واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: سراج در گفت و گوي اختصاصي با «شبكه خبردانشجو»: امام براي استمرار انقلاب، فرمان تشكيل بسيج دانشجويي را صادر كردند
مسئول سازمان بسيج دانشجويي گفت: امام براي استمرار انقلاب، فرمان تشكيل بسيج دانشجويي را صادر كردند.
سراج در گفتوگو با خبرنگار سياسي «شبكه خبردانشجو»، ضمن اينكه هفته بسيج را تبريك گفت، به پيام تاريخي حضرت امام خميني (ره) اشاره كرد و اظهار داشت: حضرت امام (ره) در دو مقطع تاريخي دستور تشكيل بسيج را صادر كردند؛ يكي 5 آذر 58 كه فرمان تشكيل بسيج مستضعفين را دادند و ديگري 2 آذر 67 كه مربوط به تشكيل بسيج دانشجو و طلبه است.
وي با بيان اينكه در هر دوي اين پيام ها نگاه راهبردي امام مشاهده مي شود، گفت: نگاه راهبردي مبتني بر دو مولفه آينده نگري و كلان نگري است كه امام عظيم الشان ما، هر دوي اين مولفه ها را رعايت كردند.
مسئول سازمان بسيج دانشجويي در ادامه براي انقلابها دو مرحله را پيش رو دانست و گفت: مرحله استقرار و مرحله استمرار؛ كه اولي از مبارزه، پيروزي، استقرار نظام انقلابي و در آخر تثبيت نظام انقلابي تشكيل مي شود؛ زماني كه امام در سال 58 دستور تشكيل بسيج را دادند، به نظر ايشان نظام در مرحله استقرار با توطئههايي روبرو بود، بنابراين براي مقابله با آن به مردمي كردن امنيت دست زدند.
سراج افزود: امام (ره) با تشكيل بسيج مستضعفين تمام شئونات مربوط به مسئله امنيت، اعم از مسئله نظامي و امنيت شهري را مردمي كردند و با توجه به اينكه بسيچ چيزي جز نيروي برآمده از آحاد جامعه نيست، اين نگاه هوشمندانه امام موجب شد كه خيلي سريع به مرحله استقرار و تثبيت برسيم.
وي در ادامه با اشاره به اينكه كشور ما به لحاظ ژئوپولتيك، ژئواستراتژيك، ژئواكنوميك و ژنوكالچريك داراي اهميت است، گفت: به تعبيري مي توان گفت كه كشور ما بر بلنداي حساسيت قرار گرفته است؛ حساسيت چهارگانه كلاً در كشور ما جمع است و حالا در اين كشور، انقلابي پيش مي آيد و اين كشور را به كشور ضد استكباري و ضد صهيونيستي تبديل مي كند.
مسئول سازمان بسيج دانشجويي بار ديگر بر نگاه تيزبينانه امام (ره) تاكيد كرد و گفت: امام با رويكرد امنيتي و دفاعي با تشكيل بسيج، نه به عنوان يك نيروي محدود، بلكه به معناي نيرويي منبعث از آحاد جامعه، فرمان تشكيل اين نهاد را صادر كردند.
سراج با اشاره به اينكه ما در كشورمان يك نظام دست نشانده داشتيم، گفت: اين نظام، ايران را به پايگاه حفاظت از منافع حياتي و مهم آمريكا تيدبل كرده بود و در واقع ما در عقبه اعراب چكش تعادل استراتژيك براي امنيت اسرائيل بوديم و انقلاب موجب شد كه پاسگاه منطقه اي آمريكا سقوط كند و آن چكش تعادلي بر هم بخورد.
وي با جالب خواندن زمان پيام حضرت امام (ره) در تشكيل بسيج كه مربوط به زمان قبل از جنگ است، گفت: ما ديديم در جنگ بار اصلي بر دوش بسيج بود، اما ظريف و دقيق تر از آن نگاه اول ايشان، پيام دانشور ايشان براي تشكيل بسيج دانشجو و طلبه بود، همچنين زمان دستور ايشان خيلي مهم است؛ زماني كه جنگ تمام شده و به تعبير نظام تثبيت يافته و استقرار پيدا كرده است.
مسئول سازمان بسيج دانشجويي افزود: نگاه بقيه اين طور بود كه بايد نيروي دفاعي را كم كنيم، ولي امام نه تنها اين كار را نكردند، بلكه با تاكيد بر گسترش بسيج اساساً با يك نگاه نو و جديد فرمان تشكيل بسيج دانشجو و طلبه را مي دهند؛ به معناي واقعي كلمه امام براي مرحله استمرار كه مرحله دشوارتري از مرحله استقرار است، خط مشي بسيج دانشجو و طلبه را درست مي كنند.
