تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 3 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):علت روزه گرفتن آن است كه به سبب آن ثروتمند و فقير برابر شوند زيرا ثروتمند گرسنگى را اح...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817976890




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تفکر فرانسوی ها درباره پیامبر(ص)


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: ظاهرا نخستین نویسنده فرانسوی که در باره پیامبر مطلبی نوشته "پی یر بایل" (Pierre Bayle) است که در 1696م در کتاب فرهنگ تاریخی و انتقادی خود مقاله مفصلی در باره پیامبر نوشته و عقاید مسیحیان آن زمان را که آمیخته با دروغ و کینه بود، بیان نموده است.
محمدحسین نعیمی در خبرآنلاین در یادداشتی به مناسبت عیدمبعث نگاهی به کتاب شناسی پیامبر خاتم در فرانسه پرداخته است:

ظاهرا نخستین نویسنده فرانسوی که در باره پیامبر مطلبی نوشته "پی یر بایل" (Pierre Bayle) است که در 1696م در کتاب فرهنگ تاریخی و انتقادی خود مقاله مفصلی در باره پیامبر نوشته و عقاید مسیحیان آن زمان را که آمیخته با دروغ و کینه بود، بیان نموده است.
در واقع از دیرباز تا آن زمان محمد (ص) را دشمن عیسی (ع) می دانستند و بر ضد دیانت اسلام تبلیغ می کردند تا بدانجا که نویسنده ای به نام پریدو (Prideaux) در سال 1699م کتابی به نام زندگی محمد دروغزن منتشر کرد و در سال 1748م ژان گانیه (Jean Gagnier) کتاب محمد بر اساس قرآن، سنت و آرای مولفان عرب را چاپ کرد.
در این کتاب شایستگی های پیامبرمورد تایید قرار گرفته و اصول دین اسلام و مخصوصا احکام آن در باره طهارت و بهداشت که در آن زمان در اروپا ناشناخته بود، به دقت بررسی شده است. پس از آن یک فرانسوی دیگر به نام ام تورپن ( M.Turpin) در سال 1773م کتابی در سه جلد نوشت که تاریخ زندگی محمد، قانونگذار جزیره العرب نام دارد و تحقیقی مبسوط در زندگی پیامبر است. نویسنده این کتاب ظهور اسلام را در عربستان نتیجه ضعیف شدن مسیحیت در آن سرزمین دانسته است.
ولتر نویسنده معروف هم که در آغاز عمر، پیامبر را تخطئه کرده بود، سر انجام به حقیقت آیین اسلام آشنایی یافت و نوشت: "قرآن، به صورت مجموعه قوانین قضایی و حقوقی همه ملت های مسلمان در آمده است و همه مفسران آن متفق القولند که پیام آن به این صورت خلاصه می شود: به کسی که شما را می تاراند نزدیک شوید، به کسی که از شما دریغ می کند انفاق کنید، بر کسی که شما را می آزارد ببخشایید، به همگان نیکی کنید."
به این ترتیب در قرن هیجدهم توجه کمابیش عینی و واقع بینانه به پیامبر آغاز می شود و در قرن نوزدهم صورت نسبتا جدی می یابد. در کتاب سه جلدی کوسن دو پرسوال ( Caussin de Perceval) در سال 1847م با عنوان تاریخ اعراب از پیش از اسلام تا صدر اسلام جای عمده ای به تحقیق در باره زندگی حضرت محمد (ص) داده شده است. این کتاب که مرجع به شمار می رود شاید نخستین اثر در زبان فرانسوی است که اطلاعات خود را مستقیما از منابع عربی گرفته است.
توجه به زندگی و آیین پیامبر منحصر به فرد یا گروه خاصی نبوده است. به عبارت دیگر فقط محققان و نویسندگان بدان توجه نداشتند بلکه شاعران هم از آن الهام می گرفتند چنانکه لامارتین در یکی از کتاب هایش در سال 1854م فصلی به زندگی پیامبر اختصاص داده است. ویکتور هوگو نیز جند بیت با عنوان سال نهم هجرت در ستایش پیامبر سروده است و این امر جزئی از گرایش فکری و معنوی قرن نوزدهم اروپا بوده است. و سرانجام بارتلمی سنت ایلر ( ST.Hilaire) سیاستمدار و مترجم آثار ارسطو در نیمه قرن نوزدهم نوشت: " محمد، هوشمند ترین، مذهبی ترین و مهربان ترین عرب زمان خود بود.
او امپراتوری خود را مدیون برتری معنوی خویش است. دینی که او تبلیغ کرد نعمت بزرگی برای مردم بود." در سال 1874م یک فرانسوی به نام هانری دولاپورت ( Henri de Laporte ) که کنسول فرانسه در مشرق زمین بوده است کتابی به نام زندگانی محمد بر اساس قرآن و آرای مورخان عرب نوشت. اما به نظر نمی رسد که این نویسنده واقعا از منابع عربی استفاده کرده باشد زیرا که محتوای کتاب بسیار عامیانه است. در اواخر قرن نوزدهم اندیشه های سوسیالیستی رواج می یابند و طبعا بر نویسندگان شرح احوال پیامبر نیز این دیدگاه اثر می گذارد چنانکه شخصی به نام اوبر گریم (Huber Grimme) در 1892 تا 1895م کتابی در دوجلد با عنوان "محمد" منتشر کرد که در آن با آگاهی و دقت تمام یک تفسیر سوسیالیستی از زندگی و کارهای پیامبر ارائه داده است.
حقیقت این است که در اروپا تا پایان قرن نوزدهم هیچ کوشش علمی جدی برای شناخت سرچشمه ها ی حقایق اسلام انجام نگرفت و حتی با هر کوششی در این زمینه مخالفت می شد. اما تحولات علمی و اجتماعی سر انجام سبب دگرگونی در این نگرش شد و تحقیق جدی علمی در باره اسلام و زندگانی پیامبردر قرن بیستم صورت تازه ای یافت و دانشمندان کوشیدند تا به کمک روش های علمی برای ظهور و بعثت پیامبر توضیح و تبیین تاریخی ، روانشناختی و آیینی بیابند.
کتاب "ریمون لوروژ" (RAYMON LEROUGE ) با عنوان "زندگی محمد" در سال 1939م نمونه ای از این حرکت تازه است. کتاب دیگری که در سال 1947 نوشته و منتشر گردید، زندگی محمد پیامبر خدا نام دارد که اثر "اوژن دینه و حاج سلیمان بن ابراهیم" Dinet et Sliman ben Ibrahim است و از کتب مورد اعتماد برای مطالعه سیره پیامبر به زبان فرانسوی است. نویسندگان این کتاب ابتدا به توصیف جغرافیایی جزیره العرب پرداخته و بعد مشخصات بومی مردم آنجا را توصیف کرده اند. آنگاه به خانواده قریش، وضع شهر مکه، ساختمان کعبه، آغاز وحی و بعثت و توطئه های قریش پرداخته اند. این کتاب بر اساس منابع معتبر و کهن و نو عربی تالیف شده است.
کتاب زندگانی محمد و سنت اسلامی اثر "امیل درمنگن" (DERMENGHEM EMILE) نیز به همین شیوه است. نویسنده در مقدمه کتاب می گوید: "تا به امروز هیچ کس نسبت به وجود پیامبر تردید نکرده است و من بر آن هستم تا گزارشی زنده و واقعی از احوال او به دست دهم. این گزارش مبتنی بر منابع اولیه عربی و آثاری است که اخیرا در این زمینه صورت گرفته است."
نویسنده منابع اولیه عربی را قرآن، سنت و سیرت دانسته و برای دست یابی به سنت و سیرت به احادیث روی آورده است. نویسنده کوشیده است تا در تحقیق خود حد وسط را رعایت کند نه همچون اوژه دینه جانبدارانه و احساساتی و نه همچون برخی از کشیشان و مستشرقان همه جیز را انکار کند. کتاب او با آغاز زندگی پیامبر شروع می شود و با شرح احوال مسلمانان، داستان عام الفیل، زندگی خدیجه، بعثت، فشارهای مخالفان، گرویدن حمزه و عمر به اسلام، روابط با مسیحیان، هجرت، وضع مدینه، جنگ های بدر و یهود و احد ادامه می یابد و با حجه الوداع به پایان می رسد.
کتاب دیگر با عنوان "محمد " انتشار در 1973 اثر" اومبرتو ریزیتانو" (UMBERTO RIZZITANO) است. نویسنده بر آن است تا در این کتاب سیمای یک قدیس را تصویر و توصیف کند ، اماخود اعتراف می کند که این کار بسی حساس و دشوار است به ویژه با بحث در باره آیینی سرو کار دارد که آیین وحدت است و نیاز به اگاهی های خداشناسانه عمیق دارد. او در عین حال می کوشد تا از رهگذر شرح زندگانی پیامبر، اثری را که ماموریت الهی او در تحول انسان داشته است، نشان دهد.
کتاب نثری روان دارد و برای خواننده متوسط نوشته شده است. اما تحقیق عالمانه و نیز معتقدانه ای که در باره زندگی پیامبر صورت گرفته، اثری است از "روژه آرنالدز" Roger Arnaldez به نام "محمد" که در 1975 منتشر شده است. این اثر پژوهشی عینی است مبتنی بر این اعتقاد که پیامبر صادق و امین بوده است. در این کتاب معنویت اسلام مورد تاکید قرار گرفته است. تعداد قابل ملاحظه ای حدیث نبوی، که به صورت موضوعی تبویب شده است، کتاب را تکمیل می کند.
از این عالمانه تر، کتابی است که یک کشیش مسیحی به نام "ادمون رباط" RABBATH Edmond در سال 1981م در بیروت به مناسبت حلول سال 1400 هجری قمری و آغاز قرن پانزده هجری منتشر کرده است . کتاب به زبان فرانسوی است اما یک عنوان عربی به نام " محمد نبی عربی و موسس دوله" هم دارد. این کتاب در واقع حاصل جمع همه نوشته هایی است که به زبان های اروپایی در باره پیامبر وجود دارد.
یادآور می شوم کوچک ترین کتاب در باره پیامبر کتابی است با عنوان " محمد" اثر "پل لواوژور" Lehugeur Paul که در سال 1884م چاپ شده است. این کتاب 7 سانتیمتر عرض و 12 سانتیمتر طول دارد و دارای 36 صفحه است. نیمی از آن حاوی اطلاعات جغرافیایی و قومی و نیم دیگر در باره زندگانی، بعثت، هجرت، غزوات و رحلت پیامبر است.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 222]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن