واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: به اندازه نيمي از ظرفيت فولادكشور،كارخانه توليد فولاد درحال ساخت است
اقتصاد. مناطق ويژه. فولادوآلومينيوم. منطقه خليج فارس
بندرعباس - مديرعامل منطقه ويژه صنايع معدني و فلزي خليج فارس (بندرعباس) گفت: به اندازه نيمي از ظرفيت توليد فولاد كشور ، كارخانه توليد فولاد دراين منطقه درحال احداث است.
دكتربهمن عيار رضايي درگفت وگو با خبرنگار ايرنا، افزود: هم اكنون سه كارخانه توليد فولاد در مجموع به ظرفيت توليد پنج ميليون و ۲۰۰هزارتن در اين منطقه با پيشرفت فيزيكي بين ۳۰تا ۹۵درصد درحال احداث هستند.
وي از كارخانه احياي مستقيم فولاد هرمزگان به ظرفيت توليد يك ميليون ۸۵۰هزارتن فولاد نام برد كه با ۹۵درصد پيشرفت فيزيكي دهه فجر امسال مورد بهره برداري قرار ميگيرد.
كارخانه فولادسازي وابسته به فولاد هرمزگان با ظرفيت يك ميليون و ۵۰۰ هزارتن از ديگر واحدهاي توليدكننده فولاد است كه با ۸۰درصد پيشرفت فيزيكي در منطقه ويژه صنايع معدني و فلزي خليج فارس تا پايان امسال به بهره برداري ميرسد.
دكتر رضايي بيان داشت: اين در حالي است كه طي يكسال گذشته تاكنون ۲۵ درصد از كارهاي زيربنايي كارخانه احياي مستقيم فولاد كاوه جنوب با ظرفيت يك ميليون و ۸۵۰هزارتن انجام شده و عمليات احداث و نصب تجهيزات آن با سرعت درحال انجام است.
به گفته وي اين درحالي است كه اواخر تابستان امسال كارخانه توليد فولاد جنوب با ظرفيت ۳۰۰هزارتن در سال و سرمايهگذاري ۳۴ميليون دلار به بهره برداري رسيده كه در صورت همكاري سيستم بانكي فازهاي بعدي آن نيز آغاز مي شود.
اين مقام مسوول بيان داشت: با بهره برداري از طرح فولاد هرمزگان تا پايان امسال و سال آينده ظرفيت توليد فولاد كشور با پنج ميليون و پانصد هزارتن افزايش به حدود ۱۶ميليون تن در سال ميرسد.
مديرعامل منطقه ويژه صنايع معدني و فلزي خليج فارس يادآور شد: طي سه سال گذشته تاكنون اين منطقه براي توليد ۵/۱۳ميليون تن فولاد تقاضا دريافت كرده است كه كارهاي مقدماتي حدود ۱۰ميليون تن آن صورت گرفته است.
وي از جمله اين درخواستها به طرح فولاد اسارپارس به ظرفيت سه ميليون تن ، طرح فولاد تاتا استيل با سه ميليون تن توليد و همچنين طرح فولاد كاوه جنوب به ظرفيت ۱/۲ميليون تن در مجموع به ارزش ۲/۶ميليارد ريال و همچنين ۳۷۰ميليون يورو سرمايهگذاري اشاره كرد.
دكتر عيار رضايي بيان داشت: با واگذاري زمين به شركتهاي ياد شده عمليات خاكبرداري و بخشي از زيرساختهاي كارخانهها بوسيله آنها طي دو سال گذشته تاكنون انجام شده است.
وي به طرحهاي انجام شده طي اين مدت اشاره كرد و افزود: با توليد آند خام و پخته در منطقه ويژه صنايع معدني و فلزي خليج فارس به ميزان حدود ۷۶ هزارتن در سال نياز كارخانه آلومينيوم المهدي به اين مواد كه ۶۰هزار تن در سال اعلام شده تامين و سالانه ۱۵ميليون يورو صرفه جويي ارزي ميشود.
