تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):ما اهل بيت، وعده‏هاى خود را براى خودمان، بدهى و دِين حساب مى‏كنيم، چنانكه رسول اكر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838168357




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دو ماه از مرگ گسترده ماهيان در خليج فارس و درياي عمان مي گذرد هيچ سازماني جلودار كشتار آبزيان نيست


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: دو ماه از مرگ گسترده ماهيان در خليج فارس و درياي عمان مي گذرد هيچ سازماني جلودار كشتار آبزيان نيست
گروه اجتماعي؛ بيش از دو ماه است كه سواحل جنوب ايران ميهمان اجساد گونه هاي مختلف ماهي ها و جانوران آبزي ديگر است. عامل اين مرگ و مير گسترده پديده كشند قرمز - بلوم جلبكي- است كه هم اكنون در بيش از 50 نقطه از آب هاي خليج فارس و درياي عمان گسترش پيدا كرده است. اما با وجود طبيعي بودن اين پديده تاكنون راهكار علمي از سوي مسوولان براي كنترل اين پديده ارائه نشده است.

اين پديده كه از سواحل بندرعباس شروع شده است به جزيره فارو كه يكي از مهم ترين زيستگاه هاي مرجاني است، رسيده است. تنها مورد قابل مشاهده در به وجود آمدن بلوم جلبكي، مرگ ومير گسترده ماهيان است، اما اين اتفاق در ابعاد وسيع تري در زير آب در حال نابود كردن مرجان ها و موجودات ريز دريا نيز است.

معاون درياي سازمان محيط زيست در پاسخ به اعتماد درباره اعلام نتايج نمونه برداري ها كه قرار بود بعد از دو ماه مشخص شود، گفت؛ در اين زمان تيم هاي كارشناسي ما در تمام مدت مشغول تحقيق و بررسي بوده اند. اما براي نتايج تحقيقات بايد منتظر باشيم. محمد نبوي درباره اينكه آيا مي شود با تكنيك هاي علمي مانند خاك ريزي در دريا اين پديده را كنترل كرد، گفت؛ در حال حاضر تكنيك علمي شناخته شده يي در اين باره وجود ندارد. آن آقاياني كه اين گونه نظرها را مي دهند، نظرات شان غيركارشناسي است و پايه علمي ندارد. با وجود توفان هايي كه در درياي عمان وجود دارد اين قبيل كارها غيرممكن است. اين پديده را نمي توان از بين برد و تنها مي توان آن را كنترل كرد. عمر بيوفلاژن هاي قرمزرنگ 24 ساعت است كه قبل از مرگ مواد سمي از خود ترشح مي كنند موجب مرگ ومير موجودات درياي مي شوند.وي در پاسخ به اينكه آيا آلودگي فاضلاب هاي صنعتي و شهري باعث بروز اين پديده شده است، گفت؛ به وجود آمدن اين پديده تحت يكسري عوامل به هم پيوسته است و به يك عامل بستگي ندارد.

نبوي درباره نتايج تحقيقاتي كه تاكنون در اين باره انجام شده است، گفت؛ سازمان حفاظت محيط زيست در حال بررسي اين موضوع از طريق تصاوير ماهواره يي و نمونه برداري هاي ميداني است . اين بلوم هاي جلبكي به دو نوع بلوم هاي فصل سرد و فصل گرم تقسيم مي شوند. بلوم هاي جلبكي فصل گرم همراه با ترشح سموم و كاهش اكسيژن آب در منطقه است كه اين امر موجب مرگ ومير آبزيان منطقه مي شود .