سراج با بيان اينكه انقلاب ها در مرحله استمرار دچار مشكل مي شوند، اظهار داشت: اول آنكه از آرمان گرايي در ورطه مصلحت گرايي سقوط مي كنند، دوم آنكه انقلاب ها در مرحله استمرار كم مي آورند و طرازشان نسبت به آرمانهاي انقلاب از دست مي رود و سوم اينكه به دام فساد چرب و شيرين دنيا گرفتار مي شوند.
وي در ادامه با اشاره به اينكه انقلاب ها اگر چه در نسل اول خودشان روحيه انقلابي را حفظ مي كنند، اما در نسل دوم اين طور نيست، گفت: از اين نظر امام بزرگوار ما براي استقرار و استمرار همه پيش بينيها را كرده بودند و انقلاب ما همه ظرفيتهاي ادامه حيات انقلابي را دارا بود؛ چرا كه به لحاظ مباني امام چنان به آن پرداختند كه اين انقلاب ظرفيت صددرصدي براي استمرار را داراست.
مسئول سازمان بسيج دانشجويي با اشاره به ساختار نظام ولايي ما به طوري كه مشروعيت جمهوري اسلامي از ولي فقيه گرفته مي شود، تاكيد كرد: امام هم به ولايت فقيه و مصداق آن تاكيد كردند؛ چون رهبري ملكه عدالت و تقوا و فقاهت را دارد، بنابراين ظرفيت صددرصدي براي استمرار را داراست.
سراج با بيان اينكه رهبر اول و دوم به لحاظ منش و رويكرد راهبري انقلاب با هم تفاوتي ندارد، افزود: يك نقط ضعفي كه آن وقت به چشم نمي آمد، ولي امام با نگاه تيزبينانه خود آن را ديده بودند خروج نخبگان جامعه ساز ما - كه گروه هاي مرجع هستند - از دانشگاه و حوزه است.
وي تاكيد كرد: تشكيل بسيج دانشجو و طلبه ناظر بر تربيت نيروي نخبه و همتراز براي انقلاب و براي مرحله استقرار و استمرار و استكمال است؛ اين نه تنها فلسفه وجودي بسيج دانشجويي است، بلكه اهميت و جايگاه بسيج دانشجويي را تبيين مي كند.
مسئول سازمان بسيج دانشجويي در ادامه با اشاره به اينكه امام آن روزي كه بسيج دانشجويي را تشكيل دادند ماموريتهاي آن را هم تعيين كردند، گفت: اين ماموريتها شامل تبيين چارچوبهاي اسلام ناب، حل مسائل اعتقادي بسيجيان، مقابله با ايادي استكبار، پاسداري از اصل تغييرناپذير نه شرقي و نه غربي و ... است.
سراج حاصل اين گفتار را دو ماموريت مهم براي بسيج دانشجويي دانست و تاكيد كرد: يك ماموريت عمق بخشي به معناي كار معرفتي - بصيرتي است و ماموريت دوم مقابله با تهديد نرم است و اساساً ماموريت دفاعي وجود ندارد؛ يك جاي سئوال باقي است چرا امام (ره) اين ماموريتها را ترسيم كردند؟
وي در تشريح اين سوال با بيان اينكه انقلاب ها بعد از مرحله تثبيت با چالش نفوذ انديشههاي التقاطي و ليبرالي روبرو هستند، گفت: در مرحله اول به دليل حاكم بودن هيجان انقلابي، رسوب تفكرات التقاطي خود را نشان نمي دهند؛ در فضاي انقلاب تفكرات التقاطي جايي براي مانور ندارند و وقتي آن شور و هيجان مرحله اول تمام شود، انديشههاي التقاطي بتدريج فرصت خودنمايي پيدا مي كنند.
مسئول سازمان بسيج دانشجويي با اشاره به فرمايشات شهيد مطهري مبني بر بيرون آمدن انديشههاي التقاطي در زمان اوج انقلاب ها گفت: اين را دقيقاً در انقلاب ديدم كه عده اي به دنبال رجعت طلبي بودند تا ارزش ها را به ارزش هاي قبل از انقلاب برگردانند.
سراج با بيان اينكه از اين منظر تشكيل بسيج دانشجويي و مقابله با ايادي استكبار نشان مي دهد امام نفوذ اين انديشه ها را پيش بيني مي كردند، گفت: پيش بيني امام در مورد مقابله با تهديد نرم و فراهم آوردن مكانيزم مقابله موجب شد ما از آن تهديد نرم فارغ شويم؛ حالا اين دوره عمق بخشي است كه بايد در مباحث معرفت و بصيرت در اين جهت حركت كنيم تا كشور در مسير پيشرفت و عدالت قرار بگيرد./انتهاي پيام/
شنبه 2 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 341]