واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: حسين مرعشي:اصولگرايان با مشكل جدي مواجه هستند
اگـر حـضـور خـاتـمـي نـهـايـي شـود، ميتواند جناح اصلاحطلب را متحد كند، ولي به هر حال رقابت با خاتمي بر سر آراي ميانه، ميتواند وجود داشته باشد. سخنگوي حزب كارگزاران سازندگي در گفتگو با ايسنا، با بيان اين مطلب همچنين خاطرنشان كرد: اميدوارم منويات مقام معظم رهبري در جـهــت رقــابـتــيشـدن انـتـخـابـات مـحـقـق شود.وي افزود: تجربه من اين را نشان ميدهد كه رهبري در طول همه سالهاي گذشته بحق از انتخابات رقابتي حمايت كردهاند. مرعشي ادامه داد: با توجه به اينكه انتخابات ريـاسـتجـمـهوري آينده، مهمترين انتخاباتي است كه اين دولت برگزار ميكند، بايد نشان دهد كه ظرفيت لازم براي تحقق چنين هدفي را دارد، اگر دولت ظرفيت لازم را از خود نشان دهد فكر ميكنم موضوع انتخابات رياست جمهوري هم براي جناح اصلاحطلب، هم براي جناح اصولگرا و هم براي مردم داراي اهميت است از اين جهت كه بتوانيم يك انتخابات رقابتي را شاهد باشيم. وي همچنين درباره نگاه افكار عمومي به اصلاحطلبان تصريح كرد: مردم در ايران به چند دسته تقسيم ميشوند. يك دسته مخاطبان گروههاي سياسي هستند كه در هر شرايطي دست از گروه خود بر نميدارند و يك بدنه 60 درصدي از جامعه نيز تحت تاثير شخصيتها و شعارها و برنامههاي انتخاباتي قرار ميگيرند؛ از اين رو بهطور مطلق نميتوان گفت مردم براي هميشه به يك جناح پايبند ميمانند. به نظر من اصلاحطلبان امروز در جامعه ما50 درصد از مردم را مخاطب خود قـــرار دادهانــد. مــرعـشــي هـمـچـنـيــن فـضــاي رقابتهاي انتخاباتي را در آينده چندقطبي دانست و ابراز عقيده كرد: جناح اصولگرا با يك مشكل جدي مواجه است و نميتواند متحد پشت سر احمدينژاد قرار گيرد؛ همچنين نميتواند با حضور احمدينژاد به طور واحد پشت سر كانديداي ديگري نيز قرار گيرد كه اين امر حكم ميكند انتخابات چند قطبي شود و من فكر ميكنم جناح اصولگرا تلاش خواهد كرد يك انتخابات چند وجهي را برگزار كند. وي در ادامه درباره حضور احتمالي ميرحسين موسوي و تاثيرگذاري وي بر رقابتهاي انتخاباتي آينده اظهار كرد: به نظر نميآيد ميرحسين موسوي و خـاتـمي همزمان كانديدا شوند.مرعشي در پاسخ به اين پرسش كه آيا ممكن است در مسير منتهي به انتخابات رياستجمهوري آينده گروهها و جريانهاي جديد شكل بگيرد هم تاكيد كرد: هماكنون جامعه ظرفيت گروههاي جديد را ندارد؛ چرا كه به اندازه كافي كشور از گروههاي ناشناخته و بيريشه لطمه خورده است.
انتخاباتي كاملاً چالشي خواهيم داشت
درهمين حال حسن غفوريفرد با بيان اينكه انتخاباتي كاملا چالشي در آينده خواهيم داشت، گفت: هر دو جناح سعي خواهند كرد، روي يك نفر اجماع كنند وكانديداي شاخص و شـنـاخـتـه شـدهاي را مـعـرفـي كنند. اين عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس در گفتگو با ايسنا، با بيان اين مطلب اظهار كرد: حركت اصلي جناحها به اين سمت است كه انتخاباتي كاملا دو قطبي با نظريات شفاف تشكيل شود. وي ادامه داد: در آستانه انتخابات شاهد رويش احزاب و دستههاي جديد هستيم كه اطلاعيه ميدهند و كانديدا معرفي ميكنند، اما چون ريشه ندارند، بعد از انتخابات از بين ميروند؛ در انتخابات رياست جمهوري نيز حتما جريانات جديدي رشد ميكند كه يا داخل يا خارج از جناحهاي اصلي كشورند. به گفته اين عضو هيئت رئيسه مجلس، ممكن است اين جريانات جديد اسامي جديدي داشته باشند، اما بعيد است كه حاوي ايدئولوژي، فكر يا استراتژي جديدي باشند، ولي ميتوانند به گرم شدن بازار انتخابات كمك كنند. وي افزود: هرچه افراد و چهرههاي با نظريات مختلف بيشتري در انتخابات حضور يـابـنـد، رقابت بيشتر ميشود. نماينده تهران تـصـريـح كـرد: لازمـه وحدت، جلوگيري از تخريب است كه طي آن نظريات و بحثهاي مختلف مطرح و مصالح عمومي نظام و قانون اساسي و وجود دشمنان خارجي لحاظ شود و افراد تواناييها و برنامهها و راهكارهاي خود را براي حل مشكلات ارائه كنند، تا هم به وحدت و انسجام ملي لطمه وارد نشود، هم مردم انتخاب درستي داشته باشند.
بايد رقابت ميان اصولگرايان كاهش پيدا كند
دبير كل موتلفه اظهار كرد: اگر ما مجموعا بتوانيم ترتيبي دهيم كه اظهارنظر راجع به عملكرد دولت، مجلس و قوه قضائيه بر اساس يك اظهارنظر بيطرفانه و منصفانه صورت بگيرد در آن صورت ما با فضاي مطلوبي مواجه خواهيم بود.محمدنبي حبيبي در گفتگو با ايسنا افزود: آن دسته از خبرگزاريها و نشرياتي كه به جز مدح دولت و مجلس و قوه قضائيه نميپردازند، يا آن دسته كه جز به انتقاد نميپردازند، به تدريج اعتبار خود را در بين مردم از دست خواهند داد. بهترين نوع ارائه خبر و تحليل اين است كه در مـورد عـمـلـكـردهـاي مهم در جمهوري اسلامي؛ مجلس، دولت و قوه قضائيه نقاط مثبت و منفي با همديگر آورده شود.دبير كل موتلفه خاطرنشان كرد: انتقاد به نظر بنده نه تعريف و تمجيد و نه مچگيري است بلكه از نظر لغوي انتقاد، ارزيابي تعريف ميشود. وي در پيشبيني از فضاي رقابتي در آينده نيز اظهار كرد: پيشبيني من اين است كه رقابت جدي بين اصلاحطلبان و اصولگرايان و آن دسته از اشـخـاص يـا تـشكلهايي كه نه وابسته به اردوگاههاي اصولگرايان و نه اصلاحطلبان ميباشند اتفاق خواهد افتاد، به همين دليل يك نوع خوشبيني براي همين رقابتها دارم. دبيركل حزب موتلفه اسلامي افزود: اگر اين رقــابــتهــا بــه صــورت كـامـلا جـدي بـيـن سليقههاي مختلف برقرار شود، آن موضوع مـهـم مدنظر كه شركت گسترده مردم در انـتـخـابات است تحقق پيدا ميكند، چون اعتقادم بر اين است كه مهمترين موضوع انتخابات دهم رياست جمهوري گستردگي شركت مردم در انتخابات است. وي تصريح كرد: پيشبيني نميكنم جناح جديد خيلي اثرگذاري براي انتخابات دهم به وجود آورد، در واقع در حال حاضر سه گروه اصلاحطلب و اصولگرا و كساني كه وابسته به هيچ يك از اين دوجناح نيستند در انتخابات خواهند بود كه ميتوانند بين مردم اثرگذار باشند. حبيبي درباره نقش دانشگاهيان در انتخابات نيز گفت: دانـشـگــاههـا يـكـي از مـراكـز تـعـيـيـن كـنـنـده سرنوشت انتخابات هستند و معتقدم يكي از وظايف همه ما(احزاب- ) با عذرخواهي از تعيين تكليف براي خبرگزاريها و رسانهها - ايــن اســت كــه زمـيـنـه اثـرگـذاري گـسـتـرده دانشگاهيان اعم از دانشجو و استاد را در انتخابات فراهم كنيم. وي درباره نحوه حضور اين حزب در انتخابات نيز تاكيد كرد: در انـتـخـابـات مـهمترين نقطه نگاه ما وحدت اصولگرايان است و ما رقيب اصلي خود را اصلاحطلبان ميدانيم و معتقد به كاهش رقابت بين اصولگرايان هستيم.
نسبت به اقبال مردم به احمدينژاد يقين داريم
اگر چه به دليل ساختار و ماهيت متفاوت دو قوهمجريه و مقننه وجود برخي اختلافنظرها طبيعي است، اما خروجي هر دو قوه بايد رفع مشكلات مردم باشد. نماينده تهران در مجلس در گفتگو با ايسنا، با بيان اين مطلب و با بيان اينكه اين طبيعي است كه وقتي دو جنس مخالف در كنار هم قرار ميگيرند، گاهي اوقات ميانشان اصطكاك به وجود ميآيد، خاطرنشان كرد: بخشي از اين اختلافها عادي و طبيعي است و بخشي از آن البته ساختگي ميباشد و برخي اوقات از درون مجلس و برخي اوقات از درون دولت ساخته ميشود، گاهي اوقات نيز نشريات يا مراكز خبرساز اين تنشها را ايجاد كرده و موج سازي ميكنند. رسايي همچنين با تاكيد بر اينكه اصولگرايان قطعا در اين دوره از انتخابات به وحدت خواهند رسيد، افزود: چرا كه ما در اين دوره، شاخصههايي را داريم كه در دور قبل نداشتيم، عملكرد دولت نهم و پايبندي آن به اصول اصولگرايي، حمايتها و تاييدات مقام معظم رهبري از اين دولت كه براي اصولگرايان بسيار مهم است از جمله اين شاخصههاست. رسايي گفت: ما يقين داريم راي مردم و اقبال مردم در اين دور نسبت به احمدينژاد وجود دارد.
شنبه 2 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]