واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
روز تعطیل است و در خانه کنار همسر و فرزندم هستم. همین.طور که دارم روزنامه را می.خوانم، گاهی هم نگاهی به صفحه تلویزیون می.اندازم.
در میان خبرهای روزنامه، به این خبر برمی.خورم که از امروز(15 تیر1390) شیر یارانه.ای حذف می.شود. در تلویزیون هم خانمی درباره مزایا و اهمیت شیر حرف می.زند.اما آیا شیر به اندازه کافی در دسترس مردم هست؟
کارشناســان تغدیه همــــواره تأکید می کنند که حتما به غذاهای روزانه.تان شیر اضافه کنید، روزی 2الی3لیوان شیر بخورید. ماست و پنیر هم که بخورید همان خاصیت شیر را دارد. اما یک لیوان شیر را حتما بخورید تا استخوان.بندی شما محکم شود و پوکی استخوان نگیرید. متاسفانه، بیماری پوکی.استخوان در میان زنان ما خیلی شایع شده است. دلیل.اش هم کمبود کلیسم است و سن ابتلا به پوکی.استخوان به کمتر از 40سال رسیده که بسیار نگران.کننده است... .
با خودم می.گویم، چه تقارن جالبی؟! از این طرف خبر حذف شیر.یارانه.ای را می.خوانم و همزمان نصیحت.ها و هشدارهایی که حتما شیر بخورید و اگر نخورید مریض می.شوید و از خود می.پرسم با گران شدن شیر و بر اثر آن انواع لبنیات مثل ماست، کره، پنیر و... چند درصد از مردم می.توانند هر روز شیر بخورند و آن.قدر به شیر دسترسی داشته باشند که پوکی استخوان نگیرند؟
شما هم مثل من اغلب دیده.اید که خیلی از افراد جامعه برای خرید شیر یارانه.ای از صبح جلوی مغازه.ها یا غرفه.های پخش.کننده شیر در میدان میوه.وتره.بار درصف نوبت می ماندند تا شیر گیرشان بیاید. مسلما اگر این افراد آن.قدر بنیه مالی داشتند که شیر را با قیمت آزاد تهیه کنند، دلیلی نداشت بیایند و برای تهیه شیر یارانه.ای با قیمت ارزان.تر در گرما و سرما در صف بمانند.
همسرم که متوجه نگرانی من شده بود، گفت البته با آزاد شدن قیمت شیر، یک نوع رقابت هم میان تولید.کننده.ها برای جذب مشتری درمی.گیرد که ممکن است طبق قانون عرضه و تقاضا باعث پایین آمدن قیمت شیر و لبنیات شود.
گفتم با تجربه.هایی که در این سال.ها شاهدش بوده.ایم، فکر نمی.کنم چنین اتفاقی بیفتد. به احتمال زیاد، شیر فراوان و گران نصیب همان خانواده.هایی می.شود که تمکن مالی کافی دارند و آنها که درآمد خوبی ندارند، مثل گوشت و میوه، دستشان از شیر هم کوتاه خواهد شد. دلیلی ندارد که شب و روز در روزنامه.ها و مجلات بخوانیم یا از رادیو بشنویم و در برنامه.های تلویزیون ببینیم که شیر یک غذای حیاتی است و باید در دسترس همه خانواده.ها باشد، اما از این طرف ببینیم که با حذف شیریارانه.ای این غذای حیاتی به سرعت از دسترس خانواده.های کم.درآمد و فقیر که قسمت بزرگی از جمعیت کشور ما را تشکیل می.دهند دور بشود. فکر می.کنم، حتما باید قسمتی از درآمدهای حاصله از صادرات نفت به تامین شیر و لبنیات ارزان اختصاص پیدا کند. من نمی.دانم دولت از محل صرفه.جویی ناشی از حذف یارانه شیر چه کار می.خواهد بکند، مگر چیزی مهم.تر از تامین سلامتی جامعه هم وجود دارد؟
به چه دلیل باید یارانه شیر را حذف کنیم تا احتمالا با صرفه.جویی آن یک کار احتمالی مفید را انجام بدهیم؟!
چندی پیش از قول یکی از تولید.کنندگان شیر می.خواندم که کارخانه.های شیر از خرید شیر تازه دامداران خودداری می.کنند چون به اصطلاح برایشان مقرون به صرفه نیست و ترجیح می.دهند شیر را با شیرخشک ارزان وارداتی تولیدکنند.
ای کاش در کنار این همه انرژی که صرف هدفمند.سازی یارانه.ها شده، کمی هم به کنترل کیفی تولیدات شیر و لبنیات توجه می.شد تا کارخانه.های شیر طبق برآورد سود و زیان خودشان این رفتارها را با دامداران نداشته باشند. اساسا چرا دولت تولید.کنندگان شیر را موظف نمی..کند که فرمول دقیق ترکیبات شیر را روی بسته.ها درج کنند تا مصرف.کنندگانی که از این
به بعد باید شیر را گران.تر بخرند بدانند چه نوع شیری را مصرف می.کنند؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 282]