واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نشست خبري قشقاوي(مشروح)برخورد با كشتي ربايي تمام گزينه ها روي ميز ايران است
سخنگوي وزارت خارجه با اشاره به تكرار حادثه ربودن كشتي ها در درياي سرخ گفت: تكثر و تعدد اين حوادث در ماه هاي اخير مشكوك و مبهم و راز آلود است و ما در برخورد با كشتي ربايي تمام گزينه ها را روي ميز داريم.
به گزارش خبرنگار مهر، حسن قشقاوي، سخنگوي وزارت خارجه پيش از ظهر امروز در نشست هفتگي خود با خبرنگاران داخلي و خارجي به بيان آخرين مواضع دستگاه سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران پرداخت.
وي در مورد معاهده امنيتي عراق و آمريكا گفت: ما موضوع خود را پس از تصويب نهايي اين معاهده در پارلمان عراق اعلام مي كنيم مهم اين است كه نظر مسئولان عراقي تابع نظرات مراجع ديني و شخصيت هاي تاثير گذار باشد.
قشقاوي در مورد آخرين اقدامات براي آزادي ديپلمات ايراني در پاكستان گفت: تلاش هاي زيادي در اين مورد انجام شده دو وزير خارجه در اين مورد گفتگوي مستقيم داشته اند و سفير پاكستان نيز دوباره احضار شده است.
سخنگوي وزارت خارجه همچنين گفت: گفتگو با مقامات محلي ايالات سرحد نيز ادامه دارد و مقامات پاكستاني نيز بايد تلاش ها و تمهيدات لازم را براي حفاظت از ديپلمات خارجي را در شهري چون پيشاور انجام دهد.
وي در مورد اجلاس همسايگان عراق در دمشق گفت: از ايران آقاي فيروزنيا شركت مي كند و در اين اجلاس مكانيزم هاي روشن براي دستيابي به راهكارهاي كمك به دولت عراق و بحث و گفتگو قرار مي گيرد.
قشقاوي در ادامه اين نشست با اشاره به نتيجه انتخابات آمريكا و رفتار احتمالي او باما گفت: مردم آمريكا به تغيير راي دادند و بايد منتظر بود كه رئيس جمهور آمريكا چه خواهد كرد و ما منتظر تحقق اين شعارها هستيم تا ببينيم اين تغيير تا چه حد جدي و عملياتي مي باشد.
وي ادامه داد: از جمله مصاديق توجه ويژه به شعار تغيير تغيير سياست در افغانستان است.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان با اشاره به گزارش اخير البرادعي گفت: البرادعي بر پايبندي ايران به معاهده ان پي تي و عدم انحراف به موارد نظامي از سوي ايران تاكيد داشته است و تاييد كرده است مجموعه محصولاتي كه كارخانه غني سازي نطنز خارج شده است هيچگونه انحرافي به سمت استفاده هاي نظامي نداشته و در كانتينرهايي كه پلمب مي شود تحت نظارت آژانس قرار مي گيرد و دوربين ها و بازرسان آژانس نيز توانسته اند به اين اماكن دسترسي پيدا كنند.
وي افزود: چارچوب هاي همكاري ايران و آژانس مشخص است البته برخي از فشارهايي كه به ايران وارد مي شود كاملا سياسي است و خارج از قواعد حقوقي است .عالم سياست هم بي انتهاست و بيشتر ريشه در خصومت يا دوستي دارد و مطالبات نيز در دنياي سياست بي انتها است.
قشقاوي با توصيه به البرادعي براي در نظر گرفتن چارچوب هاي حقوقي در كار خود از وي خواست تحت تاثير فشارها عليه ايران قرار نگيرد.
وي در پاسخ به سئوالي در مورد عدم استقبال مصر از بازگشايي سفارت ايران در قاهره گفت: بارها گفته ايم ايران و مصر در دو حوزه تمدني بزرگ واقع شده اند ظرفيت هاي بالاي فرهنگي دارند و ظرفيت بزرگ دو ملت مي تواند مناسبات دو ملت بزرگ ايران و مصر را رقم بزند. البته همانطور كه شما گفتيد در حوزه سياسي تحول خاصي پيش نيامده و همان روند گذشته در جريان است.
