشان نظراتشان را بیشتر با من درمیان می.گذارند.
صبح که ما سر صحنه می.آییم سکانسی را که قرار است فیلمبرداری شود برای من به خوبی توضیح می.دهند، مثال.هایی می.زنند که کاملا ملموس باشد و در برداشت.ها هم نظرشان را به عنوان کارگردان می.گویند، نکته مهمی که در کار کردن با مصطفی شایسته وجود دارد این است که همیشه با هم به توافق می.رسیم و هیچ پافشاری بر عقیده.ای که باعث دلخوری کسی بشود، وجود ندارند. در عین حال شما اصلا احساس نمی.کنید که ایشان از مقصودش می.گذرد. یعنی به مقصود خودش جامعه عمل می.پوشاند ولی با حفظ احترام و ادب کارش را انجام می.دهد. اینکه می.گویند ادب و احترام و اخلاق ارجحبر همه چیز است، واقعا این طور است. امیدوارم مصطفی شایسته فیلم.های زیادی بسازد.
• انتخاب این نقش چطور صورت گرفت؟ از خواندن فیلمنامه چه حسی به شما منتقل شد؟
واقعا یک فیلمنامه خیلی خوب خواندم. یک فیلمنامه که تا به امروز کمترین تغییرات حتی در جزئیات داشته است. کاملا ثبات دارد که نشان می دهد نویسنده این کار را خیلی خوب نوشته است. همه اتفاقاتی که قرار است سر صحنه بیفتد که حالا اینجای فیلمنامه را چه کار کنیم، اینجایش را درست کن و... از قبل فکر شده است. بعد با آقای شایسته صحبت کردیم و می.توانم بگوییم مصطفی شایسته یکی از کسانی است که به طرز عجیبی عاشق سینماست و من این را در.. همان جلسه حس کردم و حداقلش این است که از کار کردن با این آدم لذت می.برم. بازیگر نقش مقابلم هم که خانم نیکی کریمی، یکی از بهترین بازیگران سینمای کشور هستند. چالش با نقش یک آدم چهل و یکی دوساله برای من جالب بود و شاید برای این پروژه هم ریسک بود اما همه ما سعی مان را کرده.ایم که کار خوبی ارائه دهیم. من این شخصیت را خیلی دوست دارم، چون خاکستری است و بنا به شرایط بُعد.های سیاه شخصیتش را نشان می.دهد. همه چیز بر اصول خودش است، همه گروه کارشان را بلد هستند و اهل بازی نیستند، بعضی.ها می.گویند سینما این چیز.ها را هم دارد، اما معتقدم که این چیز.ها را به سینما اضافه کردند. پیشنهاد محترمانه می.دهند، شما می.خوانی، بعد از یک هفته می.آیی ومی گویی بازی می.کنم. این طور کارکردن بسیار راحت است. من خیلی از کار کردن با آدم.هایی که کارشان را خوب بلدند لذت می.برم، ممکن است اصلا به توافق نرسیم ولی دلگیری به وجود نمی.آید. طی یکی دوساعت فیلمنامه را خواندم، بعد زنگ زدم و گفتم تقریبا با کار موافق هستم.
• چرا تقریبا؟
چون من به خاطر امتحان.های دانشگاه مشکل زمان هم داشتم.
• سختی.های این فیلم، فقط بالا بودن سن شخصیتتان بود؟
بله، البته برای ایفای این نقش نیاز به اضافه وزن داشتم که ۴ یا ۵ کیلو اضافه کردم. به این دلیل که نمی.خواستیم خیلی با گریم خاص یا مثلاً سفیدکردن موها نشان بدهیم که این آدم چهل و دوساله است. بیشتر سعی کردیم روی نگرش، رفتار و هیبت این آدم کار کنیم. البته من تجربه بازی در نقش مرد چهل و هفت ساله را در سریال یوسف پیامبر داشتم، اما آنجا نشانه.های دیگری مثل همراهی مخاطب با روند داستان باعث می.شد که راحت.تر مرا در این سن بپذیرد.
• این طور که معلوم است کار کردن در این فیلم برای شما خیلی راحت است. به نظرتان کار کردن در کدام فیلم برایتان سخت.تر بود؟
کار کردن در فیلم آل خیلی سخت بود. هر چیزی که در پشت صحنه این فیلم داریم در فیلم آل نداشتیم. فضای ارمنستان بسیار نامناسب بود و سر آن کار حاشیه زیاد داشتیم و این حاشیه روی پرده هم نمایان شد. بدرود بغداد خیلی فیلم سنگینی بود، تازه یک عده هم ما را سر این فیلم مسخره می.کردند که این.ها دارند چه جور فیلمی می.سازند! کیفر هم فیلم سنگینی بود.
• پس فقط در فیلم.های آخر، راحت.تر کار کردید؟
نه، هرکاری مختصات خاص خودش را دارد. حسن فتحی بسیار اعتقاد به نظم و انضباط دارد و ما ایرانی.ها اصلا اعتقادی به چنین چیزی نداریم. ولی فتحی واقعا این نظم را رعایت می.کند، دوازده ساعتی که شما سر صحنه هستی، درگیر نقشی و اگر لحظه.ای از حس خارج بشوی، شما را به مسیر برمی گرداند و کاملا حرفه.ای این کار را انجام می.دهد. یا مثلا در فیلم بدرود بغداد، در بیابان فیلمبرداری داشتیم و اصلا نمی.دانستیم ناهارمان چی هست؟ فقط می.خواستیم چیزی بخوریم تا بتوانیم به کارمان ادامه دهیم. من یادم هست که دو سه شب در کویرفیلمبرداری داشتیم و در کاروانسرا می.خوابیدیم، و من به خاطر عقرب.ها اصلا خوابم نمی.برد! مسلما شرایطی نبود که بخواهم شکایتی داشته باشم. اینجا تاریک نیست هم خوب بود و کار باگت که اسمش یک عاشقانه ساده شده ساخته سامان مقدم را هم دوست داشتم.
• نقشتان در فیلم قصه پریا را چطور می.بینید؟
فیلم قصه پریا، فیلم خوبی بود و خاطره خوبی برای من به جاگذاشت. نقشی که در قصه پریا بازی کردم خیلی سخت بود، نقش یک جوان که در سه سال زندگیش اعتیاد دارد. از آنجایی که نقش معتاد را آدم.های مختلف بازی کرده.اند، کاملا برای تماشاگر ایرانی و منتقدان شناخته شده است. آن قسمت کار خیلی برای من سخت و زجر آور بود و تمام تلاشم کردم که بتوانم متفاوت.تر ایفایش کنم.
• چطور به شخصیت سیاوش قصه پریا رسیدی؟
ذهنیت من از فریدون جیرانی، به خاطر سابقه کاریشان، بسیار خوب بود. بالاخره فیلم.هایشان را از قبل دیده بودم و عامل دیگری که کار در فیلم را بپذیرم این بود که کسانی که در فیلم.های قبلیش بازی کردند همیشه دیده شدند. حتی فیلم.هایی که می.گویند خوب نبود. در آن زمان تجربه.ای نداشتم، و پیشنهاد فریدون جیرانی برای من فرصت تازه.ای بود. سعی کردم در آن مقطع بیشترین استفاده را بکنم، فیلمنامه را خواندم و متوجه شدم به قول خود فریدون جیرانی این اولین فیلم مردانه.اش است.از این تعبیر خیلی خوشم آمد چون اکثر فیلم.های جیرانی با محوریت زن ساخته شده است.
• پس دلیل اصلیتان برای پذیرش این فیلم، مرد محور بودن فیلمنامه بود؟
بله، در واقع اول ترسیدم شاید این فیلم هم، مثل فیلم.های قبلی جیرانی زن محور باشد و مردان در لانگ شات باشند اما بعد متوجه شدم این طور نیست. دوست دارم با کارگردان بزرگ، کار بزرگ انجام بدهم. در قصه پریا همبازی.های خیلی خوبی داشتم، خانم افشار و خانم کوثری، که من تجربه کار با خانم افشار را در کار باگت هم داشتم.
• بعد از اولین همکاری با فریدون جیرانی نظرتان درباره وی چیست؟
کار کردن با جیرانی خیلی دوست دارم. جیرانی خوب می.تواند بازیگرش را هدایت کند. حافظه بسیار خوبی دارد و کارش را بسیار بلد است.
زهرا نجفی
منبع : سینمای ما
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]