واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزير اطلاعرساني سوريه: اشغالگران در عراق نبايد پاداش بگيرند اسراييل نميتواند براي صلح با ما شرط بگذارد اميدواريم اوباما سياست احترام به كشورها را اتخاذ كند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
وزير اطلاعرساني سوريه روابط كشورش با ايران و تركيه را سلاحي براي خدمت به مسالهي فلسطين توصيف كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محسن بلال وزير اطلاع رساني سوريه، در گفتوگو با روزنامهي الشرق الاوسط -چاپ لندن- اظهار داشت: بشار اسد رييس جمهور سوريه، به عنوان رييس دورهيي نشست سران اتحاديهي عرب و در راستاي تحكيم همبستگي و همكاري بين كشورهاي عربي تصميم دارد به تمامي پايتختهاي عربي بدون استثناء سفر كند.
وي افزود: برخي از اين سفرها انجام شده و سفرهاي ديگري نيز در پيش ميباشد.
وزير اطلاع رساني سوريه درخصوص اخبار منتشر شده مبني بر تلاش دمشق جهت تغيير ائتلافش با تهران و آنكارا به جاي قاهره و رياض گفت: اين اظهارات تبليغات رسانهاي است كه صحيح نميباشد، زيرا موضعگيري استراتژيك ما بر اين اصل استوار است كه امت عربي، امتي واحد در جهان عرب است؛ اما در خصوص روابط ما با تركيه اين رابطه، رابطهاي تاريخي و فرهنگي و ناشي از تمايل به ايجاد روابط خوب با تمام كشورها است.
وي افزود: آيا كسي وجود دارد از ائتلافي سخن بگويد كه خواهان جنگ بين سوريه و ايران و يا سوريه و تركيه باشد و اين كه چرا ما نبايد با دوستان و همسايگان خود رابطهاي دوستانه داشته باشيم. به نظر من تمام ملتهاي عربي اهل مسالمت هستند و خواهان حسن همجواري و روابط خوب با تمامي كشورها ميباشند كه تمامي روابط ما سلاحي در حمايت از مسالهي مهم جهان عرب يعني مسالهي فلسطين است كه حل و فصل آن نيازمند روابط دوستانهي منطقهيي و كمكهاي بينالمللي و منطقهيي است و اين همان كاري است كه سوريه انجام ميدهد و همين امر عامل روابط خوبي است كه با همسايگان ترك و همچنين ايران ايجاد كرده است.
وي ادامه داد: امروز شاهد بازگشت اتحاديهي اروپا به سوريه هستيم؛ چيزي كه در گذشته شاهد آن نبوديم تا جايي كه وزير امور خارجهي انگليس به سوريه سفر ميكند و اين كشور را شريك مهم در منطقه ميداند.
وي در خصوص اتهامات نايف حواتمه از نمايندگان جنبش فتح عليه سوريه مبني بر اين كه جنبش حماس را به عدم مشاركت در مذاكرات ملي فلسطين در قاهره تحريك كرده است، گفت: نميخواهم در اين خصوص اظهار نظري كنم، زيرا موضعگيري سوريه كاملا آشكار است. ما همواره بر ضرورت وحدت مردم فلسطين و از بين بردن موانع موجود بر سر راه تحقق وحدت ملي فلسطين تاكيد داشته و داريم.
وزير اطلاع رساني سوريه تاكيد كرد: موضوع بسيار خطرناكي كه وجود دارد اين است كه آيا مشكلات مردم فلسطين با اسراييل كه بيش از 11 هزار جوانان فلسطيني را به اسارت درآورده، كافي نيست كه امروز شاهد هستيم فلسطينيها همديگر را زنداني ميكنند و آيا اين عاقلانه است؟ سوريه همواره از تمامي گروههاي فلسطيني به ويژه فتح و حماس خواسته است تا به وحدت روي آورند و هرگز به هيچ گروهي فلسطيني دستور نداده است و با روحيهي برادرانه و ملي با دوستان فلسطيني سخن گفته است.