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سئوالي در مورد پرداخت ديه قربانيان سقوط هواپيماي قرقيزستاني گفت: مذاكراتي در اين مورد در جريان است كه هر وقت به نتيجه برسد فرجام كار را توضيح خواهيم داد.
خبرنگاري از قشقاوي در مورد احداث پايگاه نظامي امريكا در تنگه هرمز سئوال كرد كه وي گفت: مقامات مسئول نظامي اظهارات مناسبي را در اين مورد داشته اند از جمله فرمانده نيروي دريايي ارتش كه موضع ما هم همان است.
وي در مورد بحران دزدان كشتي ها در درياي سرخ گفت: كميته پيگيري در اين مورد به محض وقوع اين حوادث ايجاد شده است و 3 سفارتخانه ايران در كنيا، سومالي و اتيوپي پيگير اين كار است و اين كميته تحت نظر معاونت آفريقايي وزارت خارجه در حال پيگيري است. طرح هاي جدي هم مطرح است كه بر اساس آن تلاش هايي زير نظر سازمان ملل انجام مي شود.
قشقاوي ادامه داد: كشورهايي كه داعيه سيطره دريايي دارند بايد مسئوليت خود را در اين مورد بپذيرند بايد چاره اي بين المللي در اين مورد پيدا شود تكثر و تعدد اين حوادث در ماه هاي اخير مشكوك و مبهم و راز آلود است. ما در برخورد با كشتي ربايي همه گزينه هاي لازم را روي ميز داريم و بايد ببينيم كدام گزينه مناسب است.
خبرنگاري از قشقاوي در مورد گزارش روزنامه نيويورك تايمز در مورد فعاليت هاي هسته اي ايران سئوال كرد كه وي گفت: برخي از گزارش هايي كه رسانه هاي غربي منتشر مي كنند با اهداف كاملا خاص و با رويكرد ايجاد فشار رواني و سياسي منتشر مي شود از جمله گزارش اخير نيويورك تايمز كه صدر و ذيل اين مقاله نيز متناقض است در اول اين گزارش ادعاي وجود 360 كيلو اورانيوم را در ايران مي كند ولي در آخر مقاله مي گويد ايران در صورتي به بمب هسته اي دست مي يابد كه بازرسان از اين كشور خارج شوند و ايران از ان پي تي خارج شود در صورتي كه ما هيچ برنامه اي براي خروج از ان پي تي نداريم و همه فعاليتهايمان هم زير نظر آژانس است.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در مورد آزادي قاتل دپيلمات ايراني در لندن كه در سال 59 به شهادت رسيد، گفت: اين موضوع هم در حوزه سياسي و هم در حوزه حقوقي وزارت خارجه در حال پيگيري است.
وي با اشاره به اظهارات خصمانه اخير برخي مقامات انگليسي كه ايران را تهديد بزرگي براي منطقه مطرح كرده بودند، گفت: اگر در انگلستان نظر سنجي شود مردم انگليس خواهند گفت كه رژيم صهيونيستي بزرگترين تهديد منطقه است نه ايران.
به گزارش مهر سخنگوي وزارت خارجه با اشاره به سفر رئيس جمهور لبنان به ايران گفت: روابط تاريخي و برادرانه ايران و لبنان رابطه اي است كه تصورش مورد تصديق است. تلاش هاي جمهوري اسلامي ايران با كشورهاي ديگر به ويژه قطر براي تشكيل دولت وحدت ملي در لبنان داشته است كه منجر به رياست جمهوري آقاي ميشل سليمان شده است.
قشقاوي از كمك ايران براي شكل گيري ساير نهادها در لبنان با انجام گفتگوها با طرف هاي مختلف لبناني و تبادل نظر با احزاب لبناني خبر داد و گفت: در سفر ميشل سليمان به ايران بر تعميق روابط ايران و لبنان به ويژه مقابله با توطئه هاي رژيم صهيونيستي تاكيد خواهد شد.
قشقاوي همچنين با تشكر از گزارش اخير بان كي مون دبير كل سازمان ملل متحد در مورد 4 ديپلمات ربوده شده ايراني اظهار اميدواري كرد: با تشكيل كميته بين المللي با رياست سازمان ملل و همكاري جمهوري اسلامي اين عزيزان بعد از 27 سال به آغوش خانواده هايشان باز گردند.
وي همچنين از آمادگي ايران براي ارائه سازوكار حقوقي به اين منظور خبر داد.
دوشنبه 4 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]