يكي از شاهدان محلي در گفت وگو با اعتماد از مصرف مردم بومي از ماهي هاي نيمه جان گفت؛ با وجودي كه دو ماه است سواحل بندرعباس، تنگه هرمز، بندر لنگه، اطراف جزيره قشم، هرمز و شرق جاسك پوشيده از انواع آبزيان مرده و نيمه جان است، مردم بومي هنوز نمي دانند كه مي توانند از اين ماهي ها استفاده كنند يا نه. حتي در بعضي از مواقع مردم بومي از ماهي هاي نيمه جان براي فروش در بازار استفاده مي كنند.نبوي در پاسخ به اينكه آيا تاكنون گزارشي از مسموميت مردم از بلوم جلبكي داشته ايد، به اعتماد گفت؛ «اداره محيط زيست استان هرمزگان با جديت اين اتفاق را پيگيري مي كند. تاكنون گزارشي درباره مسموميت مردم ارائه نشده است. اما ما به مردم تذكر داده ايم كه به خاطر احتمال مسموميت از ماهي هاي نيمه جان استفاده نكنند.»تاكنون تمام مسوولان و كارشناسان محيط زيست از انتقال مسموميت ماهي هاي آلوده به انسان خبر داده اند اما روز گذشته استاد محيط زيست دانشگاه هرمزگان، كامراني، در اين باره به ايسنا گفت؛ فيتوپلانكتون ها داراي سمي هستند كه بر انسان هيچ تاثيري ندارد. اما در اين باره مديركل پژوهشكده اكولوژي خليج فارس و درياي عمان نظر ديگر دارد.

محمدصديق مرتضوي در گفت وگو با ايسنا گفت؛ گونه يي كه اخيراً در آب هاي خليج فارس و استان ديده شده است، گونه يي جديد بوده و به تازگي وارد آب هاي خليج فارس شده است . نتايج اوليه تحقيقات نشان مي دهد اين گونه سمي نيست و سم خاصي را نيز توليد نمي كند . به گفته وي اين گونه جديد با مصرف اكسيژن آب باعث كمبود اكسيژن براي آبزيان كف زي مي شود و در برخي موارد به لايه هاي قهوه يي رنگ و ژله يي تبديل مي شود و باعث كاهش اكسيژن و نرسيدن نور به كف دريا و با قرار گرفتن روي آبشش مشكل تنفسي براي ماهيان ايجاد مي كند .

مرتضوي طبق گزارشات داده شده در سال 84 نيز گفت؛ در آن سال حدود 20 تن ماهي در منطقه جاسك و 100 تن ماهي در سال 2001 ميلادي در كويت بر اثر پديده كشند قرمز تلف شده اند . مديركل پژوهشكده اكولوژي خليج فارس و درياي عمان گفت؛ نمونه هاي گرفته شده ماهيان تلف شده نشان مي دهد ماده ژله مانندي روي آبشش ماهيان قرار دارد كه مانع تنفس شده و دليل به سطح آمدن ماهيان براي تنفس و اكسيژن لازم بوده است . مرتضوي در مورد اينكه آيا امكان انتقال سم از ماهيان به انسان هم وجود دارد، افزود؛ تاكنون گزارشي از انتقال سم از طريق ماهيان نداشته ايم و به طور قطع نمي توان نظر داد ولي از طريق صدف هاي خوراكي امكان انتقال سم يا بيماري وجود دارد .

شكوفايي جلبكي و پديده كشند قرمز از جمله پديده هايي است كه در اثر شرايط محيطي تغيير فصل، كاهش دماي هوا و آب دريا، و متلاطم شدن آب دريا، افزايش مواد مغذي و فلزات سنگين، افزايش اكسيژن محلول آب و در محيط هايي كه تحت تاثير فعاليت هاي انساني هستند، نظير مناطقي كه با آلودگي فاضلاب انساني صنعتي آب توازن شناور ها، آلودگي هاي نفتي، و ساير آلودگي ها مواجه هستند، ايجاد مي شود .

طبق نظر برخي از كارشناسان دريايي در اين پديده فيتوپلانكتون ها شديداً كاهش يافته كه تاثير و تلفات ماهيان و ساير آبزيان را به دنبال داشته و در عين حال بعضي از گونه ها به علت سمي بودن سمومي را به زنجيره غذايي منتقل مي كنند كه از طريق شبكه غذايي به ساير موجودات از جمله انسان ها مي تواند سرايت كند .

محور هراز در استان مازندران مسدود مي شود

ايلنا؛ محور هراز در استان مازندران از ساعت 6 الي 18 روز يكشنبه مورخه 3/9/87 تا روز سه شنبه مورخه 5/9/87 به منظور انجام عمليات ايمن سازي و احداث گالري بتوني در پيچ شيطان و همچنين انجام عمليات تست جت فن ها و تميز كردن چراغ هاي تونل وانا براي تردد كليه وسايل نقليه مسدود مي شود.

پليس راه ناجا از رانندگاني كه قصد تردد در محور جايگزين يا ساير محورهاي مواصلاتي كشور را دارند، تقاضا كرد ضمن رعايت نكات ايمني و مقررات راهنمايي و رانندگي، به توصيه هاي ايمني ماموران پليس راه و سازمان راهداري توجه كنند.

توقف فعاليت جمعيت دفاع از كودكان كار و خيابان

گروه اجتماعي؛ دفتر جمعيت دفاع از كودكان كار و خيابان، صبح ديروز توسط نيروهاي پليس امنيت پلمب شد. در حكمي كه به مسوولان اين جمعيت ارائه شده است، نداشتن مجوز فعاليت از طرف اداره امور اتباع بيگانه دليل توقف فعاليت اين انجمن ذكر شده است.

جمعيت دفاع از كودكان كار و خيابان كه از سال 82 فعاليت خود را براي آموزش و سوادآموزي به كودكان كار و خيابان، كودكان افغان و كودكان فاقد شناسنامه در منطقه محروم پاسگاه نعمت آباد آغاز كرده بود، مجوز فعاليت خود را از وزارت كشور اخذ كرده بود. اما با روي كارآمدن دولت نهم و اتخاذ سياست هاي جديد در حوزه سازمان هاي غيردولتي، اين انجمن بايد از پليس امنيت هم مجوز فعاليت اخذ مي كرد كه اعضاي انجمن از سال گذشته پيگير اخذ مجوز بودند.ماموران پليس امنيت در مراجعات خود به اين انجمن، مختلط بودن كلاس هاي آموزشي و افغان بودن كودكان تحت پوشش را از موارد ايراد به ادامه فعاليت اين انجمن ذكر كرده اند.

اين جمعيت داراي كميته هاي مختلف كاري است و كميته آموزش آن، بحث سوادآموزي به كودكان 7 تا 18 سال را پيگيري مي كرد. 160 تا200 كودك مهاجر و افغان كه بيشتر آنان فاقد شناسنامه هستند در اين انجمن مشغول سوادآموزي و ادامه تحصيل تا مقطع دوم راهنمايي بودند. در مجموع 500 كودك از خدمات ورزشي، هنري، آموزشي و مددكاري اين انجمن استفاده مي كنند.

