تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837999651
در گفت و گوي مردم سالا ري با سرپرست كميته امداد امام خميني (ره) بررسي شد: حركت به سوي توانمندسازي و خودكفايي مددجويان
واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: در گفت و گوي مردم سالا ري با سرپرست كميته امداد امام خميني (ره) بررسي شد: حركت به سوي توانمندسازي و خودكفايي مددجويان
آن روز كه قامت عصايش شكست، حس كرد زندگيش از جريان خواهد ايستاد.
آن روز حضور سبز خدا را در زندگي كمي فراموش كرده بود چرا كه به گفته پدربزرگ، فقر كه از يك در وارد شود، ايمان از در ديگر خارج مي شود.
آن روز غافل بود كه براي چرخاندن چرخ هاي زندگي، بايد ايستاد. قامت خميده و دست هاي لرزان و عصاي شكسته، فقر مي آفريند و نياز مي پرورد.
آن روز نمي دانست كه زندگي در انتظار هيچ كس نمي ماند و آن چنان با سرعت مي گذرد كه اگر نجنبي گرد و غبار زمان، چهره ات را كدر و قلبت را مكدر مي كند.
اما امروز روز ديگري است. امروز ديگر از عصاي شكسته و چهره تكيده و قلب درد كشيده، خبري نيست. امروز فقر حضور خدا را از دلش ندزديده و دستان پرچين و چروكش، از چرخاندن چرخ هاي سنگين زندگي عاجز نيست.
امروز دستي بزرگ دستگيرش شد و پايي پر توان همپايش. مي گويد مددي آمد و امدادي رسيد. مي گويد آنها قوتي براي زانوان ناتوانم شدند و ياريگر من در وانفساي زندگي.
شايد اگر آن روزهاي سخت سپري نمي شد او كميته امداد امام خميني «ره» را نمي شناخت و تا به امروز فقر و تنهايي، ايمان و زندگيش را به باد داده بود. امروز اما، او سربلند تر از هميشه چون آهو در دشت شور انگيز روياهايش مي دود و بي آن كه منت كسي را برسر داشته باشد توان اندك خود را با قدرت بزرگ كميته امداد گره مي زند تا يك بار ديگر به زندگي ثابت كند كه«من هستم».
و ما نيز مي خواهيم امروز در بودن او سهيم شويم. مي خواهيم به شكرانه قامتي كه هنوزياراي ايستادن دارد و دستي كه هنوز خاك توانايي را از او نگرفته، در حلقه بزرگي كه ياري كردن را سر لوحه كار خود قرار داده، وارد شويم.
آن قدر مي دانيم كه ما بنده كسي هستيم كه اولين بار، مادرانمان را با بخشندگي اش آشنا كرد.
پس همانند او بي منت و بي ريا دست بخشندگي را مي گشاييم تا كبوتران عشق از دستان گشوده ما دانه بر چينند. باشد كه معصوميت چشمان پاكشان دستگير شود، آن روز كه دستمان از دنيا كوتاه مي شود.
لذت ديدن دخترك پريشان مويي كه عزت پدر را مي بيند و آن را مديون ياري امدادگران كميته امداد مي داند، بسيار آرام بخش است. كافيست بدانيم معبود، ما را به بندگي پذيرفته و لبخند سبزش را نثار كوير دلمان مي كند.
آن هنگام است كه از شوق سر به سجده خواهيم نهاد و آن قدر سجده خواهيم كرد تا ابراهيم خليل الله، تبر به دست، شروع به شكستن بت هاي نفسمان كند. تا بشنويم صداي شكستن بت هاي نفساني را تا آن هنگام كه از اعماق وجودمان، اين صدا به گوش برسد كه«اين جا ملكوت است».
مشاركت مردم
در اقدامات خداپسندانه
پاييز دامن طلا ئيش را بر صورت شهر پهن كرده بود كه سر پرست كميته امداد ميزبان ما شد تا در روزهايي كه خورشيد گرمايش را آرام آرام از دل تب دار زمين مي گيرد، گرماي محبت آنان كه امداد را شعار خود كرده اند و انفاق را آرمان خود، وجودمان را لبريز از عشق كنند و قلب هايمان را مديون محبت.
اما در مكتب خانه عشق، مردي حكم پدري داشت، آقاي حسين انواري كه همچنان از شغلش انتظار مي رفت، با روي گشاده به استقبال ما آمد و در خصوص تحولا ت مديريتي در كميته امداد امام خميني(ره) و خودكفايي مدد جويان امداد با ما سخن گفت. ديگر نمي توان امداد را نظام صدقه اي دانست. «تحولا ت جديد مديريتي»، خود كفايي و اقتدار خانواده ها را رقم مي زند.
اما اعتمادسازي براي مشاركت مردم، يكي از مهم ترين ويژگي هاي كميته امداد امام خميني«ره» است.
ويژگي اي كه سبب شده، پس از 3 دهه فعاليت اين سازمان، روز به روز اعتماد مردم به اين نهاد بيشتر شده است. درباره اين ويژگي از حسين انواري، سرپرست كميته امداد امام خميني «ره» سوال كرديم و وي در پاسخ گفت: يكي از محورهاي مهم فعاليت كميته امداد امام خميني «ره» مشاركت دادن مردم در اقدامات خداپسندانه كميته است و پايه اين مشاركت تنها جلب اعتماد آنهاست.
حسين انواري افزود: اعتمادسازي دركميته امداد امام خميني «ره» ريشه طولا ني دارد. سرمايه گذاري حضرت امام «ره» اولين جوانه هاي اين ريشه بود به طوري كه از بين كليه نهادهايي كه بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ايجاد شده، تنها كميته امداد است كه بر قوت خود باقي مانده و شاخه هايش پربارتر شده است.
اعتماد مردم ريشه
در خدمات امداد دارد
وي يادآور شد: خدمات ارائه شده توسط كميته امداد، كارآمدي امداد را نزد مردم به اثبات رسانده است. اين بدان دليل است كه افراد تحت پوشش كميته امداد را طيف وسيعي از جامعه شامل مي شوند و طبيعي است كه مردم در برخورد با اين افراد به خدمات كميته امداد پي برده و اين امر باعث جلب توجه افكار عمومي به سمت كميته امداد شده است.
وي معتقد است: اگر خدمات كميته امداد امام خميني «ره» موثر نبود، هرگز اعتماد مردم به اين نهاد جلب نمي شد و هر چقدر كارآمدي امداد افزون تر و رضايتمندي مردم بيشتر شود طبيعتا اعتماد مردم به اين نهاد بيشتر خواهد شد.
انواري گفت: كميته امداد موظف است يك سري امكانات ابزاري، براي رفاه خانواده هاي تحت پوشش، در اختيار آنها قرار دهد و اگر احتمالا ضعفي در اين خدمت رساني وجود دارد آن ضعف در نحوه انتقال خدمات است نه اصل خدمت رساني. اين بدان معناست كه فرد تحت پوشش، مورد حمايت قرارگرفته و زندگيش در حد رفع نياز تامين شده، اما ممكن است رضايتمندي وي تامين نشده باشد، اين مساله به كارگزاري كميته امداد بر مي گردد.
وي با بيان اين مطلب گفت: هدف كميته امداد از خدمات رساني به خانواده هاي تحت پوشش ايجاد رضايت و نشاط و حس خودباوري در خانواده است. انواري گفت: در واقع خدمت رساني كميته، ابزاري براي رسيدن به اقتدار خانوادگي است. لذا در مجموع وقتي به كارنامه كاري خود مي نگريم، مي بينيم كه كميته امداد امام خميني «ره» موفق شده با گره گشايي از زندگي افراد، احساس رضايتمندي را در آنها بيدار كند و طبيعي است كه اين حس به بدنه جامعه منتقل خواهد شد و دليل جلب اعتماد مردم را درپي خواهد داشت.
وي خاطر نشان كرد: كميته امداد امام خميني «ره» سعي دارد ايجاد حس رضايتمندي در افراد را تقويت كند تا با تقويت اين حس، اعتماد مردم به اين نهاد به صورت ناخودآگاه تقويت شود.
حساب هاي مالي كميته امداد
مشخص و شفاف است
«چگونه است كه پس از سال ها فعاليت كميته امداد امام خميني «ره» تاكنون اخباري در خصوص مشكلات مالي دراين سازمان منتشر نشده است؟» انواري در پاسخ به اين ويژگي كميته امداد گفت: تمام حساب هاي كميته امداد مشخص و شفاف است به طوري كه حتي كمك هاي نقدي افراد طبقه بندي مي شوند و چنانچه فردي وجهي را براي امر خاصي پرداخت كند، آن وجه درحساب مخصوص به همان امر گذاشته خواهد شد و دقيقا خواسته خيرين اجرا خواهد شد. به عنوان مثال برخي از مردم كمك هايي براي فلسطين ارائه مي كنند و اين كمك ها نيز از ساير كمك ها تفكيك مي شود.
وي افزود: گاهي اوقات پيش ميآيد كه مردم كالا يي را جهت كمك به فلسطين اهدا مي كنند در حالي كه آن كالا قابليت ارسال ندارد، ما به ناچار آن كالا را خودمان مي خريم و وجه آن را براي كمك به فلسطين مي فرستيم.
انواري با اشاره به اين مطلب گفت: اين نحوه برخورد كميته امداد با كمك هاي مردم نيز در جلب اعتماد آنها تاثير به سزايي داشته است.
وي تاكيد كرد: دستگاه هاي نظارتي بركميته امداد بيش از ساير نهادهاست چرا كه كميته امداد امام خميني «ره» از طريق حسابرسي دفتر نهاد مقام معظم رهبري و مجلس و سازمان بازرسي و دستگاه هاي مختلف، نظارت مي شود و گزارش اين دستگاه ها اين است كه كميته امداد امام خميني «ره» جز» دستگاه هاي برتر در زمينه حسابرسي است و صحت عمليات كميته امداد را تاييد كرده اند.
كار در كميته امداد يك كار
اداري نيست
گاهي اوقات شغل آدم ها آنقدر معنوي و آسماني مي شود كه از صورت حرفه و كار خارج و تبديل به يك عشق مي شود. كار در كميته امداد هم از همين قبيل كارهاست.
چنانچه به گفته انواري، مقام معظم رهبري طي يك جمله كليدي در خصوص كميته امداد امام خميني(ره) فرمودند: «كار در كميته امداد يك كار اداري نيست».
انواري با اشاره به اين جمله گفت: ما بايد با الهام از اين جمله بتوانيم كار كميته را به عنوان يك تكليف و دين انجام دهيم نه به عنوان يك شغل اداري.
در اين صورت شكل كار تغيير مي كند و آسيب ها كاهش مي يابد و مراقبت درون دستگاه افزايش مي يابد و به همين دليل است كه امر به معروف و نهي از منكر در اين نهاد بيشتر از ساير نهاد ها صورت مي پذيرد و عملكرد كاركنان اين نهاد از طريق همكاران آنها زير ذره بين قرار مي گيرد و اين اتفاق يك امر نظارتي در كميته امداد محسوب مي شود.
در 30 استان جشنواره
اشتغال و خودكفايي
برگزار كرديم
آنچه مسلم است يكي از معضلات بزرگ جامعه امروز ما مشكل اشتغال است اما كميته امداد هم بيكار ننشسته و در اين خصوص هم به فعاليت پرداخته است.
انواري در اين زمينه خاطر نشان كرد: با توجه به اينكه امسال سال نوآوري و شكوفايي ناميده شد، كميته امداد تصميم گرفت يك بازبيني و موشكافي درخصوص اشتغال در سرار كشور انجام دهد و سپس آن را به مردم عرضه كند و مورد نقادي قرار دهد.
وي با اشاره به اين مطلب گفت: طي 7 ماه گذشته ما در تمامي استان هاي كشور جشنواره اشتغال و خودكفايي ترتيب داديم و خدمات خودكفايي كه توسط مردم در اين جشنواره ها ارائه شد، مورد بررسي قرار گرفت. ضمن اينكه بهترين روش هايي را كه توسط خود مددجويان درخصوص خودكفايي ارائه شد، مورد توجه ويژه قرار گرفت.
در كنار اين نمايشگاه هاي توليد، جلسات كنفرانس هم برگزار شد و مسوولين استان و مددجوياني كه به خودكفايي رسيده بودند در اين جشنواره به ارائه سخنراني پرداختند و حاصل اين جشنواره ها و سخنراني ها مورد جمع بندي قرار گرفت و قرار است جشنواره سراسري اشتغال و خودكفايي در مركز نيز برگزار شود تا بتوانيم با برآيند اين جشنواره ها به يك نتيجه گيري كلي و قابل اجرا برسيم.
كميته فقط نظام صدقه اي نيست
وقتي فقر و ناتواني دامن خانواده را مي گيرد، اين فقط اقتصاد خانواده نيست كه دچار آسيب مي شود بلكه سلامت اجتماعي، روحي، حسي و عاطفي خانواده نيز ممكن است دستخوش آسيب شود و اين مساله مهم از ديد مديريت و كاركنان كميته امداد امام خميني(ره) پنهان نمانده است.
شايد برخي با شنيدن نام كميته امداد، فقط به ياد صندوق صدقه مي افتند اما توانمندسازي از جمله موضوعاتي است كه در حال پيگيري در جهت خودكفايي خانواده هاست.
سرپرست كميته امداد با تاكيد بر اين موضوع افزود: در كميته امداد دو مقوله بسيار حائز اهميت است، يكي از آنها بحث سلامت خانواده است و ديگري توانمندسازي.
وي با اشاره به اين مطلب گفت: سلامت خانواده از بعد جسمي، فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي مدنظر كميته امداد است و توانمندي هم در حدي كه خانواده به جايگاهي برسد كه قادر به مهار كردن مشكلات زندگي باشد. چرا كه در اغلب موارد، خلا»هاي موجود در خانواده افراد را به سمت كاهش قوا سوق مي دهد و هدف ما اين است كه فرد به ثباتي برسد كه قادر به برخورد با نارسايي ها باشد.
وي گفت: هدف ما صرفا ثروتمند كردن خانوادها نيست. هدف ما اين است كه لغزش ايجاد شده در خانواده را بگيريم و آنها را به يك ثبات نسبي برسانيم تا از عهده چرخاندن چرخ هاي زندگي برآيند. لذا در بحث توانمندسازي هم توانمندي فكري افراد مدنظر است و هم توانمندي در سيستم آموزشي و هم حرفه اي.
سرپرست كميته امداد امام خميني (ره) با اشاره به اين مطلب تصريح كرد: منظوراز توانمندي فكري، ثبات فكري و نشاط فكري خانواده است و توانمندي آموزشي نيز همانطور كه از نامش پيداست به بحث تحصيل و آموزش فرزندان خانواده هاي تحت پوشش مي پردازد. توانمندي حرفه اي نيز به حرفه آموزي زنان تحت سرپرست و افراد فارغ التحصيل از دانشگاه ها مي پردازد.
سرپرست كميته امداد در ادامه گفت: يكي از مشكلا ت كميته امداد اين است كه برخي خانواده ها با وجود اينكه به توانمندي رسيده اند، اما همچنان به كميته امداد وابسته اند و حاضر به جدا شدن نيستند و ما بايد به گونه اي رفتار كنيم كه اينگونه افراد پس از توانمندي خودكفا شده و از كميته جدا شوند و اين اشكالي است كه در سيستم خدمت رساني وجود داشته و ما خواهان اين هستيم كه افراد پس از توانمندي به كميته امداد به چشم يك پشتيبان نگاه كنند كه در حد مشاوره بتواند به آنها كمك كند.
حفظ كرامت مردم
انواري گفت: در خصوص خدمات كميته امداد بايد به دو روي سكه توجه كنيم; يك روي سكه افرادي هستند كه كمك مي كنند و ما تلا ش مي كنيم كرامت آنها حفظ شود و اين حفظ كرامت با تشويق افراد خير و نيكوكار صورت مي گيرد.
و روي ديگر سكه نيز افراد تحت پوشش هستند كه حفظ كرامت آنها باخودداري از تحقير و كوچكي آنها صورت مي گيرد.
چرا كه ما دستورات زيادي را در مكتب اسلام داريم و ما تلاش كرديم در حد امكان اين ضايعات را كاهش دهيم.
وي افزود: در اين خصوص كميته امداد اقداماتي را صورت داد تا نگاه تحقيرآميز را نيز به صورت يك فرهنگ سازي كاهش دهد. به عنوان مثال خانمي كه همسر خود را از دست داده اصولا در جامعه با نگاه ترحم و تحقير مواجه است و ما براي رفع اين ديدگاه خانه اين افراد را با برگزاري مراسم هاي مذهبي تبديل به مركز توجه مردم مي كنيم. بدين صورت كه در اعياد و عزاداري ها، مراسم كوچكي در منزل خانم هاي تحت پوشش كميته قرار مي دهيم تا هم اعتماد به نفس فرد افزايش يابد و هم ديدگاه مردم به اين افراد نگاه ترحم و تحقير نباشد.
وي افزود: به طور نمونه در مورد تامين جهيزيه تازه عروس ها در گذشته كميته امداد كالاهايي را تهيه مي كرد و به خانواده هاي تحت پوشش مي داد، اما در حال حاضر براي حفظ كرامت افراد، با فروشگاه هاي خاص قرارداد بسته مي شود و وجه اين كالا در اختيار خانواده قرار داده مي شود و اين افراد به آن فروشگاه ها معرفي مي شوند تا به سليقه خود از آن فروشگاه ها خريد كنند.
سرپرست كميته امداد امام خميني(ره) گفت: همچنين در خصوص مراجعين به اين كميته تلاش مي شود اين افراد از سوي كاركنان كميته مورد تكريم قرار گيرند چرا كه يكي از مشكلات اين افراد اين است كه گاه از سوي مردم مورد احترام قرار نمي گيرند وما سعي كرديم در كميته اين مشكل را حل كنيم.
انواري افزود: ما در حال غربال گري افراد تحت پوشش هستيم و به اين نتيجه رسيده ايم كه برخي از افراد تحت پوشش هم اكنون به خود كفايي رسيده اند و حتي برخي از افراد تحت پوشش داراي توانمندي هاي خاص هستند و ما تلا ش مي كنيم اين افراد را شناسايي كنيم و از توانمندي آنها استفاده كنيم تا با استفاده از اين توانمندي به خودكفايي برسند.
سرپرست كميته امداد گفت: گاهي اوقات خانواده ها در شرايط عادي قادر به گذران زندگي خود هستند و يك سري شرايط موقتي پيش مي آيد كه چرخ هاي زندگي آنها را لنگ مي كند به عنوان مثال هزينه هاي دانشگاه يا هزينه ازدواج فرزند يا جهيزيه يا يك بيماري و يا يك حادثه غيرمترقبه، گاهي اوقات هزينه هايي را به خانواده تحميل مي كند كه از عهده خانواده خارج است.
در چنين مواردي كميته امداد فقط در همين مورد خاص به خانواده كمك مي كند و در ساير موارد زندگي افراد دخالتي نمي كند تا اين دوره به پايان برسد و فرد به زندگي عادي باز گردد.
سرپرست كميته امداد امام خميني«ره» در پايان اظهار اميدواري كرد كه كميته امداد بتواند با همكاري و همت مردم نگاه محبت آميز به همنوع را بياموزد و در جامعه تقويت كند. آن چنان كه پدران ما دستگير همسايه و همنوع بودند ما نيز با روي گشاده و دست گشاده به دوستان و اقوام و همسايگان هديه كنيم.
شنبه 2 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[مشاهده در: www.mardomsalari.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]
-
گوناگون
پربازدیدترینها