واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: هفتمين مانور زلزله به «سبك ايراني» هفتم آذرماه برگزارميشود رييس سازمان مديريت بحران شهرتهران خبرداد:50 هزار نفر درگير برگزاري مانور هستند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - شهري
هفتمين مانور زلزله با حضور دو هزار دانشآموز منطقه شش همراه با والدينشان روز پنجشنبه برگزار ميشود و شركت كنندگان مانور در سه اردوگاه واقع در مناطق 20 و 22 مستقر ميشوند.
به گزارش خبرنگار «شهري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مازيار حسيني ـ رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران ـ امروز (يكشنبه) در نشست خبري ابعاد مختلف برگزاري اين مانور را تشريح كرد.
وي در ابتداي صحبتهاي خود با اشاره به سطح تجربيات و توان فعلي مقابله با بحران در شهر تهران، گفت: در حال حاضر به سبك و روش توليد دانش و علم بومي براي مقابله با بحران در شهر تهران رسيدهايم و ميتوان گفت كه سبك ايراني را پس از اطلاع و مطالعه تجربيات كشورهاي ديگر در مقابل زلزله و سوانح ديگر طبيعي به دست آوردهايم.
حسيني يادآورشد: اين مانور با ويژگيهاي خاصي نظير غيرمتمركز بودن برگزار ميشود و هدايت آن از يك اتاق نيست و كليه ستادهاي ناحيهها در 115 ناحيه با حداقل دو حادثه فرضي در آن شركت دارند. در حالي كه در سالهاي گذشته فقط لايههاي بالاي مديريتي در مانور دخالت داشتند.
وي با بيان اين كه در گذشته به دليل آن كه برخي از ارگانها نظير نيروي انتظامي، بيمارستانها و هلال احمر در همه مناطق 22 گانه شهر تهران نمايندگي نداشتند، يك نفر در چند منطقه حاضر ميشد، گفت: اما در اين دوره، تقسيمبندي شده و نمايندگان مناطق مختلف در كميتههاي بحران حاضر ميشوند.
رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران تصريح كرد: در برخي از مناطق مانور زلزله با بحران متفاوت با ساير بخشهاي ديگر شهر است و به عنوان مثال در منطقه 12به دليل وجود مواد شيميايي، مانور اطفاي حريق احتمالي ناشي از مواد شيميايي را داريم و در منطقه چهار به دليل وجود ساختمانهاي بلند، براي اولين بار توسط يك بالگرد عمليات امداد و نجات ساكنان يكي از ساختمانهاي بلندمرتبه را انجام ميدهيم.
وي اظهار كرد: موضوع تخليه و اسكان اضطراري مردم يكي از موضوعات مهم است كه از سوي شهردار تهران مورد تاكيد قرار گرفته است.
حسيني تاكيد كرد: در اين مانور، محلهاي اسكان اضطراري در مناطق 20 و 22 احداث شده و در آن همه ارگانهاي مرتبط با اسكان اضطراري نظير بهداشت، آموزش و پرورش ، نيروي انتظامي و غيره مستقر ميشوند، همچنين دو بيمارستان صحرايي كه يكي از آنها توسط بخش خصوصي ايجاد ميشود و در اين دو اردوگاه مستقر ميكنيم.
رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران ادامه داد: موضوع اسكان اضطراري و محلهاي مشخصي براي آن، مورد تاكيد شهردار تهران بوده است و طبق نظر وي، دو محل در كمربند سبز تهران پيشبيني شده كه يكي از آنها در پارك افرا واقع در اتوبان شهيد كاظمي و پارك چيتگر در منطقه 22 قرار دارد، تا بدين ترتيب همه اقدامات لازم براي پيشبيني اسكان اضطراري آسيب ديدگان در جريان سوانح طبيعي صورت گيرد و تعداد اين محلهاي اسكان اضطراري به كل شهر به زودي تسري پيدا ميكند.
وي اضافه كرد: موضوع تعبيه مخازن آب، نوع گرمايش و سرمايش و ايمني در محلهاي اسكان اضطراري بسيار مهم است و سعي شده، استانداردهاي لازم براي اين محلها پيشبيني شود.
به گزارش ايسنا، حسيني در پاسخ به اين سوال كه آيا در ستادهاي بحران مناطق و مركز، دسترسي به دوربينهاي كنترل ترافيك و دوربينهاي پليس در سطح شهر وجود دارد يا خير؟ پاسخ داد: در حال حاضر فقط دسترسي به دوربينهاي مركز كنترل ترافيك وجود دارد، اما يكي از معاونان فرماندهي انتظامي تهران بزرگ، در محل ستادها حاضر است و اطلاعات مربوط به دوربينهاي شهر را به اطلاع اعضاي ستاد ميرساند.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا براي روز برگزاري مانور پيشبيني وضع هوا و بعضي از خطرات پيشبيني نشده براي شركت كنندگان در مانور وجود دارد يا نه؟ افزود: موضوع وضع هوا قابل كنترل نيست، چرا كه اصولا وقوع حادثه زمانپذير نيست و در عين حال بايد تمريني براي آمادگي داشته باشيم.
رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران خاطر نشان كرد: البته سعي ميكنيم ميزبان خوبي براي دانشآموزان و والدين شركت كننده در مانور باشيم، اما قطعا شرايط سختي تجربه ميشود، ضمن اين كه سپاه و حوزه مقاومت بسيج تهران بزرگ به صورت جدي با اين مانور همكاري ميكنند و ما سعي ميكنيم، ميهمانان ما سرما نخورند.
وي در پاسخ به اين سوال كه هفتمين مانور زلزله اندكي پس از رزمايش امنيت و آرامش در شهر تهران انجام ميشود و امكان نگراني براي مردم وجود دارد، گفت: اهداف و عملكرد رزمايش امنيت و آرامش متفاوت از اين مانور است، اما سعي ميكنيم كمترين نگراني و مشكل براي شهر و ساختمان آن به وجود آيد، ضمن اين كه نيروي انتظامي نهايت همكاري را براي اين مانور دارد.
حسيني تاكيد كرد: اين مانورها كمك ميكند تا مردم مطمئن باشند كه توجه مسوولان براي پيشگيري و مقابله با بحران تنها از يك زلزله تا زلزله ديگر، نيست.
وي يادآورشد: در جريان برگزاري اين مانور بيش از 50 هزار نفر به صورت مستقيم و غيرمستقيم درگير هستند.
به گزارش ايسنا، رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران در حالي كه چندين بار در جريان صحبتهاي خود، صحبت از رفتن و آمدن فرد ديگري به جاي خود ميكرد و اين كه ممكن است اين مانور آخرين مسووليت وي در اين حوزه باشد، عنوان كرد: تقريبا ميتوان گفت كه ريلگذاري براي پيشگيري و مقابله با بحران در شهر تهران صورت گرفته و بايد فقط بايد ايستگاههاي آن را بيشتر كرده و آن را به كل كشور تسري بدهيم.
وي همچنين به تدوين برنامه پنجساله مديريت بحران شهر تهران اشاره كرد و گفت: تازه اول راه هستيم و در عين حال تدوين اين برنامه ميتواند كمك كند كه افراد بعدي مسوول در اين حوزه، راهكارها و اهداف پيش روي خود را بدانند و حتي در صورت اجرا نشدن، تقصيرات و كاستيها مشخص شود.
رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران در پاسخ به سوالي در رابطه با وضعيت گسلهاي شهر تهران، بيان كرد: اين قول را همواره دادهايم كه آخرين وضعيت گسلهاي شهر تهران هماهنگ با همه دستگاههاي مرتبط پيگيري و رصد شود و در هر زمان كه نشانهاي از وقوع هر حادثه به نظر آيد، آن را اعلام كرده و آماده ميشويم.
وي در ادامه اظهار كرد: در حال حاضر 100 واحد پايگاه مديريت بحران در شهر تهران آماده شده است كه بخشي از آنها دومنظوره و بخش ديگر ويژه امدادرساني هستند، ضمن اين كه اورژانس تهران در 30 پايگاه مديريت بحران به صورت دائم مستقر و آماده سرويس دادن است.
به گزارش ايسنا، در پايان اين نشست خبري، خبرنگاران از تجهيزات آماده در پايگاه مديريت بحران منطقه 12 شهر تهران بازديد كردند.
گفتني است، هفتمين مانور زلزله شهر تهران روز پنجشنبه 9 صبح به صورت سراسري و همزمان با اعلام شهردار تهران آغاز ميشود.
انتهاي پيام
يکشنبه 3 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]