طرح جديد وزارت علوم براي كنكور

نظام پذيرش دانشجويان كارشناسي ارشد تغيير مي كند

گروه اجتماعي؛ تب داغ كنكور و تغيير نظام پذيرش دانشجو در كشور، بعد از برگزاري اعلام نتايج پرحاشيه كنكور سراسري 87 هنوز فروكش نكرده است كه روز گذشته از وزارت علوم خبر رسيد كه نظام جديد ديگري در پذيرش دانشجو در مقطع تحصيلات تكميلي در شرف تاييد نهايي و اجرا براي سال آينده است. مديركل دفتر گسترش آموزش عالي وزارت علوم روز گذشته در گفت وگو با خبرگزاري هاي مختلف ضمن اعلام خبر افزايش 15 درصدي ظرفيت كنكور كارشناسي ارشد در سال 1388، براي نخستين بار از احتمال تغيير سازوكار پذيرش دانشجو در مقطع كارشناسي ارشد سخن گفت. مهر به نقل از رجبعلي برزويي در اين باره نوشت؛ «روش جديد پذيرش دانشجو در مقطع كارشناسي ارشد در صورت تاييد نهايي از سال آينده عملياتي خواهد شد.» برزويي در تشريح اين خبر ادامه داد؛ «در اين روش پذيرش دانشجو به سه روش كارشناسي ارشد آموزش محور، پژوهش محور و معمولي صورت مي گيرد كه تلاش مي كنيم براي سال آينده عملياتي شود.» بر اين اساس پذيرش دانشجوي پژوهش محور تنها براي پژوهشگاه ها و پذيرش دانشجوي آموزش محور در دانشگاه ها انجام مي شود. مديركل دفتر گسترش آموزش با اشاره به امكان ايجاد ظرفيت هاي تازه در مقطع كارشناسي ارشد گفت؛ «مدارك اين سه روش پذيرش دانشجو يكسان است و باعث مي شود براي حوزه هاي مختلف ظرفيت ايجاد كنيم و همچنين از خروج دانشجويان از كشور نيز جلوگيري شود از سوي ديگر با اين روش افراد با ظرفيت هاي مختلف تربيت خواهند شد.» برزويي پيش بيني كرد؛ «با تصويب اجراي اين طرح ظرفيت كارشناسي ارشد از 5/1 تا دو برابر افزايش خواهد يافت و در كل پيش بيني مي شود ظرفيت اين دوره در سال آينده به 15 درصد افزايش يابد.» وي در اين باره به ايسنا هم گفت؛ «در صورت اجرايي شدن طرح جديد، ظرفيت هاي مختلفي براي پذيرش داوطلبان ايجاد مي شود كه هيچ كدام نسبت به ديگري برتري ندارند و هم ارزش خواهند بود و در ادامه تحصيل نيز همانند هم خواهند بود و تنها توسط سليقه افراد تفكيك مي شوند.» برزويي همچنين درباره افزايش ظرفيت ها به صورت طبيعي افزايش 15درصدي ظرفيت تحصيلات تكميلي را مطابق برنامه چهارم قطعي دانست و گفت؛ «با توجه به برنامه توسعه چهارم قطعاً افزايش ظرفيت 15 درصدي در مقاطع تحصيلات تكميلي خواهيم داشت. اما در مقطع كارشناسي دانشگاه هاي دولتي افزايش ظرفيت ها به صورت محدودي صورت مي گيرد و حداكثر پنج درصد افزايش ظرفيت خواهيم داشت.» بيشترين افزايش ظرفيت دوره هاي كارشناسي و كارشناسي ناپيوسته دانشگاه هاي غيرانتفاعي، پيام نور، آزاد و علمي كاربردي مربوط مي شود.

با اين حال به رغم توضيحات مختصر مديركل دفتر گسترش وزارت علوم، همچنان ابهاماتي در اين زمينه به نظر مي رسد كه احتمالاً طي روزهاي آينده بحث و جدل كارشناسان حوزه آموزش عالي و نمايندگان مجلس را در پي خواهد داشت. از سوي ديگر با توجه به حواشي پرسر و صداي تغيير سازوكار پذيرش دانشجو در كنكور 87، مسوولان وزارت علوم اين بار با دقت و وسواس بيشتر درباره جزئيات طرح مذكور اقدام كنند و در گفت وگوهاي مفصل خود با رسانه ها دقيقاً چگونگي آموزش محوري و پژوهش محوري را در جريان پذيرش دانشجويان كارشناسي ارشد در سال 88 تشريح كنند. اگرچه طرح جديد وزارت علوم ناظر به تغييرات ساختاري در سازوكار پذيرش دانشجو است و به مانند اجراي بومي گزيني لايه هاي حساس بيروني نظام كنكور را هدف قرار نداده است، اما روزهاي آينده با ورود كارشناسان به بحث، قضاوت درباره كليات طرح جديد و پاسخ به شبهاتي كه درباره مشابهت طرح تازه با طرح قبلي مطرح است، به مراتب آسان تر خواهد شد.
 يکشنبه 3 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن