تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از شما منكرى ببيند بايد با دست و اگر نتوانست با زبان و اگر نتوانست با قلبش آن ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828035650




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

هاشمي رفسنجاني:/كامل/ ـ پدر باشم،پدر همه احزابم ـ انتخابات، امروز تبلور خواست مردم است ـ دونفر كه از من و رهبري به هم نزديك‌تر باشند پيدا نمي‌كنيد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: هاشمي رفسنجاني:/كامل/ ـ پدر باشم،پدر همه احزابم ـ انتخابات، امروز تبلور خواست مردم است ـ دونفر كه از من و رهبري به هم نزديك‌تر باشند پيدا نمي‌كنيد


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي

رييس‌ مجمع تشخيص مصلحت نظام و رييس مجلس خبرگان عصر روز شنبه با حضور در دانشگاه شريف، در همايش ملي ‌30 سال انقلاب اسلامي؛ دستاوردها، آسيب‌ها و فرصت‌ها كه از سوي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه شريف برگزار شده بود، سخنراني كرد و در پايان سخنراني خود نيز به برخي سوالات دانشجويان پاسخ گفت.

به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) آيت‌الله هاشمي رفسنجاني گفت: خدا را شكر مي‌كنم كه در آستانه‌30 سالگي انقلاب در يكي از مراكز علمي و انقلابي كشور با عزيزترين قشر جامعه، اساتيد و دانشجويان دانشگاه شريف صحبت مي‌كنم.

وي افزود: ما دانشگاه شريف را بسيار بااهميت مي‌دانيم. روزي كه ما در دانشگاه تهران براي رفع منع از آمدن امام(ره) تحصن كرديم، كاري كه اين دانشگاه كرد ـ پايين كشيدن عكس شاه و بالا بردن عكس امام ـ روحيه انقلابيون و اعتصابيون را بالا برد و گام موثري بود. وقتي خطر همه را تهديد مي‌كرد در اين دانشگاه عكس امام را به جاي عكس شاه بالا بردند.ان‌شاءالله همين روحيه براي آينده پشتيبان، حافظ و پيش‌برنده‌ انقلاب باشد.

وي ادامه داد: من دستاوردهاي انقلاب را در تحقق همان شعارهاي اصلي انقلاب مي‌دانم. ما كه تا حدود زيادي آن روزها تظاهرات و اجتماعات را مديريت مي‌كرديم حقيقتا از كسي كه اين شعار را مطرح كرده بود، بي‌خبر بوديم. شايد خداوند آن را اعلام كرده بود و شايد هم افراد متفكري به صورت حساب شده از مجموع خواسته‌هاي ملت و مجاهدان آن را انتخاب كردند.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: اگر توفيقي در تحقق اين سه شعار اصلي كه هركدام فروع فراواني دارد پيدا كرده باشيم بايد بگوييم كه دستاوردهاي خوبي داشته‌ايم. در ميان انقلاب‌هايي كه در تاريخ سراغ داريم انقلاب ايران پيشتاز است. استقلال مهم‌ترين ارزشي است كه يك كشور براي خود دارد. البته استقلال عرض عريضي دارد و هرقدر جلوتر برويم جاي پيشرفت بيشتري وجود دارد. آزادي همان چيزي بود كه كبريت احمر ما بود و در هيچ گوشه‌اي آثار آزادي ديده نمي‌شد و استبداد پهلوي، اعمال قدرت غرب و آمريكا مردم ايران را به ستوه آورده بود.

وي افزود: جمهوري اسلامي آرزويي بود كه مسلمانان در فكرش بودند و فكر نمي‌كردند كه به اين زودي تحقق يابد. آن‌ها جهادشان را به عنوان امر به معروف و نهي از منكر انجام مي‌دادند و فكر كنار زدن رژيم شاه يك آرزو بود كه در افق ديد نزديك قرار نداشت. ما البته به طور نسبي به هر سه بخش شعارهاي اصلي و اهداف انقلاب رسيده‌ايم اما من در هر سه بخش ملاحظاتي دارم و فكر مي‌كنم هنوز هم در راهيم.

وي يادآور شد: آسيب‌ها هم جايي اتفاق مي‌افتد كه هر مقدار از اهدافي كه در انقلاب به دست آورده‌ايم، در جريان تاريخ از دست بدهيم يا تضعيف كنيم، فرصت‌ها امكاناتي هستند كه از دل انقلاب و كشور عزيزمان ايران و شرايطي كه در دنيا نبوده و اخيرا به وجود آمده بيرون مي‌آيد و اين به ما بستگي دارد كه چگونه از آن‌ها بهره بگيريم.

هاشمي رفسنجاني اولين دستاورد انقلاب را از بين بردن رژيم ديكتاتوري مستبد، خشن، ارثي با مجلس فرمايشي و وابسته به آمريكا و انگليس خواند و گفت: اين رژيم اكثر غذاي خود را هم از خارج وارد مي‌كرد. صنايع مونتاژ و وابسته بودند و آن‌ها از لحاظ رفتار با مردم جوابگوي هيچ‌كس نبودند و كسي آن‌ها را بازخواست نمي‌كرد. اولين حركت انقلاب اين بود كه رژيم را شكست داد و دست استعمارگران را كوتاه كرد.

وي ادامه داد: دستاورد ديگر ما اين بود كه از ابتدا ارتباطاتي كه ما را وابسته مي‌كرد به تدريج گسستيم و كم‌كم با امكانات خود زندگي‌مان را اداره كرديم تا توانستيم چيزي به نام جمهوري اسلامي و حكومت اسلام و قرآن را در كشور به صورت ساختار مدون ايجاد كنيم؛ در حالي كه فكر مي‌شد اين امر مقدور نيست. ما در زندان‌ها كه با كمونيست‌ها، ليبرال‌ها و التقاطيون فرصت بحث داشتيم هيچ‌كس باور نمي‌كرد كه چيزي مثل جمهوري اسلامي در ايران محقق شود.

رييس مجلس خبرگان يادآور شد: آن‌ها فكر مي‌كردند احكام، فقه و فرهنگ اسلام مربوط به دوره‌هاي خيلي گذشته است. از آن عبور كرده‌ايم و امروز اين چيزها پاسخگوي زندگي سياسي نيست اما اين اتفاق افتاد. گرچه در همه اين سه بعد بايد گام ديگري برداريم و به جلو برويم.

وي هم‌چنين به موضوع انتقال قدرت پس از پيروزي انقلاب اسلامي اشاره كرد و گفت: يكي از كارهاي سختي كه انقلاب‌هاي ديگر نكردند و ايران كرد موضوع انتقال بود. وقتي انقلاب پيروز شد همه چيز كشور مسوول و بدنه داشت. افرادي كار مي‌كردند و خيلي‌ها در انقلاب با امام(ره) بودند اما با تقيه. بايد ببينيم اين چگونه اتفاق افتاد. اگر افغانستان، عراق و الجزاير را با خودمان مقايسه كنيم مي‌بينيم كه ما چه مدبرانه از اين مرحله عبور كرديم.

وي با بيان اين‌كه " تصفيه‌هاي خونين ماركسيست‌ها در انقلاب ما اتفاق نيفتاد" گفت: افراد نامناسب با حساب تصفيه شدند و عده‌اي هم خودشان رفتند. هم‌چنين نهادهاي موازي تاسيس شد. مثلا براي ارتش، ژاندارمري و شهرباني، سپاه و كميته انقلاب و بعدها بسيج تاسيس شد كه همراه آن‌ها و گاهي با آموزش آن‌ها دفاع را به عهده مي‌گرفتند و آشوب‌ها را با همكاري هم از بين مي‌بردند. در كنار كشاورزي، جهاد كشاورزي كه آچار فرانسه همه‌ امور بود تاسيس شد. در كنار دادگاه‌هاي باقي‌مانده از رژيم پهلوي نيز دادگاه انقلاب ايجاد شد. در اين انتقال‌ها بدنه محفوظ ماند و منتقل شد.

هاشمي رفسنجاني اظهار كرد: وقتي در عراق، آمريكا آمد و ارتش بعث و استخبارات را منحل كرد، خلاء عظيمي پيش آمد كه آن‌ها نتوانستند آن را پر كنند. شايد ارتش بعث قابل ماندن نبود، اما نمي‌توان اين را در مورد بدنه‌ ارتش هم گفت. ايران مدبرانه و عاقلانه از اين مشكل انتقال با تلفات خيلي كم عبور كرد و ساختار كه مهم‌ترين امر است، تاسيس شد. ما مي‌خواستيم رژيم شاهنشاهي را به جمهوري اسلامي تبديل كنيم؛ در حالي كه اين دو متضاد بودند و اين كار، كار آساني نبود.

وي ادامه داد: خيلي‌ها جمهوريت و اسلاميت را متناقض و غيرقابل تركيب مي‌دانستند. البته اين كار، كار مشكلي است و هنوز هم مشكلاتي دارد ولي ما اثبات كرديم كه اين موضوع قابل حل است. اگر اسناد به دست‌تان بيايد توضيحات آن موقع ما خواندني است. ما كه اسلام را مي‌شناختيم اين امر براي‌مان روشن بود اما براي سايرين توضيحي لازم داشت.

وي با تاكيد بر اين‌كه " اسلام از نظر تكيه به مردم مافوق جمهوري هم هست" گفت: غير از اين هم نمي‌تواند باشد. اگر چنين چيزي ديديد باور نكنيد كه اسلام واقعي است؛ چراكه اسلام شرط پذيرشش مردم هستند و آن‌جا كه مردم نپذيرفتند هيچ‌كس نمي‌تواند تحميل عقيده كند. اكراه در ماهيت دين راهي ندارد و ماهيت اسلامي با خواست مردم است.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اين‌كه " انتخابات، امروز تبلور خواست مردم است" اظهار كرد: وقتي مردم در انتخاب، چيزي را قبول كردند ما به عنوان اسلام آن را تثبيت شده قلمداد مي‌كنيم. چند روز پس از پيروزي انقلاب، امام(ره) دولت را با قيد موقت براي تشكيل مجلس، انتخابات و قانون اساسي تعيين كرد و اين ماموريت دوره‌ موقت بود. اولين كار به رفراندوم گذاشتن نظام بين اسلامي و دموكراتيك بود و شما نمي‌توانييد رايي سالم‌تر، جدي‌تر و وسيع‌تر از اين در تاريخ پيدا كنيد.

وي يادآور شد: نظام كه اسلامي شد، ‌بايد بر آن اساس قانون اساسي نوشته مي‌شد. قانون اساسي تهيه شد و كارشناسان، شوراي انقلاب، امام (ره)، علما و متخصصين هركدام يك بار آن را ديدند و بعد مردم، خبرگان قانون اساسي را با راي بالا انتخاب كردند. در آن زمان ولايت فقيه در قانون نبود. ما در ذهن‌مان نبود كه اين را بايد در قانون بياوريم؛ زيرا طبيعت جمهوري اسلامي و مبناي حكومت شيعي اين است كه امام زمان(عج) در غيابش نوابي دارد كه بين علما مي‌توان آن را يافت. بعدها علما جمع شدند، منتخبان مردم آمدند و ولايت فقيه را ضمن بحث اضافه كردند.

وي ادامه داد: قانون اساسي به رفراندوم گذاشته شد و با وجود تحريم منافقين و ملي‌گراها مردم با راي بالايي آن را تاييد كردند و از آن پس ساختار نظام شكل گرفت. با اولين فرصت ممكن رياست جمهوري انتخاب شد و مجلس به وجود آمد. مسايل آن‌قدر روشن بود كه مردم بدون دغدغه در انتخابات شركت مي‌كردند.

به گزارش ايسنا هاشمي‌رفسنجاني افزود: بني‌صدر به لحاظ اين‌كه فارغ از مسووليت بود با سخنراني‌هايي كه انجام داد و شعارهايي كه مردم را اميدوار كرد انتخاب شد. ما از امام(ره) خواستيم كه فرماندهي كل قوا را هم به بني‌صدر بدهد. از ايشان خواستيم كه او رييس شوراي انقلاب باشد؛چراكه منتخب مردم بود و فضا و آرا آزاد بود.

وي جمهوري اسلامي را خواست اسلام و علماي طراز اول خواند و گفت: آن زمان آزادي در اوج بود. مردم خودشان همه‌ تصميمات را مي‌گرفتند. ما در آن موقع به شورش‌هايي برخورد كرديم كه با كمك مردم در سپاه، بسيج و كميته انقلاب حل شد. دفاع پيش آمد و جنگ تحميلي عجيبي كه سه اردوگاه، شرق، غرب و ارتجاع به پيشگامي عراق عليه ما وارد شدند، اما مردم مقاومت كردند و با دفاع جانانه خود انقلاب را حفظ كردند.

وي اظهار كرد: اين ساختار(جمهوري اسلامي) از دل مردم بيرون آمده و مبنايش اسلامي است. آزادي هم حد و حصري نداشت و اكثريت مردم در ميدان بودند. جنگ كه تمام شد دوره‌ سخت سازندگي پيش آمد. كشور ويران شده بود و عقب‌ماندگي پهلوي هم روي دست‌مان بود. ما در محاصره‌ كشورهاي قدرتمند و در تحريم بوديم اما با كمك همين مردم و همين ساختار دوره‌ سازندگي را سپري كرديم.

رييس مجلس خبرگان ادامه داد: امروز هيچ كشوري در دنيا به ايران فرمان نمي‌دهد. همه چيز در درون خود كشور است اما استقلال صرفا اين نيست. اگر ما در تحصيل، تكنولوژي و دانش وابسته باشيم اين استقلال نيست. ما در دوره‌ دفاع، استقلال نظامي را تثبيت كرديم اما اگر زيربناهاي كشور نباشد استقلال معنايي ندارد. در دوره‌ هشت ساله تقريبا اين زيربناها تامين شد و وابستگي‌ها به تدريج كم شد. صنايع حساس آمد و ما تكنولوژي‌هاي مهم را گرفتيم اما مهم‌ترين مشكل ما تحصيل و دانشگاه بود.

وي گفت: در آن زمان 100 تا 150 هزار دانشجو داشتيم. بعد از انقلاب اساتيد يا رفتند، يا بازنشسته شدند و يا به اشتباه و با ديد افراطي تصفيه شدند كه نبايد اين اتفاق مي‌افتاد اما در انقلابي اين‌چنين چاره‌اي نيست. انقلاب فرهنگي طراحي نشده بود و ما در شوراي انقلاب چنين تصميمي نگرفتيم اما دانشجويان، دانشگاه را يكي دو سال تعطيل كردند. به هر حال انقلاب اين‌طور نبود كه همه چيزش در دست ما باشد.

وي با يادآوري قضيه‌ تسخير لانه جاسوسي گفت: در آن زمان من با آيت‌الله خامنه‌اي در مكه بوديم، راديو را كه گرفتيم شنيديم كه سفارت آمريكا را گرفته‌اند و دولت بازرگان هم استعفا داده است. اگر انتقاداتي مي‌شود كه برخي كارها نبايد مي‌شد، به بي‌ثباتي شرايط اوليه انقلاب بازمي‌گردد.

هاشمي رفسنجاني با اشاره به مشكل تحصيل در آن دوران و مايوس بودن خانواده‌ها از تحصيل فرزندانشان گفت: نهضت بزرگي در توسعه‌ دانشگاه انجام شده است كه دانشگاه‌هاي دولتي و دانشگاه آزاد هركدام سهمي را داشتند. اكنون ما 3 ميليون و اندي دانشجو داريم و 5/1 برابر آن هم فارغ‌التحصيل. اين حركت بزرگي بود. البته يكي از الگوهاي ما براي كيفيت بايد دانشگاه شريف باشد كه انصافا افتخار بزرگي است.

وي خاطرنشان كرد: در دوران سازندگي وقتي كه جنگ تمام شد يك ميليارد دلار موجودي همه‌ كشور بود. در حالي كه 12 ميليارد دلار هم بدهي داشتيم. كار خيلي عظيمي بود. پنج استان به كلي ويران بود و زيربنا نداشتيم. با سياست درستي كه اتخاذ شد توانستيم مبالغ عظيمي ارز از خارج جذب كنيم. همه به ميدان آمدند؛ سپاه، بسيج و جهاد سازندگي كارهاي بزرگي كردند و خيلي از وابستگي‌ها حل شد.

وي با اشاره به ساخت چند سد در دوران سازندگي گفت: اصلا سابقه نداشت كه ايراني‌ها سدي را طراحي كنند و بسازند. ما سدها را دربست به خارجي‌ها مي‌داديم، اما در آن دوران خودمان سدساز شديم، تا جايي كه بعد از چند سال دنيا اعتراف كرد كه ايران سومين كشور با قدرت سازندگي سدهاي بزرگ است. ما در خيلي از كارها كه عمق استقلال است، توانستيم پيشرفت كنيم. در HIGH TECH ها وارد شديم و از بحران و گلوگاهش عبور كرديم تا پايه‌هاي كشور مستحكم شد.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد: هركدام از سه شعار استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي مخدوش شود، مي‌شود آسيب. اگر خداي نكرده جمهوري بشود مجلس فرمايشي و كساني به خود حق دهند كه در انتخابات دخالت كنند و آرا را مخدوش كنند اين مي‌شود آسيب. اگر شرايطي به وجود بياوريم كه مردم بي‌تفاوت باشند و نخواهند در انتخابات شركت كنند اين يك آسيب است.

وي افزود: ما كه با 99 درصد حضور مردم كارمان را شروع كرديم و با حضور وسيع مردم انقلاب را پيروز كرديم و جنگ را به نفع خود خاتمه داديم، اگر بنا باشد اين مردم خصوصا قشر تحصيل‌كرده فكر كنند كه امري به آن‌ها تحميل مي‌شود، اين بزرگ‌ترين آسيب است. ممكن است كساني اين را بخواهند ولي اين اشتباه بزرگي است.

وي ادامه داد: اگر مردم نباشند حكومت، اسلامي و قابل دوام نيست. مردم همه‌ جامعه هستند، نه بخشي از آن. اگر در استقلال اقتصادي باز وابسته شويم و به جايي برسيم كه متاسفانه امروز اين خطر هست كه اكثريت نيازهاي‌مان را وارد مي‌كنيم، اين آسيب است. آخرين پالايشگاه دوران سازندگي در بندرعباس براي صادرات بنزين و گازوييل ايجاد شد. اگر ما 40 درصد نياز بنزين و گازوييل را وارد مي‌كنيم وابستگي از اين بدتر نمي‌شود و اگر صنايع داخلي در برابر موج واردات از صحنه بيرون بروند و نتوانند رقابت كنند وابستگي همين امر خطرناك است.

هاشمي رفسنجاني، بي‌تفاوتي ملت و مخالف شدن بخش عظيمي از ملت خصوصا قشر آگاه را آسيب اساسي انقلاب خواند و افزود: آسيب در استقلال ما اين است كه نيازها و وابستگي‌ها بيشتر بشود، گرچه ما از نظر سياسي مستقل باشيم؛ چراكه اين امر كافي نيست. ما بايد با زندگي آزاد، مرفه، با حضور همه اقشار و استفاده از همه انرژي‌ها بتوانيم كشورمان را در مسيري كه استحقاق آن را دارد جلو ببريم.

وي در ادامه تضعيف رابطه با مردم را آسيب سياسي دانست و گفت: آسيب اساسي ديني نيز فاصله گرفتن از اسلام است. اگر ما با شاه مبارزه كرديم، تظاهرات كرديم و مردم در راهپيمايي‌ها حضور پيدا كردند اين به خاطر اسلام بود. قبل از ما هم امواج ديگري مثل حزب توده بود. اين حزب قوي‌ترين حزب دوره‌ پهلوي بود و تشكيلات آهنين و نفوذناپذيري داشت اما نمي‌توانست جامعه را به سمت خود جلب كند.

وي اضافه كرد: در حالي كه وقتي امام(ره) آمد و فضاي اسلامي ايجاد كرد، امت اسلامي قدرتمند شد. اگر روزي مردم احساس كنند كه انقلاب به تعهدات ديني خود پايبند نيست ديگر وفاداري، حضور و تقويت آن‌ها از دست مي‌رود. آسيب اساسي ما اين است كه بعد اسلاميت و جمهوريت ضعيف شود. اگر ما فكر كنيم مسلمانيم در حالي كه جمهوري و آراي مردم نباشد اين اسلام نيست. ممكن است عوام آن را قبول كنند اما مسلمانان واقعي آن را قبول ندارند. در بعد استقلال هم اگر ضعيف شويم و وابستگي‌ها تجديد شود باز هم همان خطرات پيش روي ما خواهد بود.

رييس مجلس خبرگان با بيان اين‌كه " فرصت‌هاي فراواني پيش روي جامعه است" گفت: ما تا حدود زيادي زيربناها را ساخته‌ايم و جامعه از نظر علمي نيرومند است. ما مي‌توانيم بيشتر از همه‌ تاريخ، متخصصان عالي در همه‌ رشته‌ها داشته باشيم و اكنون با اين‌كه نفت سقوط كرده، از هميشه‌ دوران‌مان بهتريم و هيچ وقت به اين كيفيت نبوده‌ايم. صنايع و زيربناهاي صنعتي ما ظرفيت بالايي دارد و اگر حداقل با كشورهاي جهان سوم تعامل خوب داشته باشيم مي‌توانيم رقابت كنيم. اگر فضا و مديريت ديپلماتيك خارجي ما درست باشد و تعامل منطقي داشته باشيم نه تعامل تسليم، قدرت بالايي داريم.

وي در ادامه با بيان اين‌كه " ايران دومين دارنده‌ گاز بعد از روسيه است" گفت: متاسفانه درست عمل نمي‌شود. قطر اين كشور يك وجبي كه شريك ماست همه‌ فازهاي 30 گانه‌ خود را روشن كرده در حالي كه فقط 6-5 سكوي ما روشن است. اين يك اشكال است و ما از چند سال پيش دچار اين ضعف شده‌ايم. گاز ما حربه‌ بزرگي است و مي‌تواند قدرت سياسي ما باشد.

وي با تاكيد بر لزوم استفاده از ظرفيت بالاي جغرافيايي ايران گفت: مي‌توانيم كاري كنيم كه هر هواپيمايي كه از آسمان رد مي‌شود از آن دلار پايين بريزد. فرودگاه‌هاي ما با سيستم مديريت درست بايد ظرفيت پذيرش هزاران هواپيما را داشته باشند.

هاشمي رفسنجاني در ادامه با تاكيد بر اين‌كه " با تشكيل مجمع تشخيص مصلحت نظام، بن‌بست ديني نداريم" گفت: ما مي‌توانيم مثل كشورهاي كاملا آزاد در مسايل ديني و نيازهاي فكري جامعه عمل كنيم. ممكن است اين تعارضات در قوانين باشد اما با ابتكار امام(ره) ما ديگر بن‌بست نداريم و با تشكيل مجمع هرچه به مصلحت نظام و اداره‌ كشور باشد، انجام مي‌شود.

وي نبود برنامه‌هاي درازمدت را از اشكالات خواند و افزود: با نوشتن چشم‌انداز 20 ساله اين موضوع را حل كرديم و اكنون همه‌ ابزار براي ساخت يك ايران متمدن، پيشرفته، مسلمان، پيرو اهل بيت و مكتب شيعه فراهم است و مي‌توانيم در دنيا كشورمان را به عنوان الگو معرفي كنيم.

پاسخ به سوالات دانشجويان

به گزارش ايسنا رييس مجلس خبرگان در ادامه اين مراسم در پاسخ به سوال يكي از دانشجويان مبني بر رابطه وي با مقام معظم رهبري اظهار كرد: من فكر مي‌كنم در اين كشور دو نفر كه از من و رهبري به هم نزديك‌تر باشند پيدا نمي‌كنيد.

وي همچنين در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اين‌كه آيا ايشان را همچنان دوست مي‌داريد؟ گفت: خيلي. عشقم آقاي خامنه‌اي است. ما ‌50 سال است كه رفيق صميمي و يار غار هستيم و اسرار جدايي نداريم.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: تعبيرهاي زيادي از ايشان درباره من هست كه آن‌ها را نمي‌گويم. من هم به ايشان ارادت دارم. البته در مواردي هم مثل هر انسان متفكري اختلاف نظر داريم. يك بار درباره اين موضوع بحث كرديم و نتيجه اين شد كه طبيعتا ايشان حجتي ندارد كه بخواهد نظر مرا بپذيرد، اما من نمي‌توانم صرفا به نظر خود عمل كنم؛ زيرا حجت دارم و قانونا و شرعا بايد از ايشان تبعيت كنم و اين قرار ما با ايشان است.

وي يادآور شد: مواردي هست كه گاهي ما جدا تصميم مي‌گيريم و به هم كه مي‌رسيم مي‌بينيم يك جور تصميم گرفته‌ايم به هر حال ايشان در مقام رهبري و ما در مقام رهروي هستيم.

وي در پاسخ به سوال ديگري درباره رابطه خود با حزب كارگزاران و اين‌كه گفته مي‌شود هاشمي رفسنجاني پدر معنوي حزب كارگزاران است، گفت: جمعي از بچه‌ها به اسم بسيجي همين سوالات را مطرح كرده بودند. خوب شد كه شما پرسيديد. در مورد احزاب من طرفدار تعدد احزاب هستم. هر حزبي در جمهوري اسلامي به صورت قانوني فعاليت كند من آن‌ها را دوست دارم. البته دلم مي‌خواهد احزاب ما قوي باشند و با برنامه سرنوشت كشور را اداره كنند، ولي اين طور نيست و همين است كه هست.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: حزب كارگزاران بر خلاف اراده من به وجود آمد، خوب است كه تاريخ آن را بدانيد. در انتخابات مجلس پنجم ما در شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز تصميم گرفتيم تركيبي از دو جريان چپ و راست آن روز را بياوريم. آن موقع من رييس‌جمهور بودم. آن‌ها در غياب من تصميم گرفتند كه فقط راست‌ها باشند. دكتر حبيبي از طرف بخشي از كابينه نزد من آمد و گفت كه دوستان مي‌گويند اگر ليست جامعه روحانيت كامل نباشد، ما خودمان ليست جداگانه مي‌دهيم. اين موضوع را با آقايان در ميان گذاشتم و گفتم اين مصوبه را اجرا كنيد اما قبول نكردند.

وي يادآور شد: آن موقع والده‌ من تازه فوت كرده بود و من به اين كارها نمي‌رسيدم. به آقاي ناطق نوري گفتم برويد پيش رهبري و در اين باره سوال كنيد. آقاي ناطق آمدند و گفتند رهبري به دلايلي موافقند كه آن‌ها ليست بدهند؛ يكي براي پر رونق شدن انتخابات، از زاويه شور انتخاباتي و ديگر به خاطر تفاوت سليقه‌ها. من گفتم پس من دخالتي نمي‌كنم. جواب آقا كه رسيد اين آقايان اولين بيانيه را به نام كارگزاران منتشر كردند كه در جامعه خوب گرفت.

وي گفت: رهبري گفتند كه وزرا حق ندارند ليست بدهند اما معاونين مي‌توانند و اين شد كه ‌6 نفر معاون با شهردار وقت يك جا جمع شدند. برخي وزرا به من گفتند كه ظاهرا آقا ناراضي هستند كه ما ليست بدهيم. من اين موضوع را تلفني از رهبري پرسيدم. ايشان گفتند، لازم مي‌ دانم كه آن‌ها ليست بدهند و اين گونه بيانيه دوم حزب كارگزاران خلاف ميل من صادر شد. بعدا هم افرادي كه هرچه مي‌خواهند مي‌نويسند ما را پدر معنوي اين حزب ناميدند. اگر من پدر باشم،‌ پدر همه احزابم. ولي پدر نيستم. برادرشان هستم.

هاشمي رفسنجاني درباره حزب كارگزاران ادامه داد: درباره مواضع اين حزب و ساير احزاب هم بايد بگويم من با خيلي از نقطه نظرات احزاب نظر موافق ندارم. اما به هر حال آن‌ها حزب هستند و شوراي مركزي دارند. من نه در جهت اصول‌گراها و نه در جهت اصلاح‌طلبان همه نقطه نظراتشان را با هم قبول ندارم. هيچ‌كس هم نمي‌تواند همه را با هم قبول و همه را با هم رد كند.

به گزارش ايسنا رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين‌كه طرح شما براي رسيدن به قله چيست و چرا براي مشكلات كشور راه حل و پيشنهاد ارائه نمي‌دهيد؟ گفت: اول بگويم كه من مسوول اجرايي و قانون‌گذاري نيستم كه از من مي‌پرسيد طرحم چيست! اما به خاطر مسوول بودن در نظام پاسخ مي‌دهم. كار ما در مجلس خبرگان اين است كه بر شرايط رهبري نظارت كنيم و اگر حادثه‌اي براي رهبر پيش آمد رهبر جديد را انتخاب كنيم. در مجمع هم مسووليت ما مشاوره رهبري در بعد سياست‌گذاري است. ما وظيفه داوري اختلاف بين مجلس و شوراي نگهبان را نيز داريم.

وي افزود: من مسوول برنامه نيستم اما اگر همين سند چشم‌انداز ‌20 ساله سياست‌هاي كلي و الزامات آن به درستي اجرا شود، چه در بخش قضايي چه تقنيني و چه اجرا مطمئن باشيد كه مشكلاتي كه دنيا نگران آن است در كشور ما اتفاق نمي‌افتد.

رييس مجلس خبرگان در پاسخ به سوال دانشجوي ديگري درباره اين‌كه آيا مفهوم مصلحت حقيقت را نگفتن است يا دروغ گفتن؟ تاكيد كرد: در فقه اگر تزاحم و تعارضي پيش بيايد و چند راه پيش پاي ما باشد، بايد آن را انتخاب كنيم كه آثار مصلحت دارد و اگر ديگري ضرر داشته باشد، ولو اين كه حكم فقهي باشد، ما مي‌توانيم به مصلحت نظام حكمي را صادر كنيم. مصلحت اصلح را در برابر صالح و فاسد مقدم مي‌داند و هرچه به نفع دين و دنياي مردم باشد، انجام مي‌شود. ما كارشناسان ديني و دنيايي در مجمع جمع هستيم و آن‌جا به مصلحت جامعه راي مي‌دهيم.

هاشمي رفسنجاني درباره پرسش ديگري مبني بر اين كه پراشتباه ترين تصميم گرفته شده تاكنون چه بوده است؟ گفت: بگذاريد اين را نگويم. به هر حال هر كسي خودش چيزي را پيدا مي‌كند.

وي درباره جلوگيري از خروج سرمايه‌هاي كشور و فرار مغزها نيز يادآور شد: آرزوي ما اين است كه اين اتفاق نيفتد اما شرايط آن بايد در كشور به وجود بيايد. افراد نخبه‌اي هستند كه درس مي‌خوانند و مي‌خواهند به خارج بروند. ما نمي‌توانيم جلوي آن‌ها رابگيريم. بايد مشوق‌ها تقويت شود نه اين كه باب را ببنديم. يك عده به اختيار خود مي‌روند و به اختيار خود برمي‌گردند. عده‌اي هم مي‌روند و مي‌مانند و هزينه‌هايي كه كشور براي آن‌ها خرج كرده را با خود به آن‌ جا مي‌برند. آن‌ها ظلم مي‌كنند. به نظر من بهترين راه براي حفظ مغزها ايجاد شرايط مناسب براي تحصيل و اشتغال آن‌هاست. آن‌ها مي‌توانند با عشق به كشور برگردند و در خدمت مردم باشند. اين يك كار اجرايي در حوزه دولت و مجلس است. ما هم بايد به آن‌ها كمك فكري بدهيم.

وي درباره گفته‌هاي دانشجوي ديگري درباره آن‌چه دست كشيدن وي از شعارهاي امام و جنبش پابرهنگان مي‌ناميد، خاطرنشان كرد: از بس دروغ گفته‌اند، اين موضوع در ذهن برخي افراد آمده است كه يك دروغ تاريخي است. ما همه پايبند افكار امام بوده‌ايم و هستيم. اين‌كه مي‌گويند در دوران سازندگي اغنيا غني‌تر شده‌اند و آرمان‌هاي امام به فراموشي سپرده شده از دروغ‌هاي آماري است. اگر يك بار ضريب جيني به نفع محرومان اصلاح شده باشد،‌آن در دوران سازندگي است كه دلايل روشني هم دارد. اين كار يك معجزه نبود بلكه ما صرفا ايجاد اشتغال كرديم و رونق اقتصادي اتفاق افتاد.

وي ادامه داد: آن زمان با اينكه دوره جنگ هم بود بيكاري حدود ‌16 درصد بود، ولي وقتي من دولت راتحويل دادم، اين رقم به ‌1 / ‌9 رسيد. يعني سالي يك درصد بيكاري كم شد. بعضي‌ها فكر مي‌كنند رسيدگي به فقرا به اين معني است كه چيزي بدهيم آن‌ها بخورند ولي من با ديد اسلامي، سياسي و مديريتي معتقدم بايد به گونه‌اي عمل كرد كه فقرا روي پاي خود با عزت بتوانند شغل داشته باشند و زندگي كنند. توسعه از راه‌هاي ديگري است. من در دولتم طرحي به نام بيمه اجتماعي كامل به مجلس دادم. به اين معني كه هر انساني در ايران از لحظه‌اي كه متولد مي‌شود تا زماني كه زنده‌است تحت بيمه كامل غذا، خانه، تحصيل، بهداشت و شغل باشد.

هاشمي رفسنجاني افزود: اين لايحه به مجلس رفت،‌ براي اين كه اين طور فقير نداشته باشيم. دولت بعد از من گفت كه مي‌خواهيم لايحه را كامل كنيم. آن را از مجلس پس گرفت اما هنوز كه هنوز است كامل نشده است.

*** در حاشيه ****

- آيت‌الله هاشمي رفسنجاني عصر روز شنبه در دانشگاه شريف حضور يافت و پس از سخنراني درباره دستاوردها، آسيب‌ها و فرصت‌هاي 30 سال انقلاب اسلامي به پرسش‌هاي دانشجويان پاسخ داد.

- به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر سهراب‌پور، رييس دانشگاه شريف در ابتداي اين همايش ضمن خيرمقدم به رييس مجلس خبرگان رهبري، وي را از ياران نزديك حضرت امام و فردي اثرگذار در پيروزي انقلاب و پس از آن خواند و گفت: دانشگاه شريف در انقلاب، دانشگاهي فعال بوده است. در آن زمان در همين سالن همزمان با تحصن روحانيت در دانشگاه تهران عكس شاه پايين كشيده شد و عكس امام را بالا بردند.

وي افزود: در زمان جنگ تحميلي هم دانشگاه شريف شهداي زيادي را تقديم كرده است. ما از بين استادان هم شهيد دكتر عباسپور را در دانشگاه خود داشتيم. دانشگاه شريف در مراحل سازندگي پس از انقلاب هم مستقيم درگير بود و اكنون هم در پروژه‌هاي مملكتي دخالت مستقيم دارد و حجم تحقيقات بسيار بالايي داشته است. اين دانشگاه محل تجمع نخبگان كشور است كه در سطوح مختلف در حال خدمت هستند.

- هاشمي رفسنجاني در بدو ورود به دانشگاه به بناي يادبود شهداي گمنام در اين دانشگاه اداي احترام كرد.

- پيش از برگزاري مراسم پوسترهايي با عنوان "هاشمي در شريف" در سطح دانشگاه الصاق و بيانيه بسيج دانشجويي دانشگاه شريف در سطح دانشگاه منتشر شده بود كه خواستار پرسش و پاسخ شفاهي دانشجويان با آيت‌الله هاشمي شده بودند.

-اين مراسم كه يك ساعت و نيم به طول انجاميد در سالن تربيت بدني دانشگاه شريف برگزار شد و هاشمي رفسنجاني با تشويق حضار كه دقايقي به صورت ايستاده براي وي كف مي‌زدند، به همراه دكتر سهراب‌پور رييس دانشگاه شريف و حجت‌الاسلام و المسلمين مرتضوي رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در اين دانشگاه وارد سالن شد.

-مجري مراسم هاشمي رفسنجاني را يكي از بزرگ‌ترين و تواناترين سياستمداران تاريخ و يك نخبه سياسي و اجتماعي خواند و گفت كه هاشمي رفسنجاني آنقدر تجربه اندوخته كه حضورش براي دانشجويان دانشگاه شريف يك فرصت بي‌بديل باشد.

-زماني كه هاشمي رفسنجاني خاطره‌ خود مبني بر بي‌خبري از جريان تسخير لانه جاسوسي را براي دانشجويان تعريف كرد،‌ دانشجويان وي را تشويق كردند كه وي در پاسخ گفت همين جا هم بايد كف بزنيد، شما همان‌هايي هستيد كه عكس شاه را پايين كشيديد.

- در خلال صحبت‌هاي هاشمي رفسنجاني برگه‌اي به وي دادند و وي گفت به من پيغام دادند كه به سوالات هم برسيم و من هم مي‌خواهم به سوالات شما جواب بدهم كه اين اظهارات با تشويق حضار همراه شد.

-زماني كه از هاشمي رفسنجاني درباره رابطه با كارگزاران سازندگي سوال شد، وي به بيانيه‌ بسيج دانشجويي اين دانشگاه اشاره كرد و گفت كه خوب شد شما اين سوال را پرسيديد، جمعي از بچه‌ها به اسم بسيجي همين سوالات را مطرح كرده بودند.

-بخش پرسش و پاسخ اين مراسم به صورت كتبي از سوي مجري مراسم كه به گفته خود سوالات جان‌دارتر را مي‌پرسيد، انجام مي‌شد كه اين امر با اعتراض برخي دانشجويان همراه شد و آن‌ها در خلال پرسش‌ها مكرر شعار مي‌دادند «تريبون،‌ تريبون»

-هاشمي رفسنجاني در واكنش به خواسته‌ي دانشجويان گفت شما بايد اهل نظم باشيد. سوالات به صورت كتبي به مدير جلسه رسيده و ايشان دارند آن‌ها را مي‌خوانند. اگر غير از اين باشد بي‌نظمي مي‌شود. در عين حال من جواب سوالات‌ را مي‌دهم، غصه نخوريد.

-وي مجددا خاطرنشان كرد اين كه سوالات شفاهي باشد يا كتبي، به مديريت جلسه مربوط است. براي من فرقي نمي‌كرد سوالات از رو خوانده شود يا به صورت شفاهي. اما مصلحت نظم را حفظ كنيد، نظم مهم است. اگر سوالي است كه جواب داده نشده، بفرستيد. من هم قول مي‌دهم مكتوب آن را به دست‌تان برسانم و جلسه را براي رسيدن به نماز ختم مي‌كنم.

-در بخش پرسش و پاسخ اين همايش دانشجويان پلاكاردهايي با عناوين "هنرش نيز بگو"، "خط امام خط رهبري"، "تريبون آزاد" و "سوال شفاهي" در دست گرفته بودند.

- اين مراسم در ساعت 17 به پايان رسيد.

انتهاي پيام
 شنبه 2 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن