تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):نصيحت و خيرخواهى از حسود محال است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815659357




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گوشت آزمایشگاهی و اخلاق علمی


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:





«به ادعای دانشمندان اروپایی تا یک سال دیگر می.توان شاهد ورود گوشت چرخ.کرده آزمایشگاهی به بازار بود.
به اعتقاد دانشمندان، گوشت آزمایشگاهی که از سلول.های بنیادی به.وجود آمده، می.تواند راه را برای خوردن گوشت بدون کشتن حیوانات هموار کند. محققان هلندی پیش.بینی کرده.اند که در چند دهه آینده، جمعیت جهان با چنان سرعتی رشد خواهد کرد که دیگر حیوانی برای خوردن پیدا نخواهد شد. دانشمندان در حال حاضر در حال تولید یک نوع گوشت هستند که از 10 هزار سلول بنیادی گاو که با نگهداری در آزمایشگاه به میزان میلیاردها بار افزایش یافته.اند، به.وجود آمده است.
روش تولید این محصول که «گوشت درون شیشه» نامیده شده به این صورت است که ابتدا یک نمونه سلولی از یک گاو سالم گرفته شده، سپس 10 هزار سلول بنیادی از آن استخراج شده و در آزمایشگاه نگهداری می.شوند. در این مدت این سلول.ها در شرایط آزمایشگاهی در یک ظرف شیشه.ای رشد کرده و افزایش می.یابند. در آخر سلول.های جوان ماهیچه در یک چارچوب رشد کرده که با ایجاد فشار در میان آنها، منجر به حجمی شدن سلول.ها می.شود. در اینجاست که این الیاف گوشتی چرخ شده و به شکل گوشت همبرگری درمی.آیند. »
البته همین الان نیز گوشت.هایی که مردم نوش جان می.کنند آکنده از هورمون.هایی است که به خورد ماکیان و احشام داده می.شود تا فربه و عضلانی شوند. شاید اگر برخی از مردم از جزئیات نحوه پرورش مرغ در مرغداری.ها اطلاع یابند اساسا از خوردن گوشت مرغ صرف.نظر کنند. حکایت بسیاری از میوه.ها و صیفی.جاتی که مصرف می.کنیم هم دست کمی از مسئله گوشت ندارد. سموم و کودهایی که به مزارع داده می.شود آنچنان شرایط رشد مصنوعی را برای میوه.ها فراهم می.آورد که میوه دیگر میوه نیست و طعم و مزه میوه.های همیشگی را نمی.دهد. به همین دلیل در اروپا و بسیاری کشورهای پیشرفته دیگر زدن برچسب ارگانیک بودن روی محصولاتی که به.طور طبیعی پرورش یافته.اند به.عنوان یک مزیت برای آن محصول به شمار رفته و مشتریان بیشتری دارد.
خب حالا فکر کنید یک.سال دیگر گوشت.هایی به بازار روانه خواهد شد که اساسا از دام و طیور تولید نشده است بلکه به شیوه ژنتیک و با دستکاری در طبیعت دام.ها تولید شده و می.شود آن را گوشت مصنوعی نامید. بگذریم از اینکه در همین مملکت خودمان محققان از کاه گوشت تولید کردند تا به خورد خلق.الله داده شود. واقعا انسان دارد به کجا می.رود؟
مشکل بسیاری از فناوری.های نوین دقیقا همین است. دستکاری در طبیعت بکر به.دلیل افزایش جمعیت و ضرورت فراهم آوردن قوت برای مردم، دانشمندان را به چه کارهایی که وادار نمی.کند. به.راستی آن دانشمندی که چنین گوشتی تولید کرده حاضر است فقط یک وعده از آن را بر سر میز خانواده خود قرار دهد؟
اندیشمندان علم اخلاق بارها در باره پیامدهای علوم و فناوری.های نوین مانند نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی و ژنتیک و سلول.های بنیادی هشدار داده.اند. حتی سال گذشته یک پژوهشگاه تخصصی ژنتیک در ایران همایشی با همین عنوان برگزار کرد. دغدغه موجود این است که مشخص نیست پیشرفت.های به ظاهر علمی در این عرصه.های نوین راه به کجا می.برد؟ آیا در سالیانی نه چندان دور، مشکلاتی از این ناحیه گریبان جوامع را نخواهد گرفت؟ آیا باز هم مجبور به اصلاح رویه.های فعلی و اصلاح روند ترویج فناوری.های نو در همه ابعاد نخواهیم شد؟
شاید توسعه علوم و فناوری.های جدید در عرصه.های صنعتی توجیه داشته باشد اما آنجا که با موجودی به نام انسان و سلامت او سر و کار داریم عقل حکم می.کند که محتاط.تر حرکت کنیم.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 311]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن