واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها/ مديرمسوول روزنامه ابتكار در غرفه ايسنا: يارانه درتيراژ مطبوعات تاثير مستقيم دارد تعداد محدودي روزنامه خصوصي سرپا هستند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: رسانه
به عقيدهي يك مدير مسوول روزنامه بزرگترين و مهمترين مشكل نمايشگاه امسال اين است كه به گونهاي ترتيب داده شده كه بازديدكننده به اين مطلب ميرسد كه هيچ اهميت و اولويتي براي رسانههاي بخش خصوصي در كشور وجود ندارد.
محمدعلي وكيلي - مدير مسوول روزنامهي ابتكار - با حضور در غرفهي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها با بيان اين كه اكثريت روزنامهها در كشور به صورت دولتي و شكل دولتي اداره ميشوند اظهار كرد: اغلب روزنامههاي كشور اگر دولتي نباشند به صورت شبه دولتي ارايه ميشوند، بدين معنا كه احزابي دولت ساخته كه به شكلي دست در كيسهي دولت دارند آنها را اداره ميكنند.
او افزود: در كشور روزنامههايي كه به معناي واقعي خصوصي هستند تعدادشان بسيار نادر است ضمن اين كه يارانهاي كه دولت پرداخت ميكند، در حدي نيست كه با قطع آن روزنامهي خصوصي به زمين بخورد.
وي خاطر نشان كرد: امروز به رغم كاهش فاحش يارانه در مقايسه با هزينههاي بسيار سرسامآوري كه روزنامهها پرداخت ميكنند اما همچنان تعداد محدود روزنامههاي خصوصي سرپا هستند كه اين نشان از آن است كه قطع يارانه توسط دولت، به زمين خوردن روزنامههاي خصوصي منجر نميشود.
او ادامه داد: يارانه در تيراژ مطبوعات تاثير مستقيم دارد؛ كاهش يارانه در بالا رفتن قيمت كاغذ باعث شده است تيراژ روزنامهها به شدت كاهش يابد كه اين كاهش تيراژ در هر دو حوزهي روزنامههاي دولتي و خصوصي قابل مشاهده است.
وكيلي خاطر نشان كرد: وقتي اقتصاد مطبوعات تنزل پيدا كند، روزنامهها زمين نميخورند بلكه تيراژ و كيفيتشان كاهش پيدا كرده و نيروي حرفهييشان نيز به دليل تعديل كم ميشود، ضمن اين كه انگيزهي روزنامهنگاران هم به دليل كاهش منابع درآمد كم ميشود و همهي اينها در نهايت كاهش كيفيت محتواي روزنامهها را باعث ميشود.
مدير مسوول روزنامهي ابتكار تصريح كرد: اگر يارانهها قطع شده و همهي روزنامهها خصوصي شوند فضاي رقابتي يكساني شكل ميگيرد؛ آن وقت است كه معلوم ميشود كدام روزنامه ميتواند بماند و كدام روزنامه نميتواند، در حقيقت مشكل فعلي مطبوعات كشور كم و يا زياد بودن يارانهي دولت نيست بلكه مشكل همين مطلبي است كه امروز در نمايشگاه نيز ديده ميشود.
او خاطر نشان كرد: هر مخاطب و بازديدكننده كه وارد نمايشگاه ميشود فاصلهي نظام طبقاتي و وجود كاهها در كنار كوهها كه در جامعه نيز قابل مشاهده است در اين جا كه يك فضاي فرهنگي است را نيز ميبيند؛ دليل آن هم اين است كه اين كاخها به دليل وصل بودن به
سرمايهي غيرمتناهي دولت اين طور آراسته بوده و در موقعيت فضايي بهتري نيز مستقر هستند.
وكيلي اضافه كرد: همچنين وجود چنين امري در نمايشگاه از توجه دولت به روزنامههاي دولتي حكايت دارد زيرا بخش روزنامهها كه اغلب بخش خصوصي حضور دارند به كوههايي ميماند كه در كنار كاهها قرار دارد و هركس وارد اين نمايشگاه ميشود به سرعت خواهد فهميد اولويت در دولت توجه به دستاندركاران رسانههاي دولتي و شبهدولتي است ولي روزنامههاي خصوصي به دليل همين چينش شهروندان درجهي دو بوده و اعتقادي به آنها وجود ندارد.
وي تصريح كرد: مسالهي مهم نيز همين اعتقاد دولت مردان است؛ دولتمردان بايد براي يك محصول خصوصي ساخته اهميت و ارزش قايل باشند و بعد به مقايسهي آن با محصولي دولت ساخته و همچنين تاثيرگذاري آن بپردازند.
او همچنين دربارهي پانزدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها نيز گفت: اختصاص فضاي بزرگ به نمايشگاه امسال كاري مثبت و قابل تقدير است؛ بازديدكنندگان در اين نمايشگاه به يك فضاي يكسان وارد شده و راحتتر ميتوانند از جاهاي مختلف آن بازديد كنند.
انتهاي پيام
يکشنبه 3 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]