تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس كار نيكى انجام دهد ده برابر آن پاداش دارد و از جمله آنها سه روز روزه در هر ماه ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836239988




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تاريخچه پرده كعبه


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: تاريخچه پرده كعبه
حضرت آدم كعبه را به وسيله پشم پوشانيد، حضرت ابراهيم با الياف گياهي و حضرت سليمان با قباطي."


پوشاندن خانه كعبه سابقه‏ اي طولاني دارد. درباره اينكه چه كسي نخستين بار كعبه را پوشانده است، اختلاف نظر وجود دارد. شايد اولين كسي كه به پوشاندن خانه كعبه اقدام كرده حضرت اسماعيل(ع) باشد.
روش ساخت خانه‏ ها در آن زمان به گونه ‏اي بوده كه درون آن از ديد رهگذران در امان نبود و با باز شدن در، خانه و ساكنان آن

" بنا به روايات تاريخي سال 220 قبل از هجرت پيامبر اكرم (ص)، شاه تبع حميري، پادشاه يمن، به قصد ويران كردن مسجد الحرام و خانه كعبه به راه افتاد. اما در بين راه سخت بيمار و زمين گير شد.... "

در معرض ديد رهگذارن قرار مي گرفتند. همسر اسماعيل كه زني نجيب بود و اين مسئله براي او بيشتر رنج آور بود، به همسرش اسماعيل پيشنهاد مي كند پرده ‏اي بر در خانه آويزان كنند تا خانه از ديد افراد بيگانه در امان باشد. از اين‏رو تصميم مي گيرند خانه خدا را نيز كه سنگها آن بيرون زده و منظره خوشايندي نداشت، بپوشانند.
از اين رو حضرت اسماعيل مقداري پشم گوسفند جمع كرد و آن را به قبايل اطراف داد تا براي كعبه پوششي مناسب ببافند. هر قسمتي از پرده كه آماده مي شد، آن را بر كعبه آويزان مي كردند تا آنكه مراسم حج فرا رسيد، اما هنوز قسمتي از خانه كعبه هنوز بدون پرده باقي مانده بود. به پيشنهاد همسر اسماعيل، قسمت باقي مانده را با حصير پوشانند. هنگامي كه حجاج آمدند، از اين كار شگفت زده شدند و پوشش خانه كعبه براي آنان بسيار جالب به نظر آمد. بنابراين تصميم گرفتند براي كسي كه اين كار را كرده، هديه ‏اي جمع آوري كنند. هر طايفه از اعراب چيزي آورد و حصير را از كعبه گرفتند و پرده كعبه را تكميل كرده و بر آن نصب كردند.
در روايت ديگري نيز از امام صادق(ع) نقل شده كه فرمود:"حضرت آدم كعبه را به وسيله پشم پوشانيد، حضرت ابراهيم با الياف گياهي و حضرت سليمان با قباطي."
بنا به روايات تاريخي سال 220 قبل از هجرت پيامبر اكرم (ص)، شاه تبع حميري، پادشاه يمن، به قصد ويران كردن مسجد الحرام و خانه كعبه

" نخستين زني كه در دوره جاهليت اين كار را كرد، نبيله بنت حباب مادر عباس بن عبدالمطلب عموي پيامبر اكرم (ص) بود. او حاجتي داشت، نذر كرده بود و حاجتش را كه گرفت، پوشش خانه كعبه را تهيه كرد.... "

به راه افتاد. اما در بين راه سخت بيمار و زمين گير شد. وي به راهنمايي يكي از عربهاي بيابانگرد براي خانه خدا نذر كرد و شفا يافت. بنابراين براي آن دري با قفل و پوششي براي آن ساخت. اين پادشاه يمني ابتدا خانه را با پوششي از برگ درخت نخل پوشاند و بعد پارچه اي يمني روي آن كشيد و آخر سر با پارچه اي نرم و نازك و لطيف آن را پوشاند. جانشينان دنبال كار او را گرفتند و سالها پوشش خانه كعبه را آماده مي كردند. آنها خانه خدا را با پارچه هاي يمني قرمز راه راه مي پوشاندند.
اما گاهي هم افراد به صورت موردي پوشش خانه را تهيه مي كردند. نخستين زني كه در دوره جاهليت اين كار را كرد، نبيله بنت حباب مادر عباس بن عبدالمطلب عموي پيامبر اكرم (ص) بود. او حاجتي داشت، نذر كرده بود و حاجتش را كه گرفت، پوشش خانه كعبه را تهيه كرد.
در دوره قصي بن كلاب از نياكان پيامبر(ص) قبيله قريش مسئوليت تهيه پوشش خانه را بر عهده گرفت تا اينكه يكي از ثروتمندان بزرگ مكه به نام "ابوربيعه مخزومي" بخشي از اين وظيفه را پذيرفت. از آن زمان، يكسال او پوشش خانه كعبه را تدارك مي ديد و سال ديگر قريش اين كار را به انجام مي رساند.
قريش نيز بخصوص در اواخر عصر جاهليت همواره بر كعبه پرده مي پوشاندند كه رنگ آن يا سبز و يا زرد بود و جنس آن خز يا موي بافته شده، پوست و يا پارچه با نقشه راه راه از يمن و يا پارچه هاي عراقي بود. حتي گفته شده پرده هايي از عهد جاهليت

" قريش نيز بخصوص در اواخر عصر جاهليت همواره بر كعبه پرده مي پوشاندند كه رنگ آن يا سبز و يا زرد بود و جنس آن خز يا موي بافته شده، پوست و يا پارچه با نقشه راه راه از يمن و يا پارچه هاي عراقي بود. ... "

تا زمان معاويه بر كعبه باقي مانده بود كه مردم پيشنهاد كردند اين پرده ها برداشته شود.
پيامبر اسلام تا فتح مكه نتوانست جامه اي بر خانه خدا بپوشاند. اما بالاخره در سال هشتم هجري، آن حضرت پوششي از پارچه هاي يمني براي كعبه تهيه كرد و از آن پس، خليفه ها كارش را ادامه دادند و گاه جامه اي از پارچه هاي يمني و گاه از پارچه هاي سفيد مصري بر خانه كعبه پوشاندند. خليفه ها و پادشاهان مسلمان، در دوره هاي مختلف، اين كار را وظيفه و افتخاري بزرگ تلقي مي كردند.
در زمان رسول اكرم بر كعبه پارچه ‏اي سفيد رنگ مشهور به بافت قباطي مي آويختند، سپس از برد يماني استفاده شد. اولين كسي كه خانه كعبه را با ديباج پوشاند، ابن زبير بود. در روزگار بني هشام، پوشش خانه كعبه را در سال دو مرتبه يعني هشتم ذيحجه و روز عاشورا عوض مي كردند. از آن جا كه امكان داشت قسمتهايي از پرده كعبه را به عنوان تبرك برگيرند، در ايام حج ديبا را بر خانه كعبه آويزان مي كردند و در روز عاشورا پوشش اصلي را بر خانه كعبه مي آويختند.
حضرت علي(ع) نيز در دوران خلافت خود براي كعبه پوشش مي فرستاد. در زمان عبدالملك هر ساله پرده‏ اي به مدينه فرستاده مي شد و بر مسجد النبي پهن مي كردند و بعد آن را همراه عطر و عود به مكه مي فرستادند. در حال حاضر پرده ‏هايي براي پوشش كعبه فرستاده مي شود كه كار تزيين آن را هنرمندان شهر مكه بر عهده دارند. اينكه چرا از رنگهاي مختلف، به ويژه سياه، استفاده مي شود، مطلبي است كه تاكنون به آن اشاره نشده است.
 شنبه 2 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن