تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوشا به سعادت كسیكه عمل، علم، دوستى، دشمنى، گرفتن، رها كردن، سخن،سكوت ،كردار و گفتارش ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837282261




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مدير دفتر فن‌آوري‌هاي نوين مركز پژوهش‌هاي مجلس: ميزباني 32 درصد وب‌سايت‌هاي دولتي خارج از ايران فاصله‌ي مراكز داده ايجاد شده با استانداردهاي جهاني


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مدير دفتر فن‌آوري‌هاي نوين مركز پژوهش‌هاي مجلس: ميزباني 32 درصد وب‌سايت‌هاي دولتي خارج از ايران فاصله‌ي مراكز داده ايجاد شده با استانداردهاي جهاني
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: جامعه اطلاعاتي -فناوري اطلاعات

با توجه به رشد ايجاد وب‌گاه‌ها و توسعه خدمات الكترونيكي، ميزباني اطلاعات آن‌ها بسيار مهم است و در اين بين محل ميزباني اطلاعات وب‌گاه‌هاي دولتي از اهميتي صد چندان برخوردار است. با اين كه دولت در اين باره اقداماتي را انجام داده و يا در دست اجرا دارد اما نسبت به اين فاصله‌ي زماني طولاني نمي‌توان بي‌تفاوت بود.

رضا باقري اصل ـ مدير دفتر فن‌آوري‌هاي نوين مركز پژوهش‌هاي مجلس ـ در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب درباره‌ي گزارش مركز پژوهش‌هاي مجلس در ارزيابي مراكز داده و ميزباني وب در ايران گفت: ركن اساسي تحولات دهه اخير و قرن بيست و يكم، اطلاعات بوده و فن‌آوري اطلاعات به عنوان ابزاري بي‌بديل نقش بسيار مهمي در اين تحولات داشته است.

او ادامه داد: براي اثبات سرمايه بودن اطلاعات، ديگر كسي دليل نمي‌خواهد و همين بس كه بسياري از خدمات بنگاه‌هاي اقتصادي و نهادهاي عمومي بر پايه سامانه‌هاي اطلاعاتي و در بستر شبكه‌هاي ارتباطي جهاني و محلي ايجاد شده‌اند. بنابراين، كليه فعاليت‌ها، تخصص‌ها و شيوه‌هايي كه براي نگهداري اطلاعات شكل گرفته‌اند، حائز اهميت شده‌اند.

به گفته وي افزون بر اين با توسعه شبكه‌هاي داخلي و جهاني و نيز حركت سريع سازمان‌ها به سوي اطلاعات يكپارچه، نياز به فضايي براي ذخيره‌سازي، طبقه‌بندي، مديريت، توزيع، برقراري ارتباط پرسرعت و تأمين امنيت داده‌ها به شدت احساس مي‌شود.

او گفت: مركز داده به عنوان مجموعه‌اي پرظرفيت و ايمن، مانند انباره‌اي براي نگهداري، طبقه‌بندي، مديريت، پردازش، توزيع و انتشار داده‌ها، يك راه‌حل مناسب براي نياز‌هاي فوق است.

باقري ميزباني وب را يكي از مهم‌ترين خدماتي دانست كه در مراكز داده ارائه مي‌شود و تصريح كرد: ميزباني درواقع واگذاري فضايي است كه توسط شركت‌هاي ارائه‌دهنده اين خدمات به دارندگان وب‌سايت‌ها صورت مي‌گيرد تا بتوانند نرم‌افزار خدمت‌دهنده و اطلاعات مربوط به وب‌سايت خود را در آن قرار دهند.

او افزود: در حال حاضر، به دليل عوايد مطلوب ناشي از اين كسب و كار، شركت‌هاي بسياري در سراسر جهان در حال ارايه خدمات ميزباني هستند كه در اين بين آمريكا و كانادا به دليل برخورداري از كيفيت مناسب در كنار قيمت رقابتي از شهرت بيشتري برخوردار هستند.

