واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: در ديدار هيات هندي با مدير روابط دو جانبه امور بينالملل اتاق ايران تاكيد شد؛ رفع مشكلات بانكي براي توسعه مبادلات تجاري ايران و هند
تهران- خبرگزاري كار ايران
در ديدار رئيس فدراسيون سازمانهاي صادرات هند و هيات همراه با مدير روابط دو جانبه امور بينالملل اتاق ايران واعضاي شوراي بازرگاني ايران و هند راه كارهاي افزايش مبادلات تجاري دو كشور مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
به گزارش ايلنا، در اين ديدار "عبدالرضا رضايي هنجني" مدير روابط دو جانبه امور بينالملل اتاق ايران با بيان اينكه "به دنبال ارتقاي روابط ايران و هند و يافتن راه ها براي توسعه امكانات موجود هستيم"، اظهار كرد: يكي از مشكلاتي كه مانع ارتباط مستقيم دو كشور ميشود مشكلات در روابط بانكي است.
وي با تاكيد بر يافتن راههايي براي ارتباط تجاري مستقيم دو كشور خاطرنشان كرد: يافتن اين راه حل به نفع دو كشور خواهد بود، زيرا هم هزينهها كمتر ميشود و هم وقت كمتري صرف خواهد شد و به اين ترتيب ميتوانيم روابط تجاري دو طرف را افزيش دهيم.
در ادامه ديدار "دكتر آر.كي دهاون"رئيس فدراسيون سازمانهاي صادرات هند نيز با تاكيد بر گسترش راههاي تجارت بين دو طرف تصريح كرد: ايران و هند دو كشور با تمدن قديمي هستند و روابط قوي آنها در اثر گذشت قرنها ايجاد شده است.
وي هدف از سفر به ايران را بررسي راههاي افزايش سطح مبادلات تجاري دو كشور عنوان كرد و گفت: اعضاي فدراسيون تشكيلات صادراتي هند در بيش از 70 درصد صادرات هند نقش دارند و ميزان قابل توجهي كالا نيز به هند وارد ميكنند.
وي همچنين با اشاره به پتانسيل هاي فراوان استفاده نشده در روابط دو كشور يادآور شد: جامعه تجاري ايران و هند ميتوانند مكمل يكديگر در عرضه بهترين محصولات و خدمات به بازارهاي بينالمللي باشند.
وي در خصوص حجم مبادلات تجاري دو طرف نيز توضيح داد: صادرات ايران به هند در طول سالهاي 2007 و 2008 ميلادي 43 درصد افزايش داشته و تراز تجاري به نفع ايران بوده است و صادرات هند به ايران نيز 2 ميليارد دلار و واردات هند از ايران 5 برابر اين ميزان بوده كه در طول سال گذشته به 9/10 ميليارد دلار رسيده است.
رئيس فدراسيون سازمانهاي صادرات هند زمينههاي مورد توجه براي همكاريها را نفت و گاز، پتروشيمي، پارچه، اتومبيل، مخابرات و فنآوري اطلاعات و بسياري زمينههاي ديگر برشمرد و افزود: ما ميتوانيم مواد شيميايي، محصولات غذايي، تجهيزات بيمارستاني، لوزام منزل، جواهرات، چاي و ادويه جات به ايران صادر كنيم.
وي افزود: كالاهايي كه هند مايل به واردات آنها است، نيز شامل ضايعات فلزي، سنگ مرمر، موم، قطعات مربوط به پتروشيمي، كنسانتره ميوه، زعفران و غيره ميشود.
همچنين "پرويز رضايي"،مديل كل آسيا و اقيانوسيه سازمان توسعه تجارت ايران با تاكيد بر حمايت اين سازمان از تجار و فراهم كردن تسهيلات لازم براي تجاري كه با كشورهاي ديگر به ويژه كشورهاي همسايه تجارت ميكنند، خاطرنشان كرد: ايران نفت و گاز را به كشورهايي كه فعاليتهاي صنعتي انجام ميدهند، ميفروشند.
به گفته وي "بنزين" اصليترين كالايي است كه ايران از هند وارد ميكند كه 31 درصد از كل واردات ايران از هند را شامل ميشود.
وي تسهيلات بانكي و مالي را عامل مهمي در توسعه مبادلات تجاري برشمرد و گفت: به غير از تسهيلات بانكي هيچ مانعي در روابط دو طرف وجود ندارد و در حال حاضر تسهيلات كشتيراني، دفاتر گمركي و توافق نامه هاي تجاري بين ايران و هند امضا شده است كه زمينه گسترش روابط تجاري را فراهم كردهاند.
همچنين"فارسي" مدير كل دفتر واردات بانك مركزي ايران در خصوص روابط بانكي دو كشور يادآور شد: برخي از تجار كه با هند روابط تجاري دارند، در زمان پرداخت وجوه به دلار با بانك مركزي هند مشكل دارند و در اين راستا در نظر داريم كه از سال 2009 قراردادهاي تجاري بر اساس يورو بسته شوند.
در ادامه نيز "فراز ادريسيان" مدير اجرايي و عضو هيات مديره شوراي بازرگاني ايران و هند، اذعان كرد: به دليل كمبود اطلاعات، مصرفكنندگان ايراني به محصولات هندي اعتماد لازم را ندارند، زيرا در گذشته بيشتر محصولات از كشورهاي اروپايي، كره و چين وارد ميشد و مصرف كنندگان تجربه زيادي در رابطه با كيفيت محصولات هندي ندارند.
ادريسيان در پايان براي رفع مشكلات بانكي تجار پيشنهاد كرد تا شعبهاي از بانكهاي هندي در ايران تاسيس شود.
پايان پيام
كد خبر: 459426
يکشنبه 3 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 232]