وي در خصوص امكان موفقيت مذاكرات غير مستقيم بين اسراييل و سوريه تحت نظارت تركيه گفت: مشكل در اسراييل است. ما همواره جدي هستيم و پس از پنج دوره مذاكرات به يك موضع مشخص رسيدهايم كه همان ضرورت عقبنشيني اسراييل از مرزهاي 1967 است و چنانچه در مذاكرات غير مستقيم به راهكاري برسيم، مذاكرات مستقيم را با نظارت دولت جديد آمريكا و همچنين اتحاديهي اروپا آغاز ميكنيم كه به نظر من نقش بزرگي در اين امر خواهند داشت.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه آيا سوريه تكميل روند صلح با اسراييل و آزادي بلنديهاي جولان را مقابل قطع ارتباط با ايران و حزب الله ميپذيرد يا خير، گفت: ما هرگز براي تحقق صلح براي كسي شرط نگذاشتهايم كه روابطش را با ديگران قطع كند. اسراييل با يك ريسمان محرمانه به آمريكا وصل شده است و ما هرگز شرط نگذاشتهايم كه براي تحقق صلح اين ارتباط قطع شود و معتقديم كه دوستيهاي ما بخشي از حاكميت ماست و با منافع كشورمان در ارتباط است و كسي نميتواند خواهان قطع اين ارتباطات شود.
بلال تصريح كرد: صلح بايد بدون شرطهاي اين چنيني و براساس اصول صلح محقق شود كه تمام دنيا اين اصول را ميشناسد و اين اصول شامل بازگرداندن بلنديهاي جولان و تحقق صلح عادلانه و فراگير در منطقه است.
وزير اطلاعرساني سوريه در واكنش به گزارش مدير كل آژانس بينالمللي انرژي اتمي در خصوص پايگاه نظامي سوريه و وجود اورانيوم در اين منطقه گفت: اورانيوم موجود از بقاياي سلاحهايي است كه جنگندههاي اسراييل در حمله به اين پايگاه استفاده كردهاند.
وي در خصوص راهكار سوريه براي عدم تكرار حملات آمريكا به خاك اين كشور گفت: پيام ما به صورت آشكار به همه ابلاغ شده است؛ مردم سوريه با انجام تظاهرات مخالفتشان را با اين اقدامات خصمانه اعلام كردند و علاوه بر آن به شوراي امنيت در خصوص اين حملات اعتراض كرديم.
وي در خصوص تاثير اين حمله بر روابط سوريه با عراق عنوان داشت: ما از حاكميت، استقلال و وحدت ارضي و ملي عراق حمايت ميكنيم؛ همانطور كه از روند مصالحهي ملي در اين كشور حمايت ميكنيم. در مقابل نيز از اين كشور دوست و همسايه ميخواهيم اجازه ندهد از خاك آن براي حمله به كشورهاي همجوار استفاده شود. ما همچنان از عراق جهت بازگشت حاكميت به اين كشور و خروج اشغالگران از آن حمايت ميكنيم.
بلال در پاسخ به اين سوال كه آيا توافقنامهي عراق و آمريكا به پايان اشغالگري آمريكا در اين كشور منجر ميشود يا خير، گفت: ديدگاهها مشخص است. از نظر ما اشغالگران نبايد براي اشغالگري پاداش بگيرند، بلكه بايد تاواني براي آن پرداخت كنند و مردم، دولت، پارلمان و جدول زماني بايد اين مساله را روشن كند، اما اين كه اشغالگران حق مصونيت قضايي براي سربازان و شركتهاي امنيتيشان ميخواهند، در هيچ جاي جهان رايج نيست و ديگر اين كه وجود پايگاههاي نظامي براي اشغالگران در عراق نه تنها ملت اين كشور بلكه كشورهاي همسايه را تهديد ميكند و اين عاقلانه نيست.
وي تاكيد كرد: سوريه تمام تلاشش را براي ايجاد لبناني امن، با ثبات و متحد انجام ميدهد.
وزير اطلاع رساني سوريه همچنين ابراز اميدواري كرد كه دولت جديد آمريكا به رياست باراك اوباما به اظهاراتش مبني بر انجام تغييرات و اصلاحات صادقانه عمل كند و سياستي مبتني بر احترام به كشورها، حاكميت آنها عزم و ارادهي ملتشان و پايان اشغالگريها اتخاذ كند.
انتهاي پيام
شنبه 2 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]