وي با بيان اين كه ارايه خدمات مركز داده به تمامي وب‌سايت‌هاي دولتي در داخل كشور و در مراكز داده استاندارد همچنان ضروري و حياتي به نظر مي‌رسد گفت: داده‌ توليد شده توسط شركت‌ها، سازمان‌ها و اشخاص هر روز در حال افزايش است. امروز به كمك ابزارهاي نوين، توليد داده‌ها به قدري پراكنده و انبوه است كه توليدكنندگان آن‌ها به سختي مي‌توانند اين داده‌ها را مديريت كنند و از ذخيره و ارزش افزوده‌هاي آن‌ها به نحو مطلوب سود ببرند.

مدير دفتر فن‌آوري‌هاي نوين مركز پژوهش‌هاي مجلس در خصوص بهره‌گيري وب‌سايت‌هاي ايراني از ميزباني مراكز داده اينترنت داخلي گفت: اطلاعات واجد ارزش در وب‌گاه‌ها نگهداري مي‌شود.

او گفت: اين اطلاعات هم به بخش دولتي و هم غيردولتي مربوط مي‌شود اما به دليل حفظ امنيت و منافع ملي لازم است وب‌گاه‌هاي سازمان‌هاي دولتي در داخل كشور ميزباني شوند. اين رويدادي است كه اكثر كشورهاي دنيا به آن پايبندند، نظير كشورهاي مالزي و تركيه كه وب‌گاه‌هاي مهم آن‌ها در داخل كشور خودشان ميزباني مي‌شوند.

وي يادآور شد: تصميم ايجاد مراكز در ايران به دي‌ماه 1381 برمي‌گردد. از آن زمان تاكنون چند مركز داده در كشور ايجاد شده، اما با چالش‌هاي عمده‌اي از قبيل ضعف زيرساخت ارتباطي، سطح پايين امنيت، كيفيت پايين خدمات و غيره روبه‌رو هستند.

او گفت: در يك كلام، مراكز داده ايجاد شده هنوز فاصله زيادي تا استانداردهاي مورد قبول جهاني دارند و جز تعدادي انگشت شمار، بقيه به سوي ارتقاي سطح كيفي خدمات تحركي ندارند.

او خاطرنشان كرد: در فاصله دو سالي كه مركز پژوهش‌ها وب‌سايت‌هاي دولتي را از لحاظ محل ميزباني‌شان ارزيابي كرده است، سازمان‌هاي دولتي كه ميزباني‌شان را به داخل كشور منتقل كرده‌اند، رشد خوبي داشته‌اند، هرچند طبق بخشنامه دبيرخانه شوراي عالي فن‌آوري اطلاعات در سال 85 كليه سازمان‌هاي دولتي تا انتهاي سال 85 بايد ميزباني وبگاه خود را به داخل كشور منتقل مي‌كردند. در اين ميان همچنان بسياري از وب‌سايت‌هاي مهم دولتي در كشورهايي همچون آمريكا و كانادا و انگليس ميزبان هستند.

وي افزود: در سال‌هاي اخير با يكپارچه شدن رسانه‌ها و همگرايي انواع اطلاعات، احداث مراكز داده كوچك و مستقل براي هر سازمان با اصل صرفه‌جويي به مقياس در تضاد است و مشكلات تامين امنيت آن‌ها رويكردي غير قابل توجيه است كه متاسفانه در كنار ميزباني اطلاعات در خارج از كشور در حال رخ دادن است.

او در پاسخ به اين سوال كه چرا ميزبان‌هاي خارجي براي وب‌سايت‌هاي ايراني جذاب‌تر هستند، گفت: آمارهاي ارايه شده نشان‌ مي‌دهد بيش از 32 درصد از وب‌سايت‌هاي دولتي مورد بررسي در خارج از كشور ميزباني مي‌شوند.

وي گفت: علاوه براين اكثر وب‌سايت‌هاي غيردولتي ايران نيز در ميزبان‌هاي خارج از كشور قرار دارند. علل مختلفي در شكل‌گيري چنين مساله‌اي نقش دارد كه مي‌توان آن‌ها را به دو دسته مزاياي استفاده از مراكز داده خارجي و مشكلات بهره‌برداري مراكز داده داخلي تقسيم كرد.

وي با اشاره به اين كه با توجه به موقعيت سياسي و جغرافيايي كشورمان، برنامه‌ريزي هدفمند براي توسعه مراكز داده ايراني و مجموعه زيرساخت‌هاي مخابراتي كشور مي‌تواند ايران را به هاب مخابراتي منطقه تبديل كند افزود: راه‌اندازي و استفاده از مراكز داده داخلي موجب افزايش توان و تخصص نيروي داخلي و استفاده از متخصصان در داخل كشور مي‌شود و اين مي‌تواند پشتوانه خوبي براي توسعه فن‌آوري اطلاعات و زيرساخت‌هاي آن باشد.

او معتقد است: بعد از زيرساخت‌هاي مخابراتي اولين و مهم‌ترين چيزي كه براي راه‌اندازي و ارايه خدمات دولت الكترونيك و تجارت الكترونيك به مردم مورد نياز است مراكز داده داخلي است.

او گفت: مسدود كردن بيش از 500 وب سايت ايراني و توقيف صدها دامنه اينترنتي متعلق به ايراني‌ها توسط شركت‌هاي آمريكايي كه با استناد به قوانين تحريم ايالات متحده انجام شده بود لزوم توجه كافي به راه‌اندازي، حمايت و استفاده از مركز داده ايراني را بيش‌تر مشخص مي‌كند.

او اظهار كرد: خلاء تدوين برنامه راهبردي در زمينه مراكز داده داخلي به شدت احساس مي‌شود. به نظر مي‌رسد دولت و به خصوص وزارت ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات به عنوان متولي و طراح كلان مراكز داده داخلي بايد مشكلات را به موقع شناسايي و در جهت حل آن‌ها چاره‌انديشي كند.

او گفت: طول عمر راه‌حل‌هاي فن‌آوري اطلاعاتي به واسطه سرعت رشد اين فن‌آوري بسيار كوتاه است و اگر طرحي مدت اجراي آن بيش از دو سال طول بكشد در زمان بهره‌برداري تاريخ گذشته تلقي خواهد شد. لذا فاصله بين تصميم تا طراحي، اجرا و بهره‌برداري بايد كاهش يابد.

باقري گفت: توسعه كاربردي فن‌آوري اطلاعات در كشور در كنار رشد ارايه خدمات الكترونيكي بر خط و نيز جايگاه و اهميت اطلاعات در تحولات عظيمي كه دولت بر اساس سياست‌هاي كلي نظام در حال پيگيري است نشان دهنده ضرورت توجه به مراكز داده و مراكز داده اينترنتي است. بنا بر همين ضرورت ها بود كه ايجاد و راه‌اندازي مراكز داده داخلي در دستور كار مسوولان دولتي قرار گرفت.

او در پايان خاطر نشان كرد: هزينه‌ي بهره‌گيري از مراكز داده داخلي در مقابل منافع حاصل از كاهش مخاطرات امنيت اطلاعات وب‌سايت‌هاي دولتي و تسهيل در استقرار دولت الكترونيكي و تجارت الكترونيكي در فضاي مورد اطمينان را دارد و از ديگر سو دانش فني آن نيز باعث ارتقاي تجربه متخصصان ايراني و ايجاد تنوعي از مشاغل و تخصص‌هاي فني جديد در بالاترين سطح فن‌آوري خواهد شد.

وي گفت: ارايه‌ي خدمات مراكز داده به تمامي وب‌سايت‌هاي دولتي در داخل كشور و در مراكز داده استاندارد از نظر تجهيزات، زيرساخت‌ ارتباطي و امنيت اطلاعاتي و فيزيكي همچنان ضروري و حياتي به نظر مي‌رسد و اين مهم تنها با داشتن مراكز داده پيشرفته در داخل كشور امكان‌پذير است.

انتهاي پيام
 دوشنبه 4 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن