واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: آغاز روند نزولي اجاره بهاي مسكن
جام جم آنلاين: شايد خيليها اين گفته وزير مسكن را به ياد دارند كه در يكي از مصاحبههاي مطبوعاتي خود اعلام كرد: مردم صبر كنند قيمت اجارهها نيز كاهش خواهد يافت. سخنان وي از اين جهت بود كه قيمت اجاره تابعي از قيمت مسكن است اما اثرات آن با يك فاصله زماني، خود را نشان خواهد داد.
كاهش قيمت مسكن در سال جاري نسبت به قيمتهاي نجومي سال گذشته اتفاق مباركي است كه همه بر آن اتفاقنظر دارند و بسياري از افرادي كه صاحبخانه نيستند، آرزو ميكنند كه كاش سرمايهاي در دست داشتند و پيش از جهشي دوباره ، اقدام به خريد خانههاي ارزان شده ميكردند اما به دليل در اختيار نداشتن سرمايه مورد نياز چارهاي جز اجارهنشيني ندارند لذا در انتظار تحقق وعده وزير مسكن هستند تا اجاره بها نيز به تبع كاهش قيمت مسكن كاهش يابد.
اكنون با گذشت چندماه از روند كاهشي قيمت مسكن، اجاره بهاي مسكن در برخي مناطق، تا حدودي كاهش يافته اما هنوز نميتوان گفت كه وعده وزير مسكن تحقق يافته است، چرا كه بسياري از مالكان حتي با وجود ركود بازار و فقدان مشتري، حاضر به كاستن اجاره بهاي ملك خود نيستند.
گزارش خبرنگار ما از برخي مناطق تهران حاكي است؛ بيشترين كاهش اجاره بها در مناطق جنوبي و غربي تهران بوده و در مناطق مركزي و شرق تهران و همچنين شمال تهران هنوز تغييرات محسوسي مشاهده نميشود. شايد براي كاهش اجاره بها بايد زمان بيشتري را منتظر بمانيم.
يكي از صاحبان آژانس در حوزه فعاليت منطقه اكباتان و آپادانا ميگويد: اجاره بها كاهشي نداشته و در برخي موارد، از سوي مالكان اضافهتر نيز شده است، اين در حالي است كه قيمت مسكن 20 تا 30 درصد هم كاهش داشته است و به نسبت اين كاهش قيمت، اجاره بها نيز بايد كاهش مييافت.
وي ميافزايد: معمولا قيمت رهن يك خانه، يك پنجم يا يك ششم قيمت مسكن است، اما با وجود كاهش قابل توجهي كه در قيمت مسكن رخ داده، قيمت اجاره بها تغييري نداشته، به طوري كه يك واحد خانه 63 متري در فاز 2 اكباتان كه تابستان امسال 150 ميليون تومان معامله ميشد، رهن و اجاره آن 5 ميليون تومان پيش و 420 تا 450 هزار تومان اجاره بود، اما قيمت اين خانه كه در حال حاضر به 110 تا 115 ميليون تومان كاهش يافته، اجاره بهاي آن در همان نرخ قبلي مانده است.
به گفته يكي از آژانسداران منطقه ظفر و ميرداماد شمالي، قيمت اجاره بها تغييري در اين مناطق نداشته است؛ به طوري كه در حال حاضر، يك خانه 70 متري با عمر 8 - 7 سال ساخت با 7 ميليون تومان پول پيش و 600 تا 650 هزار تومان اجاره داده ميشود و اجاره يك خانه 70 متري نوساز نيز با 11 ميليون تومان پول پيش و 600 تا 650 هزار تومان اجاره صورت ميگيرد.
وي ميگويد: خريد و فروش در بخش مسكن بسيار راكد است و فقط افرادي كه پول لازم هستند، حاضر به فروش مسكن خود با قيمتهاي پايينتر هستند.
گزارش خبرنگار ما از منطقه شرق تهران نيز حاكي است اين منطقه شاهد تغيير محسوسي در اجاره بها نبوده است. به گفته يكي از آژانسهاي فعال در منطقه نارمك، قيمت خريد و فروش با كاهش قابل توجهي روبهروست؛ به طوري كه يك خانه 70 متري نوساز كه قبلا با قيمت 224 ميليون تومان براي فروش قيمتگذاري شده بود، درحال حاضر به 150 ميليون تومان كاهش يافته اما اجاره بها تغيير محسوسي نداشته است.
يكي از آژانسداران منطقه يوسفآباد و فاطمي نيز ميگويد: قيمت مسكن در اين منطقه نسبت به سال گذشته 20 درصد كاهش يافته؛ اما قيمت اجاره بها در خانههاي قديمي 10 تا 15 درصد كاهش يافته است كه البته يكي از دلايل آن، رسيدن فصل پاييز و زمستان است كه كاهش نقل و انتقالات روي قيمت اجاره تاثير گذاشته است.
وي ميگويد: يك خانه 70 متري نوساز كه در تابستان 45 ميليون تومان رهن كامل آن بود؛ در حال حاضر رهن آن به 38 ميليون تومان كاهش يافته است، يك خانه 70 متري قديمي ساخت نيز كه پيش از اين، رهن كاملش 35 ميليون تومان بود؛ در حال حاضر با قيمت 30 ميليون تومان رهن داده ميشود.
يكي ديگر از آژانسداران كه در تمام مناطق تهران فعاليت دارد، ميگويد: در برخي مناطق قيمت اجاره حتي نسبت به 6 ماه نخست سال با افزايش روبهرو بوده است. وي ميافزايد: يك خانه 80 متري دوخوابه 15 سال ساخت در منطقه كردستان كه در تابستان با 5 ميليون تومان پيش و 600 هزار تومان اجاره داده ميشد در حال حاضر با قيمت 5 ميليون تومان پيش و 650 هزار تومان اجاره داده ميشود و معيار خاصي نيز در اين رابطه وجود ندارد.
وي ادامه ميدهد: قيمت يك خانه 100 متري در كارگر شمالي با عمر 30 سال ساخت كه در تابستان با 10 ميليون تومان پول پيش و يك ميليون و 200 هزار تومان اجاره داده ميشد، هم اكنون بهاي آن به 10 ميليون تومان پول پيش و يك ميليون تومان اجاره رسيده كه كاهش محسوسي نيست.
به نظر ميرسد، افت اجاره بهاي مسكن در مناطق جنوبي تهران ملموستر بوده است.
يكي ديگر از آژانسداران فعال در منطقه شهرري و باقرشهر ميگويد: در اين مناطق اجاره بها نزديك به 30 تا 35 درصد پايين آمده است، اما با وجود اين كاهش، تقاضايي وجود ندارد.
اين فعال املاك ميگويد: يك خانه 70 متري كه تابستان با 10 ميليون تومان وديعه و 250 هزار تومان اجاره قيمتگذاري شده بود، در حال حاضر با 5 ميليون تومان وديعه و 150 هزار تومان اجاره كسي نيست كه آن را اجاره كند.
وي ميگويد: تعداد معاملات اجاره بسيار كاهش يافته و خريد و فروش نيز به كل راكد است و با وجود كاهش 40 درصدي قيمت مسكن، باز هم خريداري وجود ندارد و شايد يكي از دلايل آن نااطميناني مردم از آينده بازار مسكن باشد.
در حالي كه مردم در بسياري از مناطق هنوز كاهشي را در اجاره بها احساس نميكنند، اما برخي صاحبنظران بر اين باورند كه نمود آثار كاهشي قيمت مسكن در اجاره بها نياز به زمان بيشتري دارد. مصطفي قليخسروي، رئيس اتحاديه املاك تهران به خبرنگار ما ميگويد: قيمت اجاره بها تابعي از قيمت مسكن است و از آنجا كه قيمت ملك نسبت به سال گذشته 30 تا 35 درصد در سراسر كشور كاهش يافته است، مطمئنا قيمت اجاره بها نيز كاهش خواهد يافت، اما تاثيرات آن طي ماههاي آينده بيشتر خود را نمايان خواهد كرد.
وي افزود: قيمت اجاره بها در برخي مناطق تهران تا حدودي كاهش يافته اما در حد مطلوب نيست و براي آن كه اثرات كاهش قيمت ملك روي اجاره بها نمايان شود، بايد تا سال آينده صبر كرد.
يکشنبه 3 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]