تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833539869
راهنمای انتخاب یک دوربین دیجیتال(2)
واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: رنجبر
اشاره :
به.طور کلی هر چه دنیا بیشتر به سمت پیشرفته.شدن می.رود، وسایل زندگی نیز پیشرفته.تر و تخصصی.تر می.شود و خرید آن.ها نیز به نظر می.رسد نیاز به دقت و اطلاعات بیشتری دارد. شاید تا چند سال پیش، اگر شما برای خرید یک دوربین آنالوگ معمولی به بازار می.رفتید، با توجه به بودجه.ای که در نظر گرفته.بودید، با انتخاب.های چندان زیادی روبه.رو نبودید و امکانات دوربین.ها نیز چندان با یکدیگر تفاوتی نمی.کرد. ولی اگر امروز، با یک بودجه مثلاً سیصدهزار تومانی برای خرید دوربین دیجیتال به بازار بروید، با انواع و اقسام مدل.ها مواجه.می.شوید که هر کدام نیز امکانات و خصوصیات متفاوتی دارند.
هدف از این راهنمای خرید، آشنا.کردن شما با بعضی از اصطلاحات و امکانات دوربین.های دیجیتال است. مطمئناً با خواندن این راهنما عکاس نخواهید شد. ولی می.توانید تفاوت.ها را تا حد زیادی درک.کنید و حداقل هنگام خرید، اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید. البته اصطلاحاتی که در اینجا توضیح می.دهم، به صورت کاملاً مختصر می.باشد و برای این است که آشنایی مختصری با آن.ها داشته باشید. چنانچه می.توان برای هر کدام از موضوعات مطرح.شده، یک مقاله هم نوشت.
قبل از ورود به مبحث راهنمای خرید، در اینجا متذکر.می.شویم که اصولاً درباره راهنمای.خرید چه دوربینی بحث می.کنیم. به.طورکلی، دوربین.های دیجیتال را از نظر کیفیت و کارایی، می.توان به چند رده تقسیم کرد. ما در اینجا دو دسته کلی را برای آن.ها در نظر می.گیریم.
1 - دوربین.های (.Single Lens Reflex (SLR
2 - دوربین.های NON-SLR
البته هرکدام از این دو مورد را می.توان به رده.های کوچک.تری هم تقسیم.بندی کرد. ولی در اینجا همین دو رده را در نظر می.گیریم. منظور ما از دوربین.های SLR هم دوربین.هایی است که لنز آن.ها ثابت نیست و شما می.توانید لنز آن.ها را تعویض کنید. این رده از دوربین.ها، مناسب عکاسان حرفه.ای و کسانی است که در واقع عکاسی شغل آن.هاست. کیفیت و کارایی فوق.العاده این دوربین.ها و در عین حال قیمت بالای خود دوربین، به اضافه هزینه.ای که باید برای خرید انواع لنزکنید، آن.ها را بیشتر مناسب این قشرمی.سازد.
دسته دوم هم دوربین.های با لنز ثابت است که قیمتی از چندده هزار تومان تا حداکثر یک میلیون تومان دارند. انواع دوربین.های غیر.حرفه.ای، نیمه حرفه.ای، و حرفه.ای در این مجموعه قرارمی.گیرند. با توجه به مهارت شما در عکاسی و این.که می.خواهید چه.قدر برای خرید هزینه.بکنید، می.توانید دوربین موردنیاز خود را انتخاب کنید. راهنمای خرید ما در واقع برای خرید رده دوم دوربین.هاست. هرچند بسیاری از اصطلاحات و امکانات با دوربین.های SLR مشترک است.
امکانات سخت.افزاری
در این بخش سعی می.کنیم بخش.های سخت.افزاری یک دوربین را بررسی کنیم.
سنسور دوربین
همان.طور که می.دانید، سنسور دوربین در واقع وظیفه فیلم را در دوربین انجام می.دهد. تصویر از لنز بر روی سنسور می.افتد و هنگامی که دکمه شاتر دوربین فشرده.می.شود، تصویری که بر روی سنسور قراردارد، به پردازنده تصویر دوربین فرستاده.می.شود. بخش پردازش تصویر، آن را پس از پردازش، به صورت یک فایل تصویری ذخیره می.کند. سنسورها در دو نوع CMOS و CCD موجود هستند. اکثر دوربین.هایی که ما بررسی می.کنیم، از سنسور نوع CCD استفاده می.کنند.
در واقع نکته.ای که در مورد سنسور می.توان گفت این است که هر چه اندازه آن بزرگ.تر باشد، تصاویر به دست آمده کیفیت بیشتر و نویز کمتری دارند. اکثر دوربین.های SLR از سنسورهایی در کلاس (Advanced Photo System(APS بهره می.گیرند که دارای اندازه.ای چندین برابر سنسورهای دوربین.های معمولی است. افزایش اندازه سنسور باعث کیفیت بهتر عکس.ها می.شود و نویز آن.ها را تا حد زیادی کاهش. می.دهد و در نتیجه، به شما امکان استفاده از تنظیمات ISO بالاتری را با نویز کمتر می.دهد.
در دوربین.های معمولی مورد بررسی ما، اندازه سنسور چندان مهم نیست. زیرا اکثر آن.ها دارای سنسورهایی با اندازه "8/1:1 و یا حتی کوچک.تر هستند و در این رده دوربین.هایی با سنسور سایز APS به چشم نمی.خورد. هر چند SONY R1 که جدیداً معرفی شده این مرز را نیز در هم شکسته است.
وضوح .(Resolution)
مهم.ترین نکته.ای که احتمالاً هنگام خرید دوربین مورد توجه شما قرارمی.گیرد، وضوح دوربین است. در حال حاضر نیز مسابقه وضوح بین تولیدکنندگان جریان دارد و تاکنون برنده آن آخرین مدل دوربین شرکت سونی، یعنی R1 با وضوح 3/10 مگاپیکسل است. (البته در رده دوربین.هایی که ما بررسی می.کنیم).
نکته.ای که اکثراً در مورد وضوح دوربین اشتباه می.کنند این است که فکر می.کنند وضوح بیشتر دوربین، به معنی کیفیت بالاتر عکس.ها است. در صورتی که این امر کاملاً اشتباه است. مثلاً یک دوربین پنج مگاپیکسلی دارای وضوحی 5/2 برابر یک دوربین دو مگاپیکسلی است. ولی ممکن است عکس.های تهیه شده توسط آن، به خاطر معایب سنسور و یا موتور پردازش تصویر ضعیف، کیفیت بالاتری نداشته باشد.
مثلاً رنگ.ها کاملاً به حالت واقعی نزدیک نباشد و یا نویز تصویر بیشتر باشد. در صورتی که همان سوژه با دوربین دو مگاپیکسلی، کیفیت عکس بهتری داشته باشد. در واقع چیزی که وضوح را تعیین.می.کند، اندازه عکس است و هر چه وضوح دوربین بیشتر باشد، اندازه عکس بزرگ.تر است و در نتیجه شما قادر خواهید بود عکس را در اندازه بزرگ.تری با کیفیت بهتری پرینت بگیرید. در عین حال، جزئیات بیشتری از سوژه نیز مشخص خواهد بود. اما وضوح واقعی یک دوربین چقدر است؟
وضوح دوربین.ها به دو صورت اعلام می.شود: یکی وضوح کامل که در واقع تعداد پیکسل.هایی است که بر روی سنسور وجود دارد. دیگری وضوح مؤثر که در واقع حداکثر تعداد پیکسل.هایی است که می.تواند در یک عکس استفاده شود. مثلاً یک دوربین چهار.مگاپیکسلی که قادر است عکس.هایی با وضوح 1712*2272 پیکسل بگیرد، دارای وضوح مؤثر 88/3.مگاپیکسل است. دقت کنید که اکثر شرکت.هایی که دوربین.های ارزان.قیمت تولید می.کنند، حداکثر وضوح واقعی را بیان نمی.کنند، بلکه وضوحی که دوربین به طریق نرم.افزاری به آن دست.می.یابد را اعلام می.کنند.
مثلا دوربین دارای یک سنسور دو مگاپیکسلی است و قادر است عکس.ها را با بزرگنمایی دیجیتالی در اندازه پنج مگاپیکسل هم ذخیره نماید. در این صورت، شما با یک دوربین دو مگاپیکسلی طرف هستید و نه یک دوربین پنج مگاپیکسلی. این مسئله خصوصاً در مورد مارک.های بی.نام و نشان و ارزان.قیمت پیش می.آید. لذا به این نوع مسائل دقت کنید.
سرعت شاتر .(Shutter Speed)
سرعت شاتر نیز یکی از نکات مهم هر دوربین محسوب.می.شود و محدوده آن نیز بین دوربین.های مختلف، متفاوت است. منظور از سرعت شاتر، مدت زمانی است که نور به سنسور می.رسد. مثلاً با سرعت شاتر 1000:1 ثانیه سنسور به مدت 1000:1 ثانیه نور می.خورد و تصویر به دست آمده ذخیره می.شود و اگر سرعت شاتر مثلاً به پنج ثانیه افزایش یابد، تصویر حاصل از سنسور که به مدت پنج ثانیه نور از لنز به آن تابیده است، ذخیره می.شود. محدوده سرعت شاتر نیز در دوربین.های مختلف، متفاوت است. این مقدار از یک چندهزارم ثانیه تا چند ثانیه متغیر است. سرعت.های سریع شاتر، به.ویژه برای عکاسی از سوژه.های متحرک و صحنه.های ورزشی، مناسبند. بعضی از دوربین.ها نیز دارای سرعت B هستند.
یعنی شاتر تا مدت زیادی بازمی.ماند و سنسور نور می.خورد. محدوده سرعت مورد نیاز شاتر را، نوع عکس.هایی که می.خواهید بگیرید، تعیین می.کند. اگر از عکس.گرفتن از صحنه.های ورزشی و سوژه.های متحرک لذت می.برید، باید دوربینی تهیه کنید که دارای محدوده سرعت.های بالای شاتر باشد و اگر مثلا علاقمند به نجوم هستید و می.خواهید عکس.هایی در دل شب و از حرکت ستارگان تهیه کنید، باید دوربینی تهیه کنید که دارای زمان.های نوردهی بالا و در بهترین حالت مود B برای سرعت شاتر باشد.
در عین حال بسیاری از دوربین.ها در حالت خودکار به شما امکان دسترسی به تمام محدوده.های سرعت شاتر را نمی.دهند؛ مگر این.که دوربین را در حالت تنظیمات دستی .(Manual) تنظیم کنید.
لنز دوربین .(Camera Lens)
معمولاً شرکت.های سازنده دوربین از لنزهای ساخت خودشان استفاده می.کنند. هرچند بعضی از آن.ها هم از لنزهای ساخت شرکت.های اپتیکی بسیار معروف سود می.برند. از آنجایی که در دوربین.های دیجیتال، لنز تنها عامل اصلی نیست و سایر بخش.ها نیز تأثیرات بسیار عمیقی برروی کیفیت نهایی عکس دارند، نباید به مارک لنز به تنهایی توجه کرد. چه بسیار دوربین.هایی که دارای لنزهای بسیار معروفی هستند. ولی کیفیت عکس متوسطی دارند.
مهم.ترین خصوصیت یک لنز، عدد F یا فاصله کانونی آن است. عدد F میزان گشادی دیافراگم را نشان می.دهد. به.طوری که هر چه این مقدار کوچک.تر باشد، لنز سریع.تر و قدرت روشنایی بیشتری خواهد داشت. اگر بخواهیم ساده. تعریف بکنیم، باید بگوییم فاصله کانونی در واقع فاصله میان محل تشکیل تصویر تا عدسی می.باشد. هر چه فاصله کانونی بیشتر باشد، تصویر حاصله بزرگ.تر و لنز در حالت تله.تر است و هر چه فاصله کانونی کوچک.تر باشد، منظره مورد عکسبرداری وسیع.تر و لنز وایدتر است.
در دوربین.ها فاصله کانونی لنز با دو مقدار و برحسب میلی.متر بیان.می.شود که عدد اول وایدترین حالت لنز و عدد دوم تله.ترین حالت لنز را بیان می.کند و از تقسیم دومی بر اولی، مقدار زوم نوری به دست می.آید. مثلاً یک لنز با فاصله کانونی 96-24 میلی.متر دارای زوم نوری چهار برابر می.باشد. یعنی تصاویر حاصله در تله.ترین حالت تا چهار برابر نسبت به وقتی که دوربین در وایدترین حالت است، بزرگ.تر است. دقت کنید که زوم واقعی یک دوربین مقدار زوم نوری یا زوم اپتیکال آن است و زوم دیجیتال در واقع یک حیله نرم.افزاری بیش نیست. در زوم دیجیتال، تصاویر را به صورت نرم.افزاری تا چند برابر بزرگ می.کنند؛ کاری که خودتان هم می.توانید در خارج از دوربین و با نرم.افزارهای گرافیکی، به.سادگی انجام دهید.
در بسیاری از دوربین.ها، زوم.کردن لنز از طریق دکمه.هایی که بر.روی دوربین است، صورت می.گیرد. ولی در صورت وجود حلقه. زوم .(Zoom Ring) بر روی لنز، همانند دوربین.های پیشرفته انجام این کار بسیار ساده.تر صورت خواهد گرفت. یکی دیگر از امکاناتی هم که بعضی از دوربین.ها دارند، وجود مبدل.هایی برای لنز است که با قراردادن آن.ها بر روی لنز دوربین، امکان اضافه.کردن لنزهای دیگری را نیز به این دوربین.ها دارید که باعث افزایش حالت واید و یا تله. لنز دوربین شما خواهند شد. این وسایل جانبی تنها از سوی تولیدکننده دوربین ساخته می.شود و البته قیمت بالایی نیز دارد.
LCD و منظره..یاب .(Viewfinder)
LCD در واقع نمای بیرونی دوربین شماست. سوژه.ها را ابتدا در LCD می.بینید ، کادر و سایر خصوصیات را به کمک آن تنظیم می.کنید و سپس.از آن.ها عکس می.گیرید و در عین حال می.توانید تصاویر گرفته شده را نیز در آن مرور کنید. اطلاعات و مشخصات مورد نیاز نیز از طریق LCD به شما ارائه می.شود. اندازه LCD با اینچ بیان می.شود و البته هر چه بزرگ.تر باشد، مطمئنا بهتر هم خواهد بود. در بعضی از دوربین.ها، امکان درآوردن LCD و چرخش آن را در زوایای گوناگون دارید که می.تواند کمک بسیار زیادی به.ویژه در به هنگام گرفتن عکس در زوایای غیرمعمول باشد. وضوح LCD نیز با پیکسل بیان می.شود. مثلاً یک LCD با 135هزار پیکسل؛ که هر چه این مقدار بیشتر باشد، تصاویر در آن کیفیت بهتری دارند و شفاف.ترند.
وجود خصوصیاتی در LCD همانند پوشش ضدانعکاس بر روی آن که باعث می.شود تصاویر حتی در نور شدید هم درLCD دیده شوند و امکان تقویت روشنایی LCD در محیط.های کم.نور نیز می.تواند به مشاهده بهتر تصاویر کمک کند. منظره.یاب هم در دوربین.ها در دو نوع الکترونیکی و اپتیکی وجود دارد. منظره.یاب الکترونیکی همانند LCD است و وقتی به علت نور شدید قادر به دیدن LCD نیستیم، از آن استفاده می.کنیم. اما مزیت منظره.یاب اپتیکی این است که همواره قابل استفاده است. مثلاً هنگامی که مشغول عکسبرداری متوالی از سوژه هستید، با استفاده از منظره.یاب اپتیکی سوژه را از دست نمی.دهید و می.توانید آن را تعقیب کنید. عیب منظره.یاب.های اپتیکی این است که دارای پوشش صددرصد نیستند و معمولاً تا حدود 80 درصد کادری که بر روی سنسور می.افتد را نشان می.دهند. در عین حال، بعضی از اطلاعاتی که می.توانیم بر روی LCD ببینیم، روی منظره.یاب اپتیکی قابل مشاهده نیست.
فوکوس خودکار و لامپ کمکی اتوفوکوس.
.(Auto Focus & AF Assistant Lamp)
یکی از کاربردی.ترین بخش.های یک دوربین، به خصوص هنگامی که نمی.خواهید خود را با دردسرهای فوکوس و تنظیمات دستی درگیر کنید، بخش فوکوس خودکار آن است. وقتی می.خواهید با استفاده از فوکوس خودکار از سوژه.ای عکس .بگیرید، دوربین بر روی سوژه فوکوس می.کند، لنز را بر روی آن تنظیم می.نماید و سپس عکس گرفته می.شود. در صورتی که نور محیط کم و یا محیط تاریک باشد، فوکوس خودکار به خوبی عمل نمی.کند. دوربین به خوبی بر روی سوژه فوکوس نمی.کند و یا زمان زیادی برای فوکوس صرف می.شود.
لامپ کمکی اتوفوکوس، یک لامپ کوچک در جلوی دوربین است که معمولاً نارنجی.رنگ بوده و هنگام گرفتن فوکوس، چند ثانیه روشن می.شود و باعث تسریع و دقت در این فرایند می.شود. بعضی از شرکت.ها نیز همانند سونی از روش خاص خود برای این منظور استفاده.می.کنند. سونی از شیوه.ای به نام هولوگرام لیزری سود.می.برد. وجود این لامپ در بسیاری موارد به کمک شما خواهد آمد. وجود آن را قبل از خرید چک کنید و توجه داشته.باشید که عدم کارایی درست سیستم فوکوس خودکار، باعث تارشدن عکس.ها خواهد شد.
فلاش .(Flash)
وجود فلاش بر روی دوربین، یکی از مزایای مهم محسوب می.شود که امروزه تقریباً اکثر دوربین.ها، دارای این خصوصیت هستند. برد و قدرت این نوع فلاش.ها برای کاربردهای حرفه.ای.تر مناسب نیستند و معمولاً نیاز به استفاده از فلاش.های دیگر هم وجود دارد. لذا در صورتی که دوربین امکان اتصال فلاش.های خارجی. (External Flash) را داشته باشد، در آینده می.توان از این خصوصیت استفاده کرد. البته دقت کنید که فلاش داخلی دوربین شما هم از حالت.های مختلف فلاش همانند مودهای Slow Sync ،Red-Eye Reduction و ... پشتیبانی نماید. به.خصوص حالتRed-Eye برای از بین.بردن قرمزی چشم در هنگامی که از فلاش استفاده می.کنید، مفید خواهد بود.
اگر دوربین شما امکان اتصال فلاش.های خارجی .(External Flash) را داشته.باشد و از استاندارد Hot Shoe برای اتصال فلاش به دوربین پشتیبانی نماید بسیار مفید خواهد بود. اضافه کردن فلاش خارجی به دوربین به خصوص هنگامی که برد و قدرت فلاش شما کم است سودمند خواهد بود. در عین حال، بعضی از دوربین.ها از تمام مدل.های فلاش پشتیبانی کامل نمی.کنند و شما قادر به استفاده از تمام امکانات آن.ها نخواهید بود و در بعضی از موارد نیز، محدود به استفاده از بعضی از مدل.های خاص می.شوید که معمولاً خود شرکت سازنده دوربین هم آن.ها را عرضه کرده است.
در استفاده از فلاش.های قدیمی هم محتاط باشید. چون ممکن است محدوده Trigger Voltage بالایی داشته باشند و به دوربین شما آسیب برسانند که این مورد را در آینده در مطلبی جداگانه توضیح خواهیم داد.
لرزه.گیر .(Anti Shake) یا ثابت.کننده تصویر .(Image Stabilizer)
همان.طوری که قبلاً هم اشاره.کردیم، اگر شما دارای دوربینی با زوم نوری بالا هستید و ازدرجات بالا.ی زوم برای عکسبرداری استفاده می.کنید و در عین حال سرعت شاتر دوربین را بر روی مقادیری همانند 20:1 ثانیه و یا کمتر تنظیم کرده.اید، اگر دوربین را برای عکسبرداری با دست گرفته باشید، مشاهده نموده.اید که عکس.ها تاحدی تار شده.اند. این امر به خاطر لرزش.های ناخودآگاه دست بوده و تنها راه چاره آن، قراردادن دوربین بر روی سه پایه و یا مکانی ثابت است. دوربین.هایی که دارای سیستم ثابت.کننده تصویر هستند، با روش.هایی این تکان.های ناخودآگاه را خنثی.می.کنند و باعث بهبود کیفیت عکس.می.شوند. بودن این سیستم در دوربین، به.ویژه در دوربین.های با زوم نوری بالا، بسیار مفید خواهد بود.
باتری. (Battery)
باتری دوربین جزء بخش.های حیاتی یک دوربین است. هیچ چیز بدتر از آن نیست که ناگهان در حین عکسبرداری از یک سوژه مهم، پیغام تمام.شدن باتری را ببینید. اگر دوربین شما از باتری.های سایز AA استفاده می.کند، احتمالاً مجبورید باتری.های قابل شارژ و شارژر مربوطه را خودتان به.طور جداگانه تهیه کنید. اگر از باتری لیتیومی هم استفاده می.کنید که با شارژر همراه دوربین عرضه می.شود، باز هم یک باتری اضافه.بگیرید. آداپتور AC نیز از جمله وسایل جانبی.ای است که می.تواند به شما کمک زیادی بکند. هر چند اکثراً باید آن را به صورت جداگانه تهیه کنید.
کارت حافظه. (Memory Card)
این.که دوربین شما از چه نوع کارتی پشتیبانی می.کند، چندان مهم نیست. ولی اگر از کارت.های معمولی.تر همانندSD و یا CF پشتیبانی نماید، بسیار بهتر خواهد بود. بعضی از دوربین.ها با داشتن دو اسلات بر روی دوربین، از دو نوع فرمت کارت پشتیبانی می.کنند که می.تواند مفید باشد. به .هر صورت، شما مجبورید برای دوربین خود یک کارت هم بگیرید. چون اکثر کارت.هایی که همراه دوربین عرضه.می.شود، معمولاً از 32 مگابایت فراتر نمی.رود که برای نیازهای امروزه بسیار کوچک است.
همیشه سعی کنید کارت.هایی با سرعت بالا تهیه کنید. به.ویژه اگر عکس.ها را با فرمت.های دیگری غیر از JPG ذخیره می.کنید. زیرا عکس.های با فرمت RAW و TIFF، دارای حجم بالایی هستند و هر چه کارت حافظه سریع.تر باشد، مدت زمان کمتری برای کپی عکس بر روی کارت طول می.کشد و دوربین سریع.تر آماده عکاسی مجدد می.شود. در هنگام عکسبرداری متوالی هم کارت.های سریع.تر عملکرد بهتری خواهند داشت.
کنترل از راه دور .(Remote Control)
بعضی. از افراد کنترل از راه دور را یک قطعه لوکس برای دوربین می.دانند که وجود آن ضروری نیست. ولی اگر شما می.خواهید بیشتر عکس.های خانوادگی بگیرید، وجود آن به.خصوص وقتی خودتان هم می.خواهید در عکس باشید و البته کسی هم به دوربین شما دست نزند، بسیار مفید است. تا مدتی قبل، فقط شرکت.های الیمپوس و کانن به همراه بعضی از مدل.های خود کنترل از راه دور هم عرضه می.کردند. ولی در حال حاضر اکثر شرکت.ها این مسئله را در برنامه.خود گنجانده.اند. البته دقت کنید که دوربین شما کنترل از راه دور بی.سیم را پشتیبانی .کند.
چون بسیاری از شرکت.ها، مدل.های سیم.دار هم عرضه می.کنند که آن را نیز باید جداگانه و با قیمتی نسبتاً بالا تهیه کنید. البته تقریباً تمام دوربین.ها، از حالت Self-Timer پشتیبانی می.کنند که عکس را چند ثانیه پس از زدن دکمه شاتر می.گیرد و شما در این مدت می.توانید خودتان را به جلوی دوربین برسانید. ولی وجود کنترل از راه دور به شما کارایی بهتری می.دهد. در عین این که بعضی از مدل.ها امکانات زوم و یا مشاهده عکس.های گرفته شده به وسیله کنترل را دارند.
اتصال به کامپیوتر، تلویزیون و چاپگر
اکثر دوربین.ها برای اتصال دوربین به تلویزیون و مشاهده عکس.ها بر روی تلویزیون، خروجی AV دارند و از این جهت مشکلی نیست و اتصال دوربین به کامپیوتر نیز از طریق پورت USB صورت. می.گیرد و البته مدل.های نادری هم از پورت FireWire و یا همان IEEE 1394 استفاده می.کنند. هر چند در حال حاضر، اکثر دوربین.ها با پورت 2.0 USB عرضه می.شوند که سرعت بالاتری نسبت به 1.1 USB دارد.
ولی حتی اگر دوربین از پورت 1.1 USB هم استفاده کند، زیاد مسئله مهمی نخواهد بود. چون با خرید یک دستگاه کارت.خوان، مشکل حل خواهد شد. البته در حال حاضر تکنولوژی Wi-Fi نیز در حال همه.گیرشدن است و این مسئله به دوربین.ها هم سرایت کرده است و کم.کم شاهد مدل.هایی خواهیم بود که به این تکنولوژی مجهز هستند. اگر دوربین شما به Wi-Fi مجهزباشد و برروی کامپیوتر هم کارت شبکه بی.سیم داشته باشید و هردو نیز از یک نوع استاندارد پشتیبانی نمایند، در این صورت قادر خواهید بود عکس.ها را از دوربین مستقیماً به کامپیوتر به.صورت بی.سیم و بدون نیاز به اتصال آن.ها به یکدیگر ارسال نمایید. پشتیبانی از استاندارد PictBridge که امکان اتصال مستقیم دوربین به چاپگر و پرینت عکس.های دوربین را مستقیماً می.دهد، امکان خوبی است که البته نیاز به داشتن یک چاپگر با این استاندارد نیز می.باشد.
اتصال سه پایه به دوربین
شاید این مسئله چندان مهم نباشد. ولی اگر شما از سه پایه، زیاد استفاده .می.کنید و محل اتصال پیچ سه پایه به دوربین که بر روی دوربین قرار دارد پلاستیکی باشد، این قسمت به مرور خراب می.شود، و در نتیجه مشکل.ساز خواهد بود. بنابراین در صورتی که فکر می.کنید از سه پایه زیاد استفاده خواهید کرد، این مسئله را لحاظ کنید.
وزن و اندازه و بدنه
این مسئله نیز به شما بستگی دارد که اگر حوصله نگه.داشتن یک دوربین سنگین را ندارید و به دنبال انواع سبک.تر، با اندازه.های کوچک.تر و البته امکانات محدودتر باشید، خوش.دستی دوربین را نیز فراموش نکنید. همیشه قبل از خرید، دوربین را در دست بگیرید و ببینید آیا اصولاً با آن احساس راحتی می.کنید یا خیر. دقت کنید که دوربین.های ارزان.تر دارای بدنه پلاستیکی هستند و دوربین.های گران.تر دارای بدنه فلزی. اگر این مسئله برای شما مهم است، مطمئناً باید پول بیشتری هم خرج کنید.
امکانات و وسایل جانبی
اکثر شرکت.های سازنده، امکانات و وسایل جانبی زیادی برای هر مدل دوربین در نظرمی.گیرند که هرچند ممکن است برای شما استفاده.ای نداشته باشد، ولی برای بعضی از کاربران لازم خواهد بود و البته این وسایل را باید به طور جداگانه تهیه کنید. وسایلی همانند پوشش.های عکاسی در زیر آب که برای هر مدل جداگانه ساخته.می.شود و با قراردادن دوربین در داخل آن، می.توانید هنگام غواصی، از عکاسی تا عمق 50.متر زیر آب لذت ببرید.
لنزهای جانبی که از طریق آداپتورهای مخصوصی به لنز شما اضافه می.شود و می.تواند لنز را چند درجه تله.تر و یا وایدتر بنماید و لوازمی از این قبیل.
اگر این.ها برای شما مهم هستند، ببینید که آیا برای مدلی که می.خواهید تهیه کنید، این وسایل ساخته شده.اند و آیا اصولا امکان تهیه آن.ها در ایران وجود دارد یا خیر؟
امکانات عکسبرداری
نکاتی که در این بخش توضیح می.دهیم، مسائلی را دربرمی.گیرد که در عکسبرداری مورد استفاده قرار می.گیرد.
حالت.های صحنه .(Scense Mode)
هر دوربین دارای حالت.های آماده و از پیش تعریف شده.ای برای عکسبرداری از صحنه.های.مختلف است. مانند عکسبرداری از چهره .(Portrait)، منظره و ... که با تنظیم دوربین بر روی هر.حالت، سرعت شاتر، دیافراگم و سایر قسمت.ها برای آن حالت به.طور خودکار تنظیم می.شود. تعداد حالت.های آماده در دوربین.های مختلف، متفاوت است. بیشتر نیز مورد استفاده افراد غیرحرفه.ای قرارمی.گیرد. تعداد زیاد این حالت.ها، حتی ممکن است باعث سردرگمی شود. اگر دقت کرده باشید، نحوه انتخاب این نوع حالت از طریق منوهای دوربین و یا از طریق دکمه دایره مانندی است که در بالای دوربین قرار دارد.
کنترل.های دستی .(Manual Control)
بعضی از دوربین.های ارزان.قیمت، امکان انتخاب و تغییر بعضی از تنظیمات دوربین را همانند سرعت شاتر، درجه بازشدن دیافراگم و ... را به شما نمی.دهند و بعضی هم به.طور محدود، این کار را انجام می.دهند. ولی اگر می.خواهید یک عکاس حرفه.ای شوید، دوربینی تهیه کنید که به شما امکان تنظیم سرعت شاتر، درجه دیافراگم، مودهای نوردهی، تنظیمات ترازسفیدی (White Balance)، تنظیمات جبران نوری و ... را بدهد. استفاده از فوکوس دستی نیز امکانی است که نباید فراموش کرد. به.ویژه در مواردی که فوکوس خودکار امکان ندارد و یا سخت است. فوکوس دستی زمانی کاربردی.تر و استفاده از آن راحت.تر خواهد شد که دوربین دارای حلقه فوکوس دستی
.(Manual Focus Ring) بر روی لنز باشد. در عین حال استفاده از فوکوس و تنظیمات دستی باعث تاخیر شاتر کمتری هم می.شود.
حساسیت به نور. (ISO)
میزان حساسیت به نور در دوربین.های قدیمی توسط فیلم دوربین تعیین می.شد. ولی در دوربین.های دیجیتال، این مسئله توسط خود دوربین تعیین می.شود. هر چه حساسیت را بر روی عدد بالاتری تنظیم کنید، دوربین به نور حساس.تر می.شود و عکس.های روشن.تری می.گیرد و در عین حال نویز عکس نیز بالا می.رود.
در دوربین.های Non-SLR، این مقدار در اکثر دوربین.ها تا 400 قابل تنظیم است. ولی در دوربین.های SLR، حتی تا مقدار 3200 نیز می.توانید آن را تنظیم کنید.
عکسبرداری ماکرو .(Macro)
اگر به عکسبرداری از حشرات و اشیای ریز علاقه.دارید، مطمئنا باید دوربینی تهیه کنید که حالت ماکروی قوی داشته باشد. در عکسبرداری با حالت ماکرو، قادرید دوربین را تا چند سانتی.متری سوژه نزدیک.کنید و از آن عکس.بگیرید. این میزان در دوربین.های مختلف، متفاوت است. در بعضی از مدل.ها، حتی تا یک سانتی.متری سوژه هم می.توانید نزدیک شوید.
هیستوگرام زنده .(Live Histogram)
هیستوگرام جزء امکاناتی است که به.ویژه برای عکاسان حرفه.ای کاربرد دارد. اکثر دوربین.ها، دارای هیستوگرام هستند ولی بعضی.ها هم دارای حالت هیستوگرام زنده هستند. یعنی اطلاعات هیستوگرام دائما بر روی LCD نشان داده می.شود و شما می.توانید در بهترین حالت و با بیشترین جزئیات از سوژه عکس بگیرید.
فرمت عکس.ها
تمام دوربین.ها عکس.ها را با فرمت JPG ذخیره می.کنند. البته در صورتی که دوربین شما امکان ذخیره فرمت.هایTIFF و RAW را نیز داشته باشد، مطمئناً امکان بهتری خواهد.بود. ولی اگر از این دو فرمت زیاد استفاده.می.کنید، سعی کنید کارت حافظه سریعی برای دوربین خود تهیه.کنید تا زمان کپی این عکس.ها بر روی کارت کاهش یابد. در عین حال، بعضی از دوربین.ها امکان تهیه و ذخیره یک عکس با دو فرمت را به.طور همزمان دارند که بیشتر موردتوجه حرفه.ای.ها قرارمی.گیرد.
مود فیلمبرداری
اکثر دوربین.های عکاسی دیجیتال به شما امکان فیلمبرداری کوتاه.مدت را می.دهند. فیلم.ها در فرمت.های MPEG ،AVI ،QuickTime، و MJPEG ذخیره می.شوند. وضوح فیلمبرداری نیز متفاوت است. فیمبرداری با کیفیت VGA که دارای وضوح 480 *640 پیکسل و 30 فریم در هر ثانیه است، می.تواند حداقلی از استاندارد باشد. هر چند بعضی از دوربین.ها امکان فیلمبرداری XGA با وضوح 768*1024 را نیز دارند.
بعضی از دوربین.ها نیز در عین داشتن مود فیلمبرداری خوب، برای آن محدودیت قائل می.شوند. مثلاً شما می.توانید فقط یک کلیپ 15.ثانیه.ای ضبط کنید. دقت کنید که صدا نیز همراه فیلم ضبط شود. چون بعضی از مدل.ها این کار را انجام نمی.دهند. اکثر دوربین.ها نیز در حین فیلمبرداری به شما امکان استفاده از زوم لنز را نمی.دهند و هنگام فیلمبرداری، زوم دوربین ثابت است. ولی بعضی از مدل.ها امکان استفاده از زوم را در حین فیلمبرداری می.دهند. یکی از امکاناتی که البته در بسیاری از دوربین.ها هم وجود دارد، ضبط صدا در هنگام گرفتن عکس است. یعنی هنگامی که دکمه شاتر را می.فشارید، چند ثانیه از صدای محیط نیزمعمولا با فرمت WAV همراه عکس ذخیره. می.شود و یک عکس صدادار برای شما تهیه می.کند. این.ها مسائلی است که وجود آن.ها را باید قبل از خرید بررسی کنید.
عکسبرداری پی در پی .(Continuous Shooting)
مواقعی پیش می.آید که شما نیاز دارید چندین عکس پشت سرهم و بدون فاصله زمانی از یک سوژه بگیرید. اکثر دوربین.ها این امکان را در اختیار شما قرارمی.دهند. ولی سرعت عکسبرداری و کیفیت عکس.ها و در عین حال تعداد کل عکس.هایی که می.توانند بگیرند، متفاوت خواهد بود. مثلاً فرض کنید دوربین شما امکان گرفتن دو فریم عکس با کیفیت بالا را در هر ثانیه دارد، البته این کار فقط تا پنج ثانیه امکان.پذیر است. یعنی در نهایت ده.عکس تهیه می.کند. اگرچه با پایین.آوردن وضوح عکس.ها نیز می.توانید سرعت عکس گرفتن را بالا ببرید. در عین.حال، بعضی از دوربین.های جدید، این کار را بدون محدودیت زمانی هم انجام می.دهند. کارت حافظه سریع.تر نیز در بعضی از موارد می.تواند به افزایش سرعت کمک کند.
منوها و دکمه.ها
نحوه کارکردن با منوها و دکمه.های هر دوربین با سایر دوربین.ها فرق.می.کند و در این مورد نمی.توانیم توصیه خاصی بکنیم. ولی امکاناتی همانند سرعت نمایش عکس.ها، دسترسی راحت به دکمه.ها و منوها را همیشه در نظر داشته باشید.
کیفیت عکس.ها
تمام مسائلی که تاکنون مطرح کرده.ایم را می.توان جزئیاتی به حساب آورد که در کنار کلیتی به عنوان کیفیت عکس قرار می.گیرند. اگر شما دوربینی بخرید که امکانات بسیار زیادی داشته باشد، ولی کیفیت عکس مورد انتظار شما را نداشته باشد، احتمالا احساس زیان زیادی به شما دست خواهدداد. کیفیت عکس را با وضوح دوربین اشتباه نگیرید. زیرا همان.طور که گفتیم این دو، چندان ارتباطی با هم ندارند.
بهترین راه برای بررسی کیفیت عکس، دیدن نمونه عکس.هاست و البته در هیچ جایی جز اینترنت هم نمی.توانید آن.ها را بیابید. بسیاری از سایت.های عکاسی و معرفی دوربین، نمونه. عکس.های یک دوربین را که در شرایط مختلفی هم گرفته شده برروی سایت قرار داده.اند. ابتدا چند مدل را با توجه به سلیقه، خواسته.ها و بودجه.ای که می.خواهید هزینه کنید، در نظر بگیرید و سپس از طریق اینترنت نمونه عکس.های مختلف آن.ها را با سایز واقعی بگیرید و مقایسه نمایید.
از حجم بالای عکس.ها نترسید. به.هر.صورت چند ساعت اینترنت در مقابل هزینه چندصدهزارتومانی دوربین چندان مهم نخواهد بود. از عکس.های کوچک شده و تغییر اندازه داده شده نیز استفاده نکنید، زیرا هیچ چیز را نشان نمی.دهند. به میزان نویز، Purple Fringing ،Barrel Disturtion، میزان قرمزی چشم و معایب دیگر توجه داشته باشید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 585]
-
گوناگون
پربازدیدترینها