واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: توسعه نيروگاههاي جزر و مدي در دهانه رودخانه ها و محيطهاي دريايي
توليد برق از طريق تحت كنترل درآوردن نيروي حاصل از جزر و مد اقيانوسها شروع يك آزمايش براي روآوردن به انرژيهاي تجديدپذير بوسيله كشورهاي صنعتي بود. نيروگاههاي جزر و مدي از نقطه نظر اقتصادي مناسب مي باشند به علت افزايش مداوم قيمت سوخت.هاي فسيلي و همچنين وجود كشورهايي كه پيش از اين چگونگي طرز كار و تجهيزات توليد برق از طريق جريانهاي جزر و مدي را دارا بودند.
نيروگاههاي جزر و مدي در اصول علمي همانند توليد نيروگاههاي آبي با تجهيزات درون رودخانه ها است. سد و نيروگاه و توربين ها در سرتاسر دهانه رودخانه يا خليج ساخته مي شدند و اندازه ساخت سد در دهانه آبگير از توليد برق براي يك دوره معقول پيروي مي كند. براي طراحي ساده، ساخت آبگير با پرشدن آن در مدت زمان مد از ميان دريچه هاي سد با چرخش آزادانه توربين ها مطابقت دارد. در حالت جزر نيرو توليد مي شود.
توسعه نيروگاههاي آبي ممكن است خليج هاي بزرگ را احاطه كند و پهناي ژئوگرافي مناطق را تحت تأثير قرار دهد. ناديده گرفتن و حذف انرژي حاصل از جزر و مد و كاهش مقدار نمك موجود در آب دريا مكان هاي سدبندي را تغيير مي دهد. الگوي گردش آب و رژيم جزر و مدي نيز مكانهاي سدبندي را تغيير مي دهد. ممكن است طول سدبندي به پيش از 500 كيلومتر از مكان سدبندي به سوي دريا افزايش پيدا كند، براي محدودكردن سيل، اما بخش عمده اي از اطراف ساحل بعلت بالا آمدن دراز مدت سيل در معرض خسارت قرار دارد.
در داخل آبگير دامنه جريانات جزر و مدي كاهش پيدا مي كند، اما سطح متوسط آب بعلت افزايش لايه بندي بالا مي آيد، توليد بيش از حد اين لايه بندي ها برروي گرما و پوشش يخ بندان مناطق معتدل اثر مي گذارد. در بسياري از آبگيرها گل آلودگي كاهش يافته و رسوب سازي و لايه گذاري در حال افزايش است.
كاهش موجهاي طوفاني و جريانات جزر و مدي خيلي زياد، مي توانند سيل و فرسايش را كاهش دهند اما تغييرات در دامنه جريانات جزر و مدي ممكن است زهكشي آبهاي زيرزميني را دگرگون كند و به سبب آن، تغييرات در شرايط آب و هوايي منطقه ايجاد شود. نهرهاي فرعي در دسترسي يكي از مشكلات حوزه هاي آبگير است كه مي تواند با كاهش دادن زمان هاي شستشو توسعه پيدا كند.
تغييرات در گل آلودگي و رسوب سازي ممكن است شرايط حياتي را در حوزه هاي آبگير دگرگون كند و گونه.هاي بي مهره تغيير مكان دهند. بدين گونه زنجيره غذايي دگرگون مي شود. مكان هاي صيد ماهي تحت تأثير قرار گرفته از جمله مناطقي كه در آن ماهي بسيار فراوان است و ماهي ها بطور گروهي مكرر از آن منطقه عبور مي.كنند.
معرفي كردن توربين هاي وابسته به نيروي آب (توربين هاي آبي) در داخل دهانه.هاي رودخانه ها، مشكلات اساسي براي گذرگاه ماهي ها بوجود آورد چرا كه به تأسيسات نيرو در سواحل رودخانه ها متصل است.
چندين اعتراض مهم: در اطراف دهانه رودخانه تعداد زيادي ماهي،انواع ماهي هاي بزرگ وپستانداران دريايي وجود دارند. صدمات و اثرات محيطي ممكن است باعث تغييرمسير كوچ آنها شود و تغييرات در دسترسي به مكانيزم غذايي حاصل شود.
سياست afs در موضوع توسعه نيروگاههاي جزر و مدي در دهانه رودخانه ها و محيط هاي دريايي بصورت زير است:
1- ترويج تأثير منابع اطلاعاتي در رابطه با ساخت مكان نيروگاههاي جزر و مدي موجود از قبل مي تواند براي تخمين زدن اثرات بالقوه طرحهاي پيشنهادي در مقياس بزرگتر مورد استفاده قرار بگيرد.
2- تشويق همه كشورها و اقوام و ايالتها براي داشتن روابط بين المللي مناسب در مورد بحث موردنظر و رسيدگي كردن به سياست هاي گفته شده در مورد نيروگاههاي جزر و مدي صرفنظر از قلمرو قدرت تنظيم شده آنها در سرتاسر پروژه، يك سازمان تخصصي از طرف سازمان ملل مي تواند براي هماهنگ كردن سياست ها انتخاب شود.
3- تشويق توسعه مديريت با برنامه هاي جهت دار مبتني بر مدارك علمي در پروژه.هاي پيشنهادي
4- تشويق كردن منابع سرمايه گذاري در بلندمدت، در جهت مطالعه منطقه اي و تعيين كردن اثرات اكوسيستم نيروگاههاي جزر و مدي هم قبل و هم بعد از ساختن، نظير مطالعه درباره فهميدن رئوس كلي هيئت علمي اقيانوسها در دانشگاههاي علمي
5- تشويق كردن براي پاسخگويي نسبت به پروژه هاي جزر و مدي همانند ديگر پروژه هاي بزرگ ساخته شده شامل:
الف) آماده سازي براي اثرات محيطي گفته شده
ب) مشاركت درباره جستجوي منابع و مديريت در همه مراحل در جهت توسعه نيروگاه جزر و مدي
6- تشويق بيشتر شدن گفتگوهاي منظم درباره اثرات پروژه هاي جزر و مدي در ميان مهندسان و كارشناسان صيد ماهي.
7- افزايش سرمايه گذاري براي اختصاص دادن به بحث و گفتگوهاي علمي و پيوستن جلسات بين المللي مناسب به يكديگر براي توسعه دادن رضايت عمومي، درباره الويت پژوهش.ها براي تخمين زدن اثرات نيروگاههاي جزر و مدي و حداقل اطلاعات موردنياز كافي براي نظارت در بلندمدت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 406]