در آمارهاي منتشره مجتمع آلومينيوم المهدي آمده است : تا قبل از توليد آند خام و پخته در سال حدود ۳۶ميليون يورو هزينه خريد و واردات اين مواد از خارج ميشد.
از آند براي احياي آلومينيوم بكارگرفته ميشود كه از كك نفتي و قير ساخته ميشود كه هر عدد آن بين يكهزارو ۱۰تا يكهزارو ۲۰كيلوگرم وزن دارد.
****
وي همچنين از بهره برداري از سه طرح فولاد جنوب به ظرفيت ۳۰۰هزارتن در سال ، آندسازي به ظرفيت ۷۵هزارتن و توليد آب مورد نياز صنايع احداثي و در حال احداث منطقه به ميزان دوهزارو ۵۰۰متر مكعب در روزدر مجموع با سرمايهگذاري ۱۳۷ميليون يورو بعنوان پروژهاي درحال بهره برداري نام برد.
مديرعامل منطقه ويژه صنايع معدني و فلزي خليج فارس بيان داشت: هم زمان با اجراي طرح جامع اين منطقه طرح توسعه افزايش اسكله از شش ميليون تن فعلي به بيش از ۱۲ميليون تن در حال انجام است.
دكتررضايي پيشرفت اين طرح را كه از اواخر تابستان امسال آغاز شده حدود ۲۰درصد اعلام واعتبا ر پيش بيني شده براي احداث آن را ۳۵۰ميليارد ريال ذكر كرد كه در زمينه احداث و خريد تجهيزات و تاسيسات سرمايهگذاري مي شود.
. به گفته وي عمليات احداث كارخانه توليد آلومينيوم نيز به ظرفيت ۱۴۷هزار تن با سرمايهگذاري ۴۰۰ميليون يورو نيز آغاز گرديده كه تا پايان امسال ۵۰درصد از ديگهاي آن به تعداد ۱۱۲عدد فعال ميشود.
وي ،هدف منطقه ويژه صنايع معدني و فلزي خليج فارس را تبديل كرد ن هرمزگان به قطب توليد فولاد و آلومينيوم كشورعنوان كرد و اظهارداشت: با توجه به آمارها و اطلاعات ارايه شده به اين مهم دست يافته ايم.
دكتر عيار رضايي افزود: هم اكنون به اندازه ۵۰درصد كل توليد فولاد كشور دراين منطقه صنايع توليد فولاد درحال احداث داريم كه ظرفيت توليد آنها به بيش ازپنج ميليون و ۵۰۰هزارتن درسال ميرسد.
اين مقام مسوول در ادامه به ديگر فعاليتهاي اين منطقه طي سال جاري تاكنون اشاره و افزود: دراين مدت ۳۰۳ميليون دلار از محل صادرات آلومينيوم و سنگ آهن درآمد زايي داشته ايم.
وي ۱۰۳ميليون از درآمدهاي حاصل شده را مربوط به صادرات ۳۶هزارتن آلومينيوم و ۲۰۰ميليون دلار ديگر را مربوط به سنگ آهن ذكر كرد.
استان هرمزگان به خصوص منطقه ويژه صنايع معدني و فلزي خليج فارس در مقايسه با ديگر مناطق ويژه اقتصادي كشور داراي مزيتهاي منحصر به فردي ازجمله پالايشگاه گاز، راه آهن، راههاي دريايي، هوايي و زميني است كه بزرگ ترين اسكله كانتينري كشور نيز در جوار آن واقع شده است. اين منطقه با پنج هزارهكتار وسعت در حاشيه آبهاي خليج فارس، فاصله ۱۳كيلومتري غرب بندرعباس و درنزديكي بندرشهيدرجايي قرار دارد.ك/۳
دوشنبه 4 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 452]