واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: مدير عامل شركت ايساكو اعلام كرد68درصد قطعات خودرو در بازار، فاقد استاندارد است
مژگان ميرزاييبا وجود آنكه هنوز مشكل خدمات پس از فروش در شركتهاي خودروساز حرف اول را ميزند و متقاضيان از نحوه خدماتدهي خودروسازان ناراضي هستند، شركت بازرسي كيفيت در حالي به گفته مديرعامل ساپكو، ايرانخودرو را حائز رتبه اول در خدمات پس از فروش خوانده كه دو شركت ايرانخودرو سايپا انحصار بازار خودرو كشور را در دست دارند و سهم خودروسازهاي خصوصي نيز در اين بين بسيار ناچيز است.
حال ارتقاي رتبه ايرانخودرو نيز در شرايطي است كه اين شركت طي دو سال گذشته تنها توانسته يك نمره به نمرات قبلي خود افزوده و با كسب نمره 14 از 20 در رتبه اول بين شركتهاي ايدرو و در رتبه دوم در كل كشور قرارگيرد.
اما احراز رتبه اول در خدمت پس از فروش طي چند سال گذشته هميشه محل مناقشه دو شركت سايپا و ايرانخودرو بوده به طوري كه گاهي سايپا خود را شركت اول معرفي ميكند و زماني ايرانخودرو خود را حائز اين رتبه ميداند.
اما عدمتامين به موقع قطعات يدكي يكي از بيشترين امتيازات منفي را در بخش خدمات پس از فروش شركتهاي خودروساز دارد
به طوريكه شركت ايساكو (زيرگروه شركت ايرانخودرو) نيز از اين امر مستثني نبوده است. به گفته مديرعامل شركت ايساكو اين شركت هماكنون تنها 32درصد نياز بازار را پاسخگو است و بخش عمدهاي از قطعات توسط بخش خصوصي خارج از نظارت ايساكو تامين ميشود هرچند مرزباني مديرعامل ايساكو بر غير استاندارد بودن اين قطعات تاكيد دارد، اما استفاده از آنها را نيز انكار نميكند به طوري كه وي عدمتوليد برخي قطعات خودروها و انحصاري بودن توليد آنها را دليل استفاده از اين قطعات بيكيفيت ميداند.
ناصر مرزباني، مديرعامل شركت ساپكو روز گذشته و در نشست خبري كه در اين شركت برگزار شد پاسخگوي سوالات خبرنگاران درخصوص عرضه قطعات غيراستاندارد، مشكلات خدماترساني به تندر-90 و كمبود قطعه در بازار بود.
كمبود قطعه بيشترين شكايت
ناصر مرزباني، مديرعامل ايساكو در اين نشست خبري با اشاره به آنكه شركت ايساكو بنا به اعلام شركت بازرسي كيفيت توانسته رتبه اول را به دست آورد اظهار داشت: در بررسي شش ماه كه توسط شركت بازرسي كيفيت صورت گرفته شركت ايساكو طي دو سال و با كسب يك امتياز بيشتر توانست امتياز 14 را از 20 به دست آورد كه با اين امتياز در مكان يك خدمات پس از فروش قرار گرفت.
به گفته مرزباني در بررسي شش ماه كه توسط اين شركت صورت گرفته مشخص شد كه كمبود و يا عدمدسترسي به قطعات يدكي بيشترين شكايت را به خود اختصاص داده است كه براي برطرف كردن اين مشكل پروژهاي در شركت ايساكو مبني بر تمركز انبارهاي مركزي تعريف شده كه در صورت اجرا طي يك سال و نيم آينده مشكل كمبود قطعات برطرف خواهد شد.
گفته مرزباني نشاندهنده آن است كه مشكل كمبود قطعه و پراكندگي آن در نمايندگيهاي خدمات پس از فروش حداقل تا يك سال و نيم آينده برطرف نخواهد شد و متقاضيان سرويسهاي خدمات پس از فروش كه تاكنون با مشكل عدم دسترسي به قطعات يدكي مواجه بودند بايد تا اجراي اين پروژه در انتظار بمانند.
مرزباني معتقد است: در صورت اجراي اين طرح از خواب سرمايه نمايندگيهاي ايرانخودرو جلوگيري ميشود، همچنين براي اين پروژه مكانيزمي تعريف شده كه در كوتاهترين زمان ممكن قطعات در دسترس متقاضيان قرار گيرد.
به گفته مرزباني شركت ايساكو تنها ميتواند 32درصد نياز بازار را با قطعات استاندارد تامين كند و مابقي قطعات موجود در بازار (حدود 68درصد) غيراستاندارد هستند و در صورت استاندارد بودن نيز مشخص نيست تاييديه استاندارد آنها توسط چه شركتي صادر
شده است.
تامين تنها يكسوم بازار با قطعات يدكي استاندارد آن هم در شرايطي كه به گفته مديرعامل شركت ايساكو هماكنون برخي قطعات غيراستاندارد در بستهبندي و با هلوگرام اين شركت به بازار عرضه ميشود، موجب شده كه امكان تشخيص قطعات استاندارد از غيراستاندارد براي متقاضيان مقدور نباشد؛ به همين دليل در اكثر مواقع اين قطعات به اشتباه مورد استفاده قرار ميگيرد كه اين امر در برخي قطعات مانند قطعات ترمز مشكلات بسياري را به وجود ميآورد.
مرزباني در اين خصوص ادامه ميدهد: ايساكو طي ماههاي گذشته با سازمان حمايت از مصرفكننده، ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز و قوه قضائيه همكاري گستردهاي را براي جلوگيري از ورود كالاهاي غيراستاندارد آغاز كرده كه در اين راستا نيز چندي پيش محموله بزرگي كه به اسم قطعات يدكي از كارخانههاي انگليس و فرانسه وارد كشور شده بود مورد بازبيني قرار گرفت و مشخص شد كه تمام قطعات چيني هستند و در تهران توسط مسوولان قبلي ايساكو با هلوگرام ايساكو بستهبندي و وارد بازار شده است.
مرزباني درخصوص ميزان تقاضاي بازار براي قطعات يدكي ايران خودرو نيز ميگويد: براساس برآورد ما تقاضاي بازار قطعات يدكي در سال 87 در حدود هزار و 200ميليارد تومان پيشبيني ميشود كه در شرايط فعلي تنها ميتوانيم 400ميليارد تومان را تامين كنيم و 800ميليارد تومان نيز به دليل عدم تامين به موقع از سوي ايساكو توسط بخشهاي خصوصي تامين ميشود كه برخي از اين قطعات اورجينال هستند و قيمت آنها از قطعات ايساكو كمتر است. هرچند مرزباني بر اورجينال بودن اين قطعات تاكيد ميكند اما در بخشي ديگر اين قطعات را فاقد استاندارد خوانده و ميگويد اين قطعات نتوانسته تاييديه موسسه استاندارد را كسب كنند به همين دليل قطعات غيرمجاز شناخته ميشوند. به گفته مديرعامل شركت ايساكو فراواني در قطعات مختلف متفاوت است و در صورتيكه شركت قطعهاي را نتواند تامين كند بلافاصله قطعه توسط بخش خصوصي كه خارج از نظارت ايساكو است تامين و به بازار عرضه ميشود كه اين امر مشكلاتي را به وجود ميآورد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه بخش خصوصي چطور از موجودي انبار شركت باخبر ميشود ميگويد: متاسفانه ما نيز از اين موضوع بياطلاع هستيم و به دنبال منبع اطلاعاتي هستيم، اما هنوز نتوانستهايم به آن دسترسي پيدا كنيم.
مرزباني در بخش ديگري از گفتههاي خود در حالي به تامين 70درصد قطعات از سوي ايساكو در صورت حمايت دولت از اين شركت در مقابل خاطيان اشاره كرد كه اين شركت هماكنون با كمبود قطعه در بازار مواجه است و بخش قابل توجهي از بازار توسط قطعات بخشخصوصي و خارج از نظارت ايساكو تامين ميشود كه اين قطعات از استاندارد لازم برخوردار نيستند.مرزباني در اين خصوص ميگويد: ما براي سرويس خدمات پس از فروش در مجموع دو سهم در نظر گرفتهايم سهم بازار و سهم نمايندگي كه مسووليت اصلي ما در قبال مراجعهكنندگان به نمايندگيها است كه در اين خصوص 71درصد و در خصوص بازار نيز ميتوانيم 32درصد را جوابگو باشيم، اما در مجموع 29درصد كسري در شبكه خدمات داريم.
مديرعامل ايساكو در پاسخ به اين پرسش كه چند درصد قطعات اين شركت وارداتي است نيز ميگويد: 60درصد قطعات يدكي توسط ايساكو و ايران خودرو و 40درصد مابقي نيز توسط شركت پژو تامين ميشود.
15نمايندگي لغو امتياز شدند
مديرعامل شركت ايساكو در بخش ديگري از صحبتهاي خود در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه مراجعه كنندگان به نمايندگيها از نحوه سرويس دهي شركتهاي خدمات پس از فروش ناراضي هستند و اين باور در كشور به وجود آمده كه نمايندگيها توانايي ارائه سرويس لازم را ندارند ميگويد: بيش از 95درصد از نمايندگيها شفاف عمل ميكنند اما برخي نمايندگيها از قطعات غيراستاندارد استفاده كرده اما پول قطعات استاندارد را دريافت ميكنند كه اين امر در برخي موارد مشكلساز شده است.
وي در ادامه عنوان ميكند براي برطرف كردن اين مشكل شركت ايساكو سيستمي الكترونيكي را طراحي كرده كه بتواند بدون بازرسي و تنها با ارتباط الكتريكي بفهمند كه آيا قطعات استاندارد در خودرو استفاده شده يا خير و اين طرح از سال 88 اجرا خواهد شد و به اين طريق بسياري از مشكلات برطرف ميشود.
مرزباني در ادامه با اشاره به اينكه شركت ايساكو با نماينده خاطي بهطور جدي برخورد ميكند ميگويد: از ابتداي سال جاري تاكنون در حدود 15 نماينده خاطي لغو امتياز شدند كه بيشترين تخلف اين نمايندگيها به تخطي از تعهدات شركت مربوط بوده است.
مشكل تندر-90 برطرف شد
مشكلات به وجود آمده در خدمات پس از فروش به تندر 90 و معطلي چند روزه اين خودرو در نمايندگيها يكي ديگر از مباحث مطرح شده در اين نشست خبري بود. مرزباني در خصوص مشكلات به وجود آمده در خدمات رساني به اين خودرو ميگويد: در خصوص خدمات پس از فروش و تامين قطعات خودروهاي دوگانهسوز و تندر 90 مشكلاتي داشتيم كه در برخي موارد توقف تندر 90 در نمايندگيها به بيش از 60 روز نيز ميرسيد، اما طي مذاكراتي كه با شركت رنو و شركتهاي تامين كننده قطعه داشتيم مشكل خدمات رساني به اين گونه خودروها هم اكنون برطرف شده و درحالحاضر ميزان معطلي تندر-90 در نمايندگي از 60 روز به 6 تا 7 روز رسيده است، به گفته مرزباني در ابتدا تامين قطعات بدنه بيشترين مشكل را به خود اختصاص داده بود، اما با مذاكراتي كه با تامين كنندهها داشتيم اين مشكل برطرف شده و هماكنون در قطعات مربوط به سيستم موتور و تعليق مشكل داريم. از سوي ديگر و براساس اعلام برخي نمايندگيها و ليست ارائه شده به آنها شركت ايرانخودرو در شهر تهران تنها 9 نمايندگي مركزي را جهت سرويسدهي به تندر-90 در نظر گرفته كه اين امر موجب شده كه متقاضيان مدت زماني را در انتظار نوبت سرويس دهي بمانند كه اين امر مشكلات بسياري را براي مالكان تندر-90 به وجود آورده است، اما مرزباني در ادامه با رد تخصيص 9 نمايندگي جهت سرويسدهي به تندر-90 ميگويد: طبق برنامه اعلام شده تا پايان سال بايد تعداد نمايندگيهاي سرويس دهنده به تندر - 90 به 20 نمايندگي افزايش يابد و اين آمار بايد در سطح كشور به 100 نمايندگي برسد و درحالحاضر نيز 12 نمايندگي در تهران مشغول به فعاليت هستند.
يکشنبه